Bērnu kāzas un ekši ar citām

Man te tāda problēma, bērniem nāk precību gadi.Tad nu mokos starp diviem variantiem - lūgt bērniem vai nelūgt taisīt galdus divās vietās? Neiet uz kāzām? Nespēju iedomāties sevi ar ex un viņa draudzeni vienā telpā ne minūti.Kā Jūs izturējāt bērnu kāzas ar saviem exšiem un viņu jaunajām mīlām?

Dinamiete      Man ari si situacija ir zinama. Virs aizgaja pie citas un lidzi vel panema kautko, par ko es jau gadus 8nus maksaju bankai kreditu :) Maksaju un smejos par savu stulbumu. Protams, ka bernam ari neko nemaksaja, jo ir jauna gimene un berns.
Nevajag jau visa vainot tikai virieti, jo situacija kada esam mes kadreiz mes izveidojam pasi pat neapzinati.Kazas protams taisijam mes abas mammas, jo abiem tetiem redziet nav naudas. Bet man gan prieks musu vieniga berna nebija zel ne skaistu kleitu, ne siku muzikantu, ne limuzina . Piebildisu, ka es jutos kazas vienkarsi lieliski un domaju ,ka acimredzami mans bijusais ar savu sievu nedaudz jutas neerti. To pamanija daudzi, jo meitas un ari mans skaistums kazas nogaza no kajam daudzus :) Turies un neturi launu par bijuso. Ja ta darisi, tad uz prieksu bus gruti dzivot laimigai.Izbaudi berna laimigo dienu un ej paceltu galvu.

Barsiko      inta_upe (2014-07-27 22:45) jautājuma autora jautajums,labprat pastastishu, man gan kaazu pasakumi bernam vel talu nakotne, bet pec shkirshanas pat restorana divata ar bijusho viru pasedejam, kad uz isu bridi biju Latvijaa. Sazvanamies, ja kadas lietas par bernu runajamas un pilnigi noteikti mums nebus pec padsmit gadiem nekadu problemu jauka noskana sanakt kopa un nosvinet musu berna kazas vai izlaidumus skolas ar otrajam pusem.
Tadel, ka es, lai ari biju super jauna, domaju no kaa stavokli palikt, ar ko gulet un ka saglabat patiesi labas attieciibas ar sava berna tevu un savu bijusho viru. Esmu vinam pateiciga par laiku, ko pavadijam kopaa un cik zinu, vinsh jutas ta pat. Viens otra dzive nejaucamies un par nakamajam milam neinteresejamies, bet akceptejam, jo ta nav musu darishana vairs un mes velam viens otram tikai to labak dzivee, laimi un milestibu ieskaitot.

Barsiko      inta_upe, ja, es nemaz nenoliedzu, tas ko uzrakstiji izsauc dusmas. Man gribetos, lai mate tomer vienemr paliek vispirms mate un tad maita savam bijushajam un vina jaunajai sievai/milotajai. Ja sievbietei ir berns ar kadu un vina totali neieredz sho cilveku, tad pec semantikas likumiem, berns jums nebus laimigs, kas butiba jau tagad iezimejas. Doma, vinsh nejut,kada ir Tava attieksme, doma tapat ienist tevu? Ne, ta ir Tava inde, kuru Tu ievadi sava miesiga berna.
Ja Tev butu otra puse, tad Tavs milzu EGO varbut nomierinatos nedaudz. bet gadas jau visadi, ir tadas, kuras muzjam tures ljaunu aci uz krasns.
Negribu vairak ne lasit, ne komentet - PRETIGI!

Nate      barsiko- ja jums viss tik ideāli, kādēļ izšķīrāties? Varbūt tomēr vērts atkal mesties kopā:))))

Tinte      Autore, Tu to barsiko vari neņemt galvā. Tas patiesībā ir vecis ap 50, kurš neieredz sievietes; ar trīs bērniem, kuri viņam pagriezuši muguru, un bijušo sievu, kura ēst nemākot gatavot. Tepat PA viņš tādu stāstu par sevi bija salicis, kaut tagad "pārtapis" par "sievieti" Domā, ka visiem te īsa atmiņa :D

av2      Mieriigi.

planerdelta      Man nav savas pieredzes, bet manu vecaaku. Abi izshkjiiraas, kad biju 10 gadus vecs. Teevs ruupeejaas visos veidos, dziivoju ar maati, bet daudz laika pavadiiju arii ar teevu. Kad teevam izveidojaas jauna gjimene, mees tikaamies retaak, materiaalaa zinjaa teevs pildiija visas funkcijas. Varbuut tieshi es biju tas, kurshs, kaa jau tiinis, biezjaak biju iznjemts ar savaam lietam un saviem draugiem. Vienmeer esmu vareejis izrunaaties ar abiem vecaakiem, dazjeiz pat sanaacam kopaa. Vecaaki, protams, nesanaaca kopaa, vinji to dariija manis delj, jo abi miil mani un es miilu un cienu vinjus un vinju abu otraas puses.
Visi bija manaas 1. kaazaas un visi (ceru) buus arii manaas otrajaas lauliibaas. Nebija nekaadu slimiigu saspiileejumu, mamma ar savu otro viiru ruupeejaas par vienu kaazu dalju, teetis ar sievu, par otru. Tieshi taa pat, kaazas tagad iesaistaas arii manas liigavas abi vecaaki.
Tas tieshaam ir briidis Juusu beernam, ne Juusu lielaa atriebiibas stunda. Vienu dienu dziivee jau var iztikt bez sliktaam un ljaunaam emocijaam, ja esat vecaaki (maate).

VIZUAALAAmaaksla      barisko tiešām--garām!
Fargo--man patīk--!!!!

un vispār--aizej uz tām kāzām ar trīs jaunām mīlām! Lai jamie izkaujās!...izdomā kaut ko:)

LaskovijMerzavec      Varbūt uzprasi tam bērnam, ko viņš grib?? Viņa taču precas. tās ir viņās kāzas.

Alvasete      Manuprāt, ja ilgus gadus ir šķīrušies un bijušajam ir otra pusīte , bet man nav, vienalga ir jābūt visiem, jo ko gan vairs dalīt, tās ir bērna kāzas, bērns tāpat ir pieņēmis, ka vecāki ir izšķīrušies, iešana vai neiešana neko dzīvē vairāk nemaina. Nav ko karot, kara cirvis jāaizmirst.Kāzās ir vecāki, nevis vairs mīlošais pāris, kas gaida bēbi,asaras var noslaucīt neredzot, nevienam emocijas nav aizliegtas.Bet strīdēties ir muļķīgi. Jānorij pārinodarījumi, bērniem tā vieglāk,ka vecāki pirms viņa kāzam nevillojas.

planerdelta      fargo, Juus gan esat stipri diivains cilveeks. Es veeleejos un veelos savaas kaazaas redzeet abus vecaaku un abus laimiigus. Un ja vinji ir laimigi savaas attieciibaas (nav nekaadu pieguleetaaju, ir dziivesbiedri), tad tas dara mani laimiigu. Es nebutu paaraak prieciigs, ja viens no maniem vecaakiem buutu nelaimiigs vai diskrimineets. Jums kaut kaadas sektas ieziimes.
Vai es buutu laimiigs savaa kaazu dienaa, ja mans teevs neatbrauktu, jo maate neieredz vinju vai teeva otro sievu? Protams, nee. Taa pat es nebutu laimiigs, ja shaadaa situaacijaa butu mana maate. Vinji abi ir mani vecaki un buus vienmeer.

neko      Vispār jau viesi, tai skatā vecāki parasti nenosaka kas un kā notiks, to būtu jādara pasākuma saimniekiem pašiem, bet viesiem jāklausa. Kur sēdes, ar ko kopā nāks utt.

FreuleinDilaila      Es arii varu pateikt, kaadas aptuveni no beernu puses ir sajuutas: mani vecaaki bija nesen skiirusies, taapeec maate neieradaas ne uz manu vidusskolas, ne maasas augstskolas izlaidumu. Briesmiigi. Beernam tas pasaakums tacu ir pats svariigaakais, kas tobriid vina dziivee var notikt, bet vecaaki savas personiigaas ambiicijas uzstutee augstaak par to.

fargo      planerdelta (2014-07-28 00:26) viedoklis

man ir grūti saprast, kas tieši jums, planerdelta, liekas dīvaini. jus vēlaties, lai visi būtu laimīgi? vairumā gadījumu, trešā persona(sauksim tā), parasti ir tieši atbildīga par ģimenes izjukšanu. vai vismaz ir līdzdalībniece un notikumu katalizators, bet parasti gan iemesls. nu, un tagad nepietiek, ka ir izjaukta šo bērnu-kāzinieku ģimene, tad gan vienam no vecākiem, gan viņa pārijai vēl pietiek bezkaunības ierasties kopā uz bērnu kāzam. un kāzam. nevis kaut kur citur. tās ir kāzas, bērni zvēr uzticību savam laulātajam uz mūžu. bet viens vai abi vecāki... (viņu kāzās!) čubināsies gar svešiem cilvēkiem. man rodas jautājums - kas tie vispar ir par cilvēkiem? kas tur galvās notiek?
vai tiešām tas tēvs ir tādas pakāpes egoists, ka zinot bērna mātes attieksmi nevar atnākt viens?
jūsu vārdiem, planerdelta, runājot... viņš tagad kļūs nelaimīgs, ja nevarēs atvilk to trešo personu līdzi? nelaimīgs? ziniet, ja tā, tad tā ir tāda bezjēdzīga mētāšanās ar skaļiem vārdiem, lai panāktu zināmu efektu. ja laime vai nelaime ir atkarīga no tādām lietām, tad tādām laimēm un nelaimiem, ziniet, ir grasis cenā. ne tie cilvēki zina kas ir laime, ne kas ir nelaime.
un jums kā bērnam, tad būtu pienākums pārliecināt šo tēvu, lai atstāj savu "dzīvesbiedri" mājās. gabals nevienam no viņiem nenokritīs, ja jau nenokrita izjaucot ģimeni.

planerdelta      fargo, ja manai maatei no teeva ierashanaas manaas kaazas notiktu kas slikts, mans teevs pat nedomaatu ierasties, ne ar, ne bez savas otras puses. Savu teevu zinu ljoti labi. Pat ja vinji buutu sliktas attieciibaas, tad abi izvairiitos viens no otra, lai beernam nebojaatu dziivi. Shai gadiijumaa, skaidrs, ka piekaaptos teevs un tieshaam, ne jau taapeec kaada liela nelaime notiks, ja viens no vecaakiem nebuus kaazaas. Tas bija tikai mans ieteikums, pie miermiiliigam un inteligentam attieciibam starp shkjirtajiem vecaakiem. Ja "jaapleesh otrai mati no galvas" vai kaads japazemo, tad tas nav nekaa veerts. Es taadaa gadiijumaa izveeleetos nosvineet ljoti klusas kaazas ar labaakajiem draugiem un vedeejiem. Varbuut uz kaadas attaalas salas. Lai neviens netur ljaunu praatu.
Bet par to vainiigo pie "gjimenes izjukshanas", tur gan man ir pavisam cits viedoklis un pieredze. Pieredze, gan manu vecaaku, gan mana pasha. Praktiski, nekad nav taa, ka vainiigs ir viens. Un neizjuuk jau attieciibas ar vecaakiem (taas var pat uzlaboties), vecaaki mums paliek, vecaakiem izjuuk attieciibas. Jau kad biju pusaudzis visu tiiri labi redzeeju un sapratu, lai arii mani nekad diskusijaas neiesaistiija un ar mani netika manipuleets kaadas puses labuma guushanai. Kaa tas notika manaa pirmajaa lauliibaa. Par to gods un cienja maniem vecaakiem. Tas tomeer nemaina faktu, kaapeec vinju attieciibas izjuka, aapeec nespeeja vairs pat dziivot vienaa maajaa. Mans teevs neaizgaaja uzreiz pie "kaadas citas". Vinshs saaka dziivot viens. Tad peec laika iepazinaas un jau krietni veelaak nodibinaaja gjimeni otreiz. Vai es vinju saprotu? Un kaa veel. Ja man shodien teevs luugtu padomu, es teiktu "tev to jau aatraak vajadzeeja izdariit, arii mammai tas tikai naaktu par labu un viss aatraak nostatos savaas vietaas". Tieshi taa arii notika. Paldies Dievam, mamma arii satika savu naakamo viiru un nu jau arii labu laicinju abi ir laimiigi kopaa.
Laba ideja izkris

planerdelta      Laba ideja izkristalizeejas intai_upei: ja nevarat skaisti un pa labam, sariikojiet skaistu pasaakumu savam beernam bez neviena no vecaakiem un radiem. Abi vecaaki apsveic atsevishkji kad un kaa veelas, bet jaunlaulaatie dodas, piemeeram, celjojumaa uz X valsti (salu), njemot liidzi tuvaakos sava vecuma draugus vai tikai vedeeju paari un tur arii notiek sviniibas. Varu garanteet, ka tas berniem buus daudz prieciigaak, nekaa redzeet gjimenes draamu vai nesaskanjas shaadaa dienaa. Noveelu izdoshanos, inta_upe, gudra leemumu pienjemshanaa.

mieru_tikai_mieru      bērnu kāzas? Nieki! Priecājies par bērnu, par viņa jauno dzīvi un beidz žēlot sevi. Daudz briesmīgāka ir situācija, ja ir bērna bēres, un bijušais atvelkas ar savu sievu. Tad tev nav, uz ko paļauties, nav pleca, uz kura atbalstīties. Bet kāzas - tas ir prieks, un nekas vairāk. Arī Tavs prieks, protams, ja par bērnu domā, nevis sevi. Bērnam tas ir nopietns brīdis, un tajā viņam ir svarīgi, lai būtu klāt paši tuvākie cilvēki - tēvs un māte. Neliedz to.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu