Kā izturaties, kad pār jums nolīst pārmetumu lietus?

Kāpēc tu dari tā un nedari šitā; vai otrādi? Kāpēc tu man nedod to un šito? Es tev tā un šitā un tu man nekā-seko asaru plūdi.
Vai vēl trakāk; tu jau mani nemīli, tu jau mani negribi, es jau tev neko nenozīmēju un tādā garā.
Kā rīkojaties, kad neesat attaisnojuši uz jums liktās tuvinieku cerības un sākas pāraudzināšanas darbs?

una32      Cilvēkiem, kuri tā uzvedas un izturas trūkst drošības sajūtas un ir zems pašvērtējums, vai pat veselības problēmas, jo tādā veidā tik izpausta iekšējā neapmierinātība...katrā konkrētā gadījumā atbilstoši vecumam jāpārbauda gan fiziskā gan garīgā veselība. Ar to būtu jāsāk un tad jāpiedomā pie pašvērtējuma celšanas.

salve      Šādos gadījumos parasti atbildu visai bezkaunīgi - ja kādam kaut kas nepatīk, viņš var būt brīvs (no manis, protams). Man neviena cita cilvēka cerības nav jāpiepilda vai jāattaisno. Katram jānodarbojas ar saviem labajiem un ne tik labajiem darbiem (un nedarbiem) un savu cerību piepildīšanu.

neratni_stasti      Viss atkarīgs no tā, kurš pārmet un kādā kontekstā. Attiecīgi reaģēju atšķirīgi - sākot no pilnīga pofiga līdz pārdomām, kas un kāpēc. Gala beigās - ir cilvēki, kuru pašsajūta man rūp un kurus es netaisos sūtīt tālu jo tālu. Viņu dēļ esmu gatava arī padiskutēt, cik tad tie pārmetumi ir pamatoti. Parasti jau atrodas gan kopsaucējs, gan arī pārmetumi tiek "atsaukti".

psychobitch      saprotu, ka tas otrs grib pakasīties, ir tāda suga, kura bez tā nevar dzīvot, vienkārši ignorēju...

byebye      margoooooooo....bet tā nav atpalicība, ja tavā tekstā 5 kļūdas?

sorrell      neviens neuzdrošinās mani mācīt dzīvot,bet ar lūzeriem es pati nedraudzējos..

muskare      Ja cilvēks ļaujas, lai ar viņu manipulē, tad tā arī notiek.

velneens16      Viselimentārākais... " ieslēdz" pofigu un, viss notiksies bez lieliem strīdiem un, sarežģījumiem!

av2      jaa, ja ssitaads ir jaaklausaas.....53 gados , tad ir nopietni jaapadomaa vai apkaart vissi ir slikti, vai pats :( Jaaizdara secinaajumi, jaalabojas.....

KlusumsL5      Iespējams, tas izriet no garīgajām teorijām, kurām Tu seko. Bet iespējams, Tu dzīvo tikai sev. Tad tā arī otram pasaki- darbadienās un brīvdienās no tikiem līdz tikiem dzīvoju karjerai, sev un bērniem,- un nedod liekas cerības otram..

Protams, pieļauju, Tavs partneris sirgst ar uzmanības deficītu, jo visu sevi koncentrējis Tavā virzienā. Un tad tās lomas, kuras viņa dzīvē būtu jānospēlē kādam citam, visas kā "Lielais Laimests" izkrīt Tev

skaistkalnis      tieshi taa http://interesantifakti.ulinks.net

Lucy      a es piekrītu(c)
Margooo1964 (2014-04-16 18:40) viedoklis ja tev 53 gados tads jautajums,nu tad tu esi atpalikusi attistiba.....un stipri!
--------
Manos gados nepastāv vispār tādas histērijas,man patīk skaidra runa,tieši vārdi,izrunā,saliek visu pa plauktiņiem un miers.
Šitādas histeriķes,pārmetumi un vēl sazin kas tā var tikai tīņi uzvesties,nevis sieviete pusmūžā,kaut nesaku,ka es tāda perfektā,esmu kaprīza bijusi jau no bērnības.

velies      Aizdomājos...varbūt šauju kaut kur greizi! Ja esmu pārliecināts, ka greizi nešauju.....paspoguļoju pārmetumu pārņemto un saņemu jaunu pārmetumu: "Tu esi bīstams"......tas izraisa tikai smaidu, jo bīstams ir tikai pārmetumu pārņemtais....:D

Deisa      Ja pārmetumi sākās ar kāpēc, tad noskaitu lekciju par to, kāpēc cilvēki vārdu kāpēc jau uzreiz saista ar pārmetumiem, negācijām un apjautājos vai bērnībā vecāki arī mēdza tiešām interesēties, kāpēc attiecīgais cilvēciņš ko dara un kā, vai tikai vienmēr bijis jāsaraujas pēc vārda "kāpēc". Tad paskaidroju, ka uz mani tas nestrādā, jo tik tiešām pateikšu, kāpēc, vai vēlas dzirdēt.
Par nemīlēšanu, negribēšanu - neviens neko tādu nepārmet, jo laikam pietiekami labi jūt, ka pateikšu - jā, šajā darbībā Tevi neatbalstu, ja izvēlies tāpēc domāt, ka tas dēļ vēsas attieksmes, uz priekšu!

velies      Deisa...bet vai nav tā, ka vainīgos vārdus izvēlās paši pārmetumu pārņemtie? Man šķiet, ka "Kāpēc" nav ne balts ne melns, jo tas ir vienkāršs vārds! Kāpēc es vēlos, kāpēc es gribu, kāpēc es mīlu.....vienkārša velme pēc savu emociju izzinašanas, lai noskaidrotu kas mūs padara laimīgus vai ne tik laimīgus...kāds sakars ar pārmetumiem????

Deisa      Tur jau tā nelaime, ka "kāpēc" savā būtībā ir jautājums, bet mūsu tautā tik bieži to kāpēc lieto kā retorisku jautājumu pārmetumu izteikšanai (no bērnības ielikts - kāpēc saplēsi krūzi? Kāpēc izmētāji putru? - un atbildes nemaz negrasās klausīties). Un manuprāt tas ir glupi, tāpēc tādiem pārmetējiem (nu to jau var redzēt pēc neverbālās komunikācijas, ka cilvēks ir uzbrūkošs ar pārmetumiem) lieku aizdomāties par pašu teiktu, tas arī liek viņiem samobilizēties un sākt domāt, ne rīkoties emociju iespaidā.

velies      Tur jau tā laime Deisa, ka katrs veido pats savu pasauli! Ne Tavi vecāki, ne tauta, ne viens cits, bet Tu pati to izveido pozitīvu vai negatīvu emociju lādētu, pārējie tikai uz mirkli var ietekmēt Tavu izvēli.....bet pa lielam izvēle ir Tevis pašas...tapēc muļķīgi ir vainot kādu citu savā izvēlē....tajā kam pati esi pievērsusi uzmanību un pievērsusies šobrīd!!! :D

Deisa      velies - pilnīgi piekrītu. Un tāpēc cenšos savu pasauli paplašināt, ne tikai aprobežoties ar mazo komforta zoniņu, kurā ir paši tuvākie, bet arī pielikt savu roku, lai jo lielākā lokā ap mani ir līdzīgie. :)

velies      Forši, bet no pašiem tuvākajiem arī neaizmukt...var tikai piemanīt uz mirkli sevi vai citu.....tā jau tā saucamā karma, atkal jau iepriekšējā pašu izvēle...:D Var tikai mainīt sevi, savu izvēli un ar prieku noskatīties, ka viss pārējais mainās....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu