Kā atbrīvoties no internetatkarības? 2. daļa.

Es esmu pievienojis jau pārāk daudz teksta iepriekšējā postā. Vairāk nedrīkstot pēc oho likumiem.
Tatad- turpinam!

Pavisam bez tehnoloģijām nevaru- tad apstātos vai stipri nobremzētos visi mani biznesi- tur takš rēķini, epasti, serveri, mājaslapas, reklāmas, gūgle, foto, kalendāri, team plānotāji, video materiāli- viss caur internetu un datoru griežas.
Ja esmu kur projām, smārtfons un mobilais internets kā minimums, obligāti. No manis ir pārāk daudzi cilvēki atkarīgi, lai es varētu nolīst alā un dzīvot tur vienītī meditējot mēnešiem.

Problēma ir iracionālā taustiņu klabināšanā portālos- es vēlētos atbrīvoties no tās.

Alison      No vienas atkarības var izārstēt tikai cita atkarība.
Ja Tev izdotos nākošo atrast tādu, kas Tevi apmierinātu - Tev būtu ļoti paveicies.
Veiksmi meklējumos!

Deisa      Rašelai labs ieteikums - par izkāpšanu no komforta zonas. Konkrēti neviens nepateiks, tas jādara pašam. Atgādināja man kādu stāstu:
Kāds veiksmīgs biznesmenis, kam būtībā ir viss, tomēr grimst kaut kādā dzīves bezjēgā. Ir i sieva, i bērni, i nauda, i viss, ko vien varētu vēlēties, bet miera nav, kaut kas urda. Tad viņš padzird, ka Austrumos ir kāds gudrais, kas zinot atbildes uz visiem jautājumiem. Viņš sakārto visas savas ikdienas lietas tā, lai uz dienu izrautos, pasūta pats savu lidmašīnu, lai maksimāli ieekonomētu savu laiku, bet, no nācis attiecīgajā adresē, viņam saka, ka Gudrais esot aizņemts. Biznesmenis, protams, sašutis, taisa skandālu, vai viņi vispār zinot, kas viņš tāds, ka viņam nav laika stundām dirnēt, bet viņam smaidot atbild, ka Gudrais, kad atbrīvosies, tad viņu pasauks. Tā biznesmenis, nosēdējis vairākas stundas, beidzot tiek pasaukts. Gudrais viņam piedāvā tēju, bet Biznesmenis tik attrauc, ka viņam vajagot tik vienu atbildi, vairāk neko, ka viņš jau tā ir pārtērējis savu laiku uzgaidāmajā telpā, ka visi uz viņu gaidot, kamēr viņš sēž un neko nedara, neesot laika ne tējai, ne vēl kam un skubina Gudro pievērsties viņa jautājumam. Gudrais turpretim paņem tējkannu, tasīti, un klusējot lej tajā tēju. Lej, lej, tēja jau sāk līt pāri malām. Biznesmenis sāk bļaut, ka viņš lieki te tērējot laiku, kas gan tas par gudro, kas tik negudrs. Bet Gudrais, turpinot liet tēju, kas jau tek biznesmenim uz dārgajām biksēm, mierīgi atbild - Tu esi kā šis trauks. Pilnā traukā vairs neko nevar ieliet, vai ne?

verso      Varbūt žurnālistikā bija jāiet, tur i jārunā daudz, i jāraksta. Par ceļojumiem - kur kas labāk, interesantāk. Ja interesē jaunās tehnoloģijas un vēl nez kas, tad tas ir liels ieguvums citiem, ja padalies ar saviem novērojumiem, par plusiem un mīnusiem, jo daudziem nav ne laika, ne pacietības ņemties ar to. Ar to laikam pat naudu var pelnīt. Vajag izmantot savu atkarību tā, lai neliekas, ka tā izmanto Tevi.

znxjbm1      Tev ir tieši tas pats, kas man..
Parasti sēžu portālos, kad nejūtos uz 100%, lai darītu ko citu. Bet tā, vienkārši aizvieto, ar smartphonu var ne tikai sērfot, bet arī palasīt kādu noderīgu literatūru.
Papildus, vismaz man ir interese par citām sfērām, kur ir jāmācas un jāanalizē, tad vari tā vietā, lai atvērtu kādu soc. portālu darīt to. Nav pats labākais risinājums, bet tā mēģinu.

fargo      pirmkārt, vai pašam neliekas dīvaini meklēt internetā palīdzību atkarībai no interneta(izdomātai, vai ne)?
tas būtu kā iet uz krogu un prašņāt, kā nenākt uz krogu. varbūt... nenākot?
un tas viss nav tik vienkārši, jo internets ir lielā mērā(un daudziem pavisam) aizstājis tv, radio, avīzes, žurnālus, kino, koncertus, mūzikas klausīšanos no citiem avotiem, izglītošanos klātienē utt.
tāpēc, varbūt būtu jāprecizē pašam priekš sevis, kuras ir tās interneta nišas, kurām sava laika veltīšanu gribas samazināt.

cita lieta ir tas, kas vispār ir laika nosišana un kas ir derīgs laika pavadīšanas veids. cilvēki, kuri ļoti aktīvi uzstāj, ka viņi jau nu laiku neiznieko un šos apgalvojumus izliek apskatei lai nu kur citur, bet tieši laika nosišanas protālā un apmeklē to regulārāk kā labierīcības, ir vismaz dīvaini lasīt šādas... teiksim, atklāsmes.
man liekas, ka nevajadzētu pārspīlēt ar laika nosišanas likvidāciju. dzīve ir arī dota, lai cilvēks to varetu baudīt pēc savas patikas, kā nu viņa raksturam tas piederas labāk - viens patīkami pavada laiku uz dīvāna, cits rāpjas klintī. pēc savas būtības, tas ir viens un tas pats. tādas, kaut kādas navīgi universālas da dziļas jēgas tam nav, izņemot kā radīt personisku apmierinājumu, tādā vai citada veidā. un tas nav slikti. ir labi, ja ne visa dzīve sastāv no vieniem pienākumiem. cita runa ir par proporciju...

fargo      un vēl.
tu pats ievēro, ka esi radījis situāciju, kurā esi spiests aizstavēties? priekš kam? patīk būt par peramo zēnu, ka te dažam citam?

kreizi      Tirliņam tirliņa liktenis.

inde_1970      Pļāpas. Autors visu tik labi savā dzīvē kontrolē, tikai sevi ne? Nevēlies iracionāli klabināt taustiņus, tad neklabini. Gribas ar kādu padalīties priekā - dari to. Pārējais ir vienkārši dižošanās.

spradzite1984      Katrs passapliecinaas kaa maak; Cik es liels un puukains-dizjens,visu miileets-njuu domajams ka sjii cilveeka patieso dabu un suutiibu zin tik tie kam ir taa ekskluzivaa izdeviiba ikdienaa redzeet arii vinja ragus un asti :)var jau izlikties par to kas nav-tik kaada jeega? Agri vai veelu taapat viss naak gaismaa;

bruunais      No internetatkarības vēl neviens nav atbrīvojies. :D

_Tj      2014-07-02 15:23 Pilnībā piekrītu, vēl tikai jāpiebilst, ka tagad publika arī informēta, ka personai bez gadžetiem un šērošanas viss arī ok ar zekzi un tvirtumu. Pārējiem atliek tik mēmās šausmās aptvert, ka, salīdzinot ar autoru, cik maziskas un banālas ir viņu problēmas. Tirinās kā puņķis uz drāts, nevis vīrišķi risina savu problēmu tur un kā viņa būtu jārisina.

siklika      nu..tad man prataa naak tikai viena doma- pamegjini fiksi sakjert vismaz sifilisu...nu mosh kamer aarsteesi mazo galvu,varbut i lielaa atpuutiisies...ja jau nekas vairs nelidz..tad varbuut buus gana, un neka vairs nevajag shajaa pasaulee?..:)

eklers      Šitie tirliņi nekad nepieaug, visu mūžu paliek neizauguša bērna līmenī. Kad vairs nevarēs skriet, sportot, seksot, nodzersies vai nonarkosies īsā laikā ka noskan! Redzēti tādi.

White`n`Naughty      Viss apraksts liekas ārkārtīgi neīsts, problēma izdomāta, jo, ja cilvēkam ir ģimene, bizness un visādas izklaides (tas ja tic autoram), tad nekāda liekā vienkārši nepaliek pāri. Ja nu tomēr es savos spriedumos kļūdos un autors tik tiešām ir tāds kā apgalvo, tad seko šāds ieteikums: nākamais izaicinājums, kam veltīt laiku ir lielas firmas/kompānijas veidošana un vadīšana, nu apmēram kā Brensonam vai jaunajam biznesa etalonam Elonam Maskam. Paliks milzu vērtības kā paša bērniem, tā sabiedrībai kopumā. Un tas tiešām aizņems visu atlikušo laiku kurš šobrīd tiek nelietderīgi nomests zemē atrodoties internetā.

Elfeja      nāk prātā tas aņuks, kur rezultātā ir - tagad es ar to lepojos.
īsi sakot, autor, maini attieksmi pret šo atkarību. te runājoties jau esi atradis 101 iemeslu kāpēc nevēlies vai nevari atbrīvoties no šīs atkarības.

tātad - sāc izmantot to lietderīgi vai vienkārši pieņem to, ka tev ir svarīgi tas, kas ir.

atceros sajūtu, kad arī nevarēju attiet no datora, bet man iemesls tam bija komunikācijas trūkums ar pasauli, tā aizvietoju nesasniedzamo.

GenaCom      Vispār jau tie,kuriem ir atkarība,nekad to publiski neatzīst!
Tā ej vien ārstēties kautkur citur !

VECA_PIEPE      Ta nekas te nav izdomāts sakarā ar atkarību, inets no tiesas ir spēcīga atkarība,...a pārējais- gan autora varenība vai bagātība, ta pupu miza tā ir,...šitās dzeltenās slejas jebko iznesīs, a ticēt vai neticēt, ta katra vien paša darīšana. Galvenais ir, lai tēmas autors pats tic visam sevis rakstītajam, ja šī atkarība ir pārņēmusi ineta lietotāja visu būtību, tad sarakstīt šeit var zili zilos brīnumus, kurus pats rakstītājs izdzīvo kā realitāti natūrā,...a kāda ir patiesība, to citiem lietotājiem būs tik vien kā minēt.
Gribētos gan piebilst šajā sakarā, ka lielākā vai mazākā mērā, bet katrs sadaļu PA, DG un IG, kā arī FB, FA aktīvais dalībnieks,...sirgst ar ineta atkarību. Publiskošanās publiskajās lapās ierauj kā Bermuds, jo ilgāk publiskajās sadaļās satusē, jo spēcīgāk ik katrs tiek pakļauts atkarībai ohujiņā.
Starpība tik tajā visā ir viena- kāds uzdrīkstas atklāt savu atkarību, bet kādam citam ir svarīgi to noliegt. Tādēļ arī šī diskusija ir strīdīga,...atkarīgie viens otru atkarībā nievā. A cīņa ta par ko?

non_grata      Magic friend :))) man personīgi šķiet ka tu vienkārši esi lohs

spradzite1984      Oki-pieņemsim, ka tas viss ko šis cilvēks stāsta ir balta patiesība-bet kapēc ar to ir tā jāplātās? 42 gadi,sieva esot pie sāniem, bērni tāpat-nez; Man ar saprašanu kautkas aizgājis galīgi šreijā; Kautkas te nelīmējās kopā; Plātīzers, lielībnieks-un vienkārši grib celt sev reitingu?; No sērijas-suns kas rej-parasti nekož?; Un ja esi sūdos līdz ausīm-nečivini?;Kā vienam cilvēkam pietiek tam visam laika? Bizness, sportošana, interneta aktivitātes; interesanti cik laiks tiek atveltiits gjimenei, draugiem? Varbūt ģimene šim personāžam ar ir tikai virtuāla?

VECA_PIEPE      (2014-07-02 22:14) viedokli izlasot, man ir vēlme uzjautāt: Un Tevi tas no tiesas tik ļoti satrauc,...plātīzeris un lielībnieks vai reitingotājs, ir viņam reāli tas bizness, sieva un ģimene realitātē? Tādā gadījumā,...kuram ta te iet galīgi šreijā?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu