Garīgums?

Biezi dzir -,es esmu garīgs/ga ,esmu garigos meklējumos,
braucu uz Indiju,Tibetu,Vatikana ,pie dabas veldzējos-dabas berns, klasisko muziku klausos ,lekcijas daz ne dazadas apmeklēju,tirgu ar jebkuru tantiņu aprunājos,esmu vegans,lugsanas skaitu vakaros,baznīcu apmeklēju,esmu kada organizācija,sekta,savienība utt.,esmu –esmu-,...tas labākais!
Un tie-,kas nemeditē uz baznīcu neiet ,ed galu-ir negarīgie,nav gariga mekletaji?
Kadai jabut” garīguma sejai”-,sieviņas baznīca,tas kurs pa mezu klist,brauc uz Indiju,meditē!???
Kas tad ir „garīgs cilvēks”,kadam tam jabut,ka tas izpaužas,kadas ta neatņemamas pazīmes,atskiriba ???
Ieskatijos sava seja-,...maz no gara,bet garīgumu saskatit ta ari nespeju!

Prelucita  Dacika,...nu bet protams, ka mana drauga visas ex meitenes noteikti tagad ir arī manas garīgās caurumšvēģerienes. Par satusiņu ar viņām es atsakos publiski te izklāstīt,...padomu vairs kautrējos lūgt, lai netiktu šeit apspriests par manu un viņu personām. Smagi pārdzīvojumi man nav vēlami.

limonija  Latviešu literatūrzintnieki piedēvē Poruku Jānim tādus varoņu tipāžus - "sirdsšķīstie ļaudis"...Tie apmēram atbilst latvju garīguma izpratnei(Kukažiņa, Cibiņš u.c.) Arī Blaumanim ir daudz tādu tipāžu. Populārāko grāmatu aptaujā vinnnēja Skalbes "Kaķīša dzirnavas" - kāpēc? Laikam jau tāpēc, ka tur noteikti garīgums pacelts pār materiālo(un skaistā literārās pasakas formā). Tā ka - esam itin garīga nācija - nekādu Indiju un Tibetas guru mums nevajag...Ja nu kādam vajag, tas arī nevienam par skādi nav:)(Dons - Varanasi, piem.)

Polus  marseli,

ieraugot komentāru par Dalailamu, nevaru nepajautāt vienu sen nogatavojušos jautājumu. Proti, ja budismā viena no centrālajām tēzēm ir atbrīvoties no savām gribām (mazliet vienkāršoju, protams, bet būtība taču ir tāda, ne tā?), tad kā nākas, ka Dalailama apceļo pasauli, mēģinot panākt Tibetas brīvību, kas būtībā ir nekas cits kā konkrēta vēlme/griba? Man nav problēmu ar Tibetas brīvību - lai viņiem izdodas! -, bet jautājums ir par to, kā/kāpēc Budas tiešais pārstāvis kaut ko tādu vispār var gribēt, ja tas ir pretrunā ar to uzskatu sistēmu, kuru viņš reprezentē?

Jau iepriekš paldies par skaidrojumu.

dacika  Ooo, Prelucita, "garīgās caurumšvēģerienes" izklausās interesants salikums. Cerams, ka Tu šo jēdzienu ieviešot un es atkārtojot, nepiegānījām šo tēmu, kas "no augstiem plauktiem"... ;))

fargo  Polus (2015-02-11 19:58) viedoklis

pasaules garīgo līderu intereses ir nesaraujamas ar pasaulīgiem mērķiem un notikumiem viņu darbībā.

VECA_PIEPE  Es gan neesmu skaidrībā nekādā par to, par ko šīs tēmas autors ir gribējis padiskutēt. Bet tēma noteikti ir pārāk garīgi kruta, lai es spētu kruti to komentēt.
Putra ar sviestu.

VecmeitaARrunci  Manaa uztveree viss tas ir kaa hobijs.Viens uz Indiju,otrs makskereet,cit golfu uzraut,cits padzert nedeelas nogalees.Katram savs.

psychobitch  tā ir sevis meklēšana, sevis apzināšanās kā personībai uz fona, kas tiek piedāvāts visapkārt uz šīs pasaules.. garīgums ir tas, kas mums palīdz neapjukt no piedāvātā, stabili turēties pie mums dzīvē jau apjaustajām vērtībām, pretoties manipulācijām, pieņemt citādi domājošu un nejusties par to apdraudētam.. garīgi augt cilvēks var visu savu mūžu, bet tas nenozīmē, ka viņam būtu jāatsakās no pasaulīgā un jānoslēdzas līdzīgu domājošās grupās, garīgumu mēs varam gūt ik dienas, saskaroties ar notikumiem, satiekot cilvēkus, izdarot secinājumus, kas mums ir pieņemams un kas nav.. un izdarītā izvēle, rīcība arī nosaka,katra cilvēka, garīguma pakāpi

Paula6  Manuprāt, ne dvēseliskais, ne garīgais tāpat no nekā nerodas...dvēseliskumu dažreiz var saskatīt vai novērot, bet garīgumu mēs sajūtam. Neesmu dzirdējusi kādu apgalvojam, ka viņš ir garīgs vai ir tā meklējumos...ja tā saka, tad šis cilvēks pats nezin ko meklē. Jā...daudzi brauc uz Indiju, Tibetu, Birmu u.tt., bet atbraucot, vai viņi kļūst garīgi? Varbūt vienu otru momentu ir paņēmuši no kādas mācības, bet...Pazīstu vienu gudru cilvēku, uz kuru paskatoties, sajūti viņa spēku, mieru, labestību...Cilvēks piedzimst ar savu auru un ja viņu vecāki audzina un piepilda viņa dvēseli ar mīlestību, mieru, drosmi un citām labajām īpašībām, viņā pamazām veidojas tas garīgums, kas ir tāds spēks, pret kuru sašķīst jebkāds brutāls spēks...šo cilvēku var salauzt un iznīcināt fiziski, bet ne garīgi. Dvēselisko un garīgo ir nepārtraukti jāpapildina un jābaro...citādi pazudīs. Cilvēki jau nedzīvo kādā cellē vai alā un pārtiek no svaiga gaisa. Arī esība kādā baznīcas vai sektas vai kādā citā organizācijā nenosaka cilvēka garīgumu. Ir daudzi piemēri no vēstures...Dalailamam ir savi uzskati un dvēseles spēks, ko viņš ir uzņēmis visas savas dzīves laikā...tas arī dod to garīgo spēku kas ietekmē daudzus. Varētu teikt...garīgs cilvēks ir spēcīgs ar savu auru...tikai tādu ir ļoti maz šai pasaulē. "Tīrā" garīguma cilvēkus var sastapt tikai tempļos, kuri "ārpasaulē" pilnīgi apjūk...

Specs_69  ja sievai smuka draudzene, tad vecis būtu slims, ja ar viņu negulētu ;)

Rashela  Man tas saistās ar apziņas paplašināšanu un apzināšanos par to kas notiek - šeit un tagad. Sava ķermeņa un prāta tīrību, lai liekais netraucētu uztvert informāciju. Sarunu ar sevi, Dievu, eņģeļiem un gariem, kas palīdz mums ik dienu virzīties uz priekšu, rādot ceļu un dodot iespējas. Bet lai to saskatītu - ir vajadzīga tīra apziņa, neierobežots prāts. Līdz ar to - vispirms tas ir darbs ar savu ķermeni un prātu...

Rashela  Paula, nevaru Tev piekrist 2 lietās:
1) Garīgums nekad nemazinās. Tas ir tik cik ir vai pieaug veicot konkrētas prakses, izejot procesus;
2) Tīrs garīgums nav sastopams tikai tempļos - protams, enerģiskā ziņā tempļos (vai citā garīgā vietā - kalnos, mežos, tuksnešos...) tas sajūtams spēcīgāk, bet jo garīgāks top cilvēks, jo lielāka nepieciešamība viņam ir pēc jauniem pārbaudījumiem, lai viņš varētu attīstīties. Un lai tos dabūtu - ir jādodas ārpasaulē...materiālajā vidē, kurā valda ciešanas... Un iespējams arī iestājas apjukums uz brīdi. Bet tas ir labi. Tas dod iespēju pārvarēt, saprast un sakārtot da jebko, kas to radījis.

dacika  Interesants, Marseli, esi, - būtībā -pats uzdevi tēmā jautājumu un pats arī atbildi... :)

AudraSeele  Paldies, draugi, par šo interesanto un gudro diskusiju! Un Tev, Marseli, par jautrību! Vai tiešām Tu savā sejā meklēji garu?

Aldiskk  ja cilvēka intelektuālā telpa ir tāda patukša, tad viņš meklē ar ko to aizpildī ...!

VecmeitaARrunci  Palasiiju diskusijas un taa jociigi paliek.taads gariigums,taads gariigums..bet tikai teoreetisks.iznaak,ja nelasa reerihu,nebrauc pie budistiem un eed galu-tad cilveeks nevar buut ..hm..kas par defineejumu-gariigs?savu dziives pieredzi var guut tikai pats izdziivodams katru konkreetu situaaciju,tikdams ar to galaa-vienalga,saviem speekiem vai ar citu paliidziibu.Ko taads budistu muuks var zinaat par manu tautu,manu dveeseli un manu pieredzi?kaapeec man buutu jaapienem kaut kas cits un svess?sanaak kaa tai teicienaa-kas der visiem,tas neder nevienam.Absurds.

Nausikaja  Tas ir pirtī - viennozīmīgi : tur uzmet garu!...

dacika  VecmeitaARunci 2015-02-12 21:18) viedoklis ++
Vrb NE VISIEM, BET ļoti DAUDZIEM šī pievēršanās austrumu reliģijām, filosofijai un garīgajām praksēm mūsu platuma grādos nav nekas cits kā laikmeta nodeva,savā ziņā modes lieta, bet gan jau nāks atkal jauni laiki un jauni tikumi. (Nekā personīga).

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu