Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?

Ko domā OHO viedie prāti par psihoterapeita Rudzīša uzdoto jautājumu? Jautajums, faktiski, ir par lomu un pienakumu sadali ģimenē, pēc izlasītā galīgi nesaprotu, par ko atkal šūmējās Latvijas tauta un kapēc Rudzīts izslēgts no psihoterapeitu biedrības itkā vardarbības popularizēšanas dēļ. Man, tas protams, piedodams, jo pagaidam vēl neesmu Latvija.

plikaaKAAJA      JuriK var arī ārstēt ar tam metodēm---attaisa galvaskausu, izmaisa visu, taisa ciet. Tā aŗī senāk trakos ārstēja. Tad negribēs sievietes dušot.

Eleste      "Nemaz ij 100 gadi nav pagājuši, kad sieviešu neirozes ārstēja, ar spēcīgu auksta ūdens strūklu masējot sievietes dzimumorgānus."
Izklausās pēc sadisma vispār. Drausmas.

Eleste      Vai es esmu vienīgā kas jozula tekstus vairs nelasa un jau ar perifēro redzi redzot zilo bildīti tin tālāk? :D

Paula6      Vispār V. Rudzīša raksts ir interesants, tikai to ne visi saprata un uztvēra vairāk ar emocijām. V. Rudzītis ir psihoterapeits 2. paaudzē un ir strādājis Straupē, kur nodarbojies ar ārsta praksi.
Lasot viņa pirmos darbus ne uzreiz bija saprotama viņa doma, arī šo blogu, bet lasot 2 x tapa skaidrāks...arī kāpēc viņš runā par vardarbību pret sievieti, ko gribēja ar to pateikt un kāpēc tas jautājums izraisīja sašutuma vētru. Būtībā viņš ir gudrs vīrietis, bet kā daudzi gudrie, viņam ir problēmas vienkārši un saprotami izteikties...ne katrs gudrītis var būt labs skolotājs. Kā arī traucē viņa pašpārliecinātība, kas, diemžēl, J. Dombura studijā bija pazudusi, pat nespējot atbildēt uz jautājumiem (nu vismaz man tā likās). Mēģināju saprast un...viņu satrauc mūsdienu vīriešu vājums, nespēja pieņemt lēmumus, ir bez sava mugurkaula, bezatbildība, alkoholisms u.tt. un kā atbilde tam...pieaugošā sievietes loma sabiedrībā, bieži vien karjeras, biznesa, uzdzīves, alkoholisma u.c apstākļu dēļ atstājot novārtā bērnus un ģimeni. Pāri mūsdienās neprot, nespēj un negrib savstarpēji komunicēt un risināt savas problēmas...labāk tad pamest visu, aiziet...Ar vārdu "vardarbība" (pārspīlēti izvēlēts) viņš saprot kā daļēju sievietes ierobežošanu, aicinot kaut vai ar vardarbīgām metodēm sievietei vairāk uzmanības pievērst bērnu audzināšanai un ģimenei, dodot iespēju vīrietim būt vīrietim. Kas tad šodien vairāk audzina topošos vīrus un sievas? Diemžēl savā pašpārliecinātībā viņš neņēma vērā, ka šodien cilvēki nevis iedziļināsies viņa domās un teiktajā, bet uztvēra kā tiešu aicinājumu uz vardarbību jau tā vardarbīgā sabiedrībā, par ko arī nobijās psihoterapeitu biedrība un atņēma labāk sertifikātu lai galīgi neizgāztos, jo šodien psihologu un psihoterapeitu valstī ir kā biezs...labu ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Sabiedrībā esošajai emocionālai un fiziskai vardarbībai ir savi cēloņi un sekas...lai piedod man sievietes, bet itin bieži

Paula6      ....vien pašas ir šīs vardarbības izraisītājas dažādos veidos. Sievietei ģimenē iekrīt tas grutākais darbs - emocionālais un ne vienmēr vīrietis to saprot un atbalsta.
Nesen diskutējām, sakarā ar šo rakstu, kam šodien ir lielāka nozīme - audzināšanai ģimenē, vecāku paraugam, draugiem vai naudai? Vai par naudu var visu nopirkt un vai tā pasargā no vardarbības? kur izeja?

elf7      Sist sievieti bez radikāla iemesla protams ir muļķīgi, nevajag tik zemu nolaisties ... . Nju ir tikai pāris pamat likumi pasaulē, ja Tev iesit sieviete :) , Tev ir iespēja 1. Bēgt un slēpties :) 2. Sist pretī un cīnīties vai atkal 1.p. :) 3. Izlikties , ka nesāp, tēlot džentelmeni un nobučot dibenu visām pasaules feministēm :). Tas gadījumā ja esi vīrietis ... .
Būtībā ir tā, ja kāda sieviete Jūs reāli fiziski provocē uz vardarbību vai psiholoģiski terorizē un Jums vairs nav jebkādas citas izejas ... , tad vajag to personu nolikt pie vietas :).
Nu tā maigi :), bērnus jau arī drusku ieper, ar siksnu , pa dupsi, ja vairs galīgi netiek galā :) ... .
Rudzītim ir pilnīga taisnība !

jozolsen      Pasaule ir pragmātiski racionāla,to it kā visi saprot..Sieviete cīnās par dominēšanu ,pārsvarā ar emoci´jām un cenšas pārveidot visu pa savam..Paradokss..Sieviete nemākot atbildēt par saviem vārdiem-darbiem,jo vadās no emocijām,nevis prāta un loģikas,grib dominēt!!!Tomēr saprotot ka pat vislabākie šuvēji,pavāri,frizieri ir vīrieši,tāpēc ka viņi pielieto kreiso smadzeņu puslodi,ko sieviete nespēj..Pasaule ir bijusi vīriešu pasaule..ar saprātu,agresiju,dzimumdziņu..veidojās attīstība..Pārejot uz sieviešu dominēšanu,kāda tā būs!!Spriežot pēc statistikas strauji izmirs un sevi iznīcinās..
Rudzītim ir grāmata ;Tēvi un dēli..Šodien jāraksta jauna;Mātes un dēli-bābji..
Vīrietis necīnās par dominēšanu ar sievieti,jo nekad vēsturiski tas nav bijis nepieciešams..Sievietes pašas iznīcina vīriešus,pielidzinot viņus sev..
Pēdējos 60 gados ir strauji mainījusies sievietes loma sabiedrībā,kļūstot par noteicošo..Vīrieši klusē,izņemot dažus..Rudzītis.. viņs vēl cinās par ´mazbērnu nākotni..

jozolsen      Šodienas rezultāts..52 procentu bērnu dzimst nelaulībā..52 procentu laulību šķirtas..Tātad matemātiski tikai 25 procentu bērnu aug ar saviem abiem vecākiem!!!Bērni-mūsu turpinājums jau kā blakusprodukts dominēšanas egoismam!!!Dzimstība neatražojoša,jo sieviete ir cilvēks un grib dzīvot-dominēt..Nu nemaz nav jāsatraucas??Viss kārtībā??

Lucy      Lai atvaino pan tie psihoterapeiti,man viņi visi liekās pašauti paši!
Liela brēka sacelta un tas arī viss, dajebkādu vardarbību neesmu atzinusi un neatzīšu,rokas palaist pret sievieti vai bērnu ir noziegums un ar tādu idioti nedienu kopā vairs dzīvot un punkts!!

Vucis      jozolsen (2014-12-11 09:11) viedoklis
Tātad matemātiski tikai 25 procentu bērnu aug ar saviem abiem vecākiem!!!
---------------------------------------

Kā tev ar matemātiku vispār?

neko      nu "dirs***vālodzes"...:))

viena tēmā svētās dusmas "plēš krūšturus" un stāsta ka vardarbība nekādā forma nav pieņemama jau nākamajā:

"tu mani te,kā kolēģi apspriestu,pa muti otrā dienā atrautos!!!"
"labi, ka no pašas māsas neesi pa purnu atrāvusies,"

secinājums - tātad nav gan nekas labāks izdomāts. Palika tik vien jautājums - jūs to savām rokām darāt vai katrai ir pa savam "Rudzītim" šādiem nolūkiem?:))

Paula6      Eehh, JuriK...nepārkāpju gan to sarkano līniju un nerunāju pa tukšo, bet tas viss ir no dzīves ņemts un tāpēc tā saku! Pati neesmu nekad vardarbību izjutusi un nekad arī to nepieļaušu, bet daudz kas šajā dzīvē iet gan pāri sarkanajai līnijai un pašas sievietes arī ir to atzinušas! Plašāk kāpēc tā teicu, uzrakstīšu, kad atgriezīšos...sestdien...

Deisa      to neko - tur jau tā lieta - katrs cilvēks savādāks un ir jārunā otram saprotamā valodā, citādi nav jēgas, pazudīs "tulkojumā". Un vardarbība ir visnotaļ saprotama valoda piekāpīgajiem, bet neatzīstama valdonīgajiem, ja tiek vērsta pret viņiem. Taču mūsdienās ir tik daudz valdonīgu sieviešu, kuras neapzinās atbildību, kas nāk līdz ar valdīšanu, ka šī valoda skan kā nelietīgs apdraudējums.

Cafe_Noir      paldies, Dievam, jozolsens ir vecs, un gana drīz nomirs (nebūs ne 60 gadus jāgaida), tās "vecās vīriešu pasaules" tipisks pārstāvis.

wolands      Man nepatīk cilvēki, kas skaidri nespēj noformult savu domu (tajā skaitā Rudzītis). Viņš spēj sarakstīt tik daudz burtu, pie tam katrs sarakstīto iztulko pa savam. Un tā viņa teorija par dzemdi un sievietes sūtību arī liekas pastulba. Taču piekrītu Polus - izrēķinājās ar cilvēku nevis diskutēja par viedokli. Stulbi. Jo vairāk tāpēc, ka nekā vardarbīga tajā viedoklī nebija, tikai tāda pajocīga teorija. Manuprāt tur pat nebija īsti ko diskutēt. Cilvēks sapinies savās domās ... ;)

_Krasula_      Noskatījos šodien Dombura studijas 8.decembra raidījuma ierakstu, kurā cita starpā ir neliela diskusija ar un ap V.Rudzīti. Bāli. Vienīgā konkrētā atziņa, ko no Rudzīša mutes sadzirdēju-provocējot, bijusi vēlme aicināt sabiedrību padomāt un diskutēt par šo tēmu.
Pievienojos tiem, kas uzskata, ka šādas provokācijas metodes cilvēkam, kas praktizē psihoterapiju ir nepieļaujamas. Jāa, psihoterapeitam par savu stāju un nostāju jāpiedomā 24 h diennaktī. Līdzīgi kā tautas kalpiem-deputātiem.
Es nezinu, kāds ir psihoterapeitu ētikas kodekss. Varbūt tas ir morāli novecojis jeb Rudzīša gadījumā netaisnīgi piemērots. Varbūt Rudzītim vajag deleģēt pārstāvi, kas izvirzīs priekšlikumus demokrātiskāku normu/ punktu ieviešanai šajā kodeksā??

Vucis      Nav cilvēka- nav problēmu, vienalga, kas to teicis, Staļins, Hitlers, sarkanie khmeri vai Latvijas psihiatru asociācija - tā nu viš i!
-------------------------------

Tiešām jau nolinčoja to jocīgo cilvēku?
Varēja jau ļaut lai dzīvo, tikai bez ārsta licences. Jo, ja arī ar klientiem viņš runā pēc principa "saku vienu, domāju citu", tad tāds nedrīkst ārstēt cilvēkus, kas paši ar sevi netiek galā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu