Vai ticat kā Liktenis būs lēmis tā arī būs?

Vai katra cilvēka liktenis ir jau paredzēts un ieprogrammēts no Augšas un to programmu mainīt nekādi navar?Kā saka kam lemts noslīkt savādāk nenomirs?Vai tomēr mēs paši varam veidot un ietekmēt to savu likteni?Vai tomēr pastāv likteņa ironija ka kāds notikums var pilnībā mainīt dzīvi un tātad arī likteni.

piladzoga  var spriest visādi ,bet ..neviens nezin kāds ir liktenis un tāpēc arī nevar zināt pats ko mainīja ,jeb tā bija noteikts :DDD

Deisa  Liktenis, Dieva prāts, veiksme/neveiksme... Kā nu kurš to nosauc, bet apzīmējums viens - nezināmajām likumsakarībām. Mēs nezinām, kāpēc notika tas un tas, tad nu attaisnojam - liktenis, Dieva prāts utt. Pupu mizas. Vienkārši ir smalkas formulas un neiedomājamas vienādību virknes, kuras mūsu ierobežotais prātiņš nespēj aptvert, da i viss. Es ticu, ka pilnīgi viss ir likumsakarīgi.

Deisa  Un mazliet filozofiskāk pieejot - var būt liktenis vinnēt loterijā, ja loterijas biļete nav nopirkta un to neviens dāvināt arī netaisās? :)

Edgars37  Pilnigi piekritu 13:13, labak un precizak neuzrakstit👍👍👍!

bratka  Šajā iemiesojumā esi ierad(ies)usies iegūt jaunu dzīves pieredzi, labojot karmiskos parādus. Tātad arī visus notikumus veidojam paši ar domas spēku, bet ir izvēle to nedarīt.

fargo  lai arī tas būtu ļoti ērti un attaisnotu cilvēka izvēles savas dzīves laikā, bet - nē, tā nav. cilvēku dzīves nav ieprogrammētas, lai arī dzīves gaitai ir tieša saistība ar cilvēka raksturu, bet vēl lielāka saistība tai ir ar lēmumiem, kurus cilvēks izdara morālo dilemmu priekšā savas dzīves laikā.
tāpēc, tiesas dienā, attaisnojuma ar šo nebūs. ņeprakaķit.

puuuka  Neticu nekādam liktenim,katram cilvēkam ir dota izvēles brīvība,kādu ceļu izvēlās,tādu arī iet.

Deisa  fargo - a kad tā tiesas diena būs? Ja jau gadu tūkstošiem nav bijusi, tad visdrīzāk miljoniem arī nebūs. Ar to tiesas dienu gan Radītājs būs kaut ko šreijā salaidis. Nu, visdrīzāk ne Radītājs, bet bībeles tulkotāji un rediģētāji. :) Būtu iekļauts Toma evanģēlijs, tā bilde būtu nedaudz citādāka, bet baznīcai tas nav izdevīgi, līdz ar to atliek ticēt uz Vārda visām redakcijām un cilvēkprāta tulkojumiem.

fargo  deisa, tu savu izvēli izdarīji, cik es saprotu. tādā gadījumā, man nav vēlēšanās tev kaut ko mēģināt pierādīt.

Satan  Neticu.
Vienkārši kā būs tā būs.(atbilde jautājuma autoram)

Deisa  fargo - kā var izvēlēties ticēt kaut kam nesaprotamam, nepilnīgam, ko ietekmējuši n-tie cilvēki, kurus nezinu un nevaru pārliecināties par viņu dievišķību, kam noteikti ir jābūt, ja jau pieliek roku Dieva Vārdam? Mēģināt izzināt var, bet, jo vairāk izzin, jo vairāk nepilnību un neskaidrību izpeld. Vienkārši ticēt uz vārda ka, ja līdz mūsdienām infa nonākusi, tātad ir Dievišķa? Tad jau nav brīnums, ka arī Darvina teorijai tic. Ja jau tā ideja vēl ir dzīva, tātad... Un visas citas reliģijas? Arī tām ir sena vēsture, vēl senāka. Tas viss nav cilvēka prātam aptverams, tad kādēļ cilvēks iedomājas, ka viņš zin Patiesību? :) Izskatās pēc lepnības tomēr, Es - Cilvēks!

zetiine  Dzīves scenārijam jau jābūt, kā ta bez tā. Gudrās grāmatās rakstīts, ka cilvēks pats jau to scenāriju ir izvēlējies. Tikkai vairs neatceras. Tā ka liktenis vai mana izvēle, bet dzīve ir ar saviem pārsteigumiem.

AivarsN  Piedzimstam noteiktā laikā un noteiktā vietā. Līdzīgi,kā izvēlamies apgūt profesiju konkrētā skolā,kad sasniegts piemērotais vecums un izglītības līmenis. Varam beigt skolu ar izcilību,kā pagadās,vai izstāties no tās. Tikai dzīvē izvēles iespēju ir daudz vairāk.

inito4ka  ...ticu.

keksene66  Es uzskatu, ka ir liktenis......varbūt pat ne liktenis kā nolemtība, bet uzdevums, kas veicams šai dzīvē . Kāds līdz tam nonāk ejot pa bāni, bet cits.......virzoties pa līkumainiem zemes ceļiem . Un cilvēkam ir dota izvēle.....kā viņš sasniegs savu mērķi un nevajag brukt virsū cilvēkam, ja viņš domā atšķirīgi no jums kāda.....tā ir viņa izvēle un viņa dzīves uztvere. Esmu iemācījusies pieņemt cita viedokli, jo tam otram viņš šķiet vispareizākais......tāpat kā man savs. Un kas manī no tā mainās, ja kāds nedomā kā es......nekas :)
Paturpinot atbildi uz jautājumu, vai kaut kāds dzīvē notikums var izmainīt likteni........nevar, var izmainīt tikai paša radīto scenāriju .

av2  katrs pats veido savu dziivi. Pieraadiet man kaads ko citu, tad runaasim.

Geisha  Es te atsāku studēt astroloģiju. Intereses pēc izdrukāju abu manu lauleņu astrokartes. Viņi ir dzimuši ar 11 mēnešu starpību, bet viņu astrokartes ir ļoti līdzīgas. Kas tas ir liktenis? Nejaušība? Nolemtība? Sagadīšanās?

Satan  av2 _ katrs pats veido savu dziivi. Pieraadiet man kaads ko citu, tad runaasim.
=======================
Tieši manas domas.

adamsone  /diez´ kādas daudzbērnu lūzeriem dzīvē ir izvēles iespējas, skaļi pie sevis prāto/ Sakijā visu pateica. Varētu atstāstīt dažu gadījumus, kur dari ko darīdams, fakts, ka ir sanācis piedzimt ģimenē bez tēva, ir bijis noteicošais. Tāpat iedzimta slimība vai nelaimes gadījums nosprauž robežas. Un tā tālāk. Cilvēku, kuri varējuši iespītēt liktenim, ir maz un viņu piemēru nez kāpēc absolutizē. Ārpus cilvēciskajām robežām viņi tāpat neizgāja. Cilvēkam parastajam ir gandrīz neiespējami iziet ārpus piedzimšanas/audzināšanas/pirmo izvēļu robežām, nu var šīs robežas apzināties, paplašināt kaut kādu robežu robežās :D un dzīvot jēdzīgi nevis likteņoties, ticēt, neticēt....
Bija viena tāda laba grāmata par cilvēkiem, kuri radikāli maina dzīvi, pamet visu, aiziet tur, kur aiziet. Viņi visi beidza slikti, ja par slikti uzskata priekšlaicīgu galu.

Sakija  "Katrs pats veido savu dzīvi". Pierādīt, ka tā nav... ai, tak elementāri...
Viens no piemēriem ar šīs vietnes tēmu. - Satiku kādu, samīlējos, gribu līdz neprātam nevienu citu, tikai viņu. Apzināti gribu, jo tā šķiet gan labi, gan pareizi. Bet viņš negrib. Nu negrib un viss. Un to es ne varu, ne gribu mainīt, jo tā ir viņa brīvā griba.
Gadījumā, ja viņš gribētu, mana dzīve ietu vienu ceļu, bet otrā gadījumā iet citu ceļu.

Tad nu, jautājums - "klikšķi" un iemīlēšanās ir apzinātas izvēles vai tomēr liktenīgas sakritības? Un, kur te ir tas "pati visu veidoju"? Ja iesaistīta cita cilvēka brīvā griba un izvēle?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu