Jautājums ticīgajiem

Iedomājieties situāciju, ka tevi ir saņēmusi gūstā Islama valsts. Un sola publiski nogriezt galvu un izlikt internetā šo video, kā viņi to parasti dara. Vienīgā iespēja glābt savu dzīvību ir pieņemt islamu. Kāda būtu tava rīcība?

pa_jokam  pārstātu iedomāties

MrJones  Kristieshi, musulmanji....-abas ir agresiivas ticiibas, tikai pirmie kljuvushi daudz sliipeetaaki, gadsimtiem ejot cauri...ruupiigi nostraadaati plaani!!

Mani izbriina fakts, ka...vai tiesham 21.gs. veel deelj ticiibas tiks lietas asins pirtis..? Cilveece nekaadu maaciibu nav guvusi...? Bet...taa jau laikam ir....tie Nastradamusa paregjojumi par religjisko karu, vinji jau tepat ir....buutu itkaa jaaiet ugunjiem pa gaisu..un vistcamaak tas ari notiktu ja visi iegrimtu shajaa fanaatismaa! Man gan..ticiiba..vai paarlieciiba (nezinu, kaa lai to labaak sauc)...ka ir veel kas daudz daudz augstaaks par taada veida apmaatajaam sektaam!!
2012. ..-pasaules galu esam sagaidiijushi! Ir pavisam cits laikmets, ljautinji.. Laiks taakaa buutu mosties no shii murga!!!!!!

fargo  "Kas savu dzīvību centīsies paturēt, tas to zaudēs, bet, kas to zaudēs, tas to paturēs... Jo ko tas cilvēkam palīdz, ka tas iemanto visu pasauli, bet tam zūd dvēsele. Jeb ko cilvēks var dot par savas dvēseles atpirkšanu?"(Kristus)

šeit kompromisu noslēgt nevar.

neko  "kura būtu tā ideja, kas būtu vērtīgāka par cilvēka dzīvību?"
Jebkura pieņemama ideja. Neuzskatu ka dzīvība pati par sevi būtu kāda vērtība - vismaz mana tāda nav. Tas ir līdzeklis, bet ne vairāk.

jurks  Nevajag būt par kristieti lai mirtu! Ja Tu nezināsi lasījumus no korāna, vari jau būt....
Tā ka, ja gribi dzīvot pieņem islamu un praktizē!

Geisha  Torpēdīt! Ko upurēt? Kam to upuri vajag? Dievam vai Allaham? Varonis pēc nāves? Medaļu par varonību paņemsi uz to Sauli? Dzīvību zaudēsi. Un? Kurš dzīvo Saules mūžu? Savu karmu atstrādāji un marš kastītē. Atbrīvo vietu jaunajiem!
Pilnīgi pievienojos MrJonim.

MrJones  Torpedo ...´´ kkā vārdā ´´...??

1.kaart...tas ir ljoti nenoteikti.. un par cik neesmu ne ar vienu no shim ticiibaam saistiits, buutu apsurdi vispaar runaat par kaadu paarieshanu kaut kur...un kaa var vispaar PIESPIEST pienjemt TICIIBU..?
2. ´´.vai tu spētu būt varonis un kkā vārdā upurēt savu dzīvību?.´´ - uzskatu, ljoti nekorekti shaadu jautaajumu uzdot iepaziishanaas portaalaa...un spriedeleet cilveekiem, seezhot datorkreeslaa, spaidot taustinjus. Domaaju, cilveekam vajadzeetu sevi sagatavot pienjemt pareizus leemumus ari aarkaarteejaas situaacijaas...par cik shai pasaulee ir iespeejams VISS...bet tas nav tas ko tu domaa....vnk darbs ar sevi, kaa taads ir vajadziigs! Situaaciju, tu shobriid paredzeet nevari pie datora seezhot...ja ari buutu iespeejams, vnk izvairiitos un tajaa neikljuutu....BET...ja nedod Die´s iekljuutu...tas notiktos, tik zibeniigi, pret pasha gribu..bez iespeejaam kaut ko apsveert...Un luuk...taadaa gadiijumaa...saskartos vnk ar savu Patieso ES - visdziljaakajaa noziimee!
Vai saproti tagad, kaapeec shaadi jaut., lieki...?

jurks  Torpedo! Šobrīd atbilde uz šo jautājumu būs, vienkārši, pļāpāšana! To rādīs situācija! Un ja vajadzēs, tad Dievs dos spēku un drosmi nenodot ticību! Tā drosme nebūs manas personības rakstura iedzimta, vai ar savu darbu sastrādāta varonība!
Un nevajag nemaz " igilu" lai piedzīvotu izaicinājumu ziedot savu dzīvību, lai glābtu kāda pat nepazīstama cilvēka dīvību! Daudzi ir atdevuši un atdod savas dzīvības tādā veidā!!!

jurks  Torpedo! Un par ģimeni arī nē?

lif  48gados vajadzēja saprast, ka islāms valsti nepārstāv. Galvas ar tāpat ne no kā negriež, jābūt iemeslam.

Vucis  Lasot jautājumu, mēģināju iztēloties, kurš ir šī bezjēdzīgā tupuma autors. Nekļūdījos.
TG/AM

P.S. Moderiem, protams, šī liksies retorikas augstākā pilotāža un tas tiks atstāts vispasaules tīmeklī nākamajām paaudzēm zem http://www.jautajums.lv/

MrJones  Torpeed, nu tev gan.. paaraak personiskas dabas jautaajumi panesaas, sovakar..!


Kaut vai ,..no veestures varam maaciities..:
1. -kad tu labpraatiigi pienjem leemumus
2. -nelabpraatiigi.
Tas noziimee, var gadiities situaacija, kad tev neviens neprasiis vai tev ir kaadas idejas vai nav...jautaajums par to, vai speetu riikoties preteeji savai sirdsapzinjai??

Veesture, vesture...bet vinja jau ar veidojas no indiviidiem...ne jau tikai karavadonji,..Hitlers vai Staljins tak neskraidaaja pashi ar lozhmeteejiem ienaidniekam uzbrukumaa...cik Staljins nepagruud zem tankiem..?!!
Shaadas idejas, taa ir kaa slimiiba,...kas jaalikvidee jau pie pirmajiem simptomiem..kad ielaists tik taal, ka par veelu...tad nu.... :(

Geisha  Jurčik, nejauc 2 dažādas lietas - atdot dzīvību dēļ idejas, ticības vai pakļaut briesmām savu dzīvību, atdot dzīvību glābjot konkrētu cilvēku it sevišķi bērnu. Cik nav dzirdēts ziņās par fanātisķiem, kuri nez kā vārdā atdod savas dzīvības. Vai Dievam ir vajadzīgas bezjēdzīgu fanātiķu nāves?

AivarsN  Islama kaujiniekiem pēc nāves sola 72 jaunavas. Tāpēc jau viņi ir tik naski uz kristiešu slaktēšanu,nežēlojot savas dzīvības.

jurks  Nejau tikkai kristiešus viņi medī, bet neticīgos! Un neticīgie ir visi citi, kas netic Alaham!!!

jurks  Geihsa! Šī tēma ir diezgan nevienkārša! Pat ja Tu neesi fanātiska kristiete, kas gatava ziedot savu dzīvību par ticību, un Tu vari būt pat pārliecināta neticīgā! Šajā situācijā tas dzīvību neglābs! Dzīvību glābsi tikkai un vienīgi pieņemot islāmu! Un, kā uzticības apliecinājums islāmam, būs jāpieràda ar darbiem! Nogalinot neticīgo! Var būt arī līdzvērtīga cena par savas dzīvības glābšanu! Dzīvība pret dzīvību!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu