Kā tas vispār iespējams?

Šodien TV ziņās tikko atkal ziņoja, ja krāpnieki iekļuvuši cilvēku kontos un nozaguši uzkrājumus. Kāds man varētu paskaidrot, kā vispār iespējams kaut ko nozagt nop cilvēka konta, ja katra darbība kontā prasa, lai īpašnieks ievada no SAVA telefona smart-id paroli? Kur krāpnieki tiek pie īpašnieka telefona?

dabasmiilis      Un tas ne tikai par pensionāriem, tur vismaz puse no aizgājušajiem pie urnām nav pelnījuši tur atrasties, neko no dzīves un politikas nesaprot!

Viņiem vajadzētu eksāmenus vispirms nolikt, un tikai tad pielaist pie urnām! Liela māka tēlot patriotus, paraugpilsoņus un ielikt ķeksi lapā! Tā kā atbildību arī vajadzētu par savu izvēli nest!
2022-10-23

AivarsN      Ļekainīti. Laikam neizlasīji ko rakstīju. Kamēr man darbojas vecais telefons, es taču nepirkšu jaunu. Bet ja vecais telefons ir pagalam, tad neviens no tiem trim veidiem nav izmantojams.

Ja par vēlēšanām. Tad tieši tāpēc jau agrāk pastāvēja daudzpakāpju vēlēšanu sistēma, lai gala balsojumu izdarītu paši gudrākie un godīgākie tautas pārstāvji, kuriem šis atbildīgais uzdevums uzticēts. Tikai tā var realizēt tautas varu un nekāda televīzija, ne cita starptautiskās mafijas manipulācija to nevar ietekmēt. Tieši tāpēc tās partijas, kuras aicināja atjaunot tautvaldību, nemaz netika pielaistas pie publiskām debatēm, lai nenobīda malā jeņķu viesstrādnieku komandu.
2022-10-23

Ljekainiitis      Nu cik var muldēt par lietam, kuras nepārzini ! Pats esmu palīdzējis tieši SEB aplikācijas & Smart ID pārlikšanu uz citu telefonu, jo vecais atmetās. Pie tam - SEB nav obligāti aplikācija vajadzīga uz telefona. Var caur WEB pārlūku lietot.

Kriss - te strādā tā pati shēma, kas e-pastos ar paziņojumu - jūs esat laimīgais Nigērijas mumbo cilts karaļa mantinieks, sazinieties ar mums. Tiem, kas uzsāk sarunas palūdz kādu procentiņu no nākamās laimes pārskaitīt teiksim formālo izdevumu segšanai. Un tā tik uz priekšu.
2022-10-23

Any      Neatbildiet uz nepazīstamo numuru zvaniem, neveriet aizdomīgus e-pastus.
Temats, manuprāt, nekonsekventi formulēts. Tēma jau vecumveca. "Kā tas ir iespējams" - acīmredzot, ir iespējams. Pat dažādos veidos, krāpniekiem relatīvi vieglos. Noderīgāka būtu tēma - "Praktiski padomi, kā neuzķertos" vai kas tamlīdzīgs.. liela jēga, ka cilvēki kārtējo reizi nobrīnīsies, ka lūk, kas tik apkārt nenotiek)
2022-10-23

Any      Ja tik precīzi pieet šim aspektam, varēja jau publicēt linku uz ziņām - tur visticamāk ir norāde, kā tas veikt. Otra iespēja - pajautāt bankai/ ieguglēt. )) 2022-10-23

siikaa16      Tas ir apmēram tā. Var būt pati jaunākā pretaizdzīšanas sistēma, bet nozog mašīnu. Sarežģīta slēdzene, signalizācija, bet apzog mājokli. Tiem zagļiem ir izstrādāta sistēma kā to izdarīt. Neprasi padomu tiem, kuri ar to nenodarbojas. 2022-10-23

Any      *interesanti jau arī, ka šis temats ir iekš "Attiecībām, psiholoģijas") 2022-10-24

Ljekainiitis      Kris - TEHNOLOĢISKI tur nekas pārdabisks/augsti tehnoloģisks nenotiek. Notiek PSIHOLOĢISKI. Cietušie paši visu atnes krāpniekiem uz šķīvīša ar zelta maliņu. 2022-10-24

Dvinsky      @Chris1986 - nu tev taču te 10x jau paskaidroja - cilvēku apvārdo un viņš pats tos kodus ievada telefonā. Kas vēl nav skaidrs???
Kamēr pašam nav bijusi saskare ar ko tādu, tiešām tas liekas neiespējami, bet tici man - tie krāpnieki var ar pirkstu taisīti, viņi labi zina ko dara un kā panākt vēlamo rezultātu. 100 cilvēki viņus pasūta, bet 101. uzķeras.
Bet ir viena laba ziņa - tie, kas nesaprot/nerunā krieviski ir pasargāti, jo šie krāpnieki komunicē tikai krievu valodā. Vismaz pagaidām.
2022-10-24

Bruuklene      Tu esi ieciklējies uz vienu Tev šķietami pareizo problēmas risinājumu. Acīmredzot, nevienas bankas drošības dienests neko tādu nav iedomājies, vari iesniegt rakstiskus priekšlikumus, varbūt kādu bonusu dabūsi. 2022-10-24

LaskovijMerzavec      Datori parasti ir bez gps! Un pat ja būtu ar - tad elementari var viltot gps, par savu atrashanas vietu uzradit kādu vajag!

Vai tagad ir saprotami?

Vai vel vajag paskaidrot, ka sistemas ir bezspecigas pret pašu lietotāju darbībām!
2022-10-24

Pticka      kāds var man paskaidrot kā mūsdienās uztaisīt uzkrājumus :D :D 2022-10-24

Dvinsky      @Pticka - uzkrājumus var uztaisīt, iztīrot citu bankas kontus. Metodes visdažādākās - sākot no nosacīti godīgām un beidzot ar šajā tēmā pieminētajām. 2022-10-24

Ljekainiitis      Kris - aplam. Vienas IP adreses ļoti bieži nav un nevar būt tās pašas. Internetbanka - datorā , SmartID - mobilajā. Katram 99% ir cita IP. 2022-10-24

Maskava13      Oi!!!Man zvanīja un teica,ka no mana telefona nr. ir atvērts konts "lai iegādātos bit koijnus""Sāka draudēt ar likumiem utt!!Es atbildēju,ka neesmu nekādus kontus atvērusi!Man saka ,ka tas ir izdarīts caur manu telefonu un jautā,vai es tagad varu piekļūt savam "kompim"!!!Mana atbilde šokēja zvanītāju,kad atbildēju ka man mājās kompis nav!!Tad sekoja jautājums vai un kad es būšu mājās un vai es gribot mierīgi gulēt??Es atbildēju..Es guļu mierīgi un mani nekas nesatrauc!!Īsti cietumnieku varianti un draudi!!!Neuzķeraties!!Domājiet ko runājiet un padomājiet par to ko Jums raksta!! 2022-10-24

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu