Šodien sākas praida nedēļa

Šajā sakarā gribējās pajautāt, kāc tieši viņi cīnās par viendzimuma PĀRU atzīšanu, bet nevis par viendzimuma TRIO, vai SEKSTETA atzīšanu par ģimeni? Kāpēc šie progresīvie cilvēki aprobežojas ar tik konservatīvu jēdzienu, kā PĀRIS??

rokons      Dr Mengele arī pētīja.
Pētniecībai ir savas metodes, tām ir arī ētikas kodekss, ko nedrīkst pārkāpt
Un par terminoloģiju - kas ir ĢIMENE.
Manā uztverē - tāds pāris, kas spēj nodrošināt sugas turpinājumu. Viss cits ir KOPDZĪVE.
Tas, ka pasaulē ir daudz kas, nenozīmē, ka jānojauc termini.
Man pilnīgi vienalga, kā savu dzīvi organizē jel kurš, tik tālu, kamēr tas sabiedrībai neuzspiež viedokli - mainīt definīcijas
2022-06-16

rokons      Let´s call spade a spade :D 2022-06-16

Marita      Es nu gan nedomāju, ka kādam te ir tiesības uzņemties līnijtiesneša lomu un dot savu vienīgo "pareizo" ģimenes definīciju. Manā prātā ģimenes defiinīcija ir pavisam cita. Taču es ar savu redzējumu neuzbāžos.
Un salīdzināt mūsdienīgus antropoloģiskus pētījumus ar Mengeli ir nedaudz pārspīlēti, lai neteiktu skarbāk.
2022-06-16

av2      Man taadus praidus nesaparast, kaapeec skalli jaabazuunee taas, kaa tu atpuuties savaa gullamistabaa?
A taas, ka ir cilveeki ar dazzaadaam idejam sex jomaa, tas jau taa bija arii 10...un 5desmit gadus atpakall. Un tas, man ta vienalga, kaa jau mineeju, ko katrs dara savaa privaataa telpaa, savaa dziive.
Citaadi taads praids, nu buusim godiigi, ir taada.....uzprasiissnaas uz kasskki , tas viss.
2022-06-16

rokons      Ref. 21:43 Iespējams, ka padlaikos mācoties ir nācies Engelsu lasīt par ģimenes izcelšanos, arī sapratni par to kas ir kas. Ja nepatīk Engelss, var ar Didro darbiem iepazīties.
Tieši tagad, neievērojot vēsturi, ir mēģinājumi sajaukt definīcijas. Un tas ir bīstami. Sabiedrībai kopumā.
Mengeli pieminēju, ka pētot aizmirsa pētniecības ētiku, tā nonākot pie dramatiskiem rezultātiem. Neesmu antropologs, bet pieņemu, ka arī viņu darbā nedrīkst iesaistīt personas pret viņu gribu. Un bērnam šādas gribas var nebūt, un aizbildņu atļauja nav ekvivalenta paša objekta gribai.
2022-06-17

Marita      Es arī neesmu antropologs. Taču saprotu, ka mūsdienu realitāte ir tāda, ka šādas netradicionālas ģimenes pastāv. Neatkarīgi no mūsu gribas un patikšanas. Cik zinu, tad Mengele pētīja ieslodzītus cilvēkus, eksperimentēja ar viņiem. Protams, pret viņu gribu. Savukārt netradicionāļu ģimenes dzīvo neatkarīgi no kāda pētniecības projekta. Tā ir viņu vide, kurā viņi jūtas laimīgi.
Nezinu, kā tas ir ar citiem, bet es jau padomju laikos diźo klasiķu - Marksa, Engelsa, Ļeņina darbus īsti par pilnu neņēmu.
2022-06-17

dzilums      pilnīgi vienaldzīga šī tēma. Ja kādam gribās dzīvot ar sava dzimuma partneri, tad manis pēc. Zinu daudz homoseksuālu cilvēku, kas ir talantīgi un devuši sabiedrībai daudz vairāk, kā vidēji statistiskais heteroseksuālis. 2022-06-17

rokons      Ref 22:59
Engelss bija vismazāk komunisma ideālu pārņemts, bet būdams pietiekami bagāts fabrikants, interesējās par filozofiju, un arī pats ir publicējis savu viedokli. Ja negribi šo autoru, ieskaties Bībelē. Tur ģimenes jēdziens ir skaidri definēts.
Mūsu domstarpības laikam ir šādos aspektos:
- ĢIMENE definīcija,
- psihotraumas risks, bērniem augot viendzimuma KOPIENĀ
Tas, ka pastāv viendzimuma pāri, bez šaubām tā ir. Tas, ka viņi var būt laimīgi - neapšaubu. Tas, ka viņi dod sabiedrībai labumu, arī neapšaubu
Bet vai laimīgs būs bērns, nav pamata par to domāt. Neesmu pārliecināts, ka par to pārliecināt var antropoloģija, jo laikam viņi veic post factum datu analīzi, kuru ievākšanai jāvadās pēc pētniecības ētikas pamatpostulātiem.
2022-06-18

Marita      Ģimene ir cilvēki, kuri dzīvo kopā, rūpējas viens par otru, mīl viens otru. Tiem ne obligāti jābūt sexuālā ziņā kopā. Ir taču ģimenes, kurā ir kopā bērns, māte un vecmāmiņa. Viņi visi arī veido ģimeni. Man ir vienalga, kādas definīcijas raksta gudri filozofi. Tā ir mana izpratne par ģimeni.
Un par bērniem jau teicu. Es neesmu ne par, ne pret. Jo nezinu, kā bērnus ietekmē dzive ar viendzimuma vecākiem. Tapēc es būtu priecīga, ja kāds varētu uzrādīt pētījumus par šo jomu. Tapēc pagaidām tas viss ir tikai spekulācijas par tēmu.
2022-06-18

Labrador      Pieļauju , ka tuvākajā laikā homoseksuālisms , tāpat , kā maskas un potes , kļūs obligāti un tiks ieviesti QR kodi. Un , kā bija potesanas fani , kuri visur lika bildes ar saspricetiem pieciem , būs homoseksuālisma atbalstītāji , kuri publicēs savas bildes un publika sajūsmā aplaudēs 2022-06-19

rokons      Ref 20:20, katrs patiesi var un drīkst jel ko saukt kā vēlas, bet juridiskā plāksnē, kur Valsts iedibina savus noteikumus, vajag vienkāršību un skaidrību.
No terminu viedokļa tak jau tagad pastāv jēdziens - NEPILNĀ ĢIMENE, ar to saprotot vairāku paaudžu kopdzīvi. Uz to attiecas speciāli Valsts noteikti noteikumi.
Tātad dalījums ir nepieciešams, ko vajag pielietot rī homoseksuāļu kopdzīves noteikumu formulēšanā. Un mana ( ne tikai mana) baža ir tieši par bērniem.
Laikam likumdošanā patreiz nav senlatviešu dzīves kopa SAIME.
Varbūt der tas, bet nevar visus pavilkt apakšā zem it kā universāla vārda ĢIMENE.
Varbūt drusku frivoli, bet ābols un zirgābols nav viens un tas pats :D
2022-06-19

Marita      Vispār jau tikko palaida iespēju sakārtot šo jautājumu. Civilā savienība būtu pat ļoti ok 2022-06-20

rokons      Tur gan vienā maisā iebāzts viss, ieskaitot nereģistrētas laulības, ko patiesi var par ģimeni saukt ( kaut, godīgi sakot, nekad neesmu sapratis, kāpēc neveltīt apm 1 stundu, un nomaksāt nelielu nodevu, iegūstot visas Ģimenes tiesības).
Politiķi labi saprot, ka pirms vēlēšanām ir liels risks pieņemt pilsoņos nepopulāru lēmumu. Gan jau pēc vēlēšanām kaut ko saveidos
2022-06-20

Marita      Un kāds sliktums tad no tā rastos? 2022-06-20

rokons      Mana atbilde - kāpēc neorganizē referendumu ( kaut vienlaikus ar vēlēšanām oktobrī). Pieņemu, ka rezultātu var prognozēt 2022-06-22

Marita      Ne vienmēr vairākums var lemt par mazākuma tiesībām. Ja mēs esam ES, tad ir jāpieņem arī visas Eiropas vērtības. Ja gribam palikt konservatīvi un dogmatiski, tad jāstājas ārā no ES. 2022-06-22

rokons      Vairākums lemj balsojot par nākamajiem pārstāvjiem Saeimā. Tiem tad jāatrod saprātīgs kompromisa lēmums, kas apmierina daļēji ( tāpēc jau KOMPROMISS) visus valsts pilsoņus.
Ja ir galvenokārt terminoloģiski iebildumi, var atrast šo kompromisu.
Stambulas konvenciju arī neesam ratificējuši, un nekas slikts nav noticis.
Nav tāda jēdziena Eiropas vērtības esot ES sastāvā, jo ES pārstāv tikai daļu, kaut lielāko, no Eiropas valstīm.
Vēl, ES tikai Direktīvas ir obligātas izpildei, un nez vai būs tāda ko saukt un ko nesaukt par ĢIMENI :D
2022-06-24

Marita      Kamēr dažs labs man te mēģina iestāstīt visādas muļķības, tiesa jau vismaz trīs viendzimuma pārus atzinusi par ģimeni. Ko nu? 2022-06-24

fargo      ja, norvēģijā "tiesa" ir spriedusi, ka vīrieši var dzemdēt un ikviens, kas šim "spriedumam" nepiekrīt kļūst par kriminālnoziedznieku. 2022-06-25

rokons      Tiesa ir tiesa, bet vara pieder tautai, tā Satversmē rakstīts 2022-06-25

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu