Vai jūtat atšķirību?

Vai jūtat atšķirību starp tiem cilvēkiem,kuri dzimuši un auguši Rīgā,un tiem,kuri dzimuši un auguši kadā citā Latvijas pilsētā vai laukos? Cik esmu novērojis tad: 1. Rīdziniekiem krievu valoda ir perfektāka,2. Rīdzinieki kaimiņus uzvārdos nesauc. Jo viņi tos vienkārši nezin. :D,3. Rīdzinieki pārsvarā ir pieraduši tusēties pa bāriem un krogiem,vai arī privātos pasākumos. Tāpēc viņu nedēļas notikums nav diskotēka vietējā klubā.
Varbūt kāds vēl ir novērojis kādas atšķirības?

_erucanob_  kas labāks var būt provinciālī? Ja viņš dzīvo savā sādžā, viss ir ok. bet ja tāds nabadziņš, ierodas Rīgā, meklē kur apmesties, meklē darbu. Nu grūti taču viņam. Viņa ciemā viss bija savādāk. Protams, arī rīdzinieki dažadi. Tie, kuri ar mammīti un papiņu mitinās šaurā 2 istabu dzīvoklīti krasi atšķiras no tiem, kuriem māja Imantā.Un vasarnīca Jūrmalā.

DanaL  Jā, rīdzinieks, piemēram, uzskata, ka katram lauciniekam mājās ir pa kādai cūciņai, kuru jebkurā brīdi var nokaut un uzlikt uz pannas. Pat tad, ja "lauciniekam" ir tikai vienistabas dzīvoklis.
Vai ka lauciniekam nav problēmu ar apkuri, jo "tur taču visapkārt ir koki"...

utt.

Zeltiite  Lauciniekam, kam ir problēmas, tam iemesls bieži ir, ka nav darba, bet pat nemēģina izmantot to, ka ir daudz brīva laika un galu galā ir taču arī smadzenes, lai paša spēkiem un uz vietas risinātu problēmas, bet nav nekādas iniciatīvas. Mēģinot iedzīvoties Rīgā, jāīrē, arī darbs un ienākumi ir atbilstoši profesionālajai pieredzei un izglītībai, partneri ar ko izdodas iepazīties, atbilstoši līmenim, kādā atrodas pats. Dabūjot visu pēc paša nopelniem, skauž, jo no malas izskatās, ka rīdziniekiem viss ticis bez darba un piepūles dāvināts.

Anitah  "bet tagad Riga, diemzel, ir drausmigi atskaidijusies ar lauciniekiem" (c)
Nākas piekrist Edgaram37. Kāda gan var būt MILZU atšķirība, ja iedzimto rīdzinieku nu jau mazākumā nekā no laukiem sabraukušo ? Bet atšķirības starp iedzimatjiem un iebraukušajiem tomēr PASTĀV un pamanāmas, bet būšu korekta. Tikai daudzi no Rīgas lauciniekiem dzīvo pēc principa "kur man labi, tur man tēvija" -esot Rīgā, noliek savus laukus, bet esot laukos, zākājas par Rīgu... :(( Neteikšu, ka visi, bet tendence tāda pastāv, -neņemiet ļaunā.

ne_meklejumos  Zeltītei
Gudrākie prāti no laukiem nākuši, visos laikos. Cik pazīstu lielo uzņēmumu vadītājus, inženiertehniskos darbiniekus, reti kurš no Rīgas. Ja amats kotējas, ir pieprasīts, algas ir pietiekošas lai ne tikai īrētu, bet nopirktu dzīvokli. Man galīgi nemaz neskauž tie, kas strādā par minimālo veikalos un citur. Kurš grib tas izsitas visur, kuram slinkums ielikts šūpulī, tam labi nebūs nekur.

JurisK  Jaapiekriit, ka iedzimto riidzinieku ir ljoti maz. Ja godiigi - es pat nevienu taa iisti paziistamu nevaru nosaukt. Bija gjimene - maate nomira, deels pilniibaa degradeejies. Veel viena taada pat radu gjimene. Taa ir viena dalja - tie, kas visu muuzhu dziivoja bijushajos straadnieku rajonos galiigos graustos bez ceriibaam uz jaunu maajvietu iebrauceeju ienjemtajos tagadeejajos guljamrajonos. Esmu dzimis riidzinieks, beerniiba un jauniiba pavadiita laukos un pieriigaa, tagad jau paari par 30 gadi atkal riidzinieks. Jauniibaa it kaa riidzinieki bija droshaaki, vismaz aareeji, krievu valodaa ielauzushies pamatiigaak, bet arii izteiktaak nacionaali domaajoshie, laikam jau konkurences ar krieviem deelj. Lauciniekiem parasti vieteejais vanjka konkurents nebija, pie tam manaa jauniibslaikaa visi vanjkini latviski laukos runaaja. Vispaar jau nu uz muusu meiteeniem luureeja, toties mees vareejaam krievushkas paspaidiit!:) Domaaju, ka tagad atshkjiriibu nav - riidziniekiem, praktiski gandriiz visiem, saknes laukos.

sannda  Protams, ka atšķiras - rīdzinieces izklaidējas lielveikalā, laucinieces mazdārziņā :)

dogville  sannda,luuk tik sekli domaa vai visi provinciaalji:D...jaa,mees pilseetnieki domaajam,ka govij pupi smukumam,bet pienu razho ruupniicaa!

Lucy  Rīdzinieku no pāķa atšķirt var,īpaši pēc runas,pēc valodas. Pilns MAXSI,RIMI ar pāķu darbiniekiem,nemāk apkalpot,smird pēc tabakas!
Par bāriem arī nepiekrītu,pilns ar pāķiem tusē bāros.
(c)iezemietis (2015-05-28 23:23) viedoklis2 2 Lauku meitenes par galvas tiesu labakas rakstura zinjaa nekaa izlepushaas ridzinieces.
---
nu,ja viņām var ātrāk sakarināt makaronu,uzcinīt bērnu un pamest.pfu

DanaL  Esmu dzimusi ārpus Rīgas, lielāko mūža daļu nodzīvojusi Rīgā. Jā, jā ir atšķirība. Ir jūtams zināms provinciālisms un piezemētība lauciniekā, tajā pat laikā vairāk sirsnības un siltuma, rīdzinieks ir aukstāks un nezin kāpēc iedomīgāks, bet visumā pieciešams
Tāpēc vislabāk jūtos kā tagad - pa laikam Rīgā, pa laikam savā mazpilsētā.

dogville  DanaL,pilniigi garaam!Tolerances peec nekad neskaaru sho jautaajumu,bet atceros no meitu nostaastiem par "naglijaam"kursa biedreneem,kuraam klubinjos "sluuzhas valjaa",velk uz kashkji,izaicinoshas dreebes un kosmeetika.Kaa saka"iz grjazji v knjazji".
Nekad sirsniibu un piezemeetiibu no lauciniekiem neesmu izjutusi,gluzhi otraadi-ko tas muljkja riidzinieks te pa tirgu preci tausta,taapat nezina,ka burkaans neaug kokos!
Un neesmu mikroviljnju kraasns,lai katru fasfuudu,savos apkampienos sildiitu!

aroganis  Rīdzinieces ātrāk parakstās uz mīlēšanos nekā laucinieces

DanaL  Dogville, Rīgas meitenēm laukos arī mēdz būt "slūžas vaļā" un izaicinoša uzvedība un drēbes. Un to es varu pateikt no personīgiem novērojumiem, lai nodemonstrētu "kto zdesj hozain v dome". Bet tās taču ir galējības, kam tad nu nepaslīd kāja... Man jau šķiet, ka vajadzētu nocentrēties uz vidējo statistisko.

limonija  "Lauciniekam, kam ir problēmas, tam iemesls bieži ir, ka nav darba, bet pat nemēģina izmantot to, ka ir daudz brīva laika un galu galā ir taču arī smadzenes, lai paša spēkiem un uz vietas risinātu problēmas, bet nav nekādas iniciatīvas."(c) Visiem? Kas par stulbu attieksmi...Pēc ofic. statistikas - visvairāk trūcīgo un līdz ar to pabalstu saņēmēju procentuāli ir tieši Rīgā, kur visvairāk darba iespēju. Nu ko var ņemties - ja motivācija ir lauciniekus "nolikt vietā" par katru cenu, izmantojot nekorektus un no pirksta izzīstus argumentus, tad nav pat jēgas diskutēt. Ir jau arī tādi ļaudis, kuri uzskata - ja jau esmu dzimis rīdzinieks, tad esmu labāks par tiem tur, laukos, pēc definīcijas, un viss. Bērnudārza līmenis. Un vēl tās gaudas, ka "Rīga esot atšķaidījusies" - ak, traucē aristokrātiem...Nu, nu - ja pašam/ai omīte savulaik nebūtu ieradusies Rīgā ar pauniņu no Mazpisāniem, nebūtu ne šādu "aristokrātu", ne viņu plātības:D

Anitah  Skatos -MĪTI ir mūžam dzīvi. Mīts par iedomīgajiem (vēsajiem) rīdziniekiem un sirsnīgajiem lauciniekiem (kuri ieviesušies Rīgā). Muļķības totālas! Mums darbā tās, kuras iedzimtās rīdzinieces -jaukas, inteliģentas dāmas-draudzīgas, bet nevienu neaprunā, katra dara savu darbu, bet lauķes trin mēles un pin intrigas nepārtraukti, tāpat kā ar gaumi ģērbties nemāk, bet aprunā tās, kuras māk, turklāt ne tikai par ģērbšanos. Izdzeniet tak vienreiz tos mītus un stereotipus no savām galvām !! Gan par dzimumiem, gan par šo, gan pārējo !

Rinkulis  Parunājiet ar cilvēku par politiku 3 minūtes un jūs sapratīsiet, vai viņš ir no Rīgas vai laukiem.
Es teiktu, ka tendenču līmenī lauku cilvēkam ir šaurāks redzējums uz dzīvi kopumā, kas arī bieži vien neļauj izrauties no apburtā loka (nau naudas), bet nu tendenču līmenī...

HomoBeatus  Diemžēl provinciālisms domāšanā nav viennozīmīgi pievelkams ģeogrāfiskajai izcelsmes vietai. Emocionālā inteliģence pieklibo gan rīdziniekiem, gan lauciniekiem. Te gana daudz apliecinājumu tam ir.

MJooun  Atljaushos iesmaidiit par shiem miitiem.. :) Starp citu, provinciaalistiskaa domaashana veerojama caur un caur Latvijaa..taapat no pashu riidzinieku puses....bet....man vienalga - katrs dziivo, kaa vinjam labaak! :)

preilene  Es gan neteiktu, ka ir baigā atšķirība starp rīdzinieku un laucinieku tikai dēļ dzīvesvietas (Rīga vai ārpusRīga). Manuprāt, noteicošais tomēr ir dzīves līmenis (t.sk. attiecību veidošanas un izturēšanās modelis, kurš pārņemts no vecākiem) – vienādi pārliecināts (vai pašpārliecināts) būs gan turīgs rīdzinieks, gan turīgs laucinieks.
Par krievu valodas zināšanām – atkarīgs no rajona, kurā dzīvo – izteikti krieviskajos Rīgas mikrorajonos cilvēki zin krievu valodu, savukārt latviskajos Rīgas rajonos ar krievu valodu ir kā ir. Tāpat kā pārējā valstī – kurzemē krievu valodā nerunā, tomēr latgalē to zin visi.
Par kaimiņu saukšanu uzvārdos – tas ir kaut kas foršs? Rīdzinieki tos kaimiņus, kurus zin, sauc vārdos.
Un par tusēšanos – kas kurā vietā ir, tur arī tusē. Nu nevar apgalvot, ka laucinieki neiet uz klubiem, ja tur tādu vienkārši nav. Tāpat varētu arī apgalvot, ka laucinieki neiet uz sporta klubiem, solārijiem un spa. Ja laukos tādi būtu, viņi tur ietu. Ja Rīgā aizklapētu ciet visus klubus un atstātu tikai diskotēku krastmalā – visi tusēt gribošie rīdzinieki būtu tur. :)

fargo  nē, visumā atšķrības nav.
tas viss atkarīgs no konkrētās personas.
par piemēru var ņemt so pašu oho.lv.
izdzēsiet uz brīdi no atmiņas jebkuru info par pa dalībniekiem un salīdziniet viņus savstarpēji un mēginiet noteikt, kurš vairāk atbilst stereotipiskam lauciniekam un kurš pilsētniekam.

pēc manas sajūtas, komiski provinciālu laucinieku rindā pirmās būtu zeltīte ar lucy - pēc izturēšanās, prastuma, intelekta, interešu loka, attieksmes pret apkartējiem. iztēlē nāk tāds kombuļu anetes vai inetes vai kāviņuturtās "dziedātājas" tēls. bet paradokss ir tāds, ka tieši viņām laucinieki šķiet "vļek". man sķiet, tas ir uzskatāmi pamācošs piemērs. tāpēc, ne apģērbs, ne izcelšanās, ne darbsa vieta, bet personiskās īpašības ir tās, kas finālā pēc būtības raksturo cilvēku.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu