Ar ko vecis atšķiras no vīrieša un otrādi?

Madija      Vīrietis ir dzimuma atšķirība.
Vecis,tikai žargonvārds,kuru pielieto atkarībā no tā vai gribi paslavēt, vai tieši pretēji nopelt.
2022-01-23

Raivis_1977      kur puisis? ... Labāk būtu teikuši puisis! 2022-01-23

AivarsN      Bet varbūt vecim vispār nekas jau vairs neinteresē? Pastrādāt, paēst, padzert un gulēt. Tos, kuriem vēl ir ambiciozi plāni, padarīt šo pasauli labāku, vai pavisam sačakarēt, diez vai būs pareizi par večiem dēvēt. 2022-01-23

fargo      man nepatīk, ja sieviete sauc vīrieti pa veci. man ir nulle problēmu, ja vīrietis sauc otru vīrieti par veci. tas ir kā "hey! bro!"
man liekas, ja tas ir pretējais dzimums, etiķete ir nepieciešama. netutināties ar svešiniekiem, runāt pagodinājuma formā. kur nu saukt tagad seivietes par vecenēm. un viņām vīriešus par večiem.
my 2 cents.
2022-01-23

milosais      Iegadajies abus vienlaicigi un dzivo--ar laiku saksi saprast kas lidzigs un kas atskirigs.Ja velies abus vienā, nac pie manis kursos uz nenoteiktu laiku... 2022-01-23

Argons      Atšķirību ir daudz, un lielākā daļa no tām jau šeit pieminēta. Piekrītu viedoklim, ka īsts vīrietis prot izrādīt sievietei vai bērnam maigumu un uzmanīgu apiešanos. No pieredzes zinu, ka sievietes ļoti novērtē šādu prasmi. Šāda prasme galīgi nenozīmē vīrišķības zaudēšanu.

Šī tēma man atgādināja sekojošo:
- Ar ko atšķiras džentlmenis no vīrieša?
- Džentlmenis pirms čurāšanas izlietnē izņem no tās netīros traukus.
2022-01-23

TikaiTu      Argon,Tev žetons. Priek Tevi satikt..... 2022-01-23

Letija      Nevaru iedomāties, ka būtu kaut reizi savu vīru nosaukusi par veci - nekad netiku dzirdējusi arī no savu draudzeņu puses šādu apzīmējumu viņu vīriem. 2022-01-23

Skudiss      Visa atšķirība no kuras puses skatās. 2022-01-23

KairaRaika      Manuprāt, normāls vārds ir “vecis”! Sinonīms vārdam vīrietis vienkāršā sarunvalodā. Ikdienā regulāri vīriešus uzrunāju-klau, vecīt!😄 Visu nosaka konteksts un intonācija, kādā izrunā vārdu vecis.
https://tezaurs.lv/vecis:1

Vot, ja jautājums būtu, ar ko vecis atšķiras no džentlmeņa, tad būtu kur izvērsties.
2022-01-23

Neratnais      Būšu pensijas vecumā, būšu vecis. 2022-01-23

Neratnais      Hotabičš😂😱 2022-01-23

rokons      Ir tāds novērojums:
Tīņu vecumā - ierosme " hei, veči, laižam uz pludmali "
Penšu vecumā - ierosme " nu, puikas, laižam pēc kāda aliņa "
2022-01-23

MrAction      Daudz zinasi, atri kljusi veca. 2022-01-23

rebeka      Vecis ir ar garu bārdu (salavecis), dzelteniem zobiem, netīrs (mežavecis). Nu šis radījums vnk nav vīrietis, tur tā atšķirība :) 2022-01-23

elsa      Ar attieksmi pret dzīvi, lietām, sievieti , bērniem un māti. 2022-01-23

dabasmiilis      "... ar ko atšķiras epifanija no gudras un inteliģentas sievietes?"
-Atļaušos atbildēt uz šo jautājumu, pareizā atbilde - "ne ar ko"! Tikai gudri un inteliģenti cilvēki atļausies pajautāt sev interesējošos jautājumus un neuztrauksies, ko citi par to var padomāt, tādēļ jau mute domāta. Tikai gudrs cilvēks spēs atzīt, ka kaut ko var arī nezināt, kamēr muļķis ne par ko neatzīs, ka kaut ko nezina.

-Atgriežamies pie večiem, es nesaprotu, kādēļ visas lupatas bāž zem veča nosaukuma. Lupatas ir lupatas, veči ir veči un vīrieši ir vīrieši. Varbūt tas vēl no krievu laikiem, tiešām nezinu, tagad neesmu to īsti dzirdējis vai arī neapgrozos tādā sabiedrībā, bērnībā gan bieži nācās dzirdēt sarunas, kad kaut kāds lupata ar pēdējiem spēkiem pie pudeles klāstīja, ka ja nedzer šņabi, tad neesi kārtīgs vecis. Bet es tādus saucu par lupatām, nepietiek, ka pats tik vājš, ka nevar grādīgajam pateikt nē, bet vēl citu velk uz savas atkarību adatas.

Es veci uztveru nedaudz savādāk, pasakās tas bija trešais tēva dēls, jeb bruņinieks, kas pūķi kāva, tam ir vajadzīga drosme, un katrs vīrietis uz to parakstīties nevar. Bruņinieks ir pārcilvēks, parastie vīrieši noderēja pūķim vakariņās, un viņu bija ļoti daudz.

Īsts vecis ir goda vīrs, ja dod goda vārdu, tad arī izpilda, ar solījumiem nebārstās.Viņš ir gana pašpietiekams, tādēļ var atļauties arī atpūsties dīvānā ar pulti rokā, kad būs nepieciešamība, tad arī celsies un kalnus gāzīs, bet pa to laiku sakrās spēkus - par trešo tēva dēlu - Muļķīti arī smējās, kamēr šis vārtījās pa plīts augšu, nokāpdams tikai ,lai sātīgi pieēstos, bet kad "gudrie" jeb pašpārliecinātie stulbeņi/brāļi nolika savas stulbības vai iedomības dēļ karoti, tad cēlās īstais vecis no mūrīša, bija spēks vicināt zobenu un smadzenes kustināt, nokāva pūķi, atbrīvoja un ieguva karaļvalsti un vēl princesi par sievu apņēma... Parastam vīrietim tas nav pa spēkam, to var tikai īsts vecis.

Vecis manuprāt ir kā pagodinājums
2022-01-24

dabasmiilis      ...
Vecis manuprāt ir kā pagodinājums vīrietim - kā cēlā un varenā bruņinieka uzpleči... un nevajag jaukt viņu ar lupatām.
Lupata stāvēs aiz stūra un noskatīsies, kā izvaro pērtiķi viņa sievieti, bet vecis slānīs pērtiķus, kamēr viņa sieviete brīnīsies!

Arī vārds "sirmgalvis" var likties nedaudz nenovērtēts, agrāk tieši pie tādiem vien griezās pēc padoma, jo tie bija daudz ko dzīvē pieredzējuši, varēja padalīties ar vērtīgām zināšanām, bet tagad informācijas laikmetā viņus aizmirst, jo tagad bieži vien jau bērns māca vecākus un vecvecākus, ir zinošāks, kā tie visi kopā, informācija strauji plūst, tur neviens sirmgalvis netur līdzi.
-Vecis tulkojas kā pieredzējis vīrietis, kurš vairs nav zaļknābis, kuram ir zināšanas, prāts un spēks un viņš prot tos pielietot.

-Vārds "vecene" tieši tāpat, veca gudra sieviete. Bieži vien raganas ar to vārdu apzīmēja, bet jāatceras, ka raganas ir dažādas, ne visas ir vecas, ne visas ir ļaunas utt... Raganas ir gudras sievas.
Azbesta vecene - tās ir mūslaiku stiprās sievietes, tādēļ nav ko apvainoties par to vecenes nosaukumu. Es gan cenšos to vārdu nelietot.

https://tezaurs.lv/vecene:1
[sievietēm ar vājiem nerviem vaļā nevērt!!!] Nedaudz sasmīdināja, jo īpaši 5. un 6. punkts!
2022-01-24

tracer      Ja uz ielas tavai sievietei uzmaaksies kaads tipinsh..?viirietis sauks policiju..vecis iedos pa stangu tam tipinjam.kuru juus gribat?to viirieti vai veci?.. 2022-01-24

Felija      tracers pazudīs tālēs zilajās (no secinājumiem par attieksmi pret sievieti) 2022-01-24

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu