Kuros brīžos greizsirdība ir postoša, bet kuros ne?

Greizsirdību nereti mēdz pasniegt kā postošu. Tomēr brīži, kad viņš/viņa dēļ aklas mīlestības ir gatavi piedot visu (nu, gandrīz visu), ar laiku kļūst nožēlojami (kā paši, kas piedevuši). Kur Tavuprāt slēpjas greizsirdības atslēga, kāpēc tā Tavuprāt pastāv un kad Tavuprāt tā ir veselīga, bet kad tomēr ne?

planerdelta  bonacure (2014-12-26 19:14) viedoklis, es nesaku, ka ieksheejis tas buutu vienkaarshi, bet tur cita celja nav (man). Visas paareejas lietas: materiaalo pusi, beernu aizbilnieciibu, u.t.t., peec tam sakaarto, bet dziivot ar taadu cilveeku, neredzu iespeejas un veeleeshanos. Nespeeju pat izteeloties uzluukot savu sievieti, par kuru zinaatu, vinja mani kraapusi. Tur nav cita celja. Varam jau pavilkt garumaa, pabojaat dziivi viens otram, beernam(iem), bet tas nav mans celshs, kaa kaartot attieciibas.
Tomeer, ja Jums ir citi uzskati un Juus uzskataat, "ka juusu ir juusu", lai arii tas "juusu" gulj ar citu, tad taa ir Juusu izveele. Buus viena reize, buus ari naakamaas. Ar to sev miernaat nav gudri. Ir cilveeki, kuri nekraapj vai cilveeki, kurus nekraapj. Tos, kurus kraapj, kraaps arii turpmaak, tikai labaak "sleeps" kraapshanu. Taapat ir cilveeki, kuri nekraapj (es, piemeeram), bet varbuut tikai taapee, ka esmu ar cilveeku, kuru nekraapj.

psychobitch  ak, tā.. man jau gan šķiet, ka greizsirdība nebūt nenozīmē zemu pašnovērtējumu, bet gan atspoguļo jūtas, kā greizais spogulis, jo mēs taču to otru novērtējam augstāk kā paši sevi, tai brīdī un nespējam valdīt par savām emocijām, no domas vien, ka varam zaudēt to otru, iespējams tā ir neziņa, ko sagaidīt no otra un bezspēcība, situācijas norises gaitai..

bonacure  nē nu,ja ieraugot savu vīru/sievu ar citu nav greizsirdības,ok,varbūt kādam tas ir vienaldzīgi.Man nebūtu.Kāds nu tur augstais pašnovērtējums,ja tevi maina pret citu,izvārta dubļos.
Es neteicu,ka paliktu ar tādu kopā,bet mans ir mans,ja tas grib vēl ar kādu,ok,bet lai iet idrst,un es melotu,ka manī nebūtu greizsirdības.Vai es to izrādītu,tas ir cits jautājums.
*/Greizsirdība vienmēr un visus gadījumos ir postoša,postoša attiecībām/c/ Nē,postoši ir dot iemeslu greizsirdībai.Greizsirdība ir tikai loģiskas sekas.Izpausmes atkarīgas no teperamenta,audzināšanas un vēl daudz kā.Ja gadījumos,kad dod iemeslu,nav absolūti ne mazākās greizsirdības,tad patiesībā Tu nebaidies šo cilvēku zaudēt.Jeb jums ir kāds devis garantijas,ka lai vai kas,nekad viņš neizvēlēsies citu?
*/garinsh207 (2014-12-26 19:19) viedoklis ;)man s ir mans...nu ja taa uzskata cilveku,tad problemas atrak vai vleka ir garantetas:)
Tu tiešām dalītos ar savu sievieti? Ej nu!! Wot malacis!

piparbecinja  Ja es kaut cik filtrēju tad greizsirdība ir bailes zaudēt otru. Un tas man šķiet normāli. Nenormāli ir aiziet svilpojot, uzzinot, ka otra puse guļ ar citu. Varbūt kāds/kāda priecīgi uzsit vēl pa plecu un novēl veiksmi. Tad gan tur paurī nav riktīgi.
Ja greizsirdība ir pārāk liela un traucē dzīvot, tad, iespējams, bernībā cilvēku ir atgrūdis/pametis kāds no vecākiem. Tad var būt īpaši grūti uz sarežģīti.

piparbecinja  Par piedošanu nezinu, atkarīgs no nodarījuma. Bet ja ir tendence piedot da jebko, derētu pārskatīt attiecības ar sevi, padomāt par pašvērtējumu.

salvis73  Sāniski iet pa katrām durvīm iekšā protams nav patīkami(ja vien neesi galdnieks),bet uzskatu,ka greizsirdība ir bailes no kaut kā-vienam no mušām,otram čūskām(ka man),trešam no āmuriem.Bailes zaudēt attiecības=greizsirdība.lielas vai mazas,tam nav nozīmes.visos mūsos ir bailes no kaut kā.Visu izšķir % daudzums.Veselīgas neveselīgas,bet tās ir maķ vašu-bailes.Starp citu,tikai duraki ne no kā nebaidās :)

Vilcene_Shanda  Pilnīgi nelabi vai apskaužami tie naivie teksti.
Tā IR slimība.
Labāk būtu dzēris. Jo tas ir smagāk. Ar atšķirību - cilvēks ta inteliģents, izglītots, karjerā spēcīgs. Nekad nepadomāsi. Viss sākas pamazām.
Kad jūti - tas cilvēks sāk turēt aizdomās manus tuvākos draugus... Pēc gada loks izaug līdz darbavietai. Sākumā, mīlot cilvēku, sāc ierobežot draugu loku, bet, kad tas sāk attiekties uz dzīves un darba vietu...
Kontrolei vairs nav robežu.
Un tad Tu saproti- jebnu, jebnu. Dzīvo vai mirsti.
Pēc tā atkopties ir nenormāli grūti, jo tās ir nedefinētās postošās kaislības.
Tu nevari pateikt otram - cūka, tu dzēri, zagi vai spaisojies - nav argumentu. Ja nu vienīgi kā anekdotē par 27 rūķīšiem. Pat ja atbildēsi, ka 27 vienā vakarā apkalpot nevari, būs vēl trakāk.
Tas IR MURGS, kas saindē dzīvi.

garinsh207  Bonacure,tad jau labāk uzreiz liec sievu pagrabā, iesledz ķēdes pie radiatora,iededzini viņai uz pieres-mana.varbūt tad varēsi tā domāt,ka Tava.bet viņa gan domas ne par Tevi,bet kā. ātrāk aizmukt no Tevis,jo neviens negrib būt īpašums.cita lieta-dot otram mīlestību un bez turēšanas tas otrs neiet,jo saprot,ka nekas citur labāks nebūs bet to jau greizsirdīgie nesaprot,Tāpēc arī šos visvairāk krāpj, tik cēloni sevī viņi negrib saskatit

akmrnkoks  Ja kādu mīlam no sirds, tad arī jūtam, ja kaut kas nav tā.Ko varam dēvēt par greizsirdību.
Ja pret partneri neizjūtiet ne mazāko greizsirdību,tad tas cilvēks jums ir vienaldzīgs.
Katrā normālā cilvēkā ir daļiņa greizsirdības,un tas ir normāli.Bet ja cilvēks nezina robežas savai greizsirdībai,tā jau ir slimība,kur vajadzīga jau speciālista palīdzība.

Vilcene_Shanda  Es nerunāju par veselīgo daļinu. Nodzīvoju 40 gadus un tikai pēdējos četros sapratu atšķirību.
Man arī nepatīk dalīties ar to, ko mīlu.
Bet greizsirdība NAV mīlestība. Tikai, ja alkoauti atzīstās, šie nekad, nekad! neatzīs! Tie teksti, ko lēkmēs sarunā, tie neizdzēšās. Tu skaties - ir tāda izglītība, par kuru tikai sapņo! Un cilvēks atsakās iet pie ārsta. Jo nav taču viņā problēma! Kaimiņš pasveicināja, šefs uzrunāja - viss notiek. Nedod, Dies, jubilejā kāds draudzenes vīrs uzaicinās dejot.
Es te izpaužos tikai tāpēc, ka tas ir slēpts posts, kas izčakarē dzīvi - neuzraujieties uz to!

esmucitta  greizsirdība un akla mīlestība nav viens un tas pats

miers2  greizsirdība ir postoša tajos brīžos, kad to izrāda pret mani pašu! Tad gribas turēties tālāk ..Ja pret kādu citu , tad nav nekas postošs, - tad var arī pasmīnēt :)

miers2  greizsirdībai nav nekādu veselo daļiņu!!! To es tai vilcenei saku, kura te 22:52 ierakstījās..Greizsirdībai ir tikai slimās daļiņas!! Ja viens otru vaktē kā desu suņu būdā un abi jūtas labi, tad gluži to par greizsirdību nenosauksi, ne? -Tad tā ir tāda savdabīga attiecību norma! Greizsirdība ir tikai tad, ja viens jūtas idotiski tāpēc, ka otrs kļūst slims!

jadore  (2014-12-26 21:16) viedoklis
*/Greizsirdība vienmēr un visus gadījumos ir postoša,postoša attiecībām/c/ Nē,postoši ir dot iemeslu greizsirdībai.Greizsirdība ir tikai loģiskas sekas.Izpausmes atkarīgas no teperamenta,audzināšanas un vēl daudz kā.Ja gadījumos,kad dod iemeslu,nav absolūti ne mazākās greizsirdības,tad patiesībā Tu nebaidies šo cilvēku zaudēt.Jeb jums ir kāds devis garantijas,ka lai vai kas,nekad viņš neizvēlēsies citu?

Ļoti plaši... kas kuram ir iemesls.
Ja otram uzticies, tad nav pamata greizsirdībai. Ja neuzticies, tad kāpēc esi kopā. Manuprāt uzticēšanās ir pamatu pamats būšanai kopā.

salvis73  Laiks reklāmai-NEESI PĀRLIECINĀTS PARTNERĪ?NO PROBLEM!PĒRC TIKAI MŪSU ĶĒDES!TĀS NOTURĒS VISUS RADIATORUS!GROŽI(ĀDA NO ITĀLIJAS) DĀVANĀ!

evelina37  Greizsirdība nevar būt laba, jo cilvēks tad visur redz slikto un neuzticas otram.

Postremo  Greizsirdiiba ir....es ssito nesaprotu jau pamatos. Ibj, neviens nevienam nepieder, bet ir...piesskkirti uz laiku !
JA NETICI, NEUZTICIES SAVAM DRAUGAM/DRAUDZENEI, TAd NAV KO MAISITIES KOPAA !!!!! Punkts !!!

_Krasula_  Dažkārt greizsirdība ir veselīga. Piemēram, kā iegansts, lai izbeigtu ne-veselīgas attiecības.

bonacure  Te,kā parasti,krīt galējībās.Vai nu pieķēdēt,vai laist lai dara ko grib un uz to noskatīties vienaldzīgi.Un vēl par psihiski slimiem vai dzērājiem.
Man viens gudrs vīrietis šai sakarā reiz teica, ka vismazāk brīvības dabūs no tiem/tām, kuri sola ka dos to neierobežoti.
Vismaz laulība nav savienojama ar netikumību un to zvēr pie altāra,to nosaka Dieva baušļi. Ja sametas kopā vienkārši tāpat,tad protams var vienoties ka viens vai abi šļūks pa kreisi un otra puse ar to samierināsies.
Jūs tiešām no savas pieredzes apgalvojat,ka var tā -mierīgu sirdi dzīvot redzot ka partneris ir neuzticīgs.Un to apgalvo vīrieši,kuri parasti sievu pieķerot mometā ir prom?! Neticu!Man šķiet ka tie solījumi par brīvību attiecībās ir domāti šādi-tev man jāļauj laist pa kreisi,bet pašai jābūt uzticīgai. Sievietes,jā ticu, gan jau tās kuras apgalvo ka neuzticība ir sīkums,par kuru nav vērts uztraukties, ir piedevušas simtiem reižu un jau pieradušas.Iespējams,ka jau precoties zinājušas,ka nekad nebūs vienīgās.
Lai nerastos pārpratumi-manis teiktais attiecas tikai uz laulību,uz veseliem cilvēkiem,uz konkrētiem sānsoļiem,nevis slimām fantāzijām.

miers2  >bonacure
Tevis teiktais attiecas uz dzīvi kopumā nevis uz kādu atsevišķu precētu izņēmumu! Jo greizsirdība neattiecas tikai uz precētajiem! Dzīvē ir gan laulība, gan bezlaulība, gan slimie, gan veselie, gan konkrēti sānsoļi, gan slimīgās fantāzijas un idiotiskie trači uz iedomu pamata! - nav runa par to, ka mums iekšā nav greizsirdības - Ir! - Runa ir par to, ka savu infekciju nevajag izpalatīt uz veselajiem!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu