Vai vīrieši mūsdienās garīgi mirst?

Lūdzu nekrītiet man virsū - šādu versiju izvirzīja bērnu reanimatologs Pēteris Kļava...Labāk pierādiet, ka viņam nav taisnība.

velies  Ciniskāki, piesardzīgāki un konservatīvāki attieksmē pret ko??? Neesmu to mamanījis vīriešu starpā...attieksmē vienam pret otru, laigan piesardzība laba lieta.
Bet nu ja tiešām kāds kļūst pret Tevi cinisks, konservatīvs vai citādi nelāgs....padomā ko Tu dari tādu, ka cilvēki maina attieksmi pret Tevi pašu!!!

Ananda_A  Ja runā neko vārdiem, tad jēdzienu iekšējā sieviete var aizstāt ar matriarhālo domāšanu. Kā patriarhālā, tā matriarhālā vairs nedarbojas, jo tajās pamatideja ir pretstatījums. Zūd pretstatījums, sākas abpusēja labprātīga pretimnākšana un mijiedarbība. Šajā civilizācijā tādas pieredzes vēl nav, tāpēc ir neskaitāmas variācijas pār tēmu un bardaks.
Normāli. Kūniņas stadija, putra. Atliek paļauties uz Dievu, jo viņš vienīgais zina to ideju, ko viņš no šīs putras grib izveidot. Patiesībā Guru un reliģiju loma arī pazudusi. Pārāk daudz apsolījumu un pārāk maz realizāciju.

DanaL  Šajās lietās grūti kaut ko apstiprināt vai apstrīdēt. Tomēr ir interesanti un PA publikai netipiski, ka šādu viedokli izsaka vīrietis. Pie tam viņš to nedara anonīmi.
Iespējams, ka šāda tendence tiešām pastāv, tomēr vispārināt nevajag.

Polus  neko,

kādā ziņā pasaule, tavuprāt, ir mainījusies?

ko nozīmē "sevi realizēt"?

Torpedo  limonija , tā Oļiņiete ir reāls cilvēks Rātminderu Līzes māte, kas neļāva meitai precēties ar Matīsu Kaudzīti līdz 50 gadu vecumam. Un viņas vīrs bija reāls zemtupeļnieks. Mērnieku laikos gadrīz visi tēli ir no dzīves norakstīti, par to arī piebaldzēni bija nāvīgi apvainojušies uz brāļiem Kaudzītēm.Un Liene un viņas izredzētais romāna ir tā pati Rātminderu Līze un Matīss Kaudzīte dzīvē - vobšem, autobiogrāfisks romāns :)

Simbelina  Ne jau pret mani kļūst cinisks. Spriedumos, attieksmē pret apkārtējo pasauli. Pietiekami uzturos foršu vīriešu kompānijā, lai ar ausīm dzirdētu, kā un ko vīri runā. Un domās salīdzinu, kādi viņi bija pirms gadiem desmit. Daudz iecietīgāki.

velies  Es nedomāju, ka pieredzes trūkumu vai nezināšanu varētu bāzt vienā maisā ar lojalitāti, tāpat arī pieredzes bagātināšana un redzesleņka paplašināšana nav bāžama vienā maisā ar ciniskumu! Vīrieši parasti ir bijuši atklātāki...ko domā to arī pasaka. Nekas nav mainījies šajā ziņā....tikai pašu redzesleņķis, kas savukārt norāda uz to ka arī garīgi tie attīstās ne mirst!!!

abols23  Limonija.Kā izvēlēties pareizo mācību?Kad lasi vai uzklausi kādus vārdus tev nāk atklāsme un tu to labprāt pieņem savā sirdī.

Svece  Parādās jauns paveids UNIsex . Attīstās pamatā " attīstītajās" valstīs , pamatā pilsētās . Vizuāli , dvēseliski. Virtuālās attiecības. Globolizācija , dzimumu līdztiesība ....... Būsi pēc simts gadiem visi vienādi.

sally_  Garīgi vrb netik, bet fiziski gan mirst -nevis kā cilvēki bet kā vīrieši, -t.i. paliek jau agri nespējīgi vai vājspējīgi. Man vectēvs ar seksu esot nodarbojies līd 72 gadiem, tagad jau dažam labam 41 vai 43 gados daikts uz pussešiem rāda, neskatoties ir vai nav sieviete blakus, un kas interesanti -savās neveiksmēs vaino sievieti..tipa -"neprati mani sakārdināt".. Nezkāpēc tikai 30 gadīgie tā nekad nesaka un viņiem viss labi darbojas. Un par 50+ vispār nerunāsim un ja te kāds bļaus,ka ir baigi spējīgs, tad kā zināms izņēmumi neapgāž likumsakarības.

annija005  bla,bla,bla....
....kur, kad, ko teica KĻAVA?????????????
visi te šūmējas kar ko???

Lylyy1964  Lūdzu piedodiet tie vīrieši ,kas tiešām ir vīrieši.Manas domas-80 procentu vīrieši ne tikai mirst ,bet tikai eksistē ,no dienas uz dienu.Viņiem nav ne sapņu,ne mērķu,ne ģimenes.Vīņi degradējušies līdz dārzeņu līmeniem.Visbēdīgākais ,ka ir tik daudz jauni vīrieši,kuriem ir mazi bērni ,vai arī nedod dievs tādi vēl būs.Kad eju piektdienas pēcpusdienās caur parku,man ir sajūta,ka visi nodzērušies līdz baltajām pelītēm,par spēļu zālēm vispār nerunāsim,mazpilsētā narkomāni retums,bet Rīgā gan jau tā ir liela daļa.Taču valats vīri neko neredz,nedzird -tas nozīmē ,ka problēma nepastāv.

Ananda_A  velies, abols23, no jums staro atklātība un vīrišķība. Prieks, ka ir tādi puiši! Spēja klausīties ar sirdi- tas ir Dao! Lai jums veicas!:)))

MrJones  Diez´ vai......lai nu kaa...bet viirieshi, bija un buus pasaules virziitaajspeeks. Sievieteem reti kurai piemiit taalejoshaa domaashana....tas pat ir uzskataami sheit pat PA. Tad iedomaajaties taadu ekosisteemu, kuraa valdiitu tikai sievietes....vai reaali maz ir iespeejama..?
Par gariigumu..nez...man skiet joprojaam, kultuura, maaksla,religjija..visur dominee viirieshi paarsvaraa. Varbuut pat ar sievieteem ir probleemas vairaak....jo taa pavarda funkcija vinjaam saak pamazaam izsiik...ar ko lai aizstaaj...gariigumu? Shaubos...vai kas labs sanaaks..bet meegjinaat var...!! :)

Araabs  Nesmīdiniet:)) Nu nemirst vīrieši,nemirst!!Bet visām nepietiek:(( Pašas vainīgas,čaļi ieved Bārbijas no Krievijas,Lētas un paklausīgas:))

fargo  kļavam nav īsti taisnība ne tikai šajā, bet gandrīz visos citos jautājumos, par kuriem viņš izsakās.
notiek dziļa, vispārēja, varētu pat teikt tektoniska, degradācija. garīga un fiziska. un tā ir vispārēja. iespējams, otrs dzimums ir kaut kā redzamāks, jo to vērtē vairāk, varbūt tāpēc, ka vērtē kā teorētisku iekāres, iespējas objektu.
tas, ko redzu es, ka sievietes ir arī ļoti, ļoti... es nezinu, kā lai saka. kritušas, vai? tam, kam bija jābūt tīram, cēlam, tas vairs nav. sairusas mailijas, madonnas, visas tās atbaidošās, bezgaumīgās, bezkaunīgās "zvaigznes"...
kāds saka - pasaule mainas. mainas nevis pasaule, bet vērtību sistēma ir kļuvusi par anti-vērtību sistēmu. kad ne-vērtības ir kļuvušas par vērtībām, bet vērtības ir kļuvušas par apsmieklu, kaut ko nievājamu, tādu no kā vairīties. un tā, cilvēki pakļauj, veido savas vēlmes anti-vērtībām un tādā veidā radot dzīves telpu, kas beigās ir piepildīta ar rezultātu, kas atbilst šīm anti-vērtībām un neatbilst vērtībām.
un materiālā labklājība vairs neglābj, ar to nepiek kā spilvenu. kādu laiku pietika, bet īsu laiku.
tā vispār ir ļoti īpatnēja lieta, ka materiālo labklājību lietotāji nav tie, kas tās radīja. tas ir devis iluzoru apziņu sabiedrībai, ka tās materiālā labklājība ir šī dzīvesveida, anti-vērtību laikmeta radīta, lai arī tā nav.
karojošais ateisms, bezdievība kura jau vairs nezinā kā vēl izpausties. sabiedrības autoritātes, kurām būtu jābūt par morālām bremzēm, tādiem kā ētikas pīlāriem, patiesībā ir kaut kas pavisam pretējs. tieši viņi ir tie, kas kā aptrakuši ver vienu pandoras lādi vaļa pēc otras un saturu izdala sabiedrībai nevis kā ļoti bīstamas parādības, bet kā rotaļlietas ar kurām izklaidēties.

tikairudeni  Arābs jūk prātā --ieved meitenes no Krievijas un paklausīgas ?? Vīrieši nodzērušies ,visi lauki garīgi miruši ne tikai vīrieši ,sievietes arīdzan,bet te iebrauks svešzemnieki un visām pietiks un atliks.

aija_e  Vispār jau, ja pieņemam, ka Rudzītis domā dziļāk, ka raksta, viņi abi saka vienu un to pasu. Rudzītis jau arī būtība saka, vīriesiem iet svaki.

Vilcene_Shanda  Es varu atbildēt uz šo jautājumu.
Draudzenei dzīvesbiedrs nošāvās...

adamsone  Vīrieša formālo agoniju mums uzskatāmi demonstrē esneesmu labs. 21:10 ;) Tā viņi dara. Palaiž smaku un tad mirst.
:D
Neatradu to textu, bet apm. stādos priekšā. Nedomāju, ka šodien viņi garīgi mirst vairāk kā piem. 17.gs.
Ir cilvēki, kuri ir tendēti domāt, ka dzīvo apokalipses priekšvakarā.Ir tādi kas tā nedomā. Katram savs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu