Vai būt veģetārietim ir svarīgi ?

No ieprieksseejaas tēmas - ja cilvēks rūpējās par sevi, tad ir veggetaarietis. Neskan smieklīgi , a? :) Attiecibaas, ja viens ir veggetaarietis. Paarleicinaats, protams. Un dzīvē satiek visādi citādi lloti normālu cilvēku, iemiil viens otru , bet izrādās , ka tas/tā ir. .. normāls, ēd arī protams gallas produktus , pats lloti garssiigi gatavo utt. Kas notiks ar siim atieciibaam nākotnē ?

Lady_X      jā, es arī no griķiem pieņemos svarā, bet no gaļas nepieņemos. Tas saistīts ar asinsgrupu un bioķīmiju. Tāpat cik cilvēku slikti jūtas no maizes ēšanas, es tajā skaitā. Ēdu gaļu un viss normāli.
Ja mani kāds sāktu mācītīt kā man ēst vai nedod dies vēl pieminēt garīgumu - es uz līdzenas vietas pārtrauktu tādas attiecības. Un ja man būtu tadas attiecības, tas tapat agri vai vēlu beigtos, personīgā konflikta dēļ. nesaprotu, kā var vegāni dzīvot kopā ar cilveku, kuram džīvoklī pēc gaļas ož:))))

Vecajā derībā, ja kas - 1. mozus 9. n 3. un 4. pants ir teikts, ka gaļu var ēst.Tas tiem, kuri ar putām uz lūpām liek atsauces uz gaļas neēšanu. Nezinu kā ir korānā un citos rakstos

Deisa      Nu viena lieta ir, kad abi jau iepazīstas atšķirīgi, bet nereti gadās, ka attiecību laikā viens diezgan krasi mainās ("garīgi izaug"), bet tas otrs tā nemainās un tad notiek brīnumu lietas - tad tas otrs visām varītēm tiek stiepts līdzi. Jo saimniecība ta kopēja, bērni arī...

veejpuuta      Ja runa tikai par ēšanas paradumiem,tad nav svarīgi,jo,ja viens ēd kartupeļus ar gaļu un salātiem,tad otrs mierīgi iztiek ar kartupeļiem un salātiem.Cita lieta,ja uzskatu atšķirība,tad nekāda ēšana nepalīdzēs.Un tās muļķības,ko te daži raksta-neēdu gaļu,mazos brāļus,līķus un ko tur vēl,galīgi garām.Arī veģetārieši mirst ar no vēža,diemžēl.

Nevi      Ja svarīgākais dzīvē ir pierīties, tad uz priekšu!
Citiem cilvēkiem ir svarīgas citas lietas :)

Tessa      Nevi, tu varetu paskaidrot.
pec tevis teikta sanak,ka galjedaji pierijas un zaljedaji ne? veganam, droshi vien,shkjiet,ka pierijas arii vegjetarieshi-ar ziviim,olam, sieru un vispar piena produktiem? vai nav nedaudz absurds apgalvojums?

(c)Citiem cilvēkiem ir svarīgas citas lietas :)

piemeram,kadas? man vienmer likas,ka jebkursh kustonis bez ediena ilgi novilkt nevar.
tiesa,ir pipli,kuri gatavo tik briesmiigi,ka tiesham. lai viniem ir svariigas citas lietas.

Lucy      Man gan traucē,kad pie galda ir kāds veģetārietis,sāk rakņēties,prašņāt,kas tur un vēl bakstīties pa to savu šķīvi brrr
Es negribētu vienās telpās dzīvot kopā ar tādu un nekādā gadijumā es negatavotu ko atsevišķi,nepatīk,ēd tad pats savu.Būtu smagi!!

Stulbaa_stulbene      Es, piemēram, gaļu neēdu tādēļ, ka man tā negaršo, gluži tāpat kā saldumi jebkurā to izpausmē. Tie saucamie "veģetārieši" arī ir dažādi ;)

psychobitch      ja es iepazītos ar šādu cilvēku vai tad viņš man aizliegtu ēst gaļu, vienīgi, ja spētu pārliecināt? tas tāpat, kā attiecībās viens dzer degvīnu, otrs nedzer.. :D

Rashela      Veģetārs ēdiens arī var būt neveselīgs, piemēram, eļļā vārīts.
Un nav tā, ka no veģetāra ēdiena svarā nepieņemas :) Jo īpaši, ja lieto uzturā piena produktus un saldumus... (ja ēd arī zivis un olas - tad tas nav veģetārietas, tas ir gaļas ne-ēdājs :p)

Uzspiest kādam kaut ko - nu kamon! Priekš kam tas vajadzīgs...!?

kokto      Svariigi shkjiet ir buut koptam un nesmirdeet . :)) Un protams lai vegjetaarietis nemeegjina galjeedaaju pataisiit par saveejo eedienu izveelee un otraadi :)

incs12      Mūsu organisms ir radīts gaļas ēšanai,ja kāds izdomā pārtikt no zāles,viņš rada ļaunumu sev.Nedomāju,ka vajag skriet pakaļ katra dīvainībām.
Sadzīvot būs ļoti grūti,pat nereāli.Mānīsi sevi un otru.
p.s.Es neparakstītos.

VisuNauduMocii      Veģetāriets ir tik tizls, ka nejēdz nokjert lopu, tapēc, atriebdamies tiem, kam vairāk intelekta, nekā pašam, mēģina apēst šamiem domāto barību

fargo      "Viss, kas vien kust un kam ir dzīvība, lai jums ir par barību. Es jums to visu nododu, tāpat kā zaļos augus, lai tie jums noder barībai. Vienīgi miesu tās dzīvībā, tās asinīs, jums nebūs ēst. Bet par jūsu asinīm, jūsu dzīvību, Es prasīšu atbildību: no ikviena zvēra Es to prasīšu un no katra cilvēka, no ikviena jūsu vidū Es to prasīšu; cilvēka dzīvību Es atprasīšu. Kas izlej cilvēka asinis, tā asinis caur cilvēkiem tiks izlietas, jo pēc Dieva tēla Viņš cilvēku ir radījis. Bet jūs augļojieties, vairojieties un piepildiet zemi lieliem pulkiem."(bībele)

"Pieņemiet tos, kas ticībā vēl vāji, un netiesājiet viņu domas. Cits savā ticībā ēd visu, bet cits nav tik stiprs un ēd tikai dārzaugus. Tas, kas ēd, lai nenicina to, kas neēd; bet tas, kas neēd, lai netiesā to, kas ēd visu. Jo Dievs viņu pieņēmis. Kas tu tāds esi, ka tu tiesā cita kalpu? Viņš stāv vai krīt savam Kungam. Un viņš stāvēs, jo viņa Kungs spēj viņu stiprināt."(bībele)

tāpēc, kristiešiem drīkst ēst visu, kas ir ēdams vai tie būtu kartupeļi, kukaiņi, steiks, tomāti vai moluski. bet uzspiest citam ko tam būs vai nebūs ēst nedrīkst, arī nicināt par to nedrīkst.
kas attiecas uz tiem kas ārā... tam nav nozīmēs ko viņi ēd vai need, ne jau tas viņu nākotni ietekmēs.

barss5      Veģetārisms ir anomālija. Par to diskusiju nav un nevar būt.

brauns7      7 gadus biju pārliecināts veģetārietis (ovo-lakto- tur vel ir dažādi paveidi); nu jau 5 gadus ēdu visu, nav problēmu. Kad pats neēdu gaļu, tad citiem arī bieži bakstīju. Otrai pusītei var būt grūti :)

bucca      Ja abiem ar galvu viss kārtībā, tad domāju, nevajadzētu būt problēmām.
Zinu vienu pāri, kur vecis uz vecumu pēkšņi kļuva vegāns. Tad sievai bija ko izjust uz savas ādas. Vecais gandrīz ar mietu mēģināja "pārtaisīt" viņu par vegānu. Sieva fiksi vien aizlaidās pie bērniem.

Par to mazo brāļu nogalināšanu-bitīt matos, tā nu gan muldēšana! Sanāk, ka veģetārieši nestaigā ādas apavos, ādas jakās, kažokos?

janisb      Ir diezgan daudz veģetāriešu starp draugiem, mani netraucē ka jamiem gaļu neēd, viņus netraucē, mans šašliks. Tiesa lielāka daļa nav tādi, kas aiz dzīvnieku ļubestības jamos neēd. Vegāņi gan ar mani nedraudzējas, jo es uz zālēdājiem skatos ka uz steiku vai šašliku :D
Jamie arī nesaprot, ka bebrs ir 20kg labas gaļas :D

piparbecinja      Cik es filtrēju, tad arī augiem sāp. Viņi ir tikpat dzīvi kā cilvēki. Dzīvnieku nožmiedz un viss, bet kartupeli vāra un vāra - lēna, mokoša nāve. Par to garīgumu te var ilgi filozofet...

piparbecinja      Un mīlestība no visa cita atšķiras ar to, ka otram ļauj daudz vairāk nekā citiem un spēj pieņemt daudz ko. Ja tāds štrunts kā ēšanas paradumi ir svarīgāki nekā pats cilvēks, tad nu jāpārskata attiecības kā tādas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu