Vai ticat kā Liktenis būs lēmis tā arī būs?

Vai katra cilvēka liktenis ir jau paredzēts un ieprogrammēts no Augšas un to programmu mainīt nekādi navar?Kā saka kam lemts noslīkt savādāk nenomirs?Vai tomēr mēs paši varam veidot un ietekmēt to savu likteni?Vai tomēr pastāv likteņa ironija ka kāds notikums var pilnībā mainīt dzīvi un tātad arī likteni.

AivarsN  Vai piedzimt trūcīgā ģimenē laukos,vai oligarhu,vai mākslinieku ģimenē metropolē. Vai piedzimt ar izcili veidotu,veselīgu ķermeni,vai ar dažādām iedzimtām slimībām, ķermeņa defektiem. Vai būt apveltītam ar absolūto dzirdi,vai nespētu atšķirt pat pustoņus. Vai iedzimtas matemātiķa dotības,vai garīgi traucējumi. Šo sarakstu var ilgi turpināt. Par kādu brīvo izvēli var būt runa? Viens saņem milzīgu mantojumu, vairākas reizes laimē lielajā loterijā,bet kāds cits var visu mūžu pirkt loterijas biļetes,bet nevinnēs ne nieka. Katrs mēs piedzimstam noteiktā laikā,vietā,ar piemērotu ķermeni un spējām,konkrētu dzīves uzdevumu veikšanai un pieredzes iegūšanai. Mūsu izvēle ir tikai zināmās robežās. Jo tālāk novirzīsimies no nospraustā mērķa,jo vairāk vajās neveiksmes,radīsies nepatika,vienaldzība,neapmierinātība ar dzīvi. Tās dvēseles,kuras jau iepriekšējās dzīvēs sasniegušas augstu attīstības līmeni,šajā dzīvē paveic tik sarežģītus uzdevumus un iztur tik smagus pārbaudījumus,ar kuriem iesācējs nekādā gadījumā netiktu galā un vai nu izdarītu pašnāvību,vai sajuktu prātā. Ja virziens ir pareizi izvēlēts,ir spēcīga gandarījuma sajūta,veiksme un cilvēks laimīgs un ar dzīvi apmierināts.

Geisha  Nekā nebija priekšlaicīgi nepadarīsi galu. Kārsies virve saplīsīs, mēģināsi noslīcināties tak kāds izglābs, sadzersies zāles atkal kāds ieraudzīs, izskalos kuņģi un uz durku aizsūtīs. Varbūt tikai droši būtu ciānkālijs. Kaut gan arī par to garantijas nav. Krutku iesmērēs. Un atkal nekā. Bijušais pa logu izkrita no 5. stāva. Degunu salauza un viss. Kaimiņu skuķis no 7. stāva izleca. Kāju salauza. Nāksies vien dzīvot kamēr karmu atstrādāsi.

Ananda_A  Paldies, 18:27! :DDD
Man darbā uz galda vienu laiku zem stikla bija teiciens!
MĒS NEVARAM IETEKMĒT NOTIKUMUS, MĒS VARAM IETEKMĒT ATTIEKSMI PRET TIEM.
Man tas teiciens noderēja-sevišķi saskarsmē ar cilvēkiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu