Kas ir "krievu kultūra"?

Paklausījos youtubbē šodien vienu krievu propagandistu. Viņš saka, ka rietumi grib iznīcināt krievu kultūru un lai tas nenotiktu Krievijai ir jākaro. Tik katra teikuma galā piemin seksuālas attiecības ar "tavu māti". Tā būtu tā "krievu kultūra"?

siikaa16      Maz lieto "lūdzu" un "paldies". Sakopti pilsētas centri, bet nomalēs labāk kāju nespert. Satiksmes noteikumi tikai auto vadītājiem. Sabiedriskās vietās lieto alkoholu. Siltā vakarā pastaigājot gar Ņevu vai Maskavu (upe), bija nepierasti, redzēt kompānijas ar attaisītu pudeli. Kā pie mums tā arī tur ir dažādi cilvēki. 2022-07-07

Argons      Jā, šī multene ļoti labi raksturo viņu kultūru un natūru.

Šeit ir turpinājums multenei: https://www.youtube.com/watch?v=0dXmDkh0cMs
2022-07-07

Lobo      Kaut arī prata lamāties daudzās valodās Hemingvejs, tāpat izšķaidīja sev smadzenes. Tātad ne pārāk tās lamas viņam palīdzēja. 2022-07-07

runcs51      Nacsmerdeljiem laikam taads trends-obligaati vajag uzdirst visam krieviskajam.Kas to nedara-tas skaitaas kremlja agjents. 2022-07-07

anis      Nacnesmerdeļiem grūti pat latvisku šriftu"iestellēt"-kur nu vēl padomāt par lietas būtību...
Līdz šim"krieviski runājošie"bija viena masa-atvainojos-bet nu tā nav... Kas pie tā vainīgs?
2022-07-07

Ljekainiitis      Visdrīzāk jau tie porpgandoni savās "esejās" ar krievu kultūru saprot tagad aktuālo pyZZkij mir . Tad to nu tiešām vajag sagraut, tur jautājumu nav. 2022-07-07

runcs51      08:37,tev tas niks laikam nav pareizi uzrakstiits.Vai pareizais nebij "´anuss"´? 2022-07-07

mikse      It kā nebūtu redzējuši informāciju, ka visa labā kultūra krieviem nāk no Kijevas, kas ir no Ukrainas. 2022-07-07

runcs51      Mikse,protams.Vajag tik uzdziedāt"´ Щe не вмэрла..."" un pabļaut "´Slava ukraine,gerojam slava""-tā uzreiz skaitīsies kulturāls. 2022-07-07

AivarsN      Ļekainīti. Vai zini vēl kādu tautu, izņemot krievus, kuru žīdiem tā arī nav izdevies pilnībā pakļaut, ne ar kristīšanu, ne ar sarkano teroru, ne ar tagadējo liberālo pidarizāciju?
Kijevas Krieviju izdomāja krietni vēlāk. Kat tajā vietā atradās tikai cietoksnis, par tādu ukraiņu tautu un valodu, neviens vēl nebija pat dzirdējis.
Ar krievu kultūru ir tas pats, kas ar tradicionālo ģimeņu kultūru. Nevienam jau to neuzspiež, bet arī nepieļaus, ka kaut kādi pediņi to cenšas iznīdēt.
2022-07-07

Ljekainiitis      Kapitālisms krievijā ir pilnīgi tāds pats, pat daudz neoliberālāks un agresīvāks, kā citur pasaulē. Tā kā nekādā veidā nemanu to "nepakļaušanu" (lai ko ar to aivariņš arī domātu) 2022-07-07

AivarsN      Tieši tāpēc jau Krievijā viss notiek skarbāk kā citās valstīs. Gan necilvēcīgā dzimtbūšana, gan labāko tautas pārstāvju iznīcināšana revolūcijas laikā, gan arī tagadējā tautas aplaupīšanas, debilizēšanas un nodzirdīšanas politika. Taču neskatoties uz to, vairākums tomēr ir spējīgi saglabāt vienkāršu cilvēcību. Kaut vai jebkurā pasaules vietā nelaimē nonākušam cilvēkam, vislielākās izredzes saņemt palīdzību, pat bez atlīdzības, ir tieši no krievu tautības cilvēkiem. Godīgums, taisnīgums, dzimtenes mīlestība, izpalīdzība, viesmīlība, visvairāk raksturīga tieši Krievijas iedzīvotājiem. Protams, tas viss vairāk saglabājies attālākos reģionos, kurus vēl nav pārāk daudz skārusi rietumu ,,kultūra", kā tas ir piemēram Maskavā. Un kur nu vēl tā Aizkaukāza viesstrādnieku armija, kura tiek speciāli ievilkta galvaspilsētā, līdzīgi kā Eiropā muslimi.
Pagaidām vēl nav izdevies iegūt pilnu informāciju, kā tika iznīcināti gandrīz visi Sibīrijas iedzīvotāji, ja pirms tam visai biezi apdzīvota teritorija, spriežot pēc vecajām kartēm, bija praktiski jāapgūst no jauna. Tas arī viens no iemesliem masveida izsūtīšanām uz turieni, jau sākot ar 19.gadsimtu. Ļoti iespējams, ka Sibīrijas iznīcināšana notika vienlaicīgi ar tagadējā Sahāras tuksneša teritorijas iznīcināšanu, jo arī tas tikai pirms dažiem gadsimtiem, bija biezi apdzīvots, ar bagātīgu augu valsti.
2022-07-07

fargo      pēdējā grāmata, kas ir daiļliteratūra, ko es lasīju, bija viņa grēku un pārkāpumu. par... es pat negribu stāstīt. ļoti smaga, ļoti laba grāmata.
es tekšu tā, kas attiecas uz kultūru, dvēseles smalkumu... augstākas proves vnk nav. es lasīju angļus, frančus, amerikāņus. un ir ļoti labi. tas sit pari visu!
tas ir ļoti smagi, dēļ tā, līdz kādai pakāpei viņš iedziļinas lielākajā iespējamā bezdibenī - cilvēka dvēselē. tas, ko putins dara ar ukrainu... tā nav krievu kultūra. tāpat kā vācu kultūra nav aušvica. tas ir hēgelis, bahs, bēthovens, šillers. tā ir vācu kultūra.
https://www.youtube.com/watch?v=9rVqlf97SZY
2022-07-07

AivarsN      Visās tautās ir gan cilvēki, gan necilvēki. Un otrie šobrīd vēl valda pār pasauli. Atšķirās tikai laiks, cik kura tauta ilgi pavadījusi parazītu okupācijā un cik spējīga tai pretoties. Tikai balto rasi, kura faktiski ir viena tauta, parazītiem tā arī neizdodas pakļaut. Nelīdz ne šķelšana, ne naidošana, kā to okupanti praktizē jau vairākus gadsimtus. 2022-07-07

rinkulis      Tādi paši pagāni viņi ir kā balti. Šeit ar klasisko kristietību - katolicismu un protestantismu noklāts - tur ar provoslavije. Uzslāņojot pa virsu mongoļus, reliģiju, bezreliģiskos PSRS gadus - iegūstam to ko iegūstam. Ir vairāk ietekmēti cilvēki, ir mazāk ietekmēti cilvēki, bet tā kopumā kultūra ir ļoti tuva baltu kultūrai - kaut vai valodas koku izpēti - kur ir slāvu valodas, un kur baltu valodas - ja jau reiz tik ļoti gribas norobežoties.
No šī brīža "krievu kultūras" - jāņem tas, kas sirdij tuvāks un patīkamāks - kas baro intelektuāli. Un tāda ir daudz...ļoti daudz. Kaut kam jāpielieto rupjāks filtrs, kaut kam smalkāks - bet tas nepieciešams tikai, lai "uzslāņojuma" piesmaku novāktu. Oficiālos mēdijus var ņemt pierē tikpat nopietni kā kankariņu ar pavļiku.

Un tagad...atbildi godīgi (pats sev) - kas ir šī brīža latviešu kultūra? Brekte? Nācijas tēvs? Tu vari lepoties ar visu, kas izskan no valsts pārvaldes struktūrām? Tu esi pilnīgā unisonā ar lēmumiem, kam piešķirt 3iju zvaigžņu ordeni? Vai tu vari pateikt, ka tavs latviskais veidoklis sakrīt ar valsts pārvaldes pausto viedokli. Tu biji kopā ar pavļiku padejot praidā?

Ja tu nodali savu latvietību no oficiāli paustām nostājām, tad varbūt var pieļaut, ka otrpus sienas ir līdzīgi? Protams, ne bez nacionālajām īpatnībām... Ja likts spēlēt teātri, tad šobrīd tu redzi, kā tas notiek - no visām pusēm.
2022-07-08

dabasmiilis      Kamēr esam aizņemti aprejot krievu kultūru un dancojot rietumu kultūrā, tikmēr zaudējam paši savu kultūru - tā viņš ir. Aizmirstam vērtības, kas jāsargā.

Mēs aizmirstam, ka ikviena kultūra bagātina cilvēku, no katras kultūras ir jāņem pats labākais, ko tā sniedz, ir jāmeklē noderīgi graudi, nevis jāpriecājas par pelavu daudzveidību.
2022-07-08

Ljekainiitis      Atkal tie grūtgalvīši, kas saprot tikai Dzīvnieku fermas aitu stilā - četras kājas - labi, divas kājas - slikti.
PRET - tas ir pret solovjovu, simanjanu kultūru, pret Bučas varmāku kultūru, pret lielkrievu kultūru. Cik nu uz to var vārdu "kultūra" attiecināt.
2022-07-08

AivarsN      Pirms varmācīgās kristīšanas, mums bija tā pati krievu kultūra un vēdiskā pasaules uztvere. Māra nav tikai latviešu dieviete, bet arī krievu un indiešu. Ivana kupalo ir tas pats mūsu līgo, tikai pēc vecā kalendāra, tāpat kā Ziemassvētki, kas patiesībā ir seni vēdiskie svētki, kuriem Kristus dzimšanu tikai piedomāja klāt, novirzot datumus. Mūsu senčiem visi svētki bija piesaistīti kosmiskiem cikliem, vai svarīgiem vēstures notikumiem. Taču pēc parazītu okupācijas, svētkiem tika mainīta nozīme un datumi.
Vai ukraiņi paši būtu iedomājušies kļūt par nacistiem un visās savās problēmās vainot krievus, sākot tos fiziski iznīcināt? Vai krievi paši būtu iedomājušies iebrukt Ukrainā, lai aizstāvētu savus tautiešus no iznīcināšanas? Pietiek jau zināt Ukrainas pēdējo divu prezidentu tautību, lai saprastu kas visu to organizē. Arī Putins bieži redzams melno platmaļu ielenkumā. Vai ar to vēl nepietiek, lai saprastu, ka līkdeguņi mēģina atjaunot savu impēriju, attīrot teritoriju no ukraiņiem? Visas tās Kremļa lakstīgalas braukā uz Krieviju kā uz darbu, bet dzīvo ar savām ģimenēm pašu apdirstajos rietumos. Kamēr nelikvidēs pasaules ietekmīgākos ,,izredzētās" tautas pārstāvjus, tikmēr nebeigsies kari, revolūcijas un makaronvīrusi.
2022-07-08

Ljekainiitis      "Vai ukraiņi paši būtu iedomājušies kļūt par nacistiem un visās savās problēmās vainot krievus, sākot tos fiziski iznīcināt? Vai krievi paši būtu iedomājušies iebrukt Ukrainā, lai aizstāvētu savus tautiešus no iznīcināšanas?"

Nu izskalo mēslus no smadzenēm, pirms sāc runāt ... Vai dodies turpat, kur krievu kuģi aizsūtīja.
2022-07-08

vilks28      man ir pilnīgi nospļauties uz krievu kultūru ,jo man viņa nav pieņemama . Mums pašiem ir sava kultūra , kas būtu prioritāte . Un labs sākums būtu ,ja Latvieši pārstātu lietot mātes vārdus . 2022-07-08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu