Vai principialitāte ir laba īpašība?

Cilvēks,kurš domā,biežāk maina domas.Viņš analizē sevi un citus,līdz ar to ,reizēm izskatās kā bura vējā.Bet tā noteikti nav,jo ar gadiem katram ir savi principi izveidojušies.Vai labāk principiāli palikt pie vecāku likumiem,kuri bieži izrādās pareizi,bet reizēm ,varbūt,bremzē attīstību,vai tomēr der būt celmlauzim,kur sanāk reizēm ieskriet ar pieri sienā.

rokons  Mēģinu saprast kas ir domāts "vecāku likumi". Augot normālā ģimenē, bērni pārņem dažus principus, kas ir pamats šo principu attīstīšanai.
Bet pasaule mainās, un dzīvesveidam jāpieskaņojas jaunajiem laikiem. Ja palasa latviešu klasiķus, un ne tikai latviešu, var viegli saprast, ka arī pirms vairāk kā simts gadiem bija vēlme līdz pašiem pamatiem visu pa jaunam uztaisīt. Bet laikam dzīvē spēkā ir teiciens- mēs nākam no savas bērnības.
Ir fundamentālas lietas, uz kuru bāzes veidojas šodienas principi, kādi nebija senatnē.
Apdomājiet tikai vienu piemēru - sieviete ar bērnu, bez vīra. Kāda bija attieksme pirms gadiem 100 - 130.
Un atbilde ir viena - ekonomika ietekmē attieksmi.
2021-11-03 18:35

Pereira  Rokons!!!Ja sievietēm nebūtu bērni tad varbūt arī nebūtu tevis!!!Kāda tam nozīme kurš gadsimts???Vīriešien ir jauzņemas atbildība par savu "MAZO" draudziņu!! 2021-11-04 17:24

rokons  Es rakstīju par SABIEDRĪBAS ATTIEKSMI nevis atbildību.
Patreiz vientuļa sieviete sabiedrībā tiek uztverta bez aizspriedumiem.
Salīdzini citu piemēru- sieviete viena restorānā. Kā to uztvēra pirms gadiem 100?
Tagad - viss normāli
2021-11-04 18:36

Kaskaade  Kkāds reti jokains uzdotais jautājums. Visticamāk autore pati kinkrēti apmaldījusies savos vārdos.
Kāda vsp ir korelācija starp vecāku principiem un vai tomēr der būt celmlauzim,kur sanāk reizēm ieskriet ar pieri sienā.???
Tobiš, viens pusmūža cilvēks nevar dzīves gaitā iegūtos un patstāvīgi noteikt savus principus, jo....ieskries ar pieri sienā???? Hālò, zeme?
Tie faktori, kuri noteica vecāku principus, ir miruši defaultā, jo ir pilnīgi cits laikmets un civilizācijas vertību orientācija.
2021-11-04 18:46

Kaskaade  Mēģināšu tev uz pirkstiem izskaidrot. Ja normāli vecāki agrāk mācīja būt godīgam un atklātam, nu principiāli - nemelot, tad šodienas laikmets samals tevi pulverī ar to principu.
Pamēģini šeit, oho vai fb atklāti un godīgi pastāstīt par savu dzīvi smalkumos, nu eksepimenta pēc.
Un vsp, ko tu uzskati par principiem? Mož mēs vsp runājam dažādās valodās.
2021-11-04 19:39

Kaskaade  Nopietni???? Man ir gandrīz 50 gadu. Par kādiem vecākiem ir runa? Mana bērnība un vecāku sagatavošana dzīvei beidzās 18smit gados. Kopš tā laika veidoju sevi pati, neiejaucot tur vecākus un pasargājot viņus. Tas ir vairāk kā ciniski atbildību par savu dzīvi, raksturu, uzvedību, uztveri un principiem novelt uz vecākiem.
Atļauj lūdzu painteresēties, un kas ir tie grābekļi uz kuriem neuzkāpi, kurus daudzi paprovēja jaunībā?
2021-11-04 21:27

ingryda  Draudzenes tevs saka, ka viedokli nekad nemaina mironi un idioti. 2021-11-04 21:54

Kaskaade  Jēziņ, bet tu taču atkārto manis teikto. Tā kā topikā nekas nebija teikts, kas tavā izpratnē ir principi, izteicu pieņēmumu, ka runājam dažādās valodās. Skat.19:39.
Es atvainojos, par kādu žēlumu iet runa? Vai manis augstāk rakstītais kā sekmēja domāt, ka man problēmas tuvībā ar vecākiem? Jeb joprojām uzskati, ka svēta lieta savus vecākus nogruzīt ar saviem kāšiem, dumībām un jaunības stulbumu? Domā, normālai mātei sirds nesāp savu pieaugušo bērnu dēļ? Kādēļ man būtu bijis apzināti viņi jāsāpina situācijās, kurās viņi palīdzēt nespēja?
Un jā. Vai spēj noturēt sarunu un runāt par pašas radīto tēmu- principialitāti? Kādēļ neatbildi, kas ir tie grābekļi uz kuriem neuzkāpi?
Redzi, es piedzimu un izaugu Rīgā. No 18smit gadu vecuma dzīvoju atsevišķi no vecākiem, jo vēlējos patstāvību.
Man nebija jāskrien pie vecākiem pārsimts kilometrus dažas reizes gadā, jo viņi dzīvoja var teikt, līdzās, kaimiņos.
Ja vēlējies tēmu sarunai par vecākiem, kādēļ bezsakarā principus iejauci?
2021-11-04 22:15

Kaskaade  Vai katrs, kurš nespēj iebraukt tavā domu gaitā un vārdu samistrojumā ir ļauns?
Kas tev liek domāt, ka nezinu, kas ir cilvēks uz mūžības fona?
Un kas tev ir ar to žēlumu, vai savu vajadzību pēc žēluma projecē uz pasauli? Mani nevajag žēlot, ar visu ko dzīve piespēlē, man jātiek galā pašai. Un paraudāšana mātes klēpī tās problēmas neatrisina, bet vēl vairāk sāpina tā jau izsāpējušo mātes sirdi.
Ņemt paraugus no pasaules tā ir normāla cilvēka rīcība, taču kādēļ glorificēt cilvēkus? Visiem cilvēkiem piemīt cilvēka daba- būt ļaunam. Tu taču nezini, kāda būtu to labo cilvēku rīcība stresa vai krīzes situācijas brīdī. Tādēļ jau ir teiciens, ka cilvēkus pārbauda grūtībās. Un ne visas šķietamās grūtības ir patiesi īstas grūtības, pēc kurām var spriest vai konkrētā cilvēka daba ir laba vai ļauna.
Nosaukt par grābekļiem jaunības kļūdas? Nu jā, bet tas saucās dzīves skola vai vēl vienkāršāk pieredze. Kādēļ kļūdas būtu jāvērtē kā kkāds traips, lāsts vai kauna lieta? Ne jau uzvaras, bet kļūdas un to atrisinājums veido cilvēka personību.
Nu nopietni, par ko tieši gribēji parunāt savā topikā? Es joprojām nesaprotu.
2021-11-05 10:07

Piparkuka  Katram ir jāiziet savas dzīves mācības. 2021-11-05 13:35

Kaskaade  Pag, ar kādu ļaunumu sevī cilvēkiem ir jācīnās? Tu taču apgalvoji, ka ļauna esmu tikai es, bet pārējie cilvēki ir labi.
Vai nav tā, ka dzīvo savu aizspriedumu un stereotipu būrī, un viss, kas ārpus tā ir ļauns un bīstams?
Mairita, nu pēc kā lai es vēl varētu spriest, ja ne pēc cilvēka rakstītā, turklāt netā, kurā defaultā iztrūkst neverbālās komunikācijas izpausmes iespēja - acu kontakts, mīmika, grimases, kustības, taktilas kontakts..., vuii, aizrāvos, šaubos vai teiktais vsp būs saprasts.
Nu tad tu noliedz, ka katrā cilvēkā mīt civilizācijas genomā ieliktais ļaunums, jeb ļauna esmu tikai es?
2021-11-05 23:16

Kaskaade  Oioioiii, tā putra, kuru te noburbuļoji, tai vsp nav nekāda sakara ar loģiku un prasmi formulēt domu. Tiešām nav vēlmes iedziļināties tajā haosā ko uzrakstīji un domu bardaka peripētijās. 2021-11-05 23:57

rebeka  Ievērot kaut kādus savus principus jebkurā situācijā var būt vienkārši muļķīgi.
Katram būs izveidojies priekšstats, kā kam vajadzētu būt. Bet viss jau mainās, tātad arī šie priekšstati mainās.
Tas nozīmē, ka pricipiāls cilvēks vienkārši ir apstājies savā attīstībā.
2021-11-06 12:25

Raivis_1977  Esi dabiska un pieņem loģiskus lēmumus, un arī atbilstoši situētā brīdī izskaidro tās, kapēc esi tā rīkojusies un ne savādāk, un viss būs normāli un būs okey. Tā tikai turpinot tu tikai vari piekopt sevi un savu pašnostāju ... Jo arī no tevis varbūt kāds kaut ko gaida ...
Taču arī grūtajos brīžos uzklausi arī pat tos, kam pat nav taisnība, jo arī viņiem ir kāds (savs) vārds sakāms, lai arī kāds pat tas arī nebūtu ...
Un tomēr, šī dzīve ir ļoti, ļoti skaista kuru mēs ik brīdi šeit dzīvojam!
Mēs visi esam tādi paši kā pat koki, putni un zvaigznes! - Jo tava vieta ir būt šeit un tagad, vai nu tu to nojaut, vai nu nē! .......
2021-11-18 23:33

Rets2  principi ir ok. Kāpēc gan ne. Ja vēl piemīt paškritika un spēja būt objektīvam, tad vispār super. 2021-11-19 00:32

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu