Vai ir kāda ideja, kas ir augstāka par cilvēka dzīvību?

Vai ir kāda ideja cīņā par kuru (par/pret fašismu, kapitālismu, komunismu, dzimtenes aizstāvību vai vēl kas cits) TU reāli atdotu savu dzīvību?

Drole      Kaa nu kuram. Ja kaadam lietoshanaa ir liekas mutes, var noziedot taas.

https://youtu.be/H50ho9Dlrms?t=436
2022-04-27

Maskava13      Drole!!Liekas mutes man nav!!! 2022-04-27

Darta1      Diez vai suga, kas pārvairojusies ir vērtīgai planētai Zeme. Drīzāk invazīva! 2022-04-27

moons      Maskava 13 Jums ģenētiski varētu būt laimes hormons, kas varētu glābt ļoti daudzas dzīvības... 2022-04-27

moons      Maskava 13 Jums 100% taisnība... un tā arī viņa var rasties... 2022-04-27

Frita      5 x lasu Raivīša domas vēstījumu(jo teksta padaudz),bet tāpat neuztveru.Laikam esmu dumja.:( 2022-04-27

fargo      es pieņemu, jānis rainis ir labs. savā profesijā. tā ir? labi!
man vienalga. nopietni. pavisam vienalga. bet mēs te neesam, lai apspriestu raini, tā?
aizstāvēt dzimteni, māti, savu sievieti, bērnu, man tas liekas ir dabiski jebkuram cilvēkam. pat ja tas cilvēks ir sieviete - viņa zobiem un nagiem plēsīsies par saviem. tas ir dabiski.
par dzimteni. ukrainas piemērs ir spilgts, ko nelieši var sastrādāt otra zemē. maigi sakot, es esmu sajūsmā par to, ko ukraiņi ir devuši pretī agresijai.
bet tavas tēmas doma uzprasas būt pāri tam, kas pat pati ziedošanās ir. kāpēc tā notiek.

ir tik maz lietu, ka dēļ ir te vērts būt - bērni, sievietes mīlestība, dabas skaistums. ienākumi, panākumi, veiksme(par ko un dēļ kā?), gandrīz nekas nav vērts nekādu īstu pūļu. bet lietas un parādības, kuras ir pūļu vērtas nav iegūstamas veidā kādā nevajadzīgās lietas pieprasa uzmanību.

mīlestība ir vienīgā esības forma, kas atbilst visam, kas ir vērts, lai te būtu. bet tā nav viegla, jo nes sev līdzi lielu atbildības devu. es apbrīnoju cilvēkus, kas to māk un tā dzīvo.

tu uzstāj uz sava jautājuma, kā dēļ ir vērts eksistēt. savā būtībā, nekas nav vērts, kas ir pasaulīgs. jo viss pasaulīgais pāiet un nedod cilvēkam ieguvuma. bērni, ģimene, ticība dod, bet tie visi ir pārpasaulīgi savā vissakrālākajā būtībā.

valstu robežas mainīsies, valodas izzudīs, valdnieki mirs, slavu aizmirsīs, viss laicīgais pāries ātrāk kā nomirs pēdējais, kas to atceras.

ievēro, viss pēc kā pasaulīgs cilvēks tiecas pārvēršas putekļos.

tad kas tev pašam paliek? gods, ticība, mīlestība. tas viss tev paliek. pat kad mums pienāks mirstamā diena šai pasaulē. bet par savu zemi mums būs jāpastāv, jo tas, ko es minēju bez tā nenotiek. nav iespējams aizbēgt no šīm pasaulīgajām likstām nekur. tās panāks. un to, kurš bēg liktens sodīs vēl stiprāk.
2022-04-28

Forsha_Rupucene      mīlestība, arī godīgums/taisnīgums 2022-04-28

allldis      ATDOT savu dzīvi, lai citi tavējie var DZĪVOT ir pareizi, kaut grūti un ukraiņi to arī dara! Un tādiem mūsdienu varoņiem ir jāiet palīgā! 2022-04-28

lapukoks      To "zinātni", kura māca kā pareizi nozombēt smadzenes pūlim, tautas masām sauc "sociālā inženierija". Un tā ir sociālās inženierijas augstākā pilotāža - nozombēt smadzenes tā, ka cilvēks ir gatavs iet nogalināt sev līdzīgos "idejas" vārdā. 2022-04-28

tracer      Es arii protu nozombeet..kad baigi gribas es saaku smaidiit tanteem..piemiedzu ar aci..izkiekos ka mekleeju pasi kabataa lai vareetu zagsaa pierakstiities..nopeerku bonbongas tantaam un baisaas aukstaas sirdis atmaigst...sanaak tik taalu nozombeet ka tantas pat aizmirst savaam skaitiitaam mantraam vaardus...kriit garsljaukus ..tik atliek iecuksteet magiskaas zilbes ausii. 2022-04-28

VECA_PIEPE      "...kas ir augstāka par cilvēka dzīvību?"(c)


Cilvēkam-mātei...otra cilvēka-sava bērna dzīvība.
2022-04-28

Forsha_Rupucene      Ak, jā! Un arī brīvība!! Kāda būtu jēga dzīvot verdzībā... jā, par brīvību ir vērts mirt 2022-04-28

fargo      nav bijis nekāda īpaša "vācu jūga"!
tā ir melīga vēsture. ne melīga burtiski, bet tāda, kad neataino visu kopainu.
200 km no šejienes, krievu zemnieki bija vēl sliktāka jurudiskā stavoklī, kā zemnieks bez gandrīz jebkādām tiesībām livonijā. gandrīz tas pats notika ar poļu zemniekiem un lietuviešiem žečpolpoļitā. itālijā dzimtbūšana bija briesmīga. jā, pilsētas kā pāvija, florence plauka. bet kas notika tādās provincēs ka umbrija vai kalabrija? cilvēki mira vnk badā sliktākajos gados.
tev ir priekštats, kas notika balkānos zem osmaņu impērijas? salīdzinot ar to, kā piemēram grieķu, albāņu vai bulgāru zemnieku ģimene dzīvoja zem turku varas ir daudz sliktāk kā tas, kā zemgalis vai leitis dzīvoja zem poļa vai vācieša.
pat tajos laikos, ziemeļeiropā tomēr bija vieglāk. bet baltijā tiešām bija smagākā situācija eiropas ziemeļos, ja neskaita krieviju.
palasi, kas bija batraki. tie nebija svešzemnieki, kas krievu tautu iedzina burtiskā verdzībā un sešiem gadsimtiem. savējie!
vēsture ir izprotama tikai kontekstā.
arī dzīvība un tās vērtība.
kā remarks rakstīja rietumu frontē bez parmaiņās - cilvēka dzīvība ir lētāka kā labu zābaku pāris.
ja audzini bērnu un saproti, cik laika, pūļu, pārdzīvojumu ir ielikts vienā pašā cilvēkā, nelabi paliek no šitiem kariņu aizsācējies ar viņu debīlām idejām par palikšanu vēsturē un nerēķināšanos ar savu ne-darbu patiesajām sekām.
2022-04-28

Labrador      Daudziem kovit ideoloģija ir augstāka par veselu kontinentu iedzīvotāju dzīvībām. 2022-04-28

Raivis_1977      Konteksts ir vēl arī tāds, ka arī tur Vācijā vietējie dzīvojošie turki grib utopiski vislaik pārņemt vadības ruļļus, un tā jau gadus desmitus, tas tāpatās kā Latvijā krievu tautības iedzīvotāji, kuriem pat savlaik grūti bija iemācīties latviešu valodā kaut vai vienu vārdu.
Atruna bija tāda, nav nepieciešams! Ej nu sazin ko nu katrs ar to tad nu domāja, un vai vēl joprojām nedomā ...
2022-04-28

KairaRaika      Nē. Nekādas ideoloģijas dēļ nav vērts mirt.
Visas tās ideju cīņas ir psihopātu spēlītes .
2022-04-28

Geisha      Domā, ka kādam varnesim interesē tava dzīvība? Nospļauties viņiem par cilveku parasto. Nauda. Vara. Tās ir varnešu vērtības. Jebkurs karš vienmēr beidzas ar sarunām. Tad kāpēc ir nepieciešamas cilveku ciešanas, nāves, invaliditātes, asaras un asinis? Kapēc jau pašā sākumā nevar savā starpā sarunāt? Ambīcijas neļauj dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi kaut gan pliks un nevarīgs šai pasaulē ienāci un tāds pat arī pametīsi šo Sauli.
Vienīgais dēļ kā es varētu sevi ziedot tie ir mani bērni un mazbērni.
2022-04-28

Drole      18:58

Sakuudiit slaavus pret slaaviem un izputinaat Eiropu, piespiezhot liist paraadu verdziibaa, peerkot amerikaanju gaazi un ierochus - neoconiem taa ir zaptsmaize, par ko tie sapnjojushi vismaz no Brzezinska laikiem.

https://gilbertdoctorow.com/2022/04/28/russian-media-today-28-april-2022/
https://youtu.be/MvyMSuT3mJc
https://youtu.be/T4g-M91WGbI
2022-04-28

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu