Vai spētu atteikties no drauga vai draudzenes politisku uzskatu dēļ?

Man jau divdesmit piecus gadus ir draudzene,ar kuru ēsts pudu sāls kopā.Bet šobrīd jūtams neliels vēsums attiecībās,jo viņa ir Putina piekritēja,bet es skatos Rietumu virzienā.Cenšamies politikas tēmu neskart,bet apzināmies,ka esam pretējās tranšejās.Ceru ka izdosies saglabāt draudzību.

Drole      >23:03

Kad ar sabiedrotajiem dodas mezhaa, der pakjert liidzi joda tableshu paku - noderees, ja Rietumnieku proxy algotnjiem izdosies sabumbot Eiropas lielaako atomstaciju.

https://youtu.be/l1ulvY03iwI?t=94
2022-08-12

AivarsN      23.01. Nav tādas putinkrievijas. Ir tikai Putins ar saviem Kremļa ebrejiem un Krievzeme, kura jau trīs gadsimtus atrodas parazītu okupācijā. Tik pat labi jau varētu teikt Levitlatvija, vai Kariņlatvija. Bet kas mums Latvijas iedzīvotājiem var būt kopīgs ar mūsu tautas niknāko ienaidnieku pārstāvjiem, svešu valstu pilsoņiem un pat ne mūsu tautiešiem? Visu valstu valdības, starptautiskās organizācijas, bankas un augļotāju kantorus pārstāv viena un tā pati, visām citām tautām naidīga tauta. Vai nu draudzene ir par parazītiem, vai par cilvēkiem, vai vienkārši neizglītota un tāpēc nesaprot par ko īsti fano. Citu variantu vienkārši nav. 2022-08-13

incis1      Laikam jau nespētu pēc tik ilgu gadu draudzības,būtu dikti žēl,ja tā notiktu. Cenšaties pēc iespējas neskart kara tēmu,mēģināt rast kompromisu. Lai izdodās un uzvar draudzība. 2022-08-13

Klusais41      Putins vispār smieklīgs personāžs. Tāds Krievijas imperiālisma cerību mazais iemiesijums cilvēka ķermenī, ar Napaleona ambīcijām, kas novēlojis kā minimums 1 gadsimtu. 2022-08-13

dabasmiilis      Cik labi, ka man tā problēma iet secen - nav draugu! 2022-08-13

neratnelis      Galīgi pajāt uz politiku un vēl stulbāk, ka tas ir iemesls šķirties. Es nenosmejies 🤣🤣🤣 2022-08-13

mikse      Ir tādi šķēršļi kurus apiet nevar, vieni draugi aiziet, citi atnāk. 2022-08-13

straume22      "Vai spētu atteikties no drauga vai draudzenes politisku uzskatu dēļ?" - ŠODIEN NOTEIKTI!
Par politiku neinteresējos kopš 2008.gada. Bija tā, ka es pat nezināju, ka LATVIJĀ jau GADU(!!!) ir cits prezidents. Un, ziniet -bija labāka veselība. Un tad -karš UKRAINĀ...Saku sev- neslēdz ne netu, ne TV. Katru dienu sāku ar ziņām par UKRAINU, par notikumiem valstī...Žēl, ļoti žēl, ka p()Utins TĀ sadirsa Pasauli...
2022-08-13

smooth      Ja pavisam lakoniski, tad janisb 20:37 rakstītais.
Bet vispār tēma sāpīga un plaša.
@fargo 20:55 - man kopumā nu ļoti simpatizē Tavs dzīves skatījums, teju viss, ko esmu lasījusi no Tevis, raisa pozitīvu. Tomēr šī konkrētā tēma ir skumja.
Jā ir cilvēki, kuri spēj nodoties citam līdz dzīlēm, saglabājot uzticību. Un var tikai nenopriecāties, ja gadās piedzīvot 1:1000000 iespēju būt attiecībās ar otru tādu pašu (ar attiecībās te es domāju jebkura veida, ne tikai dzīvesbiedru, bet bērnības(jaunības) drugu, galu galā arī savā ģimenē - vecāku, māsu, brāļu).
Skumji, bet mana pieredze tīri statistiski lecina, ka attiecībās vienmēr viens mīl veirāk kā otrs. Es saprotu to "jau tā ir bijis daudz, ko norīt. tevis dēļ norīšu vēl vairāk."
Bet vēl ir jautājums, vai tas otrs arī ir gatavs norīt vēl vairāk? Bet varbūt x-stundā tomēr tas otrs pagrūdīs tevi.
Skolas laiks man nebija pats foršākais, draudzības izveidojās galvenokārt studiju laikā augstskolā, tāpēc draudzību "stāžs" nebija tik iespaidīgs. Tomēr savi 10+ gadi sanāca, kad nācās smagi samierināties, ka pāris draudzības izdzisīs. un toreiz fonā bija notikumi Ukrainā 2014.gadā, karš pat šausmīgākajos murgos vēl nerādījās..
Protams, gadījumu skaits niecīgs, lai izdarītu vispārinājumu, bet no maniem dažiem gadījumiem 100% ātri uzvilkās un "iekaisa" tieši tie, kuri dedzīgi aizstāvēja erefijas pusi. Varbūt sagadīšanās.
Es vienkārši zaudēju spēju uzticēties šiem cilvēkiem, jo kaut kur pakausī uzplaiksnīja vīzija - ainiņa par sadursmi frontē, kur vairs nebija nekādu šaubu, kurš no mums izšautu.
Pēc tam tas bija tikai laika jautājums. Vispirms attiecības atvēsa, un ar laiku draudzības izdzisa. Toreiz likās - kaut kas neiespējams, es droši vien pārspīlēju. Redzot, kas šodien notiek Ukrainā, iespēja frontē sadurties ar šiem draugiem jau šķiet pavisam reāla. Atliek tikai cerēt (un no savas puses darīt to, kas manās iespējās), lai līdz Latvijai tas nenonāk.
Tomēr apjaušot to,
2022-08-13

smooth      apjaušot to, cik daudz Latvijā ir erefijas dedzīgu atbalstītāju, garantijas nav vispār. Tā būs veiksme un liela laime, ja pie mums "fronte" izpaliks!
Autorei - ļoti žēl, ka Tev nākas iet caur šai pieredzei! Zinu to smagumu, - tikai man ir jācer, ka izdosies saglabāt kaut cik dzīvotspējīgas attiecības pašai ar savu tēvu.. : |
2022-08-13

CoCoSan      Hihi. Man sen senos laikos izdzisa draudzība ar draudzeni grāmatas dēļ. 🤣
Jā jā, nesmejaties, grāmatas dēļ. Un nevis tikdaudz kā papīra un vāku formāta dēļ, bet kardināli atšķirīgu vērtību, dzīves uztveres un rīcības modeļu dēļ. Man tolaik bija mazliet pāri 20smit. Ļoti sāpīgi pārdzīvoju tik smagu vilšanos, ka cilvēks, kas man bija tik ļoti tuvs un mīļš, izrādījās man pilnīgi svešs. Es izdarīju izvēli palikt uzticīga sev un savām vērtībām un ne reizi par to neesmu nožēlojusi, ka pārtraucu to draudzību.
2022-08-13

008      Vajag atrast džeku, kas abām patīk un "draudzības jautājums" ātri atrisināsies! ;)
Jautājumā jau minēts, ka attiecības vēsākas.
Es nevaru iedomāties sev draugu, kurš piekristu karam pret kaimiņa jeb citu tautu.
2022-08-13

fargo      senks. nevarētu būt politiķis, viss kā dziesmā "šaškami na golu" ko mīlu, ko nīstu.

man ir žēl, ka viena mana draudzība ir izdzisusi, bet neviens cits, kā pats tur nav vainīgs. dzīvei ir jāļauj iet tās ceļš un cilvēkam ir jāļauj pat pašam sev, piedzīvot savu likteni.

bet tuvākie... par ko rādas baiļu murgi nakti? par to, ka notiek slikts ar tiem, kas tev dārgs. viss pārējais nieki. viss piķis ir nopelnams, visi štrunti salabojami. ko darīt, ja nav blakus kas tev ir dārgs? par ko nopirkt?
2022-08-13

Sigvarts60      No draudzības līdz naidam ir viens solis, un atpakaļceļa vairs nebūs. Es domāju, ka ir jāpiebremzē ar draudzību. Paies laiks, patiesība noskaidrosies, viņa sapratīs savu kļūdu, un tad draudzenei Tevi vajadzēs vairāk nekā šodien.
Nevar noturēt grimstošu kuģi. Ir jāsagaida, kad tas nosēžas uz grunts, un tad to var mēģināt atkal uzcelt, bet ir jāturas tālāk no grimstoša kuģa, jo tas noraus līdzi dzelmē visu.
2022-08-13

Drole      Paies laiks, patiesība noskaidrosies

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2015/05/ukraine-new-evidence-prisoners-tortured-and-killed-am
id-conflict/

https://ukraine.un.org/en/168060-conflict-related-civilian-casualties-ukraine

https://truthout.org/articles/arms-industry-sees-ukraine-conflict-as-an-opportunity-not-a-crisis/

https://www.firstpost.com/world/ukraine-forces-endangering-civilians-by-establishing-bases-in-reside
ntial-areas-amnesty-11010691.html

https://news.yahoo.com/moscow-says-ukraine-taking-europe-142523295.html

https://www.firstpost.com/world/understanding-the-role-of-kyivs-oligarchs-and-the-role-they-are-play
ing-in-the-russian-ukraine-conflict-10421801.html
2022-08-13

Sanija_      Būšu nepopulāra ar savu viedokli, bet teikšu, ka īsta draudzība stāv pāri politikai, vakcinācijai utt. Ja draudzība neiztur viedokļu dažādību, tad tā nav īsta draudzība. 2022-08-13

Labrador      Ar vairumu Latvijas sieviešu vispār nav iespējamas nekādas attiecības. Parbarotas ar TV propogandu , histēriskas , agresīvas , metās virsū jebkuram , kurš šķiet savādāks. Biju pludmalē - visas maskās un aizrada pārējiem. Klasisks piemērs - paziņu pāris - abi kvēli vakcīnu , JV atbalstītāji. Saņemot pēdējo rēķinu par komunālajiem , vīrietis nosauca kādu politiķi par pidu. Sieviete to ierakstīja diktofonā un nodeva policijai. Izrādās , tā ilgstoši ierakstījusi. Kopdzīve tā viņam lika valkāt masku , arī guļot un tas , mīļā miera labad pakļāvās. 2022-08-13

saulite34      Tiem onkultiņiem ,kuriem te patīk fantazēt visādus šausmu stāstus un kuriem visur rēgojas maskas un tās agresīvās sievietes,vajag sameklēt kādu neapdzīvotu salu un tur uz dzīvi pārvākties,kur nav interneta un TV propagandas. 2022-08-13

Momo      Ja cilvēks kaut ko muļķības pēc nesaprot, tad vēl tā (я за мир, abas puses vainīgas). Bet ja ar putām uz lūpām par putinu- nedomāju, ka es spētu uzticēties. Tikpat labi savu murgaino ideju un fanātisma dēļ šāds cilvēks 100% mani nodos, ja radīsies vajadzība.
Manai mammai ir draudzene, kas bija antivaksere un ir putiniste. Es nespēju saprast, kā var turpināt komunicēt.
2022-08-13

LaskovijMerzavec      Ja cilvēks ir par mieru un abas puses vaiņigas, tad vnk viņš baidās atzīt, ka par Krieviju.

Un šis nav vakcinācija. Te cilvēks skaidri norāda, kāds ir viņa universs un kam viņš grib piederēt.
2022-08-13

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu