Priekšnoteikumi kuplai ģimenei

Jautājums ļaudīm, kas vēl var un vēlas radt bērnus. Kas būtu nepieciešams, lai jūs ģimenē vēlētos vismaz trīs bērnus? Vai ir kāds fertilā vecumā, kurš vispār nevēlas bērnus? Kāpēc?

limonija      Planēta esot pārapdzīvota - drīz varot aptrūkties visa veida resursu...Kas tos daudzos pēcnācējus nākotnē sagaida - vai par to viņu radītāji arī aizdomājas? Vismazāk atbalstu kuplo ģimeņu veicināšanu, lai kādam it kā kaut ko pierādītu, apliecinātu...Ko tieši? Kāpēc tieši latviešiem jābūt tai tautai, kura nedrīkstētu izmirt? Tautas ir nākušas un gājušas vēstures gaitā...Nekā personīga:)

P.S. Lai kļūtu par vecākiem - pirmais nosacījums tomēr ir laba veselība - fiziskā, psihiskā un garīgā. Nevajag vairot "nelaimes putnus"...

mieru_tikai_mieru      starp citu, pēc darbošanās ar nelabvēlīgajām ģimenēm, tieši šajā grupā bērnu daudzumu nosaka pabalstu lielums. Jo katrs bērns nāk ar savu naudu, kas šim sociālajam slānim bieži vien ir vienīgais ienākumu avots. Tie cilvēki nedomā par to, kā viņi bērnu izskolos, vai par krietnu pilsoni izaudzinās - viņiem svarīgāk ir paēst/iedzert šodien. Tāpēc katra pabalstu celšana patiesībā veicina ģimenes pieaugumu nelabvēlīgajās ģimenēs, t.i., tādās, kurās neviens no vecākiem nestrādā algotu darbu vai neveic uzņēmējdarību.

tiu      Jā, komenti ir ko vērti! Zīdainis skaitās līdz 3 gadu vecumam, kamēr tam nokrīt aste.
Un acis kad tam nāk vaļā? Pec 3 mēnešiem?
Adamsone, jā, var saprast, ka 90 tajos gados bij pārāk neskaidra nākotnes vīzija, pa tam jau tas viss demogrāfiskajā situācijā atspoguļojās. Toties 80-tie gadi izcēlās ar optimismu.
Un protams, ka visvairāk sieviete drošību sagaida savā ģimenē. Tas par to atbalstu vai tā trūkumu.
Vīrs, vecāki, dzimta kopumā.

bru_nette      labvēlīga apkārtējā vide visās tās izpausmēs

GreyAlien      Nevēlos un nekad neesmu vēlējies. Patiesībā ar diezgan lielu izbrīnu skatos uz tiem, kas patiešām tos grib. Jo īpaši jau tad, ja vairāk par vienu. Protams, kā jau rakstīja mieru_tikai_mieru - ir izņēmums, ar nelabvēlīgajām ģimenēm viss skaidrs, vnk bizness.

Plusiņš limonijas viedoklim.

Puma      Abpusēja iekšēja vēlme veidot lielu ģimeni.

Rashela      Tikai un vienīgi nauda...ar ko samaksāt par kvalitatīviem dzīves apstākļiem, veselības uzturēšanu, skaistumkopšanu un palīdzību mājas darbos/ bērnu pieskatīšanā...bērnu dēļ sevi upurēt nevēlos.

ucibucis29      jāaa, skatos, ka komentētāji sacerējuši mūsu žurnālistei gana labu rakstu. Nez kā ta nu noformēs? Vai atkal rakstīs, ka "veicu nelielu aptauju internetā "?

neiet      Vai tad te kādu aiz mēles velk. Drīzāk tieši otrādi, ar maizi nebaro, iedod izteikt viedokli. Pat DW un E_B tēmas komentē.

cezars      Starp citu, dzemdējot 3 bērnus pēc kārtas izmaksas būs stipri līdzīgas viena bērna(līdz pusaudžu vecumam) uzturēšanas izmaksām.. Kādā atšķirība vārot putriņu pieļikt vēl dažas saujiņas putraimu...

tiu      Nu nez! Aptaujas dati pārāk nereprezentabli, lai to pieņemtu LA kā rakstu!
Jaa pieņems, tad jāparūpējas par attiecīgām atskaņām par avīzes raksta autora avotu nekritisku izvēli.
Ja te daži nerealizējušies indivīdi, kas nav spējuši atrast sev turpinājumu, sāks skaļi izrunāties un uzņemties sabiedriskās domas pārstāvību, tad tas neiztur nekādu kritiku.
Nez kāpēc šādi nelaimīgi radījumi cenšas uzurpēt sabiedrības viedokli? Lūk tas nav skaidrs!

Closing_Time      smadzenes.

jozolsen      Aizmirst par egocentrismu..

_Biezaa_oome      Aizmirst smadzenes.

mieru_tikai_mieru      varu daļēji piekrist cezars (2014-07-01 19:53) viedoklim. Daļēji, līdz kādiem 3 gadiem. Kad bērns sāk iet bērnudārzā, un vēl trakāk - skolā, tad sapratīsi, ka ar 1 ir stipri lētāk kā ar 3.

av2      sievietes nespeej uzupureeties , atteikties no izklaideem deell mazajiem , , viiriessi nespeej nopelniit kvalitatiivai dziivei.
Un laist pasaulee beernus cerot , ka visa pasaule nu plaiidzees arii nav normaali - tie buus tikai, un vieniigi uz vecaaku pleciem. Ar to ir jaareekkinaas....savas turpmaakaas dziives garumaa , un muusdienaas lloti reti kurss to veelaas.
7x forssaak tak neesaaties pa cellojumiem, laist pa kreisi, pirkt daargas - nevajadziigas lietas ....par naudu, kura nemaz nav nopelniita ( credit kartes), slaistiities, un plaatieies visiem - redz cik kruti mees atpuussaamies nepaartraukti :( Riebjas , bet taada paaudze izaugusi, kuriem veertiibu skala ir...."man vajag vissu, un uzreiz, jo es tak esmu tik kruts , man palozzeno " :(( Pajoliisssi....

labriit      Kad ir daudz bērnu, tas ir ļoti grūti.
Viens tiko paaudzies,kaut kādas grūtības jau garām, bet ar viņu saakas pusaudžu problēmas, bet ar jaunāko saakas viss tas, kas tiko bija ar vecāko- jāmaca lasīt, jāsēž katru dienu blakus un japalīdz izmācīties.
Tajā pašā laikā vēl jaunaakais ir atkal saslimis un netiek uz daarziņu.
Bet tas, kurš tiko piedzima, jaabaro ik pēc pāris stundām. Tur tak var traks palikt.....
Tad jau labāk laist pasaulē vienu bērnu un iziet cauri tam visam vienu reizi , tā mierīgi, pacietīgi un pat ar prieku.Bet kad viņu daudz, tad par kādu prieku var būt runa..., nav ne laika, ne speak papriecaties, tikai stress un nogurums.

alvis25      Torpēda tiešām ļoti labi uzrakstīja par šo problēmu .LIELISKI !

Bachata      Finanses. Gan lielums, gan stabilitāte.
Apziņa, ka tik tiešām būs darbs pēc tam (to, ka realitāte atšķiras no teorijas, šķiet, zina visi).
Lielāka dzīvojamā platība.

/ne konkrētā secībā/

Principā viss atkarīgs no attiecībām - stabilitātes, mīlestības, kopīgiem mērķiem (arī bērnu jautājumā) utt. Ja ir tas, tad augstākminētais kļūst daudz mazsvarīgāks.

Pati vēlētos 4 bērnus, šobrīd platība neļauj :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu