Vai ticat gaišreģiem,burvjiem ,astrologiem u.c ?

Es vispār esmu skeptiķe,bet maza pietāte ir.Visvairāk mani baida lāsta uzlikšana.Gribētos ticēt,ka to nevar izdarīt.Bailes uzdzina,kad kāda mana paziņu paziņa,pēc burvja apmeklējuma,staigāja pa kapiem meklējot naglas,lai uzliktu lāstu vīra mīļākajai.Brr,vel tagad šermuļi.

dabasmiilis      Pat nevajag vārdus izteikt un lāstus likt, ļaunumu radīt var ar domu spēku vien, tieši tāpat, kā labo, turklāt pat neapzināti.
Lielāko daļu to lāstu uzliek cilvēki sev paši un tad vaino citus, saucamā programmas palaišana, pašieprogramēšana...

Saprotu cilvēkus, kas dzīvo savā burbulī un netic visam ko paši nav aptaustījuši vai redzējuši savām acīm[tos sauc par skeptiķiem/noliedzējiem vai kategoriskiem pesimistiem, kuri citus variantus neizskata, kamēr paši ar tiem nesaskaras] - daudzi netic sniega cilvēkam, vilkacim, citplanētiešiem, jo vienkārši nav viņus redzējuši. Kaut vai par čupakabru vikipēdija stāsta, ka tas ir teiksmains radījums, ja neesi ar to saskāries, tad var likties, ka teiksmains, bet realitātē viltīgs, izsmalcināts šakāļveidīgais plēsējs ar savu gaumi - nekā teiksmaina. Mājas runcis ir daudz teiksmaināks un neizskaidrojamāks.
-Te tika pieminēts z-svētku vecītis, pačukstēšu, kā var uzzināt, vai viņš ir īsts - noliec piparkūkas un piena glāzi pie plīts un gaidi ierašanos, kad šis aizņemts mielosies, norauj viņam bikses un apskaties vai īsts, var arī ieknieb sev, lai saprastu, vai tiešām nesapņo! Viņi tak visi ir īsti - ar debesu zvaniem savās vietās. Ja nu vienīgi viņu varoņdarbi pārvērtēti - teiksmaini, tur rāpšanās skurstenī un lidošana ar briežiem, tas vairāk piedien dzērušam skursteņslauķim.
2022-08-28

dabasmiilis      Un runājot par speciālistiem, pirms dot viņiem naudu un klausīties pasakas, notestējiet viņus - lai vispirms gari un smalki pastāsta par jūsu pagātni un tikai tad jautājat par nākotni. Citādi tas līdzinās naudas mešanai airbaltic melnajā caurumā.
Talantīgu speciālistu ir ārkārtīgs retums, pārsvarā ir vāji speciālisti vai šaura loka profiņi, pārsvarā sastopami šarlatāni. Viena no pazīmēm - īstam speciālistam nav jāreklamējas, par tiem visa tauta būs dzirdējusi bez visādām reklāmām, gluži kā par izcilu ārstu vai komponistu, bet šarlatāni uz katra staba reklamēsies.
Tas tāpat, kā izcils skolotājs, parasts skolotājs, vai nekāds skolotājs - drīzāk šarlatāns, kurš trāpījis ne tajā profesijā.

Mūsdienās ezotērika ir kā modes lieta, gluži kā cietumnieku tetovējumi. Ļoti daudzi lien tur, kur neviens viņus nav aicinājis, nepietiek ar to, ka vari atvērt vārtus, bet tos ir jāprot arī aizvērt. Un par kļūdām ir jāmaksā, turklāt augstākā cena.
2022-08-28

Epifanija      Tas ir tāpat, kā ticēt, ka šeit var iepazīties un satikt savu otru pusīti, visi tic un cer, bet tikai dažiem, tas izdodas, vairāk to dēvētu par veiksmi, jātic ir sev! 2022-08-28

Skudiss      Ir bijusi saskarsme un palīdzēja. 2022-08-28

Railija20      Ticu, ka es visu nezinu. Kaut kas tajā visā ir, bet visbūtiskākais tomēr ir ticēt sev. Kopumā man personīgi dzīvē vienmēr vairāk ir palìdzējusi un uz priekšu virzījusi intuīcija, lai cik muļķīgi arī tas nebūtu. Zinu, ka ir cilvēki, kuri vadās tikai uz kaut kādu vispārpieņemto loģiku, zināšanām, stratēģiju un prātu. Bet kas būtu, ja visi mēs būtu vienādi?! :) Man nepalīdz tikai loģiskas zināšanas justies labi. :) Man dzīvē bieži rodas jautājumi kā mazam bērnam - kāpēc? Piem. Kāpēc es vienā vietā jūtos labi, citā slikti? No sērijas vienam māte, otram meita, trešam kleita. )) Tātad katram ir paredzēts kaut kas savs, muļķīgi salīdzināt vai mēģināt visus ielikt vienotā rāmī. Par tēmu - Neticu nevienam un nekam uz 100%. :))
Patīk ticēt tam, ko pati piedzīvoju, pieredze. Kaut kā tā..
2022-08-28

modris31      AivarsN precīzi pateici. 1000% 2022-08-28

modris31      dabasmilis nu kolosāli uzrakstiji. kas saprot, tas sapratīs. 2022-08-28

modris31      ...sirdij un pakaļai pavēlēt nevar. Itkā katram smadzenes ir bet nav tās instrukcija. 2022-08-28

Vaukskis      Man pietiek ar šejienes daiļi rakstošajiem šarlatāniem, lai gribētu ticēt citiem smadzeņu “kompostrētājiem”. Izņēmums varētu būt vispāratzītie astrologi, tādi kā Nostradams. Horoskopus gan palasu, tīri interesanti. Astrologi- cita runa; godājami speciālisti! 2022-08-29

Ljekainiitis      Mjaa ... Lasu un brīnos. Un brīžiem jūtos kā kādā XVI gadsimtā. TUMSONĪBA. Kā var tādiem sūdiem kaut par 1% ticēt ? 2022-08-29

fargo      es esmu vairākas reizes redzējis lietas, "lejkannīt", no kurām citam sirmi mati kļutu, vai būtu šermuļi gar kauliem.
es nevaru apgalvot, ko es redzēju. es tikai varu pateikt, ka es domāju, redzēju enģeļus cilvēku tuvumā, ikdienā, pilsētā. tie ir kā piecu, varbūt desmit sekunžu gari... es nezinu, kā to nosaukt. tu redzi, tas notiek. blakus ir vesela pasaule ar to, ko normāli redzēt nav iespējams citam.
kas attiecas uz burvjiem un astrologiem. Dievs ir aizliedzis saistīties ar šiem cilvēkiem un vel jo stingrāks ir aizliegums saistīties ar dēmoniem.
tāpat kā cilvēku pasaule, arī šī pasaule uz zemes ir kara stavoklī.
ikviena parādība mūsu pasaulē ir tiešā saistībā ar to konfliktu, kas notiek... aiz garīgiem aizkariem. viss ir saistīts abās pasaulēs.
2022-08-29

Ljekainiitis      Jā - cilvēka maņas ir ierobežotas. Dzirdam noteiktu frekvenču diapazonu, redzam noteiktā spektra joslā u.t.t. Bet - ja kāds, ko redz, dzird, sajūt - tas nenozīmē, ka redzētais ir kaut kas ārpus dabas, kut kas no "garu pasaules" . Lai arī kas ar to domāts būtu.

Un novelt CILVĒKU problēmas uz kādu TO pasauli - gļēvi un mazdūšīgi.

Bērni, mācieties fiziku ! ((c) N.Bergs) un citas dabaszinātnes.
2022-08-30

Alisa      btw, piekrītu par to fiziku un bērniem 2022-08-30

keksene66      Palasīju diskusiju un radās jautājums . Vai jūs izmainījāt savus uzskatus pēc šīs diskusijas ? Ja jā, tad esat marionetes ar kurām var viegli manipulēt, ja nē, tad esat jūs katrs personība, kam uzskati veidojas izejot no viņa pieredzes . 2022-08-30

Maskava13      Nezinu,kā ir jāstaigā un kā jāmeklē,lai kapos atrastu naglas???!!! 2022-08-31

Maskava13      Lāstu var uzlikt jebkurš no mums!!Vienkārši padomājot un cilvēkam pasakot negatīvus vārdus!!!"Esi nolādēts"!!Ar to jau pietiek!!Vismaz iesākumam!! 2022-08-31

EleonoraRuzvelta      Cilvēks ir maldos un uzskata, ka viņa problēmu iemesls ir jāmeklē ārpus viņa ! Pats tam tic ! Tādi cilvēki ir zīlnieku, sektu, kultu u.c. pesteļotāju peļņas avots ! Patiesībā problēma ir pašā cilvēkā. Prāta trūkumā, domāšanā seko nespēja sakārtot savu dzīvi, uzņemties par to atbildību. Visur kur atmet veselo saprātu, faktus un loģiku sākas vājprāts , bezgalīgi maldi un murgi . Ar tādiem cilvēkiem manipulē augstāk minēto pakalpojumu darboņi. 2022-09-03

Pearl      Paldies Radītājam, ka cilvēkam nav piešķirtas zināšanas par to, kas nav acīm saredzams un ausīm sadzirdams. Ka tās iegūst tikai tie, kas meklē, kam to vajag. 2022-09-03

LaskovijMerzavec      Sapņi, narkotikas, alkohols, meditācija... ko tik cilvēks neizdomā, lai savas smadzenes nodarbinātu...... 2022-09-03

EleonoraRuzvelta      Tā smadzenes nenodarbina , bet gan atslēdz .Tā ir bēgšana no realitātes, atslēgšanās .! tas par komentāru 9.52. 2022-09-03

Vaukskis      keksene66, paliku pie sava! 2022-09-04

Caune      Cilvēks ir sociāla būtne. Citi iet pie astologa, citi pie mācītāja, psihologa, zīlnieka. Vēl ir vesela kategorija , kas drasē pie visiem ārstiem pēc kārtas. Uz mums strādā tas dievs, kuram ticam.
Ekonomiski izdevīgāk ir mest monētu vai zīlēt ar margrietiņu. Var apēst pildītos ceriņus, ļoti labi noņemot lāstu un ar to pašu ēdienreizi naudu pieburot.
2022-09-09

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu