Latviešu autoritātes

Kādas ir jūsu lielākās autoritātes latviešu vidū, kuru viedoklī jūs ieklausītos un ar kuriem labprāt parunātos par dzīvi pie kafijas tases? Var būt arī no kādreiz dzīvojošajiem. Man tās būtu Rainis, Kārlis Ulmanis, Rubiks un Raimonds Pauls. Diemžēl nav nevienas sievietes, bet pieļauju, ka tā varētu būt arī sagadīšanās .. :)
Kas jums?

Alison      Sēžu jau otro dienu un domāju, nevienu autoritāti sev nevaru izdomāt. No šeit nosauktajiem kafiju ne ar vienu negribu dzert. Cienu sirsnīgus un patiesus cilvēkus, bet populārajā telpā pārsvarā iedomu tēli un zīmułi (nu tādi, kas zīmējas). Savukārt dzejnieki - skaistas, bet vārgas dvēseles, arī par manu autoritāti nederēs.
Vienīgās, ko izdomāju, varētu būt manas skolotājas sākumunpamatskolā, bet tas bija sen un nu vairs nav taisnība.
Madaras nosauktie jau vairāk uz kriminālajām autoritātēm velk, tā taču tas jautājums nebija domāts:D

_Krasula_      Autoritaate muuzikaa, maakslaa, zinaatnee, sabiedriskaa darbiibaa un tm. manii nerada veeleeshanos peec personiigiem kontaktiem. Tiekos un runaajos ar tiem, kuri ienjem reaalu noziimi un lomu manaa dziivee.

neko      hmmm... ar visam savām autoritātēm kafiju jau esmu padzēris. Latvija tak maza nav grūti satikt katru, ko vēlies. Ir pāris ar ko labprāt izdzertu vēlreiz, tak viņi vairs nav starp dzīvajiem.

Buchux      Man gribētos ar Aleksandru Čaku patējot, aizkustina viņa dzeja. No dzīvajiem - Juris Žagars, Andris Keišs, Alvis Hermanis. Arī ar Jūliju Krūmiņu varētu patējot vnk tāpat un vēl ar kādu no kura smaržo pēc naudas :) Patīk man bagāti vīrieši. Jā Šķēle nav seksīgs, bet Aivar Lembergs pēc tās viņa riesta dejas man ļoti iepatikās :))))

neko      Buchux : "gribētos ar Aleksandru Čaku" - ar viņu tējas vieta nāktos ko stiprāku dzert:)

Freja4      Ar kuriem gribu, arī parunāju, kā nekā viņi arī ir tikai cilvēki un daži labi tepat vien tirinās...

malva      Ar Krišjāni Baronu gribētu, ar Pumpuru, K. Valdemāru, Neredzīgo Indriķi, Skalbi, Virzu, Raini. Aspaziju, Brigaderi, Blaumani, Veidenbaumu, Čaku, Skujiņu, Ziedoni, Vācieti, Finku, Ulmani, Maiju Tbaku, Miervaldi Poli, Pīgozni, Sūniņu, Padegu, Laimu, Laimi Rācenāju, Birkertu, Zālīti, Kotu, Ikstenu, Rukšāni, Skulmi, Staltu ģimeni, Dimiteriem, Smiļģi, Valdi Celmu, Vītolu ģimeni, Pēteri Vasku, Freibergiem, Kokariem, Rībenu, Kursīšiem, Astru, Cukuru, Dzintariem utt. utt.

kokote      Ar Raini 111% jums būtu daudz kā kopīga, abi varētu vaidēt un stenēt par sadzīves nebūšanām (palasies Raiņa vēstules - nu tāds "ģēnijs" nāk ārā - klasiska jaunava)

Marihuana      Ar Pēteri Vasku ir runāts. Ļoti jauks, izglītots, tolerants un tanī pat laikā vienkāršs cilvēks. Tāpat kā viņa Dzintra Geka. Kas ir autoritāte un kas ir viekārši patīkams cilvēks, ar ko es gribētu parunāt? :)

White`n`Naughty      Vells viņu zin vai tas cilvēks ir latvietis (un kas viņš vispār ir), bet labprāt pakontaktētos ar to, kurš ir Šlesera skolotājs un padomdevējs, jo tas darbs, kas ir veikts ar Šlesera kungu ir rādītājs apmācītāja talantam.

Samurs      Raimonds Pauls - par mūziku un dzīvi (kāds mums ir bonuss, ka garām stundām var klausīties viņa konci no vieniem vienīgiem hītiem - šaubos, ka kaut kur citur ir tik milzīgs monopols) , Rūdolfs Blaumanis - par viņa darbiem, Krišjānis Valdemārs - par prasmi izsisties, Ēvalds Valters un Kārlis Sebris - par dzīvi un teātri, Pauls Stradiņš - par medicīnu.
Protams, arī savi senči.

kreze      Eduards Liedskalniņš

baalzams      Grūtupa un Rudzīša kungi bija labi sarunu biedri, tiesa, temati bija dažādi..:)

Vucis      Sipeniece, Gustavs Terzens un Zbigņevs Stankevičs ir cilvēki, kuri man ir ļoti simpātiski un kuru viedokļos labprāt ieklausos.

Pelle      Es labprāt ar Laimu Muktupāvelu patērzētu, tikai uz Turciju nekā nesanāk aizbraukt :)

Mooonlight_shadow      :) Ojāru Vācieti...būtu bijis kaifs satikt :) Pēteri Rozenbergu.....

No tiem, kas vēl ir pasaules bišu stropā : Artūrs Irbe & Ingus Pētersons :)

Andzus9      Ar VVF, Eduardu Berklavu, Kārli Ulmani.

Ananda_A      :DDD Un ja nu piepildās tās vēlēšanās un liek publiski ar šiem visiem runāties?:DDD

Torpedo      Ar visiem nosauktajiem labprāt parunātu, tikai ar negodīgajiem ne, p., WWF, kas pārdeva mūsu domei 3 rūtiiņu lapas ar Liepajas attistibas "plānu" - _Kā noķert Liepājas vēju_ par 18 000 latiem :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu