Mērķis un iemesls jaunai laulībai pēc 50?

Skaidri ir saprotams iemesls gados jaunu cilvēku vēlmei oficiāli reģistrēt laulību-
jaunas ģimenes veidošana. Divu jaunu cilvēku savienības mērķis ir savstarpējā atbildībā un mīlestībā vienam pret otru, plānveidīgi un abpusēji izdevīgi nodrošināt labākus dzīves un sadzīves apstākļus sev un saviem pēcnācējiem nākotnes skatījumā-
kopīga biznesa uzsākšana vai jau esošā biznesa paplašināšana, kopīga nekustamā īpašuma iegāde vai būvniecība,...utt., citiem kopīgas naudas ieguldījumiem ģimenes labā,...lai sarūpēto darbību un mantību likumīgi vēlāk nodotu saviem pieaugušajiem bērniem, tā nodrošinot savus pēctēčus.

Tad rodas jautājums: kāds mērķis vada vīrieti un sievieti oficiali stāties jaunā laulībā pēc 50+,...ja viņiem viss augšminētais ^, pēc būtības, jau ir ticis sarūpēts un viņu bērni no iepriekšējās laulības jau ir nodrošināti labklājībai...un visa mantība notariāli jau ir novēlēta bērniem?

p.s.
Manprāt, vienīgais iemesls, kā dēļ gados vecāku kungu vai kundzi varētu dzīt oficiāli stāties jaunā sirmgalvju laulībā,...ir mērķis ar vēlmi apčakarēt savu jaunlaulāto- pēc viņa nāves oficiāli tikt pie visiem laulībā kopiski sarūpētajiem labumiem, lai tos pēcāk novēlētu saviem jaunībā dzimušajiem bērniem. :D

CoCoSan  Visai vāji ticams, ka tās naivas dievgosniņas tēlojošās tantas, kurām neko neko nevajag, stātos oficiālā laulībā ar vīreli, kuram ne centa aiz dvēseles nav.

Tas saucas nevienlīdzīga laulība - kur viens otru (tajā skaitā sieviete vīrieti) ar mantu pērk, bet otram plāns pirmo ar vērienu pārmest vai pacietīgi sagaidīt, kad pirmais pats ķelli noliks.

tracer  Visa sievietes buutiiba ir dot beerniem labaako..un kaa dabuut to labaako?straadaajot cauraam dienaam?var jau.bet tie labumi taadi siki sanaak..cits veeriens ja aprecas ar turiigaaku..funktieris jau vienkaarsh..paariet dziivot pie vecha..un savu dziivokli atstat saviem beerninjiem..zanra klasika

tracer  Un kur palikusi sencu tradiicija?par puuru?kautjaa tikai dzirdu ka vecim jaabuut turiigam..senos laikos taadas tautumeitas bez sava puura neviens precinieks nenjeema..tagad pietiek ja luupas uzkraasotas.

Mikko  Super 👍
Ja izdosies tad es arī saspiedīšos un uzkāpšu uz grābekļa 🤣

kuks10  Katram savs krekls tuvāks, bet dzīvē par visu jāmaksā...gribu jaunu sievu maksā...Ir arī vīrieši haļavas , kas griba pie visa gatava piekļūt...Abi labi...)))

Epifanija  Ap 50 jau tā kā jau ir kaut kam jābūt ko būtu bail pazaudēt un arī būtu jāaptver ko atstāt bērniem, ja tādi ir un ne jau mantas dalīšanai būtu jābūt šķērslim atteikties, šis jautājums ir ļoti individuāls un ir situācijas dažādas, jāpiekrīt arī izteiktajām viedoklim, ko tad neķer tos nabagus, nekur nav garants, ka tas plikdirsis to nenovērtē, bet bagāto visām nepietiks, tādēļ jāizvēlas pēc sirds + prāts... Es vadījos pēc sirds, prāts brēca - attopies, tagad nenožēloju, viss pamazām ir sakārtojies, iekopjam nolaisto lauku māju kopīgi, ir arī māja pilsētā, redzam nākotni un arī bērni palīdz, vai mani bildinās - nezinu, jādzīvo tagad, tad laiks rādīs!

raina1970  Iemesli jebkurām laulībām, jebkurā vecuma grupā var būt visdažādākie-- nu nav tā merkantīlā līnija attiecināma uz kādu vienu vecuma grupu. Arī 50+ ir cilvēki, kuri ir satikuši sev piemērotu, tīkamu -draugu, partneri- un vēlās attiecības sakārtot ne tikai segmentā- galds, jumts, gulta, bet arī- valsts . Neredzu tur nekā īpaša, par ko būtu jābrīnās, vai kā tēmā minēts- īpasi karstu vēlēšanos apčakarēt to otru , un visu pasauli piedevām.

CoCoSan  Nu un kā tev papīri sakārtoti?

leone  Pēc 50 ļaudīm parasti bērni jau ir gana lieli un patstāvīgi,lai paši lielā mērā tiktu galā ar savu dzīvi.Protams,neizslēdzot atbalstu no vecākiem,ja tiešām vajag. Vecīši tad nu var dzīvot savam priekam.Ideāli,ja ir kāds,ar kuru dalīties tajā priekā,varbūt arī plecs,kuram piespiest pieri,kad neiet,kā vajadzētu. Vai tāpēc jāprecas-nezinu.Visai bieži laulības ir tāda iluzora garantija "attiecību" drošumam,noturībai,kaut patiesībā diži daudz neko no drošuma nedod,ja nu tikai materiālā ziņā(kam tas ir ļoooti svarīgi).Es izvēlos pavadīt laiku kopā,cik iespējams,tomēr arī iespēja atkāpties savā teritorijā ir ļoti svarīga un,iespējams,tieši tā veicina attiecību noturību.
bet dzīvē ir kā dzīvē-cik cilvēku,tik gadījumu,un viena recepte neder visiem.

Piparkuka  Es atvainojos, taču- vai Tu esi "galvu saspiedusi" vai nedaudz pārkarsusi?!:)) Izlasīju jautājumu un pēdējo teikumu tēmā.
Ko nozīmē- mērķis un iemsls jaunai laulībai pēc 50?! Un kāpēc ir/būtu atšķirībā 50 vai 20 vai 30vai 70..... Laulības iemesls ir vīenīgi- mīlestība, vēlme būt kopā, vēlme būt saistītiem (pa īstam, oficiāli), vēlme būt ģimenē. Nu- precības un viss.

NEVAJAG PROPOGANDĒT DEMONOKRĀTIJAS JAUNIZGUDROJUMUS.....

jaunkundze  Mērķis tāds pats, kā 20-gadniekiem - ģimenes veidošana. Un ģimene nav tikai kopīgi bērni, tas ir kaut kas cits.

DanaL  Ja jautājums, Kokosan, būtu par nevienlīdzīgām laulībām, es tev visnotaļ piekristu.
Bet Piepe uzliek savu zīmogu visiem 50-gadniekiem pogalovna, visi maitas, čakarnieki.
Es, piem., kura katra bomža kandidatūru pat neizskatītu, man tas neder ne pēc viena uzstādījuma, man nav vajadzīgs zīmogs zīmoga pēc. Bet ja ceļā patrāpītos vīrietis, kuram kaut kas pie dvēseles jau ir, un viņš vairāk vai mazāk, nenodarot pāri pats sev, palīdz bērniem, apmēram tāpat kā es pati, kāpēc gan ne? Atkal tas pats: svītrainie ar svītrainajiem, pumpainie ar pumpainajiem.

Jautājums Piepei: Vai tu visas savas 4 laulības noslēdzi līdz 50 gadu vecumam, un vai neviens no jums pieciem tajā pirmspiecdesmit periodā nevienu nečakarēja? Gribētos zināt, no kurienes nāk tā apskaidrība, ka tieši gaduskaitlis 50 ir tā robeža starp čakarēšanu un nesavtību.

CoCoSan  Dana, ja man tfu tfu tfu nāktos kadreiz precēties ar kādu citu, mīlestība atsevišķi, mantiskie jautājumi atsevišķi. Kamēr ļaudis personīgi nav saskārušies ar šāda rakstura problēmām, viņi var vāvuļot ko vien spēj par skaistām un nesavtīgām mīlestībām. Tu cilvēk, dažbrīd nezini kadu gājienu pats izstrādāsi, kur nu vēl akli un stulbi paļauties uz otru cilvēku un visiem, kas aiz viņa stāv.
Vienvārdsakot, situācija un problēmjautājumi ieskicēti, pārējo katrs lai dara kā grib uz savu atbildību.

Epifanija  Vai tad aiz mīlestības neviens vairs neapprecas? Vai tad tad tā manta ir tik svarīga?

Gabrieela  Iemesli var būt katram dažādi. Vispār jau eksistē arī tāda lieta, kā mīlestība. Un, lai cik brīnumaini neizklausītos, dažiem tā ir arī lemta, arī neskatoties uz gadu skaitu. Protams, ne jau tiem, kam prātā tikai merkantilas intereses, nopirkt, iekrāt, saraust, kādu apčakarēt, nogrābt kādu mantojumu, utml. Ja neizdodas dzimtajā vietā, tad žigli prom uz Lielbritāniju, vai vienalga uz kurieni, ka tik nauda. Bieži to mēdz nomaskēt, saucot arī par darba tikumu. Jāatzīst gan, ka sevišķi vecāki vīrieši, kam nav izdevies dzīvē neko sasniegt, meklē iespēju vecumdienās tikt siltās mājās, pie pilna katla un iegūt sev zeķu mazgātaju. Arī tā gadās.

elfa6018  Jauka tēma, cilvēki noilgojušies izteikties (es ar´ tai skaitā :), re cik daudz komentāru!
Manā izpratnē tēma ir par atbildību, cik abi ir gatavi uzņemties atbildību viens par otru...Un 50, ticiet man, ir vēl ļoti jauki laiki. Sievietēm būšana sievas godā rada drošības sajūtu, bet vīriešiem, to nezinu
Manā draugu lokā ir laulību slēguši pēc 50 tie, kuri jau ilgi dzīvojuši kopā. Ar mantisko jau tagad ir vienkārši, noslēdz laulību līgumu un viss kārtībā. Iznāca kaut kā nopietni

LaskovijMerzavec  NU Piepi, bet nopietni, ko vīrelim pēc 50 darīt!!!!!


Ja nav tādas rocības lai iegādātos curkurvāverīti, bet kniebties ta vēl gribas...

Gribi negribi - jāprec kāda, jo babuļi arī nav vakarējie, līdz 40 dod pirms kāzām, pēc 40 paliek biki gudrākas tik pēc kāzam...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu