Jo augstāk kāp kalnā, jo...

..mazāk ir iespēju satikt cilvēkus! šovakar noklausījos gudra un garīga cilvēka (J.Rubenis) redzējumu, atziņas un viedokli par attiecību veidošanos starp dzimumiem - sievieti un vīrieti Latvijā.. un man viņam jāpiekrīt, jo augstāk kāp kalnā, jo mazāk ir iespēju atrast sev līdzvērtīgus, no kā izvēlēties, bet esot! Ja skatījāties, padalieties savos iespaidos...

daimond  Iesākumā bija Vārds, un Vārds bija pie Dieva, un Vārds bija Dievs, un Dievs bija mīlestība, kura ielaida paradīzes dārzā pie saviem bērniem savus saražotos, un viņam uzbrukušos radījumus...- vai tā ir MĪLESTĪBA? Vai Mīlestība? Vai mīlestība? Vai kaitniecība? Vai Kaitniecība? Nē- tā bija KAITNIECĪBA.;)

jurks  Kas ir pretstats mīlestībai??

Sakta  Tā iet, kad tēmas izklāstā tiek izrauta no stundu saturīgas intervijas konteksta 1 atsevišķa frāze un panesas komiska diskusija tkai ap kāpšanu kalnā, izņemot pāris komentārus. Ne jau diskutētāju vainas pēc.

daimond  Naids- kas liek bībeles galvenajam varonim nodarboties ar kaitniecību saviem bērniem, un savas gribas uzspiešanu- ja neklausīsi- tad nolādēts mirsi lēnā un mokošā nāvē, pēcāk atkal tiksi augšāmcelts un tiksi mocīts ellē mūžīgi--- un tas nav no nelabā sātana, bet no svētā mīlošā dieva, jurk! Tā ka izdari secinājumu- kas Tu esi pats, ja par tādu tik aizrautīgi fano!? Putina, Hitlera un amerikāņu dvīņu torņu spridzināšanas organizatoru fani nobāl Tavā priekšā..;)

fargo  neesmu lasījis vai redzējis interviju, bet no tēmā iekļautās domas izriet tas, ka rubenis ir palaidis garām svarīgāko - nevis cilvēks meklē sev laulāto un atrod, bet Dievs ir tas, kas ticīgajam dod laulāto uz mūžu. un ja tā nav, tad visa meklēšanās un rosīšanās ir lemta neveiksmei.
un ja cilveks ir sasniedzis kaut kādus augstumus, tad viņam nebūs grūtību sastapt sev doto. jo tā nav cilvēka, bet Dieva izvēles lieta.

Araabs  Nesatraucies,satiksi kādu kas novilks no kalna lejā:))

jurks  Mīlestības pretstats ir vienaldzība!! Katram ir jāizcieš savs ciešanu vezums!! Un man, paldies Viņam!!!, nu nav par ko aizdegties tādās dusmās un naidā!! Ir zināmi gadījumi, kad miesīgie bērni pret vecāmiem ir ieļaunojušies, kaut gan pamata tam nekāda, pat var būt taisni pretēji- aiz labas dzīves- maldu mācību samulsināti!! Ir daudz dažādu mācību un filozofiju,bet mēs nevaram visas sevī ietvert, mums jāizvēlas tikkai viena, tā kura tuvāk sirdij un saprašanai tā pat, kā meklējam savu otro pusīti, kaut var jautāt- vai tad sieviešu maz vissapkārt?? Izvēlies to visskrāšņāko un iekārojamāko un dzīvo laimīgi!! Bet nē, mēs meklējam, meklējam, un uz tām krāšņajām nemaz neceram, ja nu vienīgi aci pamielot, bet saprotam, ka nav jau priekš mums!, jo mums vajag tādu, kaut, kādu citādāku!!

Chris1986  Man bija tāda sajūta, ka Rubenis ar kādu niku regulāri rakstās te oho PA, jo runāja par karu starp dzimuiem kā visbriesmīgāko no visiem pieredzētajiem kariem. Bet kopumā Rubenis man pat ļoti patīk - orģinālas domas, ko prot vienkāršiem vārdiem nonest līdz mazizglītotiem klausītājiem, kas ir liela meistarība.
Bet principā jau viņš izteica to pašu domu, ko Uģis Kuģis no citas reliģijas - ka sieviete un laulība vīrietim radīta, lai viņš ciestu un tā garīgi augtu
Bet Raiņa ´Kalnā kāpējs´ pavisam neattiecas uz autori un rejošo sieviešu kontingentu, kas sagrābstījušās kkādas ezotērikas gudrības, kam kkas sāk rādīties par pašu nozīmību .. :D Bože moi, bože moi! .. :D

Labrador  Var piekrist.Zinu daudzus viirieshus,kuriem dziivee daudz nevajag,tikai jumtu virs galvas,paartiku,alu.TV hokeju un baabu pie saaniem.Taadi sievieshu izveelee ir visai pieticiigi un nereti prasiigi.Man bija kaads koleegjis gados,kursh uzskatiija,ka galvenais,lai sieva labi gatavo eest.Tas nekas ,ka sver 2 centnerus un ar uusaam.

estepat  Kāda jēga, ka fargo bībeļdievs teorētiski zin- kurai ar kuru kopā būtu vislabākais iespējamais kopdzīves variants- ja viņš to nerealizē praksē vismaz visiem tiem, kuri viņam to palūdz!? Maldies jurk- tas, kurš mīl, nenodarbosies ar kaitniecību saviem bērniem un pašlabuma meklēšanu obligātas pielūgsmes veidā. Tas, kurš mīl- aizsargās savus bērnus no uzbrucējiem, nevis sev uzbrukušos novirzīs uz saviem bērniem. Bet tas kurš ienīst- tas gan tā noteikti izdarīs. Bet vienaldzīgajam būtu vienalga- kuru pusi no dēmoniem uzsūtīt bērniem, un kuru pusi aizsūtīt kur citur.

Jason  Tas ir kaut kas no sērijas: jo dziļāk mežā, jo resnāki partizāni? :)

jadore  Saturīga intervija, patīk Rubeņa domu gājiens. Viņš gan teica, ka teorētiski, ja noliktu savu ego malā, tad varētu būt labās attiecībās jebkurš vīrietis ar jebkuru sievieti. Manuprāt tikai gadījumā ja attiecības ir pašmērķis, citādāk tas ir bezjēdzīgi. Piekrītu, ka attiecības ir izaicinājums. Lēkājot no vienām attiecībām otrās personības izaugsme nenotiek.

Ananda_A  jurks viedoklis 10:53

Pretstats mīlestībai ir bailes! Bailes no vientulības, no nepieņemšanas, atgrūšanas, no nosodījuma, kritikas, no sāpēm(vairāk par visu), no nāves utt.

ne_meklejumos  Tā tas ir, bet labu jau nevajag daudz un vienmēr būs cilvēki ar kuriem atradīsies kopēja valoda, kopējas intereses, dzīves mērķis.

estepat  :)Kam klausīties kā Rubenis rubina un bubina, ja var relaxējoties baudot Inuci no romu zemes- https://www.youtube.com/watch?v=meJnJtRqEJ0

jurks  Ananda-A! Jā arī!! Grūti jau iedomāties mīlestībubu! Bet ja iztēlojamies- mēs kādu mīlam, vai màte mīl savu bērnu, bezgalīgi mīl, gatava savu dzīvību atdot par viņu katru brīdi, bet pretī nesaņem neko- vienaldzība!! Tā pat arī Dievs mūs mīl tā, ka savu Dēlu attdeva par mūsu grēkiem, bet pretī - vienaldzība!!!

ne_meklejumos  Bailēm pretstats ir drosme nevis mīlestība. Drosme iemīlēties, izteikt savu viedokli, panest sāpes, nebaidīties no nāves utt....

estepat  :)Mums te saules pamaz, tāpēc ģīmji daudziem tik neitrāli bāli kā Rubenim, bet tur, kur saules vairāk--- https://www.youtube.com/watch?v=sBSOKNl_mpk , https://www.youtube.com/watch?v=sBSOKNl_mpk --- te tā saskābusi šī latvjāņu tauta- kā pēc krievu modes mucā skābēti gurķi ar pelējuma piesmaržu un piegaršu:.(

elemele  neej mežā, ja baidies, no vilka, nekāp kalnā ja baidies nesatikt sev līdzīgus!...kaut kā tā sanāk.

Araabs  Jo augstāks kalns,jo aukstāka Saulcerīte:))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu