Kā rīkoties konfliktsituācijās?

Cik bieži jūs norijiet apvainojumus darbā, uz ielas utt. pēc principa: "Ar trakiem tik ar labu" un "Gudrākais piekāpjas" un cik bieži lecat uz ecešām? Kā ir pareizāk? Droši vien, ka dažs atkal ieteiks "nospārdīt ar kājām". bet nu, ja nopietni

Samila      Cenšos saprast strīda pamatu, ja tik dots laiks apdomāties :)))

Parasti - piekāpjos neatkarīgi no tā, kura pusē ir taisnība. Patīk miers un harmonija, arī klusums.
Ja par daudz uzkrīt uz nevrien, piemēram, ar stulbumu vai bezkaunību - varu pateikt tā, ka zāle neaug... Samērā retas situācijas.

Tautā ir vēl viens teiciens: "Uzbrukums - labākā pašaizsardzība", bet jāpatur prātā, ka "miers baro, karš - posta".

Vēl ko atcerējos, izlasot Rika komentāru, ka es laikam uzsprāgstu visbiežāk, tad, kad man NAV taisnība! Jo, ja ir taisnība, tad tas taču vairs nav jāpierāda :)))

inaralaima      Es nevienu neaiztieku,bet ja mani kož,kožu trīskārt stiprāk,tāda jau tā dvīņu daba ir .

mieru_tikai_mieru      vados pēc sena austrumu principa - novērsta cīņa ir uzvarēta cīņa.

Ananda_A      Es iztēlē apmainos vietām ar to personu, kas ar mani konfliktē. Atveru visas maņas un cenšos saprast viņa viedokli. Ja Saule ar Mēnesi karotu, kas notiktu ar Zemi? Bet ir tak jāsaprot, ka vienlaicīgi nevar būt abos galējos stāvokļos. Ja esmu uz Ziemeļpola, nevaru būt Dienvidpolā, bet var taču uzklausīt to, kas notiek uz tā Dienvidpola. Biežāk vajadzētu lietot ausis(es par sevi):)))

Puma      Konfliktsituācijās cenšos saglabāt mieru un mācos atļaut sev neapvainoties, ja nesanāk - tad pasaku visu, ko domāju :)

limonija      Principiālos jautājumos jāsaglabā savs viedoklis un pašcieņa, bet - bez kliegšanas, psihošanas. Ja mierīgi nevar ieskaidrot, tad bļaujot ne tik nevarēs. Uzbļauju vien ekstremālā situācijā -tad, ja jūtu - šis objekts tā ir kopš bērnības pieradināts, ka jāreaģē tikai uz troksni(gan pēdējā laikā atturos no saskarsmes ar šādiem objektiem). Pareizāk noteikti ir līdz konfliktam nenonākt, un tehnikas te ir visdažādākās - "izlikšanās par beigtu", muļķa tēlošana, jauka smaidīšana visiem un visur;)...Kas katram labāk sanāk, to var lietot. Patiešam jāatceras, ka paša nervi un veselība ir pirmajā vietā, censties katrā ķīviņā uzvarēt ir bērnišķīgi:)

Ton_Etoile      Interesanti, ka ir tāda kategorija cilvēku, kas uzskata, ka konflikts/nesaskaņas rodas tikai starp kašķīgiem, ar dzīvi neapmierinātiem cilvēkiem (vairāk par profesionālajām attiecībām domāju). Protams, tā ir viena daļa, bet ir arī uz attīstību vērstie. Bet tie makten pareizie ož pēc ... laizītājiem :)

Par risinājumu, limonija (2014-09-17 15:17) pateica vislabāk, bet par to nenonākšanu līdz konfliktam gan nepiekritīšu. Konfliktsituācijas ar kašķīgajiem ir jūtamas pa gabalu un tos kašķīgos var laicīgi jau nolikt pie vietas (tikai rēķinos, ka pēc tam būs vēl kašķīgāki).

vechuks      Man galīgi poooo. Daru kā uzskatu par pareizu, saku ko domāju un poo kas tas ir bomzis vai prezidents.
Nekādus krupjus neriju un ne par ko nepārdzīvoju.
Viss tā pat notiks kā tam janotiek.
Bet man ir pajāt.

adamsone      Sen neatceros nevienu principiālu konfliktu, kas būtu "asiņu" vērts. Sīkumos parasti esmu ieziepētais nēģis, slīdu tik prom. Tiesa, kaut kas sāk buksēt, jo nesen Origo rimi, kad viens tantuks aizrādīja, ka pastaigāties varot arī uz ielas (nevarēju saprast, kurš no pretīgajiem gaļas produktiem ir vismazāk pretīgs), gandrīz iegāzu tantuku vitrīnā...:( Nav labs tāds iekšējs impulss.

simonetta      Starp citu šī ir mācību viela, kuru skolās nemāca. To kādreiz mācīja tikai spiegiem :) ja šo mācību pareizi apgūst, tad skaiti, ka esi dzīves veiksminieks.

Viirietis_V      Gudrākais piekāpjas???-to izdomājuši vājie,jo cik esmu novērojis-piekāpjas tieši vārgākie!
Stiprie nepiesauc ne Dievu-*Dievs,Tevi sodīs!*,ne arī prātuļos par pārprastu *gudrību*,bet gan bliezīs tam lecīgajam,vai citādi noliks pie vietas ŠO,ka otreiz šitā neizdarīsies.

limonija      simonetta (2014-09-17 17:25) viedoklis - muļķības! Skolā māca tādu priekšmetu - sociālās zinības, un tur ir arī par konfliktiem un to risināšanu(pašai bija tas gods mācīt:) Atsevišķi dažās skolās māca arī ētiku, tajā noteikti konfliktu risināšana iekļauta./Groza galvu un brīnās, cik visi gudri, ko tajās skolās dara vai nedara, tik negrib par učukiem būt ne traki:D/

romija_      Gribētos gan zināt, ko paši skolotāji saprot ar tādu priekšmetu kā ĒTIKA.
Vai tiešām skolotāji paši nesaprot, ko māca skolās ??? visa tā mācīšana nekam neder. Skolotājiem nav vērtīga gala produkta, rezultāts ir tāds, kāds ir valstī. Gudri cilvēki, nebrauktu prom no valsts. Vērtība ir tikai tām zināšanām, ko var pielietot dzīvē.

Samila      Tā kā man ir darbs ar cilvēkiem - ne reti visnotaļ pretencioziem, esmu novērojusi vienu likumsakarību - ja es uz darbu aizeju ļoti glīti apģērbusies, teiksim - sapucējusies, ar glītu manikīru un vieglām smaržām, tad konflikti nerodās... kolīdz esmu slikti gulējusi, vai steigā kaut kur aizlidojusi - tā kāds uzkasās! :)))) Jāizvairās no sarkanā vai rozā apģērbā, sarkanais iniciē dzēlīgus, bet rozā - stulbus jautājumus.

romija_      Skolotāji ar savām izgītības programmām jauniešus ieved apjukumā. Izglītība 99,9% gadījumu cieš neveiksmi tādeļ, ka studenti ir apjukuši ne tikai darbā, bet arī dzīvē. Neizdošanās rodas no apjukuma.

fargo      romija_ daudzi skolotāji reflektē par to, kas ir viņu pienākums. ko tu vari prasīt no cilvēka, kurš jautāts- kāpēc tu to māci, atbild... jo man tā liek!?
ja tevi interesē pamats, tad nebrūc virsū tiem, kas dara savu amatu, bet tiem, kas to piepilda ar saturu.

Puuce      Konflikti ir dzīves sastāvdaļa, tie virza uz attīstību situācijas.Domāju, ka svarīgi apzināties, ko situācijā jūtu, pateikt to, pamatojot sajūtas ar faktiem, ar cieņu.Taču reizēm var un varbūt arī vajag neievērot rāmjus.....

Mithrandir      Protams, katra situācija ir unikāla (veids, lietas apstākļi utt.) + lielā mērā tas ir katra cilvēka audzināšanas un pašcieņas jautājums, tāpēc universālu recepšu īsti nevar būt.

Triviālākās situācijas risinājumu varētu iesākt ar:

1. Pirmajā brīdī ir svarīgi novilkt robežu (skaidri to pasakot) un izstāties no konflikta tālākas eskalācijas;
2. Pagaidīt dienu, vai vairāk, lai varētu ar vēsu prātu visu apdomāt, izdarīt secinājumus, pieņemt tālākus lēmumus un, ja nepieciešams, izstrādāt tālāku darbības plānu.

psychobitch      no konflikta palīdz izvairīties izbrīna pilns acu skats ar paplašinātām acu zīlītēm un bez vārdiem, ne visi var izturēt tik ilgi tiešo acu kontaktu...

slieks      Tikai nespert tādā pašā garā atpakaļ. Pakāpjos sevī augstu, augstu un no saviem augstumiem izdvešu kādu tekstu, par to, ka īsti nesadzirdēju, par ko tur apakšā bija runa. Varbūt varētu atkārtot un pilnos teikumos? Nu tā k-kā. Parasti tad ir mute ciet.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu