Kā Jūs tiekat galā ar saviem darbiniekim?

Mani sāk pārņemt izmisums! Vai tiešām Latvijā palikuši tikai garīgi atpalikuši darbinieki, vai arī viņi jūtas tik iedomīgi un pārliecināti par sevi, ka priekšniecību neņem galvā. Kā tas var būt, ka cilvēkam katru otro dienu jāaizrāda, kā to lietu nedrīkst darīt, bet viss kā pret sienu. Un nelaimē tā, ka vietā tiešām grūti kaut ko atrast. Varētu mēģināt likt naudas sodus, bet valsts iestādē tos grūti noformēt. Varbūt kādam ir kāds labs padoms, citādi drīz nokļūšu cietumā par darbinieku piekaušanu.

PatiesibasKalns  Redz kā tauta vēl tevi nodirš par to ka dod cilvēkiem darbu. :D
Bļa latvieši ne kauna ne goda.
Nepatīk alga kvalificējies labākam amatam!

Ne jau biznesmeņi un darba devēji ir vainīgi pie tā kas notiek valstī. Nebūtu cilvēku kas dara biznesu tāda valsts nemaz nevarētu pastāvēt, kur tad jūs strādātu kas maksātu nodokli?
Visi jau grib, lai dirsai būtu silti, bet ne jau darba devējam būtu kaut kas kādam jādāvina par velti vai jādod nepelnīti.
Gribi, lai tev ir labāk sāc domāt kā darba devējs jo vairāk cilvēkiem dosi iespēju nopelnīt jo vairāk pats nopelnīsi.

limonija  "Izstaigāja nodarbinātības dienestu, pavāru skolu, bet visur pateica, ka neviens par minimālo nestrādās, kaut arī var paēst par velti, un vēl kaut ko mājup paņemt. Tādi nu ir pašlaik tie bezdarbnieki."(c)
Nekur neļaus mājās nest ēdienu - nav nekādi padomjlaiki! Un tiešām ir muļķīgi domāt, ka smago pavāra darbu kāds grib strādāt par minimālo - ārzemēs darbu dabūt pavāriem nav problēmu. Un ļoti vīzdegunīgi skan frāze - "tādi tagad tie bezdarbnieki". Ja cilvēks ir maksājis nodokļus, tad uz bezdarbnieka pabalstu viņam visas tiesības - lai izmanto. Un nestrādāt par minimālo arī ir darba ņēmēja tiesības - ekonomikas likumus neviens nevar atcelt - darba tirgus arī ir tirgus, un darba ņēmēji grib pārdot sevi kā darbaspēku pēc iespējas dārgāk. To nosodīt var tikai ekonomikas pamatus nepārzinoši pašmāju bosi(gribas teikt - bošeļi), kuri ir iedomājušies, ka par minimālo cilvēkam jāskrien, uz deguna klūpot, un vēl jāpārzina vismaz trīs svešvalodas un sešas datorprogrammas...Jautājuma autorei - palasi kādu grāmatiņu par ekonomikas pamatjautājumiem, laikam skolā šo priekšmetu esi bastojusi. Atlaid, kurš atlaižams, un izdomā, kā motivēt tos, no kuriem šķirties negribi. Tici man - tas nav nemaz tik sarežģīti.

ne_meklejumos  vivjennai

Pavāram maksā minimālo, cik tad trauku mazgātājam? Visi bļauj, nav strādnieku, bet cilvēka cienīgu atalgojumu maksāt nevēlas.

vivjenna  Nu mums tā pavāre arī aiz matiem pievilkta, kā protu, tā mauju.:D Par minimālo labāku nedabūsi. Man jau arī lauku rajons, tādas nu ir tas algas.
limonijai, nevajag darbu ārzemēs arī briesmīgi celt debesīs, ka tur nu ir tā debessmanna. Algas ir labas, bet darba devēji var trāpīties no elles cēlušies. Ja tu spēj darba tirgū piedāvāt karalisku diplomu un kaut ko ekskluzīvu, tad visi ceļi tur vajā, bet melnstrādnieks arī tur ir melnstrādnieks.

jadore  Tikt ar viņiem galā pret viņu gribu nav iespējams, ja negrib strādāt un pildīt darba pienākumus, maini, kamēr nav beidzies pārbaudes laiks.

psychobitch  tāpat kā grāmatveži visi nevar būt vadītāji, tieši padoto attieksme atspoguļo vadītāja kvalifikācijas līmeni, nāksies vien tev apmeklēt izglītojošus, šajā jomā kursus... neiejātiem zirgiem arī neviens uzreiz nelec mugurā, darbs un pacietība..

Lince  Pelnupele:

Man palika intresanti, vai drikst uzzinat, kas tiesi tiek darit Jusu fima?
Jo ka lai dod padomu ja nav primari zinams darba raksturojums?
Un ja to zinasu, varesu ko ieteikt.
Cilveki ir tads radijums, kas noslinkos, pie pirmas iespejas un telo ka nav ko sapratusi.
Ta ir tikai aizsardzibas taktika, pret to ka slinkums ir darit konkreto darba funkciju.
Motivet var un vaig, bet atkal jazin cik saimniece par tiem darbiem maksa?
Bet lai ko soditu, tad vaig to darba liguma jau paredzet, ja neka tada nav, ari sodus likt nav velams. Tam sekos sudzibas darbu aizsardzibas dienestam, vidam un varetu pat tiesasanas.
To jau tev nevaig. Ir firmas kur tadus sodus uzliek, bet tas ir iespejams tikai tada gadijuma ja firma maksa pietiekami lielas algas un darbinieks nokluses tadu sodu baidoties zaudet darbu. Un ja darbinieku ir virs 7, tad vaig meklet, kas no ta bara varetu vinus rikot.
Jo psihalogiski viens cilveks var izkontrolet tikai 7 darba veicejus, bus vairak un uzreiz nespesi izkontrulet.
Atlaist var, bet ko vieta nemsi?
Tev vaig atrast tadus darbiniekus kam tads darbs patik, tad ar kas mainitos.
Bet ja alga nav tira veida vismaz 500, diezin vai kads baigi iesprings.

pusnakts21  Slikta personala atlase.

gertrude  nav ko uzbrukt pelnupelei. tāda situācija ir ne tikai iestādēs, kur maksā minimumu. nesen biju servisā, kur vadītājs sāka raudāt uz pleca, kādas problēmas ar darbiniekiem - instrumenti pazūd, darbs tiek veikts nekvalitatīvi un viņš maksā lielas algas.
bez tam varat man mest ar akmeņiem, jo strādāju valsts iestādē, bet tādas problēmas, kā pēdējā laikā ir ar privātā sektora firmām, valsts sektoram pat sapņos nerādās. ja es savu darbu darītu tādā kvalitātē, jau sen būtu atlaista.

Lince  getrude:

Par servisiem nav satraukties, tie ir sudigi ja ipasnieks neprot to vadit.
Pirmkart pienemot darba liec parakstit materilisko atbildibas ligumu.
Un katram darbiniekma izsniedz instrumentus par kuriem vins nes materilisko atbildibu.
Un ejot majas katram lai ir savs sledzamais instrumetu skapis.
Reizi menesi pirms izmksa algu, veic uzskaiti par darbarikiem.
Un ja truks kada pozicija, atskaita ar plusu no izmaksajamas algas.
Atslegas nav, kura maksa piemeram 8 eiro atskata 16 eiro.
Pec paris sadiem sodiem nezudis neviena skruvite.
Paraleli tam var ieturet drosibas maksu, kuru izmaksatu ja uzteiktu darbu un nebutu materialiskie zudumi.
Ja neko tadu nevelas darit, lai nodarbina pats sevi jebsu pasu bernus izmaca remontet autinus.

Vanesa15  Pavirši visu pārlasot, skaidrs, ka darbiniekiem trūkst motivācijas un diezgan pamatīgi. Tapēc arī tā uzvedās, jo pofigs ja pazaudēs šitādu ne tik siltu vietu. Faktiski zaudēt jau nav ko. Kamēr darba devēji to nesapratīs, tikmēr arī būs viņiem darbinieki - jumperi

likky666  Ir ļoti grūti saprast, kāda ir situācija- vai vaina ir pašos darbiniekos, vai vaina ir priekšniekā, jo ir redzēts gan tas, ka tiešām nevar atrast normālus darbiniekus, gan arī tas, ka priekšnieks vienkārši nemāk labi izturēties pret darbiniekiem. Varbūt derētu sapulci izveidot un parunāties par visiem neskaidrajiem jautājumiem, kā arī par to, kas neapmierina darbiniekus un kā šo situāciju varētu uzlabot.

Ernestiine  Darbs valsts iestādē jau pēc definīcijas ir neveiksminieka diagnoze, ko apmaksā pārējie iedzīvotāji, kas tur nestrādā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu