Kopdzīve ar krieviski runājošo. Pieredze, vērojumi, ieteikumi.

SoulOil      Nekas shinii dzivee nav pilniig balts vai melns. Lailaaka dalja virieshu ir par 70-90% virieshu un par 10-30% sievietes un arii otradi ! Ir arii neliela dalja kur shii procentulaa attieciiba proporcija svarstas 40-60 un shie tad sastada lielu dalju no sex minoritaateme un vinjiem simpatizejushiem :)
tieshi taapt shie procenti un matemaatika attiecas uz tautiibaam - var jau buut jebkuras tautiibas cilveks kuru gandriiz nekas nesaista kopiigs kas ar to kas ir tik raksturiigs un iipash vinja tautiibai un vinjs vairaak ir kosmopilitiski audzinaats un ar tadu jau dzivot kopaa briizhiem ir pat daudz labaak nekaa ar izteiktu savas pasha tautiibas indiviidu !

Jo9      Gadijas draudzeties kadu laiku ar krievu puisi - bija problemas (ta pati muzika, uzskati par tautam, mentalitate, nebij kopigu draugu, vins neatzina nekadas latviesu tradicijas utt.), nemacejam mes atrast kompromisu un sadzivot..

2x laikam negribetu veidot attiecibas (ari ar citu tautibu parstavjiem), vismaz censos izvairities no shadam attiecibam - bail, ka tapat nekas nesanaks, nu ir ta mentalitate parak atshkiriga...

manuprat,tas ir iespejams, ja abi saprot/zina abas valodas; vismaz daljeji pienjem abu tautu tradicijas (lai ir kopigi svetki utt), tapat ari abpuseji jamegina pielagoties, ja jau butu nopietnas jutas un velme veidot nopietnas attiecibas... (ari jaievero nosacijums nedzivot kopa ne ar vieniem vecakiem)...

kretino      ...domaju ka rīdziniekiem ir poh.. ar ko precēties....pilsētai nav mentalitātes....:))

iluuuzija      Ieteikums krieviski runājošajiem-iemācieties reiz cienīt valsti,kurā dzīvojiet un iemācieties valsts valodu!!!!!

sa_TiinaX      Nja. Nav nozīmes tautībai..nu nav.Iemīl konkrētu cilvēku.Galvenais māka atrast kompromisus, bet tam kāda valoda -patiešām nav nozīmes.
Mans bioloģiskais tēvs- latvietis vienā mierā varēja pamest gadu vecu bērnu un sievu.Toties mans audžutēvs- krievs no Sibīrijas, ne tikai uzaudzināja mani un rūpējās bet arī mīlēja mūs abas ar māti. Tā ka visas tās runas par kultūru , mentalitāšu atšķirību ir fufelis.

kritejs      Jokaini laikam ko palaidu garām, jo neredzēju salikumu ka dzīvošana ir šeitan. Mož krievijā!

tunbergija      Pat bez kopdzīves, nav man pozitīvu piemēru ar krieviski runājošajiem. Nekad neprecētos.

Ajiviil      Galvenais, lai nedzied, tad var sadzīvot!

Jons_Plunts_v2      Parunāsim līdzībās. Zinu kādu veco laiku pāri,kuri savulaik ārēji nodzīvoja it kā harmonisku dzīvi. Faktiski tas nozīmēja tikai to, ka sieva piekāpās vīram itin visā.
Tā arī te - nevaru iedomāties, kā var izveidot harmonisku dzīvi ar citas tautības cilvēku, kas Latviju neuztver itin normāli un ikdienišķi (kam nav tuva tās kultūra utt.), bet gan skatās uz to no savas nometnes. Tā ir piekāpšanās, un sievas, kas dzīvo kopā ar šādiem vīriem, sevi tā mierina. Publiski tas izskatās tā, ka teksts, ko raksti citiem, nereti vairāk adresēts pašam sev.
Latvietim pats pirmais, kas nesimpatizē krievos, ir mātes vārdi. Tā nu ir sanācis, ka latviešu valoda lamām nav piemērota. Vakar kāda krievu sieviete sāka nosodoši runāt par latviešu kultūru, sākot tēmu ar vārdu pizģ*c.
Nu, saprotat paši. :)

kortex      Vips- Tu pashreiz jauc tautiibu ar religjiju !!!! Tie kas ir iegrimushi judaisma tiem jaa, ir tada lieta, bet kamon, buusim realisti, nedziivojam vairs 18 gadsimtaa....! Man teiksim ir pilniigs pofigs par valodu, izcelsmi, nu vienigais adaskraasa gan nauvienalga... Seks ar tumshadaino intsants, bet ikdiena negribetu, laigan domaju ka ja tiri cilveciskaa puse sadereetu tad neredzeetu nekadas starpiibas, ne japaniete, ne negjerietee ne kamaa citaa....

joka      Var jau arī latvietis runāt krieviski.

Glendisa      Gandrīz apprecējos ar kādu krievu,bet par laimi, laicīgi sapratu,ka esam pārāk atšķrīgas mentalitātes un agri vai vēlu izšķirsimies,neskatoties uz lielo mīlestību.

lakshmi1      Droshi vien viss atkarigs vai tie tadi piezemeti,mazizglitoti nacionali aprobezhoti vai ne.neesmu precejies,bet gadu irejis istabu pie pazinas krieva,visas sarunas bija par yogu,hinduismu,budismu,dazhreiz varbut darbu vai ekonomiku,muzika pamata sanskrita,bet vinam patika Madonna,ko es nevaru ciest,un ari citi kopeji pazinas abu tautibu yogi,un nebija nekadu atshkjiribu par tautibam.

animato      Pieredze tikai pozitiva,varbūt tādēļ,ka temperamenti saskanēja.Te gan jāpiebilst,ka abi bija ļoti lojāli pret Latviju un latviešiem.
Ieteikumi?Nu ko mēs varam ieteikt,ja nezinām kāds viņš ir,varu pateikt tikai to,ka tiekoties vai viesojoties pie viņa radiem,centies pielāgoties(nelien ar savu dziesmugrāmatu svešā baznīcā).To noteikti novērtēs un ja tā padomā,tad mīļā miera labad tas nemaz nav grūti.Kad esat divatā,tad jau cita lieta,varat veidot savu modeli,bet politiku labāk neapspriest:))

Glendisa      Manējais,kad runāju latviski,teica,lai runāju cilvēku valodā,nevis ārzemnieku!Cik pazīstu krievus- visi ir nacionāli aprobežoti,cits vairāk cits mazāk,bet visi...

tiina69      Krievu jau dažu labu vairs no latvieša neatšķirsi,ir labās ,ir sliktās puses.........Tagad jau precas gan ar marokaņiem,gan amerikāņiem,kur nu veel vāciešiem,francūžiem utttt.......Krievi jau tie paši vietējie vien ir.........

Sventa      Kāds ļoti tuvs cilvēks,dzīvo ar krievieti jau 30 gadus.Bija dzirdējis,ka viņas vairāk sevi kopjot,pucējoties tieši priekš vīra,un gultā esot nu vienkārši uh.Rezultātā,viņš dzīvo ar galīgi vienaldzīgu būtni,kura mēdz treniņbiksēs šad tad aizčāpot līdz tuvējai točkai.Tomēr laikam vidējā statistika iegrieza džekam pamatīgi pa nierēm.

Jeecis_Peecis      Jā, krievi neasimilējas ... tāpēc, ka viņi neasimilējas nekad, tā ir AKSIOMA . Mēģinājums ko darīt šajā jomā - psiholoģiskas lamatas .

zity      Jons, ja 2 cilvēki mīl viens otru, tad nav grūti piekāpties un rast kompromisus.:)
Bet par dzīvi Latvijā kopā ar cilvēku, kam Latvijas kultūra sveša un neinteresanta - tur gan tev piekrītu. Tas varētu būt sarežģīti. Un nevajadzīgi.

riks      Kopdzīve ar DZIMTAJĀ VALODĀ krieviski runājošo, Kopdzīve ar krieviski runājošo, bet latviski nerunājošo, Kopdzīve ar tikai krieviski runājošo, kopdzīve ar cilvēku, ar kuru vienīgā abiem zināmā valoda krievu.
Nav tik traki, galvenais, ka labs cilvēks.
Tā cita veida kopdzīve - man kaimiņi krieviski un tikai runājoši un kretīni kopš ieņemšanas brīža, bet ne jau tādēļ, ka krievi - vienkārši kretīni.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu