Kādu padomu dotu?

Kāda bēgle no Ukrainas, kas patlaban atrodas Latvijā, neslēpj sašutumu un neizpratni par to, kā šeit var izdzīvot...

"Labvakar! Man ir jautājums - kā ukraiņu sievietes ar bērniem var izdzīvot Latvijā? Dabūju darbu, ko varēju atrast, darba devēji vienkārši super un kolektīvs atbalsta. Bet nodokļi ir vienkārši šausmīgi! Kā cilvēks, kurš uzskata, ka mums ir jāpelna iztika sev un bērnam, es pat nezinu, ko darīt! Nodoklis, kas mums tiek noņemts kopā - 33, 5%?! Atvainojiet, bet no kā dzīvot? Jā, man ir viens bērns, bet kādam ir divi, trīs un varbūt pensionēti vecāki! Dalieties pieredzē, kā ar šādiem nodokļiem izdzīvot Latvijā, ja pieskaita dzīvokļa īri, komunālos maksājumus, pārtiku un apģērbu! " raksta ukrainiete.

Kādu padomu dotu mūsu viedie oho finanšu eksperti?Nu piem.ka nav ko čīkstēt un ir vairāk jāstrādā.Vai nu vajadzētu sameklēt kādu vietējo, kas uzturētu pašu un sīko.Vai ukrainietes žēlošanās ir pamatota?Vai arī tā ir kaut kāda čīkstule no sērijas"viss ir slikti"?

Epifanija      Protams, ka esam nožēlojami, jo ir jāizvēlas darbs vai ģimene, cik ir tādu darba vietu, kuri ļauj mātēm pašām izņemt no bērnu dārza savus bērnus, jāaizmirst par bērniem, jo darba laiks ir no 7:00 līdz 22:00, neko citu uz pasaules neredz ka darbu, te nu ir vergu tauta! 2022-06-12

Tessa      Elfriida, beidz troļļot. Pirmkart, 1991.gada vel nebija lati. Otrkart, pirmas algas bija ap 40 Ls latos, tag diezgan ilgi 70-80. Datorkursi 1991.-93.gados noteikti vel nebija, tatad alga ap 90 bija jau mega liela. man 2001.gada alga bija 140 uz papiira, 100 uz rokas un ta skaitijas loti laba alga. 2022-06-12

Elfrida      Tessa, es te lieliem lēcieniem pārskrēju pāri... tak neiešu es te katru savas dzīves dienu aprakstīt.
90 LS / (!!!!!!!) mēnesī bija konkrēti 2003. gadā Latvijas Pastā par 8h darbu. Atceros labi, jo pēc tie PO kursiem, vasarā aizdevos uz Franciju, pa ceļam izkāpjot Bernē, lai sasveicināto ar Šveices onkuli realitātē.
Onkulis bija šokā par notiekošo Latvijā, lai (vēlreiz) vieglas smiltis viņam.
Šitādu Latviju mēs negribējām!!!!!
2022-06-12

Elfrida      Tikko ieskatījos papīros, lai precizētu. Pasata operatores kursus biju pabeugusi 2004. gada 2 jūlijā, laikā, kad Latvija iestājās ES un drīz pēc iestāšanās ES Latviju pameta ļoooti daudz cilvēku, jo te, Latvijā, neko daudz maz adekvātu nevarēja nopelnīt.
Un tā tas iedzīvotāju skaits Latvijā sarūk katru gadu. Dzimstība zema, jo dzīves līmenis vnk KRIMINĀLS.
2022-06-12

zigmars_uk      Es tai ukrainietei ieteiktu meklēt uk sponsoru un caur fb grupām Help for Ukrainians in UK // Допомога для українців в Англії un UK Accommodation, Help & Sponsorship for Ukrainians

Tālāk var formēt https://www.gov.uk/guidance/homes-for-ukraine-scheme-frequently-asked-questions
2022-06-12

Geisha      Latvijā tauta tiek jāta. Nodokļi IR nesamērīgi augsti. Un elementāras cilvēktiesības arī netiek ievērotas:
- saņemt par padarīto darbu adekvātu atalgojumu un darba mūža nogalē dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi.
- tradicionalā ģimene ir lielākā cilvēces bagātība un IR neaizskarama.

Vienīgais ko varu izsecināt ir tas, ka tās dāmas kuras ar putām uz lūpām aizstāv varnešus ir liekā krēsla deldētājas kuras pašas nezina sava aroda aprakstu un par ko viņām algas maksā.
2022-06-13

Aina      Kuri varneši būs labiņi? Jeb uzdošu jautājumu precīzāk - ja esošos izsvilpsim, kuri tiks pie šprices? 😆 2022-06-13

zigmars_uk      Geisha daudz ko nesaprot, tāpēc izsaka tik muļķīgus apgalvojumus! :)

Alga ir atkarīga no darba ražīguma, konkurences un darba devēja spējas maksāt konkrētu algu.
Otrais punkts izpaliek, jo ir lielā mērā atkarīgs no tā, kādi ienākumi ir ģimenei utt.

Diemžēl, Latvijā daudzi cilvēki ir ne pārāk gudri... Piemēram, ir sabiedriskās apriešanas, kurās tiek nogremdēti visādi projekti, kuri ekonomikā ienestu naudu. Nauda ekonomikā nozīmē vairāk naudas budžetā pensijām utt. Ja tām ir vairāk naudas, tad kādā brīdī valsts varētu atļauties kādu nodokli samazināt. Ja visi godīgi maksātu nodokļus, tad nodokļus uzreiz varētu samazināt. Nodokļu nemaksātāji apzog savus līdzcilvēkus un pastarpināti, varbūt, pat paši sevi.
2022-06-13

knopiene      Zigmār, kuri ir tie kas nogremdē tos projektus? Valsts jau ir iztirgota ne tikai kāds nogremdē. Visu ko varēja nolikvidēja, kas darbojas un varētu mums ienest līdzekļus ir izpārdots citām valstīm. Kā tu domā ar kā svētību tas viss ir noticis? Alga ir atkarīga no darba ražīguma, bet ne jau tas ir visās profesijās. Ne jau cilvēks var ieslēgt citu ātrumu un nesties darbā uz velna paraušanu, lai padarītu vairāk. Zini Geishai tomēr ir taisnība, nav viņa vienīgā kas to tā redz. Protams oho nav tā īstā vieta kur reāli redz kas notiek, vai arī viena daļa baidās atklāti sacīt ko saprot. 2022-06-13

dabasmiilis      Man jau patīk, kā visādi no ārzemēm māca mums dzīvot.

Zigi, aizmirsi pieminēt, ka alga atkarīga no korupcijas apjoma un birokrātu/bandītu skaita, visādi valdes locekļi, padomnieku padomnieku padomnieki, un citi ielikteņi.

Kad uzvalkā pūstošs ieliktenis siltā krēslā pelna vairāk, kā skolotājs ar darba laiku ~24/7 , kuram savai dzīvei neatliek laika. Skolotājam jābūt par vienu no prestižākajām profesijām, jo tie ir valsts pamati. Bet mums viss ir kājām gaisā.

Ir vietas, kur darba devējs nevēlas domāt par strādniekiem, jo savādāk nepietiks pašam priekš jaunas mašīnas, ceļojumiem, glauniem pašnāvniektērpiem[uzvalkiem], dārgu palaistuvju sponsorēšanai utt...
Tad atkal ir darba devēji, kurus pašus bandīti izslauc un nospiež ar nodokļu slogu, ko viņš tur algās samaksās, ja jādomā, kā nebankrotēt.


Tādēļ arī ir situācija... cilvēks vergo ntās stundas, bet brīvdienās ķeras pie pudeles, lai vismaz nervus nomierinātu, nav spēka, lai par ko citu domātu. Te viena otra oho trolle rauj iekšās arī pa darbdienu vakariem.

Vienmēr esmu teicis, ka tā ir modernā vergturība, kur viss ir atkarīgs no tevis paša - sola tev brīvību, bet kad jāievāc nodokļi, tad sarodas tik daudz rijēju un mācītāju.

00:20
Tur vajag daudz sūdu lāpstu un brīvprātīgos mēzējus! 😄 Sūdus tikai tā var izmēst, lai tie neturpina kūti smirdināt.
2022-06-13

av2      Nevienaa valstii...saakumaa nav viegli. Sievietei vareetu buut iipassi gruuti, jo mazi beerni liidzi utt. 2022-06-13

Aina      dabasmiili un visi citi pasaku tēli. nevajag skrupulozi žēlot naudu varnešu algām, tas tomēr ir mehānisms, kā tur nokļūst spējīgākie. kā arī nav noslēpums, ka skolās strādāt nokļūst tie filologi un citi arī, kuri netiek / nav uzņēmības citur.
bet tautai ir jābūt teikšanai vitāli svarīgu lēmumu pieņemšanā. "potēšanās", rail"baltic", mežu izciršanas.
2022-06-13

CoCoSan      Nu vēl viņi nesaprot. Tie zagļi un pappisēji neatlido no kosmosa. Tie ir tie paši pirni, kas dzīvo starp mums, tepat kaimiņos, rados, draugos, pazīstamajos. Tās algas nemaksā valsts vien. Tās vergu algas maksā vietējie mūsmāju pašu blēži, latvieši, krievi, baltkrievi, ukraiņi, ebreji. Neviens no viņiem daudzmaz pieņemami nedalās ar savu peļņu, bet rauj nāsīs cik spēj un noiet pār līķiem aci nenomirkšķinot. Blja@j ko var prasīt no valsts, ja sabiedrība kopumā ir izsalkušu alkatīgu ībļu bars. Vieni appis uz algu un nodokļiem, citi nemaksā par sabiedrisko transportu un rēķinus slimnīcām. Un tā uz riņķi un tā bezgala. Kāda pārtikusi un bagāta valsts, kur katrs ierindas cilvis zog pēc savām spējām un iespējām? 2022-06-13

neratni_stasti      Atbilde kņopienei uz šo "Alga ir atkarīga no darba ražīguma, bet ne jau tas ir visās profesijās. Ne jau cilvēks var ieslēgt citu ātrumu un nesties darbā uz velna paraušanu, lai padarītu vairāk. " (c)

Es kā reizi strādāju tādā darbā, kur kāds teiktu, vai ir iespējams padarīt vairāk. Jā, ir iespējams. Jo vairāk Tu zini, proti valodas, esi praktizējies noteiktās darbībās, jo ātrāk Tu spēj strādāt. Tur, kur cits muļļajas divas dienas, es tādu pat darbu izdaru 0,5 dienās. Pieredze, ilgstoši treniņi, daudz lasu profeisonālo literatūru, vakaros jūtos kā izžuata zeķe, bet tas arī noved pie tā augstākā darba ražīguma.
Un mani daudzi novērojumi - gan viesmīlībā, gan tajā pašā pastā operatori, kurus te pieminēja, - cilvēkiem atšķiras kustību ātrums, spēja aši savadīt info datorā/ kasē, problēmu uztveres ātrums un gatavība to risināt, vai smuki pieņemt pasūtījumu, operatīvi organizēties tā, ka vienlaicīgi tiek padarīti vairāki mazi darbiņi - un tas to darba ražīgumu ceļ. Tā kā ir iespējams!
2022-06-13

Gvena      nu viss pareizi.jaraujas par vairakiem lai sanemtu normalu algu ka par vienu.un pec tam kad sabojata veseliba neviens pat paldies nepateiks un atmetis tas nozelojamas pensijas kapeikas.zinu tadus kas ravusies ka negudri un tagad uz zalem tik dzivo. 2022-06-13

neratni_stasti      Neko nezinu, es "raujos" tikai par vienu cilvēku, ne vairākiem. Varbūt pareizāk būtu teikt, ka kāds nedastrādā un strādā tikai par 0,5, bet grib algu, kas pienākas par normālu veiktā darba apjomu, ko? 2022-06-13

zigmars_uk      knopiene, muļķi nogremdē projektus. Reizēm tie ir parastie iedzīvotāji bez izglītības. Reizēm tie ir korumpēti vietvaru deputāti utt. Citās valstīs var automatizēt procesus un kāpināt darba ražīgumu, Latvija atpaliek, jo tikai relatīvi nesen atguvām savu brīvību.

Debesmīli, ja runājam par skolotājiem, tad šodien nopublicēja manu iniciatīvu. Vari parakstīt un uzlabot izglītības sistēmu. Ir jāstrādā nevis vairāk, bet gudrāk. https://manabalss.lv/i/2455
2022-06-13

Elfrida      Neatbalstu zagšanu, taču minimālā alga ir tieši tāda, lai cilvēku, ja vien viņam ir iespēja, ŠĪS SISTĒMAS ĻAUDIS PIESPIESTU zagt un PATI SISTĒMA (sitēmas ļaudis) TO VEICINA.
Ar šito biju labi iepazinusies laikā, kad strādāju autostāvvietā, kurā bija dubultā grāmatvedība un to atbalstīja lielo algu saņēmēji, kuri tur novietoja savas mašīnas, kuri SPECIĀLI neņēma čekus, dodot priekšniekam iespēju uzturēt dubulto grāmatvedību.
Tiku pat apmācīta, kurā brīdī sist čeku un kurā brīdī čeku nesist.
Visādi citādi darbiņš bija radošs. Tās autostāvvietas laukums bija kā mikropasaulīte makropasaulē. Pat grāmatu gribēju sarakstīt par saullēktiem un saulrietiem autostāvvietā, par agrajām rīta stundām, kad no depo izripoja pirmais sabiedriskais transports, nākamie, kas bija modušies, bija pastnieki ar pasta somām un drīz vien ieradās sētnieks un tikai vēlāk, pamazām sākās ļaužu rosība un kņada.
Piereze bija interesanta. Psiholoģijas literatūru izlasīju veselu kalnu, meditācijas apguvu tajā autostāvvietā, masiera kursus brīvajā laikā izgāju (taču tas nebija mans, to izdarīju tik tā, sporta pēc), fizisko formu varēju uzturēt u.c. Bija visaptveroši interesanti.
Eh, nostaļģija pēc autostāvvietas. Priekšnieks, diemžēl, veselības dēļ pārdeva savu biznesu un biznesu nopirka kāds spēļu zāles īpašnieks, kāds "Laimētavu" īpašnieks, kuram bija savi apsardzes puiši, kuri dēļ IZCILI zemā minimālā atalgojuma, ļoti labprāt rāvās divās maiņās, gan spēļu zālē, gan autostāvvietā.
Tikai veselību gan tā var sabojāt uz sakaitu 1-2-3...
Kantoržurkas to nekad nesapratīs. Palasiet, palasiet. Varu uzrakstīt vēl. ;)))
2022-06-13

Chris1986      Es domāju, cik jums tie vēderi ir, ka nevar piepildīt strādājot 1 darbā? 2 vai 3? Un laimes sajūtu par naudu neiegūsi, tik veselību sabojāsi un savas vienīgās dzīves laiku nelietderīgi sadedzināsi 2022-06-13

Floriana      Viņiem vienkārši ir cits dzīves līmenis, labas cenas, algas un mazāki nodokļi. Mēs paši protams neredzam kur dzīvojam, un labi ja no malas kāds par to liek aizdomāties.

Цены на продукты

Молоко (1 л) – 29,80 грн
Белый хлеб (500 гр) – 20,94 грн
Рис (1 кг) – 35,47 грн
Яйца (12 шт) – 42,20 грн
Сыр (1 кг) – 219,60 грн
Куриное филе (1 кг) – 120,12 грн
Говядина (1 кг) – 188,64 грн
Яблоки (1 кг) – 21,96 грн
Картофель (1 кг) – 13,77 грн
Лук (1 кг) – 10,71 грн
Бутылка вина – 150 грн
Бутылка пива (0,5 л) – 22,88 грн
Сигареты – 62 грн

Тариф на проезд в метрополитене Киева составляет 8 гривен н
2022-06-13

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu