Laimas konfekšu garša

Kuras no Laimas konfektēm garšo vislīdzīgāk tai garšai, kura tām bija padomju laikos? Mans top3 pagaidām ir: Vētrasputns, Rudzupuķe un Rīts. Nav jau protams tas, bet, ļoti sasprindzinot iztēli, var atpazīt

kolosali  Bija tāda "Maska" ļoti negaršoja, konfekštraukā vienmēr palika beidzamā, un tomēr tika apēsta.... arī tāda mēdz būt bērnības garša :)

incis1  Man garšo Vēsma,manā skatījumā tā neko daudz nav mainījusies,tik veikalos pēdējā laikā neredzu.

viedoklis  Kopš orkla pārpirka, pamazām kļūst arvien bēdīgāk. Pa lielam palikuši nosaukumi. receptūra(izejvielas) ir cita un attiecīgi garšas mainās.

dzilums  neatceros kad pēdējo reizi ēdu Laimas končas. Kad vēl ēdu šķita līdzīgas kā bērnībā. Serenāde piemēram

Mavs_VivaForever  Aizbrauc uz Krieviju, nopērc konfektes, ko ražo rūpnīcā "Krasnij Oktjabrj" !
Tos vēl nav nopirkuši islandieši un tur konfektes vēljoprojām taisa no šokolādes, nevis no sojas sūdiem, kā mūsu kādreizējais "lepnums" - "Laima" !

Mikko  Reiz bija... 😌
Tagad Orki visu pārvērtuši sūdos.
Dārgos sūdos, un tāpēc visai viņu produkcijai eju ar līkumu!
Igauņu produkcija ir labāka 👌

Vaukskis  Apbrīnojami, ka pēc tik daudziem gadiem vēl spējat atcerēties to, kāda bijusi garša, lai varētu salīdzināt! Man vienmēr garšojuši saldumi, taču to laiku garšu gan neatceros. Piekrītu LaskovijMerzavec, ka tolaik tika idealizēti pirmās brīvvalsts laika V. Ķuzes fabrikas un citu saldumu ražotāju darinājumi, vismaz manā dzimtā ar rūpību tika konfekšu kastīte no metāla no "tiem laikiem"; domās tas bija paraugs, pēc kā tiekties.

Chris1986, atvaino, bet, izlasot Tavas TOP 3 šokolādes konfekšu šķirnes, momentā nodomāju- pašas negaršīgākās! Tādas man tās likās agrāk, tādas, salīdzinoši nesen pagaršojot, tagad. Kronis ir pieminētie fabrikas "Uzvara", kad tā bija patstāvīgs uzņēmums, īrisi, kas vispār zobu nāve- viegli rāva ārā plombes. Kopš krievu laikiem laikam vairs neesmu ēdis, neesmu gan īpaši meklējis. Protams, katram sava gaume!

Tā kā neatceros, bet zinu, kā garšo arī mūsdienu "Orkla Latvija" "Laimas" brenda konfektes, manas favorītes ir sekojošas "zortes":
1) "Trifele"; 2) "Sarkanā magone", 3) "Vēsma", 4) "Lācītis ķepainītes" (3. un 4. vieta piešķirta ar domu, ka dalīta, jo biežāk ēdu tās, kas "lācīši", bet "vēsmas" arī tikpat baudāmas).

CocoSan un inci1, par jums brīnos, ka nevarat atrast veikalos katra vienu no manis pieminētajām šķirnēm- "trifeles" nav kurā katrā, bet jums garšojušās ir ar praktiski tādu pašu, tikai ne vairs papīra, iepakojumu kā agrākos laikos nopērkamas praktiski jebkurā lielā veikalā, ieskaitot, pat, piemēram, "Rimi" minimārketu. Zinu, jo regulāri sekoju līdzi šo našķu piedāvājumiem!

CoCoSan  Vaukski, tu kko jauc. Rakstīju, ka vairs nepieminu tā laika garšu, taču trifeles man garšo joprojām.
Nav ne jausmas kādēļ esi sapratis, ka šīs konfektes veikalos nav atrodamas.

DanaL  Vaukšķī, par to Sarkanās Magones neatrašanu rakstīju es. Varbūt tāpēc, ka neko īpaši arī nemeklēju, jo esmu pārgājuši citā līmenī - uz rozā zefīriem :DDD Ja skraidītu pa visām bodēm, gan jau atrastos arī mīļā Magonīte :DDD

Vaukskis  CoCoSan, atvainojos, ka sajaucu ar DanuL! Par konfekšu neatrašanu rakstīja pāris lietotājas.

Railija20  Man garšoja īrisi , vinnijs (ja pareizi atceros) , vāverīte, trifeles un protams serenāde , rudzupuķe vidēji..
Tagad, a tagad nezinu.. gotiņas neražo Laima, bet ņammÑammm :))

anis  Pēdējais"aplauziens"bija ar Gotiņu. Nav gan Laimas,bet garša klasiska-pēc izpratnes. Un te pārsteigums-ar zemeņu garšu... Smaga vilšanās!

Sanija013  Dievināju un vēl jprojām dievinu Jaubgada končiņas (tās ar siegpārsliņām zil-zaļ-sarkanos papīriņos) Vienkārši ekselentas. Pēc ilgiem laikiem noprovēju Maksu, it kā ir ēdamas, bet nav vairs mans favorīts. Ak jā, un vēl Karakums bija ekselents. Un bija viņiem Dailes torte.. Tā, ar tautu meitu uz kastes vāka. Tā bij dievīga!!

dzilums  Nu ja novirzamies no tēmas:D, tad man jāatdzīstas, ka pusaudža gados garšoja Centrālstacijas laukumā nopērkamie belaši:), kas nu viņos bija iekšā lai paliek labāk noslēpums, bet regulāra kombinācija stāvot vilciena tamburā bija stacias belašs un "Lielais" plombīra saldējums kuram tika izgrauzts caurums iepakojumā ar tālāk izrietošajām sekām rokām un drēbēm:)

Railija20  Vēl man garšo Rokenrol končas :)
Jā, bet tās Ziemassvētku papīrīšos raisa siltākās atmiņas, fakts! :-)

Jason  Manā skatījumā, vismazāk mainījusies ir "Maska". Lai gan "Laimas" konfektes pēc pēcpadomju laiku recepšu degradācijas nav manā konfekšu topā.

Nickss  nav ko te nastaļģēt par jaunību, tās končas, kuras saņēmu jaungada skolas paciņā stāvēja man kā bērnam neizēstas līdz līgo, apēdu tikai īrisenes, mandarīnu un sīpoliņu, viss pārējais bija neēdams jau 1985 gadā.

DanaL  Nu jā novirzamies, tad novirzamies. 70-80.gados Rīgas centrā kafejnīcā "Sigulda" bija visgaršīgākās vēja kūkas "Vecrīga". Ot, tādas garšas nudien nekur vairs nav! Sevišķi ar to kafiju ar pienu mazītiņā baltā krūzītē!

Mikko  Nu ko te var piebilst!? 🤔
Ja nav nekā cita tad atliek vien končas ar ko saldināt aizejošo spozmi 😉

Jason  DanaL, Tev jau tur gandrīz kā vecā anekdotē:
Krievu lauki, nakts, vecītis ar večiņu uz krāsnsaugšas mēģina taisīt seksiņu. Mēģina, mēģina, bet nekas vecītim nesanāk... Šis nolamājas - "Nolāpītais Puķins!", vecenīte - "Ar ko tad Puķins vainīgs?", vecītis - "Nu, pie Brežņeva man šitā nebija."

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu