Garīgums?

Biezi dzir -,es esmu garīgs/ga ,esmu garigos meklējumos,
braucu uz Indiju,Tibetu,Vatikana ,pie dabas veldzējos-dabas berns, klasisko muziku klausos ,lekcijas daz ne dazadas apmeklēju,tirgu ar jebkuru tantiņu aprunājos,esmu vegans,lugsanas skaitu vakaros,baznīcu apmeklēju,esmu kada organizācija,sekta,savienība utt.,esmu –esmu-,...tas labākais!
Un tie-,kas nemeditē uz baznīcu neiet ,ed galu-ir negarīgie,nav gariga mekletaji?
Kadai jabut” garīguma sejai”-,sieviņas baznīca,tas kurs pa mezu klist,brauc uz Indiju,meditē!???
Kas tad ir „garīgs cilvēks”,kadam tam jabut,ka tas izpaužas,kadas ta neatņemamas pazīmes,atskiriba ???
Ieskatijos sava seja-,...maz no gara,bet garīgumu saskatit ta ari nespeju!

gerdacite  Pusnopietni/puspajokam -

Tie garīgumi mēdz būt dažādi, re ko māte google saska: garīgi skolotāji, garīgi dziednieki, garīgi vesels, garīgi slims, garīgi atpalicis.... Tātad svarīgi ir izzināt sevi, lai saprastu kurā no garīgumiem iekļaujies, lai zini, kur sastapt sev līdzīgos un iegūtu garīgo saskaņu...:)

0508  Katrs , kurš garīgs, ar to neplātās un neuzplijas citiem, pamācot un pārmācot- vng par ēdienkarti ( cik un ko), būšanu kur ārpus Latvijas vai pierastās vides ( kur, cik maksāja), domāšanu vai izprašanu, ziedošanu vai izpalīdzēšanu.

Tā ir vērtību (bez nodarīšanas pāri otram, ar pašattīstību un arī atbalstu citam) patiesa iedzīvināšana ikdienā .

irgo  Ziemā kails izej laukā, tas kas nesalst, tas pieder pie garīguma , tas kas salst pieder pie miesas.

melnss  Ieguglē- gara augļi un sapratīsi!

AivarsN  Katra dvēsele šai grēcīgajā pasaulē ierodas tīra,garīga. Tās pamatuzdevums ir,nodzīvot visu atvēlēto mūžu neapaugot ar materiālisma sārņiem. Kā teica Jēzus,tas ir tik pat grūti,kā tīrās baltās drēbēs izbrist caur vismelnāko purvu,nenosmērējoties ar purva rāvu. Kaut kā tā,precīzi neatceros,jo sen neesmu bībeli lasījis. Tas nozīmē nodzīvot dzīvi un nekrist neskaitāmajos kārdinājumos. Garīgs cilvēks dzīvo saskaņā ar pasauli,nevis alkatīgi cenšas pēc iespējas vairāk pievākt sev. Neizmanto citus cilvēkus,bet sniedz padomu un palīdzīgu roku,kad tas nepieciešams. Ne visiem vajadzīgas tās gudrās mācības,jo daža laba kaķu tantiņa ir garīgāka par vienu otru mācītāju. Garīgumu nevar iemācīties un rīkoties pēc instrukcijām,jo tas jau būs dzīvot pēc aprēķina. Dievu neapmānīsi,jo katrs mēs esam ne tikai viņa kopija,bet arī vissīkākā daļiņa. Vienkārši,jādzīvo tā,kā liek sirds,nevis prāts,tad būsi garīgs.

Closing_Time  tas ir, kad baznīcā nokniebjās un tad paklausās sprediķi, ka kopoties vajag tumsā, kad neviens neredz

_Krasula_  "Dvēselisks" man asociējas ar terminu "sirdscilvēks". Garīgs=apskaidrots. Ja skaidrība ir augstākā pakāpē, tad var apskaidrot un apstarot arī tos, kuri gatavi tam.:)
Šī tēma man liek atcerēties jaunāko māsu, kura dzīvo ārpus Latvijas. Kādu gadu jeb vairāk cita starpā aprunājamies par to, ko kura lasa. Viņa minēja, ka pamatā lasot garīga rakstura grāmatas. Parasti 5-6 vienlaicīgi. Vēlāk vasarā viņa aizbrauca atvaļinājumā uz Spāniju. Pa vidu atpūtai viņa vairākas reizes apmeklēja un sarunājās ar kaut kādu guru. Pēc atvaļinājuma izteica sajūsmu par skaisto Spānijas dabu un priekš viņas vērtīgajām sarunām. Radusies sajūta, it kā zvīņas nokristu no acīm, un pārņēmis pilnīgs miers. Padomāju, ka tas tikai uz laiku. Radīsies jauni eksistenciālie jautājumi, vilksies līdzi vecie...un pēc laika atkal būs nepieciešams avots, no kura smelties garīgumu.:)
P.s Es neesmu īpaši garīga.

fargo  diezgan precīzi. temā ir atainoti "štampi", kuri it kā raksturo cilvēka garīgumu. vēl vairāk, ne viena no minētajām lietām neraksturo garīgu cilvēku.

dafnids  tāda tēma jau ir bijusi nesen
http://attiecibas.jautajums.lv/1362204

DebesmannaUnRozines  Neesmu dzirdējusi kādu dikti lielamies ar garīgumu, parasti jau tomēr to dara paklusām. biežāk esmu saskārusies ar cilvēkiem, kas visu uzskaitīto praktizē tāpēc, lai tiktu ar ikdienas gaitā uzkrāto stresu, iemācītos relaksēties, justies drošāk, celt pašapziņu u.tml.

adamsone  Garīgums manā skatījumā saistīts ar meklējumiem dieva pārvaldītajā lauciņā. Bet tā kā nevaru zināt vai dievs ir un nevaru arī zināt, vai viņš nav, tad liekos mierā un iztieku bez garīguma. Nekas, tīri labi.;)

iga  Patiesi garīgi cilvēki uz katra stūra neklaigās"Redz, cik es garīgs-Bībeli studēju,Dalailamu klausos,uz Indiju braucu u.t.t."Tas maķenīt atgādina Oļiņieti no "Mērnieku laikiem"- es bez Dieva vārda mutē ne soli nesperu(aptuveni tā), bet patiesībā- mantkārīga maita...
Gribēju teikt- garīgs cilvēks nepostulē savu garīgumu, bet tā ir viņa dzīves norma-rīcība, izturēšanās un dzīvesveids.
Manuprāt,neliela atšķirība tomēr starp dvēselisko un garīgo ir-dvēseliskais cilvēkam no dabas dots, bet garīgumu viņš pats attīsta sevī-ar literatūru, mūziku, mākslu u.t.t.

pastnieks  Mežonīgs sekss apskaidro prātu, tas pat ir zinātniski pierādīts.

planerdelta  Peec Juusu uzskaitiijuma atliek vien apjautaaties par diagnozi, konkreetajam "gariiguma mekleetaajam".

Prelucita  Viedoklis 12:51, kurā uzsaukts, ka...garīgie iekš oho nesēžot, nu pilnīgi mani satrieca,...es esmu garīga būtne, es neesmu nekāds zombijs un tādēļ biju sacerējusies šeit "satusēt" ar garīgām būtnēm,...varbūt esmu nomaldījusies?

Kurā iepazīšanās saitā ta viņi sēž?

Ananda_A  Vai tad nu ir tik traki, ka pasaulē garīgs ir vienīgi Dalailama? Marselis un fargo taču arī ir? Vai tad nav?:(((

bziks  Arī priekrītu. meklē katrs to kas viņam ir pazudis.

fargo  Ananda_A (2015-02-11 18:24) viedoklis

ne, ne. man šo "žurčiku"... garīgumu ar visām tā astroloģijām, veģetārismu, ezoteriku, feņšui, zīlēšanu, jogu, dziedniekiem, strukturētajiem ūdeņiem un visu parējo nevajag par velti un nekādā formā. vari paturēt.

dacika  "es esmu garīga būtne, es neesmu nekāds zombijs un tādēļ biju sacerējusies šeit "satusēt" ar garīgām būtnēm"
Prelucita, vai tās Tava līgavaiņa daudzās bijušās no oho, ar ko nesen gatavojies satusēt savā saderināšanās ballītē, bija vai nebija garīgas? ;d Un kā tad pats tuss??

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu