Mērķis un iemesls jaunai laulībai pēc 50?

Skaidri ir saprotams iemesls gados jaunu cilvēku vēlmei oficiāli reģistrēt laulību-
jaunas ģimenes veidošana. Divu jaunu cilvēku savienības mērķis ir savstarpējā atbildībā un mīlestībā vienam pret otru, plānveidīgi un abpusēji izdevīgi nodrošināt labākus dzīves un sadzīves apstākļus sev un saviem pēcnācējiem nākotnes skatījumā-
kopīga biznesa uzsākšana vai jau esošā biznesa paplašināšana, kopīga nekustamā īpašuma iegāde vai būvniecība,...utt., citiem kopīgas naudas ieguldījumiem ģimenes labā,...lai sarūpēto darbību un mantību likumīgi vēlāk nodotu saviem pieaugušajiem bērniem, tā nodrošinot savus pēctēčus.

Tad rodas jautājums: kāds mērķis vada vīrieti un sievieti oficiali stāties jaunā laulībā pēc 50+,...ja viņiem viss augšminētais ^, pēc būtības, jau ir ticis sarūpēts un viņu bērni no iepriekšējās laulības jau ir nodrošināti labklājībai...un visa mantība notariāli jau ir novēlēta bērniem?

p.s.
Manprāt, vienīgais iemesls, kā dēļ gados vecāku kungu vai kundzi varētu dzīt oficiāli stāties jaunā sirmgalvju laulībā,...ir mērķis ar vēlmi apčakarēt savu jaunlaulāto- pēc viņa nāves oficiāli tikt pie visiem laulībā kopiski sarūpētajiem labumiem, lai tos pēcāk novēlētu saviem jaunībā dzimušajiem bērniem. :D

joens  Ja reiz par mantu, iebāzīšos ar nedaudz offtop - Vācijā lietots kaijens nopērkams pat par 5k (ar derīgām apskatēm, braucams). Izņemot, ka benzīna kapsēta, kas vēl būtu arguments nepirkt? Vajadzīgs kā darbalops, ne ģimenes loceklis.

Epifanija  Uz to lielo veča mantu jau pietiks, ka šamējā bērni būs matos, kur nu vēl pretendēt piegulētājai, jāprecas nebūtu, bet padomāt par vecumdienām iepriekš būtu prātīgi un kā lietas sakārtot!

Marita  Neredzu nevienu iemeslu, kādēļ vēlreiz neprecēties, ja to gribas. Un otrādi, nevajag to darīt, ja ir bail. Divi cilvēki satiekas un kopā to izlemj.

JOHAIDI21  Johaidi,ko tur daudz ko pērties! Es paņēmu un izpļāvu visas papardes 1km radiusā ap māju! Visu naudu saliku bankās un noraku ,ja gribēs notievēt ,lai meklē. Tagad varu mierīgi gulēt.
Ja tās jūtasnenāk no sirds ,abpusēji,tad var vienoties par kopdzīvi tīri sociālu apsvērumu dēļ. Ne jau visiem tie bērni ir tā vērti,lai viņiem kaut ko atstātu. Kaut vai Viņķeles dēla piemērs.

Leta  Papretīgi
Bet zinu tādu pāri, kur vīrietis (45+ ar dēlu) pēc sievas nāves nekavējoties apprecēja postreproduktīvu kaimiņieni 45+ ar dēlu, meitu. Viņš ar 3-istabnieku Rīgā un vasarnīcu Saulkrastos, postreproduktīvais babulis ar pliku dē....
Finālā vecis drīz (...) nomira, sievas dēls metās uz veča dzīvokli, bet sieva pārņēma vasarnīcu. Kaut kā jau kuslais trusītis veča īstais dēls dzīvokli noturēja, bet par vasarnīcu bija jāaizmirst. Vien tāpēc, ka tēvs papriecājās pāris g ar VECU mantkārīgu mauku LOL Cita lieta, ja vēl alkatīgais meituks ko sadzemdē
Mūsu sādžā ir smuka 60+ gadīga meitene Valija X, kura viena uzcēlusi māju par rokdarbnieces algu. Ārpus 3 (4?) kārtēja atraitne ar brāli prokurora amatā!

av2  Es domaaju, ka tiessi tajos 50 cilveeki tiessaam zina, ko veelaas, un nav nekaadi apreekkini vairs jaataisa. Ja grib, precaas, kaada kaadam dalla gar to.

kvarts  cilvēku stulbums tas ir. Domā , ka pusmūžā kaut ko no dzīves būs iemācijušies, bet kā uz grābekļiem kāpa jaunībā, tāpat kāpj ari 50 gados...

Rada  Bet varbūt cilvēki vnk foršu ballīti grib radiem draugiem uzrīkot..

DanaL  Vispār man nekad prātā neienāktu doma, ka vienīgais iemesls laulībām pēc 50 ir jaunlaulātā apčakarēšana, kā te spriež topika autore. Manuprāt mērķis ir tieši tāds pats kā jaunībā, - būt kopā gan priekos, gan bēdās. Bet laikam jau katrs spriež pēc sevis, daudziem taču otra apčakarēšana ir ne vien laulību, bet visas dzīves mērķis jau no bērnības, no skolas gadiem. atkal un atkal pārliecinos.

RRAGANA  “ir mērķis ar vēlmi apčakarēt savu jaunlaulāto- pēc viņa nāves oficiāli tikt pie visiem laulībā kopiski sarūpētajiem labumiem, lai tos pēcāk novēlētu saviem jaunībā dzimušajiem bērniem.”
Vot līdz kam tādam dadomāties var tikai čakarētājs 🤮 Šādu domu izplatīšanu dēļ arī zūd uzticēšanās otram, jo redz, var tak notikt arī tā un šitā, gan jau ka tas otrs grib tevi apprecēt to tavu palietoto katliņu/panniņu/āmuru/angļu plaķeņu dēļ, kurus gribas atstāt saviem kinderiem. Fuj!

Chris1986  Mani nauda un manta neinteresē. Ir sakarīgāki veidi, kā nosist laiku, gaidot neizbēgamo

GameOver  Manuprāt, laulības reģistrācija visos vecumos ir vēlme ar otru veikt klasiski romantisku darbību. Bet ir arī savas ērtības, viņu ir vairāk laulātajiem, nekā pāriem, kas vienkārši dzīvo kopā.

CoCoSan  Tīri teorētiski jēgas precēties vairs nav nekādas. Nu ir atsevišķas nianses, kā jau te pieminēja par pensijām. Bet man domāt pats svarīgākais iemesls, kādēļ būtu vērts apdomāt braucienu laulībs ostā ir - tiesības būt līdzdalīgam, informētam un tiesīgam saņemt informāciju ārstniecības un tiesībsargājošās iestādēs. Piedzīvotājam neviens neteiks, kādos apstākļos pazudis slimojošais partneris, neviens nesniegs ziņas par viņa veselības stāvokli, neviens neņems galvā vēlmes attiecībā uz ārstniecības plānu un vietu, kā arī partnera nāves gadījumā labākajā gadījumā būs garāmgājēja statuss. Tēma sabiedrībā visnotaļ aktuāla savu latento seku dēļ.
Bet kopumā, kamēr eksistē naivi entuziastiskie pozītīvisma piekritēji, man darbs nebeigsies nekad.

Alma9  Diezgan pastulbs spriedums.Ir arī svarīga drošības sajūta, lai nesanāk, ka atlikušos gadus kopju kunga puķes un pagalmu un pēc desmit gadiem pasaka, lasies, tu te neesi nekas.....un lai laulātos, abiem jābūt tādai sajūtai, bērni jāaudzina tā, lai paši sevi nākotnē nodrošina, nevis cer uz mantojumu.Un mantai nav nozīme, kapā nevienam to līdzi nevajag un kas paliek aiz mums, tajā brīdī Tev nebūs svarīgs. Svarīgi, ka otrs nebaidās bildināt arī virs 50 vai virs 60.....tad ir patiess pret otru, ka mīl to cilvēku ar visiem viņa trūkumiem.

CoCoSan  Ir nu gan arguments puķu kopšanas un trauku mazgāšanas dēļ pārdalīt, ko otrs sarūpējis iepriekšējā dzīvē. Ka jau sāk ko kopīgi, tad uz pusēm, nu tā, pavisam pa godīgam.

Geisha  Jancīga te dažiem tā domāšana, ka 50 gadi ir nežēlīgs vecums. Nav jau tā, ka 50 gados vienīgā nākotne ir nomirt. Nomirsim jau tāpat tad kad tie zvani zvanīs. Neviens nepaliks mūžam jauns un nedzīvos mūžīgi mūžos.
Lielakā daļa vīriešu pēc 50 gadiem ir pliki kā baznīcas žurkas. Ko darīt, ja bijusī likumīgā laulene ar skaļiem kliedzieniem:" Tev nekas nepienākas" izmet veci ārā no mājas un dzimtās sētas. Loģika jau ir. Galu galā tas ir tikai vīrieša cienīgi turpināt dzīvi pliku pakaļu ar parādu jūgu. Ja tas vīrietis ar to pliko pakaļu ir pietiekami interesants kādai sievietei tad jau nav problēmu noslēgt laulības līgumu un vēl kopā nodzīvot kādus gadus 40. Uz bērniem īpaši lielu akcentu nevajadzētu likt, jo parasti bērni vismaz jau ir pieauguši un īsti krāmēties ar senci nav ne laiks, ne gribēšana. Tā, ka ir iemesls atrast otru tādu pašu kleperi un kopā priecaties par dzīvi.

Bazhix  Tāpēc jau precās, lai to pussabrukušo būdu un aizaugušo pļavu atstātu laulātajai - vismaz viena problēma no kakla nost :D
P.S, tiem, kuriem ar šo ir problēmas, māk sastādīt laulību līgumus. Satraucas jau tie, kuriem nekā nav :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu