Pēc Jūsu domām,kurā vecumā,bērniem,būtu jāuzzina par seksu?

Kādas sajūtas bija tajā brīdī,un kā uzzinājāt?

Chris1986  Nē, nu, skaidrs, ka bērni visu par "stārķi" uzzina daudz ātrāk, nekā vecāki to spēj iedomāties, jo tas ir normāls bērna izziņās process, kad visu gribas zināt, īpaši to, kurt viņš jūt, ka kkas tiek noklusēts. Ņirdziens ir vienīgi par kompleksu nomocītajiem vecākiem, kas nekādīgi nespēj saņemties stāstam :D Domāju, ka arī bērns to jūt un klusībā ieņirdz :D

VECA_PIEPE  uz to #23:53

Tēvs, beidzot saņēmis dūšu, neveikli iesāk sarunu ar ar savu bērnu:
"Dēls, es gribētu ar Tevi aprunāties par TO!"
Dēls, labprātīgi atsaucas sarunai:
"Labs i, papu, nekautrējies un izstāsti man: kas Tev nav skaidrs tai seksā?!!!"
Tēvs, ta ne to bāls, ta ne to iesārtis vaigā, aiz satraukuma iesvīdis, turpina uzsākto sarunu:
"Dēls, es saprotu, ka man vajadzēja par TO parunāt ar Tevi jau gadus 10agrāk,...bet es ceru, ka..."
Uz ko dēls tēvam uzmundrinoši atbild:
"Papu, es jau arī gribēju Tev visu izskaidrot par seksu, tad kad man bija tie 16,...bet es ceru, ka Tu arī savos 50 kārtīgi vēl izseksosies savas atlikušās dzīves laikā, ja atklāti izrunājoties, Tu ieklausīsies manos padomos!"

:DDD

CoCoSan  Ne es vecākiem prasīju, ne viņi man uzbāzās. Un bērnus uz sarkanā paklāja sarunai par sexu neesam saukuši. Šī dzīves sastāvdaļa katram ir jāizzin patstāvīgi, un nav ko vecākus dzīt krāsā.

Marita  Ar mani par intīmām tēmām neviens nerunāja. Bet man attieksme pret sexu jau no bērnības ir tāda viegla. Arī ar saviem bērniem runāju bez problēmām. Bet tieši tik, cik viņi grib. Uzbāzusies arī nekad neesmu

CoCoSan  Marit, nu un kā izpaužas tavas sarunas par sexu ar bērniem? Vai pārrunājat arī tādas detaļas, kā un cik intensīvi kairināt klitoru, kurā pozā orgasms var tik sasniegts visātrāk un kādi partneri uzbudina vislabāk? Esbi šīs tēmas uzskatu par tabuētām sarunām ar bērniem, tāpat kā nodarboties ar sexu bērnu klātesamībā. To ko varu ļarkstet netā vai ar random cilvēkiem ir pavisam cits. Ir tāda lieta kā sociālās lomas vecāks-bērns. Līdz ar ko, uzskatu, ka šī tēma apspriedei ar bērniem ir atklāta tikai līdz zināmai robežai, ibo uzskatu ielaišanos smalkās detaļās par latento incestu.

Marita  Nedomāju, ka saruna ar bērnu par sexu jebkad būtu jāiet tik dziļās detaļās. Un nav jau tāda standarta par pozām un orgasma sasniegšanu. Katram taču tas ir individuāli. Bez tam es jau teicu, ka jārunā tieši tik, cik bērns/jaunietis grib dzirdēt. Kad viņš ir mazs, tad pietiek ar dzimumu atšķirību aprakstu vai arī jautājums, kā rodas bērni. Lielākiem jau ir specifiskāki jautājumi. Pusaudžu vecumā bērni paši izvairās ar vecākiem runāt par to. Un nav arī jāuzbāžas. Mans galvenais uzdevums ir dot viņiem to dzīves uzskatu, ka sex ir normāla dzīves sastāvdaļa, no kuras nav jākaunas.

CoCoSan  Bērns 5gadu vecumā var vecākiem uzvaicāt no kurienes viņš vai brālītis ar māsiņu radies. Pārējo blāblāblā uzskatu par ūdeni. Neba pusaudzis ies pie tēva un vaicās, kuru prezervatīvu izvēleties labāk vai jauniete mātei prasīs, kura spirāle drošāka.
Krč, reku, tepat šai sarunā neviens atklāti nespēj runāt par sexu, tāpat kā 90% pieaugušie partneri to nespēj izrunāt savā starpā, par kādu atklātību tēmā par sex starp vecāku un bērnu jūs te murgojat. Gribas izlikties progresīviem un bezkomleksainiem? Ha.
Ak jā, orgasmi ir tikpat vienādi visiem cilvēkiem, kā sajūtas pēc čurāšanas un kakāšanas. Cits jautājums, kā rezultātā un kādā pozīcijā tas katram nedaudz atšķirīgi sasniedzams visvienkāršāk.

Marita  Interesanti, ko man dos tas, ja zināšu, kādā pozā visātrāk orgasmu sasniedz 20:58. Protams, ir kaut kādas lietas, kas patīk lielai daļai sieviešu, taču pa lielam tas ir pašizpētes jautājums. Un tieši tas ir vecāku galvenais uzdevums- nesačakarēt bērnu un rādīt piemēru ar savu attieksmi pret sexu.
Un starp citu, es ar savu meitu esmu apspriedusi kontracepcijas līdzekļus. Dēls gan bija sašutis, kad pajautāju, vai viņi abi ar draudzeni izsargājas.😁

Pilskungs  Kas tieši viņiem būtu jāuzzina par seksu ?

aija_69  Dzīvojot laukos, maziem bērniem seksuālo dzīvi ļoti uzskatāmi un dabiski demonstrē dzīvnieki. Kaut vai kaķi martā, govs vai cūkas meklēšanās, suņu kopošanās, dzemdības. Un ir tik pašsaprotami, ka arī cilvēkiem ir līdzīgi. Domājot par bērnu seksuālo pieredzi, prātā nāk filma Boņuks. Caur tautasdziesmām un jokiem tā lieta ir labi izstāstāma. Kāpēc cilvēkiem mēdz būt tās teļa acis.
No personīgās bērnības atmiņā ir palicis fakts, ka biju apmēram pirmskolas vecumā viena mājās un cūkai bija dzemdības. Mazuļiem bija grūti atbrīvoties no placentas, uztraucos, ka nenosmok un centos palīdzēt attīrīt šņukurus.
Man ir dēli, meitas nav, taču mātes un meitas saruna par tēmu, kura sprirāle būtu labāka ir ļoti ok, ar dēliem pusaudžu gados par prezervatīvu izvēli. Mazmeitas (4 un 2g) noteikti zin, ka bērniņš aug mammas puncī no tēta sēkliņas (tāpat kā puķes, cilvēks izaug no mazas sēkliņas).

CoCoSan  Es vai tev piedāvāju uzzināt, kā visātrāk sasniedzu orgasmu? Ne tu smuks vīrietis, ne sieviete, kura spēj uzturēt sarunu pēc būtības. Pļurināt ceriņus prot gandrīz viss pūlis.
Nu kādu attieksmi pret seksu var rādīt vecāki bērniem? Tagad, mūsdienās? Nu 1kārt mēs jau sen kā vairs neesam psrs, kur sexa nebija, 2kārt kā tā liberālā attieksme pret sexu izpaužas: katru naktsklubā vai oho noķerto joberi vilkt mājās???. Normāla attieksme pret seksu ir PILNA saticīga ģimene. Sjo, citu pierādījumu vairs nav.
Ja meitai 14smit, atliek pabrīnīties par jūsu sarunām par kontracepciju, bet ja meita jau ar vienu kāju 30smitniekā vai 40smitniekā, nu sorý, tā jau ir pieaugušu sieviešu saruna par sievietes veselību.

Marita  Vari brīnīties, cik vēlies. Tieši padsmit gados pusaudžiem ir pirmais sex. Un tapēc tieši tad meitenei jāzin par kontracepciju.
Un man nekas nav nevienam jāpierāda. Es tikai izteicu savu viedokli. Kas nepiekrīt, tas var palikt pie sava.

aija_69  Manuprāt, 14-gadīgie pusaudži ir ļoti labi informēti par kontracepciju teorētiski, taču personīga saruna ar mammu, krustmāti vai omi un personīgais stāsts kā tad konkrēti tuvākās sievietes izsargājas no neplānotas grūtniecības ir ļoti svarīgs jaunajam cilvēkam.
Pilna, saticīga ģimene, protams, ir brīnišķīgi, taču mūsdienās daudziem tas nav pieejams un atklāts ir jautājums, kā šis iztrūkums tiek kompensēts un kā jaunā realitāte tiek nodota nākamajām paaudzēm.

Paula6  Nav tāda noteikta bērnu vecuma kad viņiem būtu jāstāsta par seksu. Man dēls jautāja par bērnu rašanos 7 gadu vecumā un, neiedziļinoties sīkumos, pastāstīju. Pēc tam vēlreiz jautāja 11 gados, bet tad tie bija citi laiki, bez noteiktiem TV saitiem vai citiem gadžetiem. Bez tam mums mājās ir grāmatas, kur tas ir aprakstīts un tās netika slēptas. Labāk šādus jautājumus uzzināt bērniem no vecākiem, mazāk psihotraumu un nav pāragras intereses - tad galvenais ir sports, īpaši zēniem.

Piparkuka  Par to sāk interesēties ap 12 g.v., kad rodas attiecīgas izjūtas ķermenī.
Pie mums vispār neko nemāca, ko vajadzētu mācīt par šo jautājumu. Vispār- neko.
Pas "seksu" jeb drīzāk- romantismu, kaisli utt, radās priekšstats no grāmatām un bildēm dažas grāmatās, no Zālīsa grāmatām (pirmās):). Drusku vēlāk bija porno filmas...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu