Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?

Ko domā OHO viedie prāti par psihoterapeita Rudzīša uzdoto jautājumu? Jautajums, faktiski, ir par lomu un pienakumu sadali ģimenē, pēc izlasītā galīgi nesaprotu, par ko atkal šūmējās Latvijas tauta un kapēc Rudzīts izslēgts no psihoterapeitu biedrības itkā vardarbības popularizēšanas dēļ. Man, tas protams, piedodams, jo pagaidam vēl neesmu Latvija.

limonija      Par biedrības "aktivitātēm" brīnos vismazāk. Kas var būt patīkamāk kā novākt spēcīgu konkurentu no skatuves...Par pašu VR - savulaik ar lielu patikšanu izlasīju viņa pētījumus par Raiņa un Aspazijas dzimtu vēsturi žurnālā Psiholoģijas Pasaule, bet pēdējā laika darbi vairs nepatīk.
Samila(2014-12-10 16:48) viedoklis - ļoti trāpīgi un patiesi vārdi.

VECA_PIEPE      Paklau, nu ko Jūs te māžojaties tā šarlatana rakstu aizstāvēdami?
Un, ja jau tik dikti to vardarbību Rudzīša kunga skatījumā gribat izbaudīt,...tad palūdziet kāda sadista palīdzību, kuram otra atdauzīšana ir dzīves stils..., nu a pēcāk varēsit par izjūtām pieredzē dalīties.
Ja Rudzīša raksta "oriģināls" (pirmā versija) viņa blogā, būtu tik nevainojami nevainīga,...tad i nezin vai viņš to būtu koriģējis, censdamies savu bulšitu pasniegt lasītājam pilnīgi citā versijā.
Ak ta nesaprastais nabadziņš,...ak apbižotais,...
ta pilnīgi neparko tauta sašūmējās un ta pilnīgi neparko Latvijas psihologu blice šamam norādīja uz plaši atvērto duravu,...ta profesionālisma licenzi atņēma,...ak šito trako netaisnību!

Laurencia      Islāma valstīs jā, bet LV, ja kāds pēkšņi izdomà kko vardarbīgu pret manu perZonu, tad, lai sargā savus sēkliniekus un miega artēriju... ;)

Elfeja      atļaujoties skaļi un publiski pateikt (būdams speciālists), ka sieva/ sieviete ir jāper un jāsoda, sekas var būt visai interesantas, jo tauta jau neies šķirot kāpēc, kur un kuru. Sitīs un pēc tam tikai domās, vai tur tā bija domāts pateikt vai nē.
šķiet, ka vardarbība pret sievietēm LV nav mazpazīstama lieta ;)

slaida      Po delomu atnema sertifikatu.
Es vienam otram oho pasazierim vecaku tiesibas arī atnemtu. veselu stundu likt stavet mazam bernam, kakta,pa manam ir ari noziegums.Par to naktos zinot vietejai barentiesai.

kontrol_skupsts      Par tiem divainisiem kuri aizstav rudziti,un "saprot" vina tezes... var tikai iesmaidit.Mulkiem vienmer gribas izlikties ka ir gudraki par savu pakalgalu....
Tas ir tapat ka ar Malevica melno kvadratu,kad gudrisi tur saskatija neredzetu domas dzilumu)Ka par to fenomenu rakstija to laiku prese-Turet muti,ja nezini un slavet vai, vismaz izlikties ka zini un ...muldet cik vari...
Un daudziem te patik manipulet ar terminiem-varda brivibas aizliegums,citados dedzinat uz sarta...
Aizmirstot,ka lielakais vairums vel nesen Austrijas karalieni Koncitu ari velejas saplest driskas par to ka nav tada ka vini,un doma savadak.Kur tad logika kungi un kundzes?
Bet par tevi juriK esmu vilusies....nedomaju ,ka tu esi mulkis kurs telo gudru.....

Ananda_A      Mēs jau šo kaulu esam apgrauzuši no visām pusēm! Nevaru atrast nevienu cīpsliņu, ko gribētos caur zobiem izvilkt! Tāpēc domāju, ka viņam jaunais krekliņš ar uzrakstu Persona non grata ir asprātīga reakcija uz sabiedrības šūmēšanos! Par pārējo man vairāk nava ko teikt!:DDD

violinn      Mani gandrīz vairāk interesētu diskusija, ja tēmas autors būtu - Rudzīte un izpaustos, ka vīrietis ir krāns vai mačo. Un no šiem diviem, sevis izpīpētajiem terminiem, veidotu garos stāstus, kā būt stabilai ģimenei. Kā nomierināt krānu, nelietojot mīklas rulli.

Viņš ir sapinies fantāzijās un, manuprāt, vairs nav runa ne par vardarbību, ne to, ka nevar paust radikālāku viedokli.

Jurim iesaku palasīt viņa tekstus un vairākus.

Samurs      Un ko izdarīja psihoterapeiti? Vai viņu rīcība arī nav nosaucama par vardarbību - varas izmantošana pret indivīdu?

tiu      Ja Rudzītis ir tik augstas raudzes speciālists, ko patiesībā nenoliedzu, tad viņam bija jāfiltrē teksts un jādod skaidrojumi. Ja viņš publicē plaši pieejamu savu uzskatu sistēmu, bet publikai ir pienākums iejusties viņa veidotajos tēlos, tad tas nebija gudri darīts. Ņemot vērā, ka sabiedrībai tāpat ir pietiekami daidz problēmu tieši vardarbības dēļ. Kādēļ ar saviem tekstiem tam veidot vēl teorētisko bāzi vardarbības aizstāvībai.

Tiesa, to ko šodien lasīju Rudzīša tekstos, jau bija cita bilde. Skaidri redzams ka augsti godātais psihoterapeits ieslēdzis reversu. Nu jau ir gan skaidrojumi, gan domas izklāsti un bez urravām vardarbībai pret sievieti.
Jā, es sapratu arī pirmajā tekstā, ko viņš vēlējās pateikt. Bet izteiksmes forma bija absolūti nepieņemama. Šādi izaicināt nevajag. Tā ir lēta popularitāte.

Viirietis_V      https://www.youtube.com/watch?v=iMPZ7SEz1B8

mjamma      Es gribètu zinàt,kurš ir lasìjis viña gràmatu.
Pagaim esmu viña pusè. Par gudru neizliekos,pašapziñas probèlrmas man nav.
Stipri dìvaini gan man škiet dažu sieviešu komenti šeit. Par ko? Konkrèti fakti un teksti?

jozolsen      Tas tāpēc ka bābas un bābji tikuši pie runāšanas,kuriem nav nekādas atbildības par saviem vārdiem..,kur nu vēl darbiem..Saprāts,domāšana attālināt un ieslēdzas retos gadījumos...Valda emocijas un emocionalitāte neuztverot domu..
Vairums nespēj analizēt sevi un savu rīcību,dzīvi..Kur nu vēl redzēt sabiedrības attīstības perspektīves,kur ved šodienas ceļš,kādā saviedrībā dzīvos mazbērni....arī paskatoties,salīdzinot statistiku..
Šodienas sieviete-cilvēks (cenšas it visā līdzināties vīrietim,dominēt) pat vairs nesaprot kas ir sieviete,kam sūtīta uz zemes..Kādreiz uzdevu jautājumu šeit;Vai cilvēks var dzamdēt bērnu?Palasiet atbildes..
Ir 1000 dzimumatšķirību un nebūšu es cilvēks,tikai vīrietis..
Rudzītis malacis,uzdrošinājā un runā.lai tak suņi rej..Gudrs sapratīs, pārējie lai rej savā bara avismā

Vilcene_Shanda      Bravo, Vīrieti_V!:))) Precīzi piemeklēts:))) Kādi te vairs komentāri:P

Ananda_A      https://www.youtube.com/watch?v=iMPZ7SEz1B8 +++ Labs!

Drole      "Nu un tad vienreiz es pateicu ar! Tas ir – pajautāju, ko viņa teiktu par grupveida izvarošanu? Nu tādā Austrumukrainas vai Indijas stilā. Viņa sākumā nesaprata, skatījās manī kā jukušā. Bet palēnām sāka pielekt, viņa aizdomājās. Protams, vardarbība noteikti pārvilktu svītru tādai dzīvei kā tagad. Nekāda acu taisīšana vairs nenāktu prātā. Būtu trauma, jā, bet kāda? Varbūt tomēr pelnīta soda apziņa. Varbūt – ar laiku – pateicība par „izārstēšanu”, grēku izpirkšanu?

Kāds varbūt teiks – psihoterapeiti tā nedrīkst. Kāpēc ne? Es noteikti drīkstu."

(C) ex psiho logs vr

jozolsen      Ir cilvēka tiesības (arī zilajiem,zaļajiem,rozā),sieviešu tiesības (cīņā par dominēšanu- VIENLĪDZĪBU,pat nespēj atšķirt no līdztiesībām) ir pat dzīvnieku tiesības tikai VĪRIETIM vairs nav tiesību..!!!Un ir 1000 dzimumatšķirību,arī klēpis-cilvēks...Ir labā un kreisā smadzeņu puslode..Ar kuru puslodi lasāt Rudzīti!!Cilvēkam to nesaprast..Es gan saprotu,arī zinot patieso vēsturi..ne jau izskaistināto..Ir ko aizdomāties un domāt (tie kuri to prot un var) lasot Rudzīti..

psychobitch      man viņš bijis, nebijis.. viņa izteiktais pieņēmums, kā darīt sievieti laimīgu - iedot pa muti, izsauca vētru tajā sabiedrības daļā, kuri tieši ar to nodarbojas vai ir to saskārušies, paši atsaucās.. un atbilde virsrakstā izvirzītajam jautājumam ir mīlestība, kas ir pilnīgs pretstats vardarbībai..

plikaaKAAJA      tā biedrība korekti vel izrīkojās...varēja vienkārši pateikt--ētika neļauj tālāk atbalstīt demagogu.

MrJones      ´ Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību? ´ .....vismaz, virsraksts ir klaji aicinoshs uz vardarbiibu! Un es to saku, kaa cilveeks, kurshs shajos tekstos iipashus ´ zemuudens akmenjus ´ nemeklee...pienjemu, ja taa ir man, taa vareetu buut daudziem..un ar to interpretaaciju vareetu buut visaaadi..! Patiesiibaa, nemaz daudz iedziljinaaties veelme neradaas...taa viegli paarskreeju paari dazhaam ievadrindaam..neko tuvu sirdij neradu..i vsjo!
Kaa juus to tulkotu, ja ir shaads virsraksts?? Vismaz man, nesanaak kaut ko savaadaaku...ja ari ir tur iekshaa kaut kas taads, kas to visu apgaazh, tad sanaak grandioza pretruna!!! ..un nav briinums, ka cilvaeeks tiek izsleegts, jo savaa profesionaalajaa darbiibaa, paarkaapis shaadas taadas normas....jeb vnk sakot, oblazhalsa..!
Runaajot, par vardarbiibu... Vai taa ir laba? Jebbkaadu meerkjku labaa..piem., ja var iztikt bez taas..??? Tjipa uzsveert dominanci...ok...bet ja mees shobriid nedziivojam viduslaikos..?? Man skiet, tomeer kaut kaada likumu sisteema darbojas...? Varbuut atmetam to nost vispaar...taadaa gadijumaa atgrieziisimies vairaakus gadsimtus atpakalj..bet nekas...tad viss bija shtokos!! :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu