Nacionālā piederība un pārliecība.

Vai jums tas ir svarīgi? Ja vēl cilvēka tautība varētu nebūt būtiska, tad kā ir ar politiskajiem uzskatiem, reliģiju? Vai varētu paaugstināt savu tolerances līmeni skaistu, daudzsološu attiecību vārdā?

newgame  Vegani parasti tadi kaskigi.

alvis25  Kā es varu cienīt cilvēku kas šeit ierodas un pieprasa kaut kādas tiesības . Mani radinieki arī ir bēgļi ASV , bet tur visu sasniedza ar darbu . Bet šeit kaut kādi ierodas un cenšas ko pieprasīt . Sāc strādāt un tad redzēsim vai esi šeit iederīgs .

AivarsN  Ne ar vienu vien visādi citādi simpātisku ohojieti ir nācies sastrīdēties tieši dēļ atšķirīgajiem politiskajiem,vai reliģiskajiem uzskatiem. Arī par vīrieša un sievietes lomu ģimenē ir bijušas nopietnas domstarpības. Pret citām tautībām gan man nav aizspriedumu,ja vien saprotu ko viņa man saka. No visām pusēm mūsu mazo tautiņu cenšas sanaidot,jo kaut arī skaitliski maza, tomēr saliedēta tauta ir varens spēks. Vai tas nav stulbi,ja tikai tamdēļ daudzi cilvēki nevar nodibināt jaukas attiecības?

Kristine_78  Vapros ņe poņat

LaskovijMerzavec  Kamēr labi kniebjas un neaiztiek manas smadzenes - tikmēr varu būt ļoti tolerants:)

DanaL  Un kad sāksies kāds pavisam ikdienišķs kašķis, tas tolerances līmenis tā kritīsies, tā kritīsies... kas maz neliksies.

NL_O  Gribētos jau teikt, kā pirmajā komentārā "Nē,ka tikai cilvēks labs.", bet man ir (iegūta) alerģija pret musulmaņiem; un tagad tā tikai pastiprinās. A ´ieguvu´ es to gadus 30 atpakaļ, dienējot varenās PSRS armijā, kad mani pārtransportēja no šīs vienotās valsts nemusulmaniskās uz musulmanisko daļu, un, gandrīz precīzi uz kartē neiezīmētās robežas starp šīm daļām, vagonā skaļi atskanēja ~75% vienota fanātiska kņada, ko varētu ~ tulkot kā "Allah Akbar!".

AivarsN  Muslimiem nav problēmu ar dzimstību, ļoti niecīgs šķiršanās procents,viņi apbrīnojamā vienotībā vēršas pret citām reliģijām un kultūrām. Nu kā lai te īstens letiņš nepaliek zaļš no skaudības,ja mums ar visu to minēto ir galīgā d....?

raina1970  Ja cilvēka uzskatos, attieksmē, darbos būtu man nepieņemamas lietas - tad nekādu attiecību nebūtu. Tautiba ka tāda ir visai nosacīts kritērijs, bet politiskie un religiskie uzskati var visai spēcigi jaukties pāra ikdienā un sadzīvē. Ja ir visai atskirīgas vides kura auguši, tradīcijas, kuras ievēro, vai vēlās ievērot, uzskati, kurus apstiprina ar darbiem- tad nekas gan nevar līdzsvarot to diskomfortu, kas veidojas starp cilvekiem.

Neesmu_Alise  Tautība nav būtiska. Bet nespēju iedomāties attiecības ar politiskiem radikāļiem, jebkura novirziena fašistiem, nacionālā naida kurinātājiem, reliģioziem fanātiķiem, sektantiem, pseidovieduma apmātiem gaišreģiem, dziedniekiem, astrologiem....

velneens16  Dievs pasarg, lai es ar kāu čučmeku vai velns sazin ko ielaistos?...ejat tak pa gaisu...ne mūžam!

Rudensroze18  Ir ļoti būtiska. Viens no man svarīgiem priekšnoteikumiem, lai saprastos ar cilvēku, ir tas, ka ir līdzīgi uzskati, domāšanas veids un ´background´. Savādāk kašķi var sanākt uz līdzenas vietas.

miglainaa_plava  Tāda sajūta, ka Latvijā lielākai daļai ir nospļauties par nacionalitāti, visi tik toleranti, tā jūsmo par krieviem, par bēgļiem, par melnajiem, par angļu valodu... To es redzu apkārtējos cilvēkos. Man personiski IR svarīgi, bet jūtu, ka jāpaklusē, lai mani nonodēvētu par necilvēku, fašistu, nacistu utt. Protams, ar krieviem ir jārunā viņu valodā, citādi esi naida kurinātājs.
Atbildot uz jautājumu, tad nododot savus uzskatus ne pie kā laba attiecības nenovedīs. tā jau ir necieņa pret sevi pašā sākumā. Kas būs vēlāk? Kā vispār ir iespējams dzīvot ar cilvēku ar citām vērtībām?

neko  Jautājums kam vispār vajadzīgas attiecības kas balstās uz toleranci jebšu latviski izsakoties pieciešanu. (angl. "tolerate" = latv. "paciest, pieciest")

Atliek tiek piekrist Drole teiktajam: "paaugstināt savu tolerances līmeni´ ir eifeemisms no ´pakljauties stipraakajam bez ierunaam´ ? :D"
Ar piebildi ka stiprākajam - tas ir labākajā gadījumā, ne reti visiem pēc kārtas - arī vājākajiem:))

Autorei: "Tolerance būtu viena puse - domājošā, saprātīgā."
Kļūdies, vienīgais veids kā pieņemt nepieņemas lietas ir ir par viņām nedomāt. Ignorēt... izlikties ka viņu nav. Kā sāc domāt, tā sakas ziepes.

Postremo  man ir vienalga tava religgija, liidz tu nesaac baazties ar to man virsuu ! Kaa te viens otrs nonstopaa daraa, oHo komentaaros !
Un, diemzzeel, no savas pieredzes varu teikt, ka musulmanniem ir vieta tikai....savaas musulmannu zemees ! Punkts.

JurisK  Jaa, labaak lietot vaardu - pieciest. Tas ir jeegpilnaaks. Piem. - man nav daljas par citiem cilveekiem ljauzhu druuzmaa pilseetaa, es vinjus piecieshu, bet liidz robezhai, kameer vinji nenonaak manaa intiimajaa zonaa un, nedo dies, neuzkaapj uz kaajas. Man ljoti patiik tas biibelsteiciens par otra vaiga pagrieshanu! Jo taalaak nekas nav teikts, kas notiek peec tam, kad tev iesit arii pa otru vaigu! Var un vajaga pieciest un saprast atshkjiriigaas lietas, kameer neesi ´´dabuujis pa otru vaigu´´

av2  jaa , lielpilseetu es arii tikai pieciessu ....ar sakostiem zobiem reizeem, jo dizive piespiezz, bet ja buutu izveele, prom...un taalu no tiem bariem, trafikiem, trokssnna. Latvijas lauki ir ideaali, vismaz man....

limonija  "Muslimiem nav problēmu ar dzimstību, ļoti niecīgs šķiršanās procents,viņi apbrīnojamā vienotībā vēršas pret citām reliģijām un kultūrām. Nu kā lai te īstens letiņš nepaliek zaļš no skaudības,ja mums ar visu to minēto ir galīgā d....?"(c) Redzu, ka Tu, AivarN, nekad neesi aizdomājies par to, KĀ viņi to visu Tevis apjūsmoto panāk...Tad no zaļās skaudības nebūtu ne vēsts, ja kaut vienreiz būtu redzējis, kā sit sievietei tikai par to, ka viņai nav lakats galvā...
P.S. Pilnīgi piekrītu, ka muslimiem ir vieta tikai savās zemēs ar visu savu bagātīgo tradīciju arsenālu, bet - ja grib dzīvot Eiropā, tad - jāeiropizējas. Arī pazīstu šamo dzīvi no agras jaunības, jo nodzīvoju vienu vasaru Čečenijā(darbs studentu vienībā) - sasmēlusies(Raiņa vārdiem) info par viņu dzīvi esmu tik daudz, ka pietiek visam mūžam - ļoti labprāt redzu viņus ejam, nevis nākam...

neko  limonija: nu ņemot vērā, ka mūsdienu Eiropā vīrietim uz ikdienā staigāt ar ieroci skaitās politnekorekti, ideja par sieviešu atbruņošanu ietērpjot viņas parandžās būtu tikai godīga un vienlīdzīga:) Ja reiz atņemam ieročus tad visiem. Bet neviens jau nesolīja ka jebkas šinī dzīvēs būs godīgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu