Jautājums ticīgajiem

Iedomājieties situāciju, ka tevi ir saņēmusi gūstā Islama valsts. Un sola publiski nogriezt galvu un izlikt internetā šo video, kā viņi to parasti dara. Vienīgā iespēja glābt savu dzīvību ir pieņemt islamu. Kāda būtu tava rīcība?

AudraSeele  Ar ko musulmanisms būtībā atšķiras no kristietības? Un budisms? Visās šajās reliģijās morālie pamatprincipi ir vienādi. Katrs savu Dievu nēsā savā sirdī. Tā, ka dzīvību var glābt nesaspringstot.

Samila  AudraSeele, viedi vārdi! Pievienojos ;)

jurks  Audra Seele! Ir būtiska atšķirība! Tikkai Kristus ir Dieva Dēls, kas atdeva savu dzīvību lai glābtu mūs no nāves!

fargo  "He is no fool who gives what he cannot keep to gain that which he cannot lose."

"nav muļķis tas, kurš atdod to, ko tas nevar paturēt, lai iegūtu to, ko tas nevar zaudēt"(Jim Elliot, cilvēks, kurš atdeva dzīvību par ticību, kā neskaitāmi citi)

"Katrs, ko Tēvs Man dod, nāk pie Manis, un, kas nāk pie Manis, to Es tiešām neatstumšu. Jo Es esmu no debesīm nācis, lai darītu, nevis ko Es gribu, bet ko grib Tas, kas Mani sūtījis, bet tā ir Mana sūtītāja griba, lai no visa, ko Viņš Man devis, Es nenieka nezaudētu, bet to celtu augšā - pastarā dienā.
Jo tāda ir Mana Tēva griba, lai ikvienam, kas skata Dēlu un Viņam tic, būtu mūžīgā dzīvība un Es viņu celtu augšā pastarā dienā."

"Neviens nevar nākt pie Manis, ja viņu nevelk Tēvs, kas Mani sūtījis, un Es viņu celšu augšā pastarā dienā.
Gars dara dzīvu, miesa neder nenieka; vārdi, ko Es jums runāju, ir gars un dzīvība."

"Jums, Saviem draugiem, Es saku: nebīstieties no tiem, kas nonāvē miesu un pēc tam vairs nespēj neko darīt. Es jums teikšu, no kā jums būs bīties: bīstieties no tā, kam ir vara nonāvēt un pēc tam iemest ellē. Tiešām Es saku: to bīstieties.

Bet Es jums saku: katru, kas Mani apliecinās cilvēku priekšā, to arī Cilvēka Dēls apliecinās Dieva eņģeļu priekšā; bet, kas Mani aizliegs cilvēku priekšā, tas taps aizliegts Dieva eņģeļu priekšā"(evanģēlijs)

iota  Pilnīgi piekrītu MrJones - nav jēgas šādiem jautājumiem, jo, domāju, neviens nevaram 100% atbildēt ko darītu tādā vai citādā ekstrēmā gadījumā. Tagad varam teikt to, kas saskan ar uzskatiem, morāli utt., bet tas nenozīmē, ka arī tāda situācijā to visu ņemsim vērā.

janisb  Ja reiz jāmirst, tad paņemtu līdzi pēc iespējas vairāk to islama pamuļķu...

likky666  "Tikkai Kristus ir Dieva Dēls, kas atdeva savu dzīvību lai glābtu mūs no nāves!"
Cilvēki dzīvoja un praktizēja dažādu dievību pielūgšanu pirms Kristus un dara to arī tagad.
Brīnišķīgu cilvēcisko dzīvi nozīvo gan tas, kas ir kristietis, gan arī tasm kas nav, tāpāt kā abi vienlīdzīgi var ciest no netaisnībām.
Gan kristieši, gan musulmaņi, gan induisti ir cieši pārliecināti par savu ticību.
Kas būs pēc nāves? To mēs neviens nezinam.

Bet tā nav atbilde uz jautājumu...

Neesmu pārliecināta ticīgā. Bet, ja man draudētu kā neticīgajai, tad, iespējams, mīļā miera labad, visdrīzāk, piekristu. Man vēl joprojām patīk dzīvot... Bet no otras puses, mierina doma- mēs visi kādreiz mirsim. Tātad viss atkarīgs no apstākļiem.

jurks  Likky666! Paldies! Vispusīgs redzējums!! Bet ja par savas dzīvības glābšanu vajadzētu atņemt otram dzīvību, ko tad? Tas attiecībā par "igilu"
Par kristietību: Jēzus nomira par mūsu grēkiem un uzcēlās no miroņiem uz debsīm! Un kas Viņam tic, tas arī būs ar Viņu mūžīgā dzīvē! Jo tikkai caur Viņu mēs varam glābties! Neviena citta mācība nepiedāvā šādu gala iznākumu!
Jā!!! Ir grūti to pieņemt, kaut kāda nerealitāte, dīvaina pasaciņa, super nežēlīga un asiņaina, mazahizms! Bet vai tad reālā dzīve ir piens ar medu?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu