Kā Jūs tiekat galā ar saviem darbiniekim?

Mani sāk pārņemt izmisums! Vai tiešām Latvijā palikuši tikai garīgi atpalikuši darbinieki, vai arī viņi jūtas tik iedomīgi un pārliecināti par sevi, ka priekšniecību neņem galvā. Kā tas var būt, ka cilvēkam katru otro dienu jāaizrāda, kā to lietu nedrīkst darīt, bet viss kā pret sienu. Un nelaimē tā, ka vietā tiešām grūti kaut ko atrast. Varētu mēģināt likt naudas sodus, bet valsts iestādē tos grūti noformēt. Varbūt kādam ir kāds labs padoms, citādi drīz nokļūšu cietumā par darbinieku piekaušanu.

zebs  Saprotu Pelnupeli. Nav viegli atrast darbinieku, kurš saņemot "cieto" algu būtu gatavs visu izdarīt bez īpašas uzraudzības. Daļai nav motivācijas to darīt, bet daļai - valsts vai pašvaldības darbs ir stabils ikmēneša ienākumu avots, kurš nekur nepzudīs. Tik vajag atnāk uz darba vietu un kaut nedaudz kaut ko padarīt. Tie, kam galvas patiesi strādā, paralēli tam iemanās pat bīdīt savas privātā biznesa ģelas, kam sirds un domas vairāk piesietas. Strādā labāk par galīgu neprašu, bet pušu arī neplēsīsies.
Teiksi, ka atlaidīs? Pabaidīsi, ka bezdarbnieki rindā stāv? Neiedarbosies. Jo abas puses labi saprot, ka tas talantīgais sliņķis tomēr ir labāks par bezdarbnieku tieši no skolas sola, bez dzīves un darba pieredzes.

_Krasula_  "Kā tas var būt, ka cilvēkam katru otro dienu jāaizrāda, kā to lietu nedrīkst darīt, bet viss kā pret sienu."
-----------------------
Tas būtu jājautā tam cilvēkam, kurš tā rīkojas-kādi ir viņa argumenti.
Atkārtotas bezatbildības nevis neizpratnes jeb pieredzes trūkuma gadījumā, piekrītu Deisai, ka ir jāmeklē cits darbinieks/-i, kurš veiktu šo darbu vismaz apmierinoši. Vienalga cik ilgu laiku un kadru rotāciju tas prasītu.

no_matter  Ko var iegūt, ko var uzlabot, meklējot problēmu cēloni citos ne sevī? Paladot šādas tēmas, mani pārņem izmisums... PAGALE VIENA NEDEG
Arī man ik pa laikam uznāk vēlme meklēt vainīgos, attaisnojumus savai rīcībai, kas ir radījusi nelabvēlīgas sekas, un dalu galā vienmēr izdodas saskatīt savas kļūdas. VIENMĒR!

SaintSin  Pamatproblēma (jeb pamatnosacījums) ir šada:
ka normāls cilvēks ilglaicīgi un normāli vare pastrādāt par tādu atalgojumu, ar kuru reāli var izdzīvot. Var pāris mēnešus izvilkt ar nelieliem ienākumiem. zināmā mērā nenormālību parāda arī prasība, ka kredītus dod, ja cilvēka ienākumi mēnesī ir no 270EUR...
Tas, ka te valdības un šķēles stilā pļurkst par darba ražīgumu, īsti neatbilst patiesībai. Ja ārzemēs darbiniekiem maksātu tikpat maz kā pie mums, sen jau būtu strādnieki pacēlušies un apgriezuši kaklus "darbadevējiem". Pie mums ir sasodīti augsts tolerances līmenis.
Te kāds var pateikt, kāpēc pēdējā gada laikā valdībai un deputātiem vajadzēja pacelt par tūkstoti algas? Nu ja jau šķiet, ka maksā maz, tak lai iet privātbiznesā... bet nē - zin, ka tur ir ļoti smagi strādāt, nav brīvdienu un par rezultātiem būs atbildība.
Bet tas, ka darbiniekus atrast ir grūti, diemžēl ir taisnība. Ir tāds krievu vārds "vyrozhdenije", tad tas arī ir noticis gan ar darbiniekiem, gan darbadevējiem, jo vienos ir ieaudzis "kā maksā, tā strādāju", bet otrie domā, ka laimīgam jābūt par to, ka vispār ko maksā.
Bet darbadevēji par to, lai būtu normāls atalgojums, cīnās ar darbaņēmējiem, nevis ar likumdevējiem.
Sociāli atbildīgiem darba devējiem ir izdevīga liela minimālā alga un mazi nodokļi. Lai nodokļi labāk pildās no ienākumu nodokļa no lielām summām un apgrozījuma, nevis cenšās plēst sociālo no pusslodzēm..

SaintSin  90.to gadu sākuma cilvēki un tagadējie jau ir pavisam savādāki cilvēki. To var teikt gan par bērniem, gan pieaugušajiem. Tā laika cilvēki paši bija ar mazākām prasībām, grūtākos apstākļos izturīgāki. Tagad - visādu pabalstu sabojāti.

etc  Ieteikumi: Nozīmēt vecāko/brigadieri, kas uzrauga pārējos un aizrāda, ja kāds ko neizdara. Katram darbiniekam noteikti ir dienesta instrukcija - lai no darba brīvajos brīžos palasa. Elektrība netiek nodzēsta? Vecā, pārbaudītā metode - uzraksti pie slēdžiem "Aizejot izslēdz gaismu". Otrs variants - sapulce, publiskojam mēneša ciparu, ko notērē, tad nākamā mēneša, u.t.t. Nenodzēsāt gaismu - lūk.
Iebildumi? Darbā stājoties, strādājošie zināja, kas un kā būs jādara. Neizdara, nepaveic - aizrādījumi, izdara, paveic - jāpaslavē. Uzslava dažreiz nostrādā kā labākā motivācija.

Lele  Lasu Tavus komentus cauri teemai un visu laiku aciis duras ES (uz pjedestaala) un VINJI - dzeeraaji, lohi utt...
Tavaa darbaa esi TU, ir VINJI.un ir DARBS, kas ir jaadara...bet nav komandas, kas dara kopeeju darbu, kaut kaadu meerkju sasniegshanai.

Es no sirc Tev ieteiktu aizbrauktu uz gadu pastraadaat aarzemees un paskatiities kaadas tur ir darba deveeju - darba njeemeeju attieciibas, kaadas ir darba instruktaazha, kaada ir komunikaacija starp darba kolektiivu, kaada ir motivaacija, kas liek tualeshu tiiriitaajiem stradaat vienaa darbaa vietaa 20 gadus...

Tad arii ieguusi pieredzi kaa panaakt, ka apkopeeja aizver logu....un gribees stradaat pie Tevis par pa minimaalo algu.

pomerance  Nemokies- vai nu ej projām, vai ieslēdz pofigu. Uz tādiem kā Tu, turas daudzas budžeta iestādes, man pat šķiet, ka veselas nozares. Un vadība to izmanto, ka būs kāds, kurš ar pilnu atbildību, par mazu algu vāks visu sūdus un par katru pamuļķi atbildēs, bet Tu nomierinies un ļauj visam iet savu gaitu, lai brūk un gāžas, jo ātrāk, jo labāk.

VECA_PIEPE  Viena dāma man paziņo, ka, strādājot divas dienas pa divpadsmit stundām, viņa nespējot sakopt savu vienu istabu kopmītnē. Tas jau nekas, ka viņai 15 dienas mēnesī brīva. Kad pasaku, ka man ir viena brīva starp divām nedēļām un privātmāja ar zālāju, kas jākopj, tad dusmīgi sabožas (c)

Darba devējs, kurš ar atbildību izturas pret savu biznesu, strikti pieturas un balstās uz abpusēji ar darba ņēmēju noslēgtā, darba līguma pamatiem,...kas izslēdz jebkuras domstarpības starp darba devēju un darba ņēmēju.

Tava problēma: darba devēja nespēja ieturēt attiecību distanci ar darba ņēmēju.
Beidz čupošanos ar savā biznesā nodarbinātajiem, izslēdz jebkādu draudzeņu un draugu būšanu sava biznesa jomā ar saviem padotajiem.
Padomā pati, ta kas Tu esi par sava biznesa noteicēju,...ja izved kašķi ar savu padoto par viņas dzīvokļa tīrīšanu un Tavas mājas pagalma zāles pļaušanu?
Kāds sakars Tavam biznesam konkrētā darba jomā...ar Tava darbinieka mitekli un Tavu privātmāju? Divu kašķīgu tirgus sievu andele,...ne darba devēja un darba ņēmēja darba saistības.
Wot...un šitāda biznesa wūmene spriedīs taisnu tiesu saviem padotajiem,...i bio rio, ka to māmiņu aiz´kājiņas,...ta ne sevi cieni, ne arī pret saviem padotajiem cieņu zini!

pomerance  piepe, tā ir budžeta iestāde, nekāda biznesa

vivjenna  veca_piepe, es gan sapratu, ka cilvēks runā ne jau par savu biznesu, bet ir tikai priekšnieks valsts iestādē. Tur nu ir liela starpība, un cilvēki mēdz iet pie vadības ar savām sūdzībām un pretenzijām, arī tādām smieklīgām. Vadītājam visas jāuzklausa un jāizvērtē, un jānoliek darbinieks pie vietas. Nevar pateikt, ka man priekš tevis nav laika un vispār tu man neinteresē.

VECA_PIEPE  Kā Jūs tiekat galā ar saviem darbiniekim?
(c)

Tēmas pieteikums un tās īsais apraksts, neliecina par to, ka žēlabas par nespēju pildīt savus tiešos pienākumus, ir izteikusi kāda veikala vecākā pārdevēja vai veikala vadītāja.

Un starpība ta kāda: sava biznesa vūmene vai kāda cita biznesa algota darbiniece, kura netiek galā ar saviem tiešajiem pienākumiem, ir iedomājusies sevi par nabas centru, bet sajēgas par nabu nav nekādas?
Ta vispirms tad, lai pati uzmanīgi izlasa savus pienākumus sevis parakstītajā darba līgumā un sāk tos strikti ievērot,...ne tirgus bābieša stilā tos kulturāli pieprasa ievērot zemāka ranga pārdevējām un apkopējai.
Man liekas, ka bišķi par daudz no sevis nevajag iedomāties,...galā ar saviem iedomu kalniem netiek un ta nu meklē serova osļonka, uz kura pleciem savu nošu uzmest!

iedvesmotaja  Es pat ļoti Tevi saprotu,jo pati biju nolēmusi paņemt divas darbinieces un pati strādāt tikai radošo daļu,vienas dienas pietika ,lai saprastu,ka cilvēki tiešām reti kurš grib strādāt,vai nu visu laiku jāsēž klāt un jāskatās uz rokām,vai arī kā uzraugam nepārtraukti jāmāca.Nospļāvos un padzīnu.Nezinu ,kas notiek ar cilvēkiem,bet nemāk vairs paši ar savu galvu domāt un rēķināt laiku,lai varētu vairāk nopelnīt.Redzu arī citiem draugiem ,visi mokās ar strādniekiem,kāpēc maksāt lielu algu,ja viņš to laiku darbā tikai novelk-nosēž.

ne_meklejumos  Laikam dzīvnieku patversme, citu valsts iestādi saistībā ar dzīvniekiem iedomāties nevaru. Berzt mēslus par minimālo, tas nav nopietni. Ja tā ir sirdslieta, tad strādās rūpīgi, citādi kontingents apšaubāms, kurš kaut cik izglītots to darīs.

vivjenna  Mana priekšniece mūsu pavāreni pāris reizes sodīja ar naudas sodu par regulāri pārsālītu ēdienu. Privātās firmās sodīt ir vienkāršāk. Kādu laiku līdzēja, bet tad aizgāja pa vecam. Tad gribēja viņu nomainīt ar citu. Izstaigāja nodarbinātības dienestu, pavāru skolu, bet visur pateica, ka neviens par minimālo nestrādās, kaut arī var paēst par velti, un vēl kaut ko mājup paņemt. Tādi nu ir pašlaik tie bezdarbnieki.

PatiesibasKalns  Izglītotie muļķi, bet par ko tur brīnīties?
papīrs taču svarīgs/

Drole  Izskataas, ka vairums padomdeveeju nav bijushi darbadeveeja statusaa un nespeej iedomaaties, cik ljoti sociaalo spilvenu sisteema ir sapuudeejusi darbanjeemeeju praatus. Ja agraak tie kaut cik kusteejaas, baidoties palikt bez ienaakumiem, tad tagad vinji var atljauties pilniigi ignoreet dd prasiibas, jo zina, ka valsts tos uzturees. Vienkaarshi ir kontingents, kas nereagjee uz jebkaadu ´motiveeshanu´; dd var luugties un izpatikt kaut raapus, proletaariskais aplombs shim slaanim ir iedvesis, ka tas ir domineejoshaa shkjira un attieciigi jaauzvedas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu