Vai pieradumam ir liels spēks?

No 1 aprīļa ir atcelta masku nēsāšana sabiedriskās vietās,bet vienalga atrodas cilvēki kas pa veikaliem ložņā maskās.Un ne tikai pa veikaliem.Ir gadijies redzēt dīvaiņus kas pat ārā svaigā gaisā staigā ar masku pat tad kad tuvumā nav neviena cita cilvēka.Vai ir tā pieraduši ka i nevar šķirties no uzpurņa?Vai kāds no ohujistiem arī turpina nēsāt masku?

Dardedze      Tagad maskas vilks tie, kas vēlas pasargāt sevi no elpceļu infekcijām. Pastāvot ilgākam par, say, 10-15 minūtēm, kontaktam ar inficēto, patogēni elpceļos nonāks tik un tā, bet samazinātā koncentrācijā. 2022-04-08

eel86      Lielākā data cilvēku dzīvo neapzinātu dzīvi, līdzīgi kā vada auto - autopilotā itkā brauc nedomājot par to ko data un tas ir bīstami ,jebkurai darbībai jābūt apzinātai - ps,Sadhguru! 2022-04-08

Mamuts      Man gan patīk, ka sabiedriskajā transportā joprojām jānēsā maskas - sušķi un netīreļi ir spiesti paturēt pie sevis neapšaubāmi vērtīgo informāciju, ka viņiem garšo ķiploki, stacijas belaši un lēts šņabis, kā arī viņiem bail iet pie zobārsta vai gastroenterologa. Ka šorīt nav bijis laika noskūties vai vismaz ģīmi noskalot. 2022-04-08

dabasmiilis      08:32,

-Viens ir skaidrs, ka lopkautuvē neesi strādājis, tur lopiņiem pavisam noteikti nestāsta, ka pēc brīža viņus kaus nost - jo mazāk viņi zina, jo gaļa būs garšīgāka, jo stress maitājot gaļu. Un lopiņi visi tur tik laimīgi, mūžīgā miegā atpūšas.

-Par izkustēšanos nepiekritīšu - esmu no tiem, kas ļoti jūtīgi pret skābekļa izmaiņām, ja sāk trūkt skābekļa, man sākas smakšana. Tad ir neiespējamā misija kājās nostāvēt, kur nu vēl fiziskas kustības veikt. Vissmagāk ir tropiskajās diennaktīs, kad nav kur to skābekli atrast, atjaunoties - smadzenes un ķermenis slēdzas ārā.

-Bet te mazohisti brīvprātīgi bendē sevi... Ja es dzīvotu Rīgā, es ar kājām,riteni vai slēpēm pārvietotos, nevis pārbāztā sabiedriskajā sēdētu viens otram klēpī ar infekciju un mikrobu pilnām lupatām uz mutes un lepotos ar savu paklausību.

-Nu cik tur es viņu valkāju, pirmo un vienīgo reizi uzvilku uz kādām 10-15 minūtēm drēbes lupatu pērnajā maijā, gaidot slimnīcā pie zobu ķirurga[pierunāju sevi eksperimenta nolūkos to lupatu uzlikt, lai saprastu, ko tās lupatas dod - man pēc minūtes jau bija saprašana, ka nav priekš manis tā izklaide] , un arī tad tikai simboliski, jo turēju to ar roku paceltu, tajā brīdī sapratu kādi supervaroņi man apkārt dzīvo - es sevi un savu ķermeni pārāk mīlu, lai tam laupītu skābekli. Smadzeņu darbībai un fiziskām aktivitātēm nepieciešams skābeklis.
-Ja būtu prasījuši veikt vēl visādus apšaubāmas kvalitātes testus, tad gan būtu mājās pats sev rāvis to zobu...

Mājsēdes un lohdaunus arī neesmu baudījis, jo to pasākumu laikā man bija interesantas nodarbes, liela daļa aiz skaudības atstieptu kājas - nedrīkst stāstīt.
Šad tad biju arī pilsētā ieklīdis, novērtēju cik patīkams klusums tur ielās valdīja, tajā brīdī tikai nodomāju, kaut viņi mūžīgi nelīstu ārā no savām mājām - dēļ tāda klusuma būtu gatavs arī iemīlēt pilsētas - tāda mājīga sajūta pārņēma.

Tā kā man šie divi gadi neko daudz netraucēja, ja nu vienīg
2022-04-09

dabasmiilis      ...
Tā kā man šie divi gadi neko daudz netraucēja, ja nu vienīgi iztērēju daudz laika sekojot līdzi ielikteņu šovam. Nevarēju atteikties pavērot eksperimentu, bet cik saprotu, daudzi joprojām vēl nesaprot.
2022-04-09

Feja939      Man arī patīk sabiedriskajos transporta līdzekļos valkāt maskas.
Esmu ļoti norūpējusies, vai jel pietiks iepirkto masku štāpelis?
Esmu cieši nolēmusi iepirkt tās vēl.
2022-04-09

Vaukskis      ..Ne jau visiem interesē tādas nodarbošanās kā tevi un labi vien ir! Ne jau visi ir tik neizturīgi un neapzinīgi! 2022-04-09

Pearl      Pieradums ir tikai viens no iemesliem, kāpēc maskas tiek nēsātas joprojām tur kur tās vairs nav obligātas. Uzskaitīšu manuprāt galvenos argumentus, kāpēc cilvēki turpina nēsāt maskas:
1. pieradums,
2. iesēdies stereotips, ka tā ir pareiza, atbildīga rīcība,
3. vēlme sevi pasargāt no citiem,
4. vēlme citus pasargāt no sevis (ja es apslimtu un nāktos doties uz veikalu, arī uzvilktu masku),
5. lai iekļautos sabiedrībā - ierauga, ka lielākā daļa ir ar maskām un negrib izcelties.
2022-04-10

rafaela      Tiem, kam nav zobu, ir ērti valkāt masku...neviens neredz :D 2022-04-13

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu