Vai sieviete viena spēj izaudzēt dēlus par vīriešiem?

Vai vientuļās mātes, nelabvēlīgi galējā variantā- vīriešu nīdējas (gadījuma sakarus nerēķinot),- spēj izprast vīrieša dabu? Un par ko viņas domā, uzskatot, ka tikai viņas zin "kā labāk", audzinot dēlus- nākamos vīriešus? Par sevi vien, vai kā? P.S. mani netiesājiet, arī es pusaudžu gados esmu audzis pārsvarā pie mātes ;)

Nimfete_  Bet vrb starp vientuļām mātēm, kas audzina dēlus, nemaz nav vīriešu nīdēju "in general" ??

Samila  dafnid, Tu kā no plakuta nokritis ;)

ko nozīmē apvainojies vai nepavainojies?
iet runa par to, ka vīrietis aiziet no ģimenes un pēc tam neklapē ne ar ausi... ne uzturlīdzekļus maksā ne ar bērnu grib tikties. bieži vien audzināt dēlus - ir nevis izvēle, bet spiesta situācija.
viņa jau nevar aiziet un pateikt - man napatīk tas un šitais, dzīvojiet kā gribiet.

nesen avīzē publicēja baisu statistiku, cik vīriešu nemaksā uzturlīdzekļus un cik bērniem minimumu 70 eiro maksā valsts. tad izaudzini dēlu - sportisku, muzikālu, matemātiski domājošu un vairākās svešvalodās runājošu, stipru un drosmīgu par vīra dotajiem 70 un vēl saviem 70 mēnesī, jo abiem taču pēc taisnīguma jādala rūpes, atbildība un izdevumi uz pusēm... modernās verdzības forma. un vergiem izaug vergi... pamatā. senos laikos par to jautājumi neradās.

domāju, ka tām sievietēm, kas bērnus nepamet, bet audzina vienas, lai cik grūti tas arī nebūtu, piemineklis jāuzceļ.
a jūs te oho kultivējiet - oi, viņa ne tā runā, ne tā izskatās, ne tā uzvedās - jāmeklē jaunāka, labāka, bla, bla... lai sēž vecā tante "biksēs un attīstās" :)

domāt, mīļie, vajag, domāt... nevis dzīvot stereotipos un iztēlē. pirms radās sekas, BIJA arī cēloņi.

Sebrings00  Dēli, nav nekādi suņi kuri būtu jāaudzina, bērni paši redz un dzird, kas notiek ģimenē.
Kāda tur starpība dēls vai meita, vienkārši ir jārada tādi apstākļi, lai viņi paši saprastu savu dzimumu.
Dēliem vienkārši ir jāļauj pašiem justies kā vīriešiem, lai viņi saprastu redzi es to izdarīju un tas ir mans pienākums.
Ja dēls sāk just, ka viņu ģimenē sāk novērtēt kā vīrieti, tad viņš arī tāds izaugs, ja ap viņu uncināsies un visu laiku atkārtos ,nu TU jau vēl maziņš, tad arī mīkstais izaugs.

mis_parkere  Pilnīgi piekrītu Samilai!!!!
Vispār sāpīga tēma,jo uz visiem 100 skar mani :( Diemžēl sieviete nevar dēlam ieaudzināt visu to,kas viņam būtu jāzin un jāmāk kā vīrietim.Bet es cenšos un lepojos ar savu dēlu,man viņš tik un tā ir un būs vislabākais,kas nu tur beigās sanāks :)

veejpuuta  Ko tad teikt par dzērāju-alkoholiķu sievām,kuras par spīti visam,savus bērnus,arī dēlu to starpā ,it kā ar laulāto,bet faktiski viena ir izaudzinājusi par krietniem cilvēkiem,pie tam vēl arī pa vairākiem darbiem strādājusi,lai varētu ģimeni izvilkt,jo no tā saucamā tēva,kurš arī it kā strādāja,nekāda materiāla atspaida nebija-cik iedeva,tik ar uzviju vēlāk izkauca atpakaļ?Es teiktu tikai to labāko,var viena,jo dzērājs nav atspaids bērnu audzināšanā,tikai vēl viens bērns,pie tam ļoti neērts bērns,kurš nu nekādi nav iegrožojams,tikai maisās visur pa vidu un rāda ļoti negatīvu piemēru saviem bērniem,kā arī psiholoģiski terorizē visu ģimeni,tātad traumē bērnus.Tātad jautājums ir,nevis,vai var izaudzināt viena,bet vai vai ir iespējams to izdarīt,dzīvojot kopā,apstākļu spiestai, ar vīrieti,kurš nav šī vārda cienīgs?

adamsone  Par ko tad izaudzināt, par suņiem, vai? Kā jūs sev neapnīkat...
Vnk vīrieši tāpat kā sievietes ir dažādi, ir abu vecāku audzināti, ir viena. Mana personīgā pieredze, kontaktējot dažādos nolūkos ar dažādiem vīriešiem, skatoties, kādi viņi ir, kā dzīvo, neļauj teikt neko sliktu par tiem, kam nav bijis tēvs. Varbūt, ka man vnk veicies, bet klajus lupatas nav nācies satikt, tie, kas ir izcīnījuši izglītību, kvalifikāciju, amatu utt, kā likums ir izveidojuši sevi par normāliem cilvēkiem. Var jau jebkuru cilvēcisku trūkumu uzskatīt par izrietošu no tēva neesamības, bet pilnā ģimenē augušie tāpat nav ideāli.
Tai brīdī, kad ir skaidrs, ka puika būs jāaudzina vienai, neviens neko neprasa - vai vari, vai gribi, vai proti. Atpakaļ vēderā viņu neiedabūsi un ir jāaudzina. Nedomāju, ka tāpēc ir jāceļ piemineklis, dzīvē gadās kļūdas un tās iespēju robežās ir jālabo.
Vīrieši, gadās, stāsta par to, kā sapratuši vai nesapratuši savas mātes, tas ir interesanti un pamācoši, dzīve kā izrādās ir sasodīti daudzveidīga.;)

fargo  jūs esat liecinieki civilizācijas agonijai. cilvēki redz viņus personiski vai pastarpināti personiski skarošas problēmas, negācijas un problēmu vaininieku saskata savā tuvākajā. 100k vientuļo māšu. universāli, tā ir tikai statistika. šīs sistēmas ideologi ir darījuši, dara un darīs visu iespējamo, lai šo vientuļo māšu skaits būtu iespējami lielāks. tas, ka nepilnīgās ģimenēs uzauguši bērni ir ievērojami vairāk pakļauti visiem iespējamiem dzīves riskiem - noziedzība, bezdarbs, trūkums, zema izglītība, tas viss nav svarīgi, dati, kuri ir jāslēpj, statistika, kura nav vēlama.
nav svarīgi, ja sen uzstādītais ilgtermiņa mērķis ir bijis ģimenes iznīcināšana. un darīts ir viss, ko spēj, lai tas notiktu. un finālā, tas arī ir noticis. un nevis šiem izdzimteņiem(-nēm) universinātēs, politikā, sab.dzīvē cilvēki klūp virsū par to, kas ar viņiem ir noticis, bet viens otram.
sievietes - vīrieši vainīgi, vīrieši - sievietes vainīgi. bet kāpēc tas viss ir varējis notikt vispār? katrā valstī, kurā šie ideologi(-ģes) ir nokļuvuši pie ietekmes, ir izveidota likumdošana, kura ir vērsta uz ģimenes likvidēšanu. ne rudzītis, ne kalnozols... tik daudzi cilvēki, kas piedzīvo sekas, bet iemeslus neapzinas. ir ticis izjaukts pats sabiedrības pamats, pats atoms, šūna - vīrieša un sievietes savienība ir faktiski likvidēta. un sākas neizbēgama erozija, kura skar vai finālā skars ikvienu. tik stipra, ka civilizācija izmirst fiziski, garīgi, politiski, morāli. izmirst tik strauji, kā vēl nav noticis nekad. izdara pašnāvību.

un tā, notiek dzimumkariņi, jo problēma ir, bet par tās iemesliem cilvēki uzskata viens otru, nevis īsto vaininieku(-us). un, protams, katram ir sava atbildība par savu rīcību, bet visi kopā, tie darbojas pēc sabiedriskajām normām, kuras nebūt ne viņi ir izveidojuši.

bonacure  Dēlus var audzināt cik grib,bet ja nav pozitīva parauga,nekas labs nevar iznākt.Rezultātu mēs redzam,pamet sievu,bērnus,nemaksā alimentus,nodzeras un nākamā paaudze turpina tāpat.

dafnids  Nimfete, "in general" noteikti nē, bet citādi piekrītu, varbūt arī nav tik daudz.

Samila, kritis esmu, bet ne no plaukta :)
runa gan iet vispārīgi, savstarpēji otru pusi apvainojot un nesniedzot argumentus. Es par tiem nerunāju, kas neliekas ne zinis par saviem bērniem. Un tomēr arī tās situācijas nav tik viennozīmīgas. Cik bieži sieviete ir tā, kas vienkārši neļauj tikties...? Vai ir tāda situācija, kad vīrietis netiekas ar bērnu citu apstākļu dēļ. Un kapēc būtu jāazliedz tikties ar tēvu alkoholiķi, ja tēvs un bērns to vēlas? Lai tak pats redz un saprot, kāds viņš īstenībā ir un ka tāds viņš negribētu būt. Jā, tas nav viegli...
Problēma ir tajā, ka abi (vai viens) šķiroties ir aizvainoti un tādi paliek un tad attiecīgi ir visas šīs problēmas.
Piemineklis jāuzceļ nevis sievietēm, kas bērnus vienas audzina, bet visiem tiem, kas to dara (māte, tēvs, vecvecāki). Atkal velkam uz savu pusi ;)

Un pagale parasti viena nedeg... nav protams smuki stāstīt kāda tā sieviete bija tāda un šitāda, es tapēc aizgāju, jo gan jau arī pats vainīgs. Taču sievietes ir spējīgas emocionāli ļoti novest vīrieti...

Es arī par to pašu, ka domāt vajag. Vispār svētdien TV bija kā reiz laba franču filma (komēdija gan) par šo tēmu, ka jādomā un jārisina savstarpējās problēmas.

kasiopeja  Es domāju, ka vīriešu nīdēja vispār neko normālu izaudzināt nespēs, ne dēlu ne meitu...Naids nevienā situācijā nav labākais padomdevējs.Dēlu par īstu vīrieti vislabāk var izaudzināt īsts vīrietis ar savu piemēru.

Torpedo  MrJones, tu gan esi mazohists - pamest tik garšīgu atklātības kauliņu oho rejošajām kucēm :D Nē, nu, ja tev patīk, ka tevi publiski audzina kkādas tanteles, kuras jau pašas sen kuku dakteris sveicina, tak tik uz priekšu! :D
Tas, ka sievietes soda vīrieti par nepklausību un to, ka nevarēja viņam uz kakla uzsēsties, manipulējot ar bērniem pēc šķiršanās - tā jau klasika. Vēl tik varētu pajautāt - ko tad precējaties visas ar tik sliktiem vīriešiem un ieņēmāt no viņiem bērnus. Tātad - kas vainīgs - loģiski, ka tikai Jūs! Ja es būtu sieviete un man būtu dabas balss dzemdināt bērnus, tad es nezcik rūpīgi izvērtētu un pārbaudītu to vīrieti uz saderību, pirms ieņemtu no viņa bērnu (kamēr jaunas un smukas, tikmēr jau aprasti IR no kā izvēlēties). Nevis, trāzos ar vienu, otru, trešo, nu, gadījās, prezis vienreiz pārplīsa

Svece  Jautājums bezjēdzīgs. Cik ģimeņu- tik atbilžu. Nekur nekādas garantijas jeb nolemtības. Varvūt sliktāk ir tēvi kas zina tikai kā pļumpēt alinu un pirst dīvānā. Tur tiešām var rasties greizs priekšstats par vīriešu lomu.

limonija  Pēc adamsones un fargo sakarīgajiem komentāriem maz, ko piebilst...Pavisam nedaudz - galu galā savos 30 učenes darba gados esmu redzējusi tik lielu puišeļu dažādību(gan no pilnām, gan nepilnām ģimenēm), ka man šis tas ir ko teikt par šo tēmu. Pirmkārt - absolutizēt te neko nevar, lai kā arī negribētos, nedz arī mērīt pēc savas personīgās pieredzes. Var būt arī vientuļajai mātei brīnišķīgs un pat ļoti vīrišķīgs dēls, un var būt no pilnās ģimenes dēliņš - papiņa kopija - nejauks kā velns(mans tētis teica tā, jūs man visi varat iepūst, bla, bla, bla...:D) Lielākā nelaime, manuprāt, šobrīd sabiedrībā ir tā, ka daļa vecāku vispār nevēlas savus bērnus audzināt, viņi gaida nez kādus brīnumus no skolām/bērnudārziem, uzskatīdami, ka ar maizi un apģērbu savu vecāku pienākumu ir pilnībā izpildījuši...
Tad vēl - var diskutēt, vai ir vīrieša cienīgi izstāties no cīņas par dēla nākotni un 8 gadus viņu vnk neredzēt? Nerisināt nevienu problēmu - ne ar dēlu, ne ar viņa māti? Man savulaik(un varbūt arī daudzām) neviens nejautāja, vai vēlos ar dēlu braukāt regulāri pie dakteriem, jo neviena cita nebija, kas to uzņemtos...
P.S. Piekrītu dafnidam, ka par laba bērna izaudzināšanu ikviens būtu pelnījis pieminekli.

Torpedo  papildinot limoniju, tad tiesības dzmedēt un audzināt bērnu būtu jāiegūst līdzīgi kā sofera tiesības - ar tikpat ilgu teorētisko un prakstisko apmācību un bezkaislīgiem eksāmeniem galā!

Cafe_Noir  tad nebūtu torpēdas, un varbūt būtu arī labāk.

Formula  Un Tu, autor, esi izaudzināts par Vīrieti!?

planerdelta  Abi vecaaki jau no agras beerniibas veido beernu, kaa personiibu. Ja nav viena vecaaka buus kaa truukums beernaa (kurshs tad jau vairs nebuus beerns), ja viens no vecaakiem nebuus labs vecaaks, atkal buus skaade beernaa. Veelaak varbuut dziive saliks pa plauktiem visu un arii vientuljaa gjimenee audzis beerns kljuus "pilniigs", bet ticamaak ka nee. Kompensaaciju meklees pie nakamaa dziives partnera vai tieshi preteeji, mainiis tos, kaa zekjes.

mieru_tikai_mieru (2014-12-16 06:50) viedoklis interesanti, ko tādu dēliem var iemācīt tēvs, un nevar māte?" Paklausies, ko sievietes saka par viirieshiem shodien un Tu sapratiisi, ko maate nevar iedot deelam. Citaadi, ja ir otrs/cits viirietis-teeva "aizvietotaajs", bet skumjas un tukshumu beernaa neviens cits taa pat neaizpildiis. Ja vieniigi pateevs, kuru uzskatiis par iisto teevu.

planerdelta  MrJones (2014-12-16 09:28) viedoklis, IZCILS viedokli, ieraameejams un pieliekams pie sienas: tieshi taa vairumaa arii notiek. Vina censhas speelet teaatri, lai izskatiitos laba. Bet taa, kaa nav aktrise, tad vienaa briidii paraadaas iistaa seja, taa, kuru beerns red katru dienu (ne gluzji katru, bet dienaas, kad runas buus par tevi). Ko taada sieviete var iedot beernam, kaa personiibai?! Ljaunumu, naidu, agresiju, gljeevumu, dusmas, apjukumu, vientuliibas sajuutu, u.t.t. Tas, ka ir vakarinjas un kur guleet,neskaitaas, to arii majkalpotaaja iedotu vai jebkurshs, kuram samaksaatu.
Sieviete savu naidu (kurshs buus vienmer) paarnes uz beernu, normaalas attieciibas ieguusi (ja ieguusi), kad deelam buus ap 30. Esmu bezgala prieciigs, ka mans beerns aug pie manis, citaadi buutu veel trakaak, kaa te aprakstiits.

Glock_n_Spiel  ..izaudzēt.. ??! Nu nez, ar ko gan tad būtu jāmēslo... !???

marselis  patiesibai ieskatities acis,
var saskatit tragi komisko ainu
"neviens nav vainigs-,vai preteji visi vainigie...."
bet berna pozicija paliek tikai no malas
nesadzirdeta

-,oho,.. ka gimene...,sieva naidpilna, virs
aizvainots.

pirmatneja laikmeta,kad instinktam -,vairosanas bija liela nozime,
daba sugas izdzivosanai , realizesanai prasija kvantitati-,ne kvalitati

sobrid cilvecei svarigi ne kvantitativie raditaji,bet kvalitativie
jauna domasana-jauna attieksme pret dzivi ,pret sevi,pret apkartejiem

laiks padomat, kad seksoju ar kadu-,vai velos no vinas/vina bernu,jo
tiek prasita pirmatneja atbildiba par ricibu!

BEZATBILDIBA MUSDIENAS LOTI POPULARA

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu