Kā rodas nežēlība-bara instinkts?

Vakar paskatijos ziņās kur bariņš pusaudžu visādi ņirgājās par savu vienaudzi.Sita,spārdija,grieza ar nazi matus un to visu izlika internetā.Tādu notikumu ir daudz kur bariņš ņirgājas par kādu vājāku upuri.Parasti to izprovocē kāds bara līderis-autoritāte.Bērni gan šajā ziņā ir nežēligāki un primitīvāki.Bet arī pieaugušo vidē ir sastopamas tādas situācijas,kad BARS izvēlas vienu spārdāmo kucēnu.Tad no kurienes tas rodas?Un kāpēc daudzi pakļaujas šim baram?Vai baidās ka iebilstot paši var kļūt par upuriem?

Mendra  Tā arī rodas, tāpēc ka vairākums uzskata, ka tā ir norma/tā jau ir bijis "tāda ir dzīve"/"ne pirmais, ne pēdējais"...
Cilvēces dabīgā atlase - lai izdzīvotu kas? Visapkārt stulbeņi un gļēvuļi... Nevajag piesaukt zvēru pasauli, cilvēki vienmēr/visos karos ir primāri iznīcinājuši pašus gudrākos un spējīgākos!

fargo  vai tas ir par to, kur četri nēģeri nolaupīja garīgi slimu balto un divas dienas viņu mocīja un to filmēja un tas notika čikāgā un tas tika pavadīts ar frāzēm "piedrāzt baltos, piedrāzt trampu?" "fuck white people", "fuck trump"?
ja par to, tad pirmkārt, tie bija jau pieaugušie, nevis pusaudži. viena vecuma ar upuri. otrkārt, konkrētais notikums ir liecība ļoti dziļajam naidam, kurš tiek kultivēts starp nēģeriem pret baltajiem.

raina1970  Bara instinktus nosaka- daba, tur neko padarīt nevar. Aprakstīto situāciju- izprovocē pats upuris, jā, jā.. ciniski, bet tā tas ir. Likumsakarības , kas strādā šādās situācijās- izdzīvo stiprākais, tālāk- darbojas piederības princips- vēlos izdzīvot, piederēt veiksmīgo, stipro, vadošo indivīdu baram- tātad- vājākajam ir jāpazūd..

Mendra  Un, kur tad evolūcija? Kādā ziņā "stiprākais" un priekš kam mūsdienās? Tas ir attaisnojums sliktām manierām un patvaļai! Tas, ka kāds neuzbrūk (vēl pie tam barā), nenozīmē, ka viņš ir vārgs, dumjš, vai nespējīgs iekļauties apkārtējā vidē. Uzbrūk jau ne tā labākā sabiedrības daļa, kurā būtu jēga iekļauties. Vismaz apkārtējiem būtu jābūt nostājai, ka tā ir drīzāk gara/domas/morāles atpalicība, nevis norma. Jebkuru pie vietas var nolikt arī citām pozitīvākām metodēm, uz to būtu jātiecas izglītotai sabiedrībai. Diemžēl laikam vairākums jau ir iekļāvušies un turpina piekļauties ne tai izcilākajai sab. daļai...

Pillerina  Ģimene un senči "slimi". Cita izskaidrojuma nav. Gēnu mutācija, gēnu atmiņa - nez kurā paaudzē iebrucēji senčus izvarojuši, tā pēcteči piedzimst un nodod vardarbības dīgļus nākamām paaudzēm. Ir ģimenē iekšēja vardarbība pret bērnu, uzmanības neveltīšana un bērns dēļ nelaimīguma un atstumtības kļūst slikts, tāpat kā pa ģimenes līniju attieksme un izjūtas nodotas jau intelektuāli.
Tādi paši un vēl slimāki ir tie, kas spīdzina dzīvniekus - gan pamestos, gan it kā savus, kurus iemetuši pie ķēdesvai uz ielas.

neko  Gēnu mutācija, gēnu atmiņa - nez kurā paaudzē iebrucēji senčus izvarojuši, tā pēcteči piedzimst un nodod vardarbības dīgļus nākamām paaudzēm.
---
Nu ko Tu te muldies...:)
Tad jau sekojot tavai loģikai visi kas neuzticas sievietēm var sevi atasnot, ka kurā tur iepriekšējā paaudzē viņa senčiem nācās pakļauties pirmās nakts tiesībām un viņa "gēnu atmiņa " tagad stāsta ka sieviete pat kāzu naktī sakumā paviesojas bagātāko gultā aiz kam viņam ticēt nevar:)

solimarja  Ģimene ir visa pamats, ja audzinās VISI savus bērnus, tad nežēlības nebūs, bet diemžēl sava laika trūkuma dēļ, naudas pelnīšanas dēļ, savu vēlmju dēļ... aizmirstam par bērniem, kuri mācās no masu mēdijiem, meklē draugus, nonāk bariņos...

raina1970  Mendra- tas, ka mūsdienās mēs nemedījam mamutus un nedzīvojam alās nenozimē, ka gadu tūkstosiem dabas veidotie noteikumi izdzīvošanai ir atcelti kā nevajadzīgi... mainās tikai izpausmes, nevis būtība. Sabiedrība ar noteikumiem, un uzvedības paraugiem, principiem - ir makslīgs veidojums patiesībā, tadēļ- nevajag brīnīties, ka virsroku ņem dabīgas izpausmes- arī šādas.Un runāt par pozitivām ietekmes metodēm- nu atvaino, ne vienmēr , pareizāk sakot- ļoti reti tās nostradās pret indivīdu, kuram adrenalīna izstrādne iet pari malām.. Vājais - baram ir potenciali bīstams- arī tā ir taisnība-- bīstams ar savu vājumu- kādās situācijās tas var apdraudēt citus barā esosos- aizbēgt, izglābties, var nelietderīgi izmantot dažādus resursus, viņu var vajadzēt stiept, , nest, barot, ucināt,un kamēr to darīs- bars nevarēs pilnvērtīgi funkcionēt.. Tā ir atmiņa, kas nāk gadu tūkstosiem līdzi- kā izdzīvot. Nežēlība vienmēr ir bijusi un būs- nevajag domāt, ka tai nav vietas dzīvē, ir un pavisam noteikta- ta palīdz izdzīvot.... Vienkārsi tai energijai un resursiem, kas atraisās šādās situacijās- deŗeja piemeklet citādu izpausmi .

jurks  Vardarbība un Garīgi- intelektuāla sabiedrība ir nesavienojami lielumi! Protams, mums ir kur augt, es atbalstu rodu šai domai piedaloties Teze pasākumā un piedzīvojot šo cilvēkdraudzības brīnumu! Mēs tik aizrautīgi spriežam par dažāda veida vardarbību un nosodam to, tas ir labi, jo liecina par mums to labāko! Bet ir vēl arī vardarbība pret dzīvību, kas ar likumu ir atļauta, un tā ir vērsta pret viss mazākajiem un neaizsargātākajiem mūsu- cilvēku dzimtas pārstāvjiem! Kaut kā rodas sajūta, ka tas nav īpaši aktuāli, un arī par dzīvībām viņus nevar uzskatīt! Bet var būt, ka sabiedrība, kas pieļauj vardarbību, kā normu, jau dzīvības rašanās un veidošanās sākumā!! Un turpinājums jau nav grūti paredzams! Mums vieglāk ir pievērst uzmanību sekām nevis cēloņiem!!

adamsone  Primitīvi un gļēvi cilvēki, kas spēcīgi jūtas barā, jo tad nav jādomā. No pusaudžu bara visiem jāturas tālāk, nekad nevar zināt, kas viņiem ienāks prātā.
Ko jūs te muldat par vājo, kas traucēs baram. Troglodīti, padomājiet tak ar savām smadzenēm, kamēr vēl nav pa p**aļu ārā izkritušas...

psychobitch  šoreiz tiešām jāpiekrīt adamsonei, jo reti kurš domā ar smadzenēm, nodarbojas tikai ar to nēsāšanu sev līdz, nezinot pat kam tās domātas...

raina1970  Arī barā esot ir jādoma, jo pastāv gana noteikta bara hierarhija.un ja velās barā saglabat savu vietu vai būt komfortablakos apstāklos- tad nedomāt nevar.. un ir vel viens moments- nereti dabas likumsakarības un sabiedrības uzstādījumi- kas ir pieņemami, kas nē-- kardināli atškiras. Un tad veidojas neizprotamas, bieži - kritiskas situācijas.Par vājo, kas ir bīstams - baram, tā nav nekada jaunā doma, vai kaut kas ekselents- to ļoti pamatīgi ir pētijis un labi skaifrojis ne viens vien psihiatrs, piem. prof.Ļitvaks. varu ieteikt palasit viņa darbus, jo tur ir daudz logisku un interesantu , argumentētu un izskaidrotu gan no medicīnas , gan no socialantropologijas viedokļa-momentu.

jurks  bumpastiks! jaa vardarbiiba! paskatsimies uz sho teemu plashkaa lenjkjii! stipraakais dara vardarbiibu pret vaajaako! apskatiisim kritisko gadiijumu: pieaugushi, speeciigi cilveeki dara vardarbiibu pret dziiviibu, kad taa ir veel pavisam nevariiga un neaizsargaata!! tam vajadzeetu buut par galveno uzmaniibas piesaisti! jo visi citi ir tikkai likumsakariigs turpinaajums vardarbiibai pret indiviida veseliibu un dziiviibu, un otrshkjiriigs jautaajums ir cik daudz paaridariitaaju, kaada vecumu atshkjiriiba un tt.

Mendra  19:47
Jebkurš var būt vājāks kādā laika posmā, tas neliecina par vispārēju vāju potenciālu (pie cilvēkiem savādāk kā zvēriem).
Tiek ietekmēti arī spējīgie, kuri var aizņemt kāda iedomātu vietu, bet tādā veidā sabiedrība kopumā zaudē, ne iegūst.
Neredzās, ka pieaugušie tādā pašsaprotamā veidā fiziski nolinčotu piem. pedofilus, vai slepkavas (runa par mūsu sabiedrību).
Tad, kas ir ar pusaudžiem, sanāk tie iznes sabiedrībā vecāku slēpto nerealizēto agresiju (uz jebkuru uz kuru var atļauties)?

furnitura  Kādreiz viens cilvēks dāma, kas ņirgājās par kolēģi, godīgi tā arī pateica - tā ir izklaide. Nekas vairāk. Nekādi dižie iemesli vardarbībai nav nepieciešami. Vienkārši prieciņš, bauda no tā, ka kāds raud, sāpēs bļauj, pārdzīvo, domā kāds tam visam iemesls, kāpēc ar mani tā... Protams, tas kolēģis atšķīrās no vairākuma. Taču viņš nebija nedz slikts cilvēks, nedz dumjš, nedz ļauns, citā sabiedrībā viņu pieņemtu un ar viņu draudzētos. Tāpēc arī bērniem, kurus apceļ, iesaka vienkārši noaminīt skolu. Citā kolektīvā var būt pavisam cita attieksme.

furnitura  Mani interesē arī jautājums, kāpēc ir cilvēki, kuriem nekad neienāk prātā pazemot citus? Ar viņiem kaut kas nav kārtībā?

av2  es skolaas aizstaaveeju tos, ko apceela. Draugu man daudz taapeec nebija.Jo arii nerespekteeju , ibj, "barvezzus". Un tie dazzi draugi , kas bija, ir veel ssodien. Es jau saprotu, ka dazziem, ko apceela, vajadzeeaj iisteniibaa to..."stimulu" , bet tomeer, ja bez jebkaada iemesla saak fiziski 5 puikas sist vienu, mazaaku. Pretiigi. Vismaz sev liidzveertiigu buutu izveeleejussies.
Kaapeec taa notiek? Kautkur dzilli zemapzinnaa, mees esam, kaa dziivnieki. Paskatieies dziivnieku pasaulee, un viss buus skaidrs :( Pluss, naturaali , tie, kas "veelaak no koka nokaapussi " , nu tiem tie instinkti parasti nnem virsroku intelektam.

raina1970  Cilvēks, kuram nav nepieciešams pazemot citu- vienkārsi ir harmonijā ar savu vietu - dzīvē, barā, un nejūt apdraudējumu tam visam. Ja apstākļi mainītos- ej nu sazin , kādas savas īpašības viņš izmantotu.Un arī izcelt cilvēku ārpus dabas veidotajām likumsakarībām- tomēr nebūtu pareizi. Lai kā mēs ar savu smadzeņu darbību atšķitramies no citām sugām , tomēr - arī esam no tās pašas šnites.Pedofils vai slepkava- lai cik negatīvs personāžs sabiedrības morāles un visos citos uzstādījumos būtu- nebūt nav vājš indivīds.Tādēļ arī nesanāk tik vienkārsi ar to linčošanu. Pusaudzis - tā ir vēl nestabila nervus sitēma, pieredzes un zināšanu trūkums, bet - vienlaicīgi- indivīds, kurš saprot, ka vēlās kādu sev komfortablu vietu dzīvē.. un pusaudža gadi- tas viens liels mišungs no meklējumiem, kļūdām, fizioloģiskiem procesiem, visa kā.. adrenalīns tur sit augstu vilni

psychobitch  parasti šādu uzvedību pusaudži ir novērojuši savās ģimenēs, kurās konfliktsituācijas risina ar spēka pielietošanu pret vājāko - nereti pusaudzis pats, prestižu ģimeņu atvases, kuras ir pieradušas visu saņemt uz paplātes un pieradušas uz visatļautību parasti uzkundzējas arī saviem vienaudžiem, sajūtot savu pārākumu un varu pār tiem, tātad ļoti liela nozīme ir šo jauno cilvēku ģimeņu piederība pie konkrētā sabiedrības slāņa un vecāku ieguldījumu sava bērna morālajā audzināšanā, nenobrieduša psihe var līdzināties ar baltās lapas īpašnieku, tātad pie atbildības būtu vispirms jāsauc bērnu vecāki, kuri savus lolojumus izlaiž ārā pastaigāties bez uzpurņiem...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu