Ko Jūsuprāt nozīmē vārdu savienojums „vīrietis uztur ģimeni“?

Te daudzi vīrieši 40+ un 50+ vecumā, kā izrādījās, baidās no sievietēm, kuras, pašas būdamas „apkrāvušās“ ar vairākiem bērniem, meklē muļķa tipus, kurus noslogot ar sieviešu un (svešu) bērnu uzturēšanu. :D OK, viss jau jauki, bet – cik daudz tad ir mūsdienās neizglītotu, nekur nestrādājošu, ar 0% pašcieņu un nulles ienākumu sieviešu, kuru vienīgais mērķis ir dzīvot 100% uz vīriešu rēķina, jo vectēvs vai tētis tā mācījis? :D Bet nopietni? Ko Jūs, vīrieši, uzskatāt par „sievietes uzturēšanu“? Vai to, kad apm. 2 reizes gadā pasviežat ģimenei pa simtiņam un jūtaties kā tautas varoņi? Vai, ka pāris reizes mēnesī piepērkat ledusskapi pilnu ar produktiem pēc savas un tikai pēc SAVAS gaumes? :D … turklāt visus maksājumus, bērnu skološanas izdevumus utt sedz sieviete mūžam viena pati? Vai tomēr uzturēšana nozīmē ko citu?

arvids19721970  Lērums vispārinājumu un apvainojumu.
Tās,kuras te meklē bērniem un sev naudasmaku,gan jau ka bbērnu autoru ir vainu nograuzušas,vai arī gūlušās apakšā visiem,kuri gatavi to bērnu uztaisīt(es vnk tavā stilā.Patiesībā -nekas nav tik prasts,kā tu pasniedzi.Visam ir sākums,turpinājums un nobeigums(nobeigums vēl priekšā).Sūdi ir tādi,ka cilvēki negrib nodarboties ar sevis analizēšanu un audzināšanu(apvainot vai izsmiet citus-jā,to gan!).Bet tieši tas ir uzdevums,kāpēc esam šai pasaulē)

Mikko  Kur nu te lielākajai daļai vairs stūrēt? 😏
Viss jau ir sastūrēts 😉
Un šis augstāk rakstītais ir tikai un vienīgi kārtējais Bla Bla Bla!
Bet igauņi noteikti ierēktu par pieminekli pie Pērses 😏🤣
Kārtīga Perse izdevusies tēlniekam 😂

kosrem  Mēs ar sievu visu uz pusēm. Viņai un man paliek sava nauda, ko tērējam pēc saviem ieskatiem. Viņa krāj, es krāju, sametamies un nopērkam mašīnu, u.t.t. Nekādu strīdu nekādu problēmu.
Bet kad biju jaunāks, grūti būt par naudas mašīnu. Ja to neeļļo, neaprūpē, ātri salūzt. Tā kā bijušās palika bešā.

CoCoSan  "pēc tam mani (un viņa vienlaicīgi) paziņas un draugi sāka man zvanīt “. Kas tas par bērnudārzu, ka katram ļauts iejaukties svešās attiecībās ar savām 5 kapeikām? Droši vien visa privātā dzīve līdz oderei bija publiskota instagrammā un visiem paziņām. Jei Bogu nesaprotu tādus purnus.

Lucky  ... "vecis, kurš audzināts intensīvi-patriarhālā garā", "purns" ... jums vajadzētu labo manieru kursus apmeklēt, meitenes :P :D

Piparkuka  tracer- nav jādzīvo sātanistu izdomāto pasaku un sterotipu (sistēmas) pasaulē!
CILVĒKAM ir pavisam citas prioritātes jeb- dzīves modelis. Vīrietis-sieviete-bērni-dzimta utt. Tā, kā bija agrāk, nevis tā, kā tagad izgudrojuši sistēmisti...

CoCoSan  Un?, lai ko?, ar tām labajām manierēm izpatiktu visādiem lucky?

Lucky  Paldies par komplimentu, es tiešām esmu dažāds, it sevišķi kad šķaudu. :)

Mikko  Nu redz par ko ir stāsts - Bijušie, esošie utjp... 😏
Tad kāda mārrutka pēc tas viss ir vajadzīgs?
Bezjēdzīga ņemšanās ar mazu pievienoto vērtību.

rebeka  Tas vārdu savienojums nozīmē, ja vīrietim ir ģimene, kur aug viņa bērni, tad viņš ir tas, kuram visvairāk jādomā, lai ledusskapis būtu pilns, rēķini nomaksāti un bērni nestaigā plikiem dibeniem, kā minimums.
Citos gadījumos, kopējos tēriņu sedz kopīgi, atsevišķos atsevišķi.
Par papildus seksu gan atsevišķa samaksa ;)

Mikko  Kādas šausmas 😱
Tu ğimenē pieprasi samaksu par seksu? 🤔 😏

ketija64  Ja vīrietis ir atraitnis ar bērniem, tad es saprotu, ka viņš uztur ģimeni! Tāpat sieviete! Ja ir abi divi dzīvi un veseli, tad abi arī rūpējas par ģimenes labklājību! Ja tā nenotiek, tad tas vairs nebūs normāls ģimenes modelis, bet kroplība! Es šeit runāju par sievu un vīru kuriem ir kopīgi bērni! Kuriem viss ir kopīgs!

Dzeguzessbalss  Latvijā ļoti niecīgs % var uzturēt savu sievieti. Nu nav tās finanses, nav. Tāpēc arī negrib, jo nemaz nevar...

008  CoCoSan, varu pateikt par sevi, kāpēc man nav hipotekāro.... nevaru saplānot to atdot max 10 gadu laikā, līdz ar to uzskatu, ka "muiža" nav priekš manis! Un gan jau Tev taisnība, ka daudzi ir sačakarējuši arī kredītvēsturi.

Sassy14, es esmu uzturējis ģimeni. Veicis visus maksājumus, kas nepieciešami + nauda pārtikai sievas kontā katru mēnesi.
Bet domāju, ka tas arī nav pareizais veids.
Ģimenei jādarbojas kā komandai it visā.
Tā kā jēdziens "vīrietis uztur ģimeni" ir maza sadaļa no kopdzīves, bet kādiem laikam ļoti būtiska.

Juuna  Piekrītu, ka ģīmenei ka komandai it visā. Bet nu arī it visā burtiski. Jo kaut kā visbiežāk ir tā, ka vīrietim gribas smuku sievu (bet tjunings maksā naudu un prasa laiku), bet aizmirstas, ka tas ir dārgi, ja nu sievietei apprecoties paliek mazāk laika strādāt un mazāk ienākumu sev, būs vai nu ne tik smuka, vai ne tik apmierināta sieva. Vīrietim gribas mieru un laiku sev, bet aizmirstas, ka tādās vienlīdzīgās attiecībās viņš ir tikpat mamma un sieviete kā sieviete vīrietis.

rebeka  Mikko, nu protams, kā gan citādi :D

Forsaakais  Atbildot uz autores jautājumu - vārdu savienojums "vīrietis uztur ģimeni..." atspoguļo sabiedrībā pieņemtos dzimumu lomu stereotipus un gaidas, saskaņā ar kuriem, vīrietim ir jābūt galvenajam pelnītājam un tā dēvētās ģimenes uzturētājam. Tas nozīmē, ka no vīrieša tiek sagaidīts, ka viņš apmaiņā pret retām seksa reizēm uzņemsies pārmērīgu finansiālu slogu uzturēt sievieti un viņas bērnus. Dažreiz pat svešus. Tautas valodā to sauc par atbildības uzņemšanos par seksu. Atbildība ir ir domāta kā tieši materiālā atbildība jeb rūpes. Tāda ir mūsu kultūra un tradīcijas. Šobrīd modē ir racionālisms, kas vīriešiem liek saprast - idejiski, viņam, lai realizētos kā vīrietim t.sk. seksuālajā jomā, nekāda viena sieviete un finansiāls slogs tā dēvētās ģimenes izskatā nav vajadzīga. Sievietēm, lai realizētos kā sievietēm radot pēcnācējus ir vajadzīgs atrast kādu alni, kas tos finansiālos slogus uzņemsies. Viss, ko viņa var piedāvāt par to pretī ir sekss šad un tad. Tikai vīrieši arvien vairāk apzinās cik seksa vērtība ir ārkārtīgi zema pie esošajām iepazīšanās un izklaides iespējām. Respektīvi, tas sekss, ko viņa var piedāvāt kā atlīdzību par pārmērīga finansiālā sloga un ģimenes sagādnieka lomas uzņemšanos galīgi nav to vērts. Un arvien vairāk vīriešu mostas un saprot to. Tāpēc modē nāk vieslaulības formāts - abi dzimumi tiekas izklaidei un seksam, bet neuzņemas saistības vienam otru uzturēt vai finansēt.

LaskovijMerzavec  "...Tas nozīmē, ka no vīrieša tiek sagaidīts, ka viņš apmaiņā pret retām seksa reizēm uzņemsies pārmērīgu finansiālu slogu uzturēt sievieti un viņas bērnus...."

Tie nav Tavi bērni???

jaunkundze  Laikam daži vīrieši vēl joprojām ir pilnīgi pārliecināti, ka bērnus stārķis atnes vai sievietes bērnus kāpostos atrod :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu