Uzturlīdzekļu parādnieki Latvijā - ekonomiska vai psiholoģiska problēma?

Uzturlīdzekļu parādnieki Latvijā - ekonomiska vai psiholoģiska problēma?

smaidiigaa1970  Redzi nu, Chris1986, ne Tev elementāras cieņas, ne pieklājības pret sievieti, Tu vēl ņirgājies un apsaukājies. Zinu, no pieredzes, ka tā dara tas, kas jūtas vainīgs - izrāda bravūru (un uzbrūk), jo nekā cita jau viņam nav. :D Un tās sievietes, kas lasa te arī Tavus komentārus, vnk saprot, kāds esi Tu pats. Vai tik daudz Tu saproti? Vai Tu maz pats apjēdz, kādā gaismā sevi parādīji? Smejies vesels! :D Uzrakstīji maz, bet pateici par sevi daudz...

coldlands  Es ar smaidu par smaidigo, vel es smaidu par to, ka mol sievietes ta jau darot to grutako, par to ka sis butu pelnijusas muza alimentus.

smaidiigaa1970  Coldland, tatad Tu ari esi par feministeem?

coldlands  Esmu par sapratigu domasanu, bet ne kerksanu. Ar feminismu tur nav nu nekada sakara.

aija43  Mīļās sievietes, pirms nogānat vīriešus un nokāšat vīrietim pēdejo, jo jums pienākas, atcerieties ka jums aug dēli un viņam arī var gadīties ~slaucēja.
Ir vīri kas pelna ārzemēs naudinu atved bērniem, bet mīļā dargā vēl aizskrien uz uzturlīdzekļu fondu paziņo ka vīrs ir bezvēsts pazudis un vēl no turienes saņem naudiņu kuru vienkārši nolaiž ar draudzenem, pienākas taču. Bērni izauguši Un pekšņi šķirtais laulenis ārzemēs uzzina ka ir parādiņš uzripojis 10 štukas par bērnu neapgādāšanu.
Mīļie vīrieši, visas naudiņas skaitiet tikai caur bankas kontiem un biežāk ieskatieties Latvijas Vēstnesī, nekad nevar zinat kad bērnu mammai draudzenes ieteiks kļūt par slaucēju, jo ir tak likums... un naudiņas par maz ir visiem.

Snowagain  Noteikti šī problēma ir gan ekonomiska, gan psiholoģiska, gan arī politiska. Bērnu "taisīšanā" piedalās divi cilvēki, tātad atbildība obligāti ir divpusēja. Kāpēc sanāk šādi strīdi? Es domāju, ka vienkārši nedomā un nemāk rēķināt. Varbūt ne pa tēmu, bet piektdien TV24 bija raidījums (neatceros, kā saucās), piedalījās V. Krištopāns, M. Gulbis, A.Aleksejevs, un bija apspriešanas temats, ko izteica ekonomists D. Bērtulis - "Ģimene un bērni ir ekonomiski nepamatoti". Ja cilvēks dzīvo viens un ir salīdzinoši turīgs, tad ģimene ir izdevumi, un katrs bērns samazina turību par 30%. Neviens no raidījuma dalībniekiem nesauca šo tēmu par slimiem murgiem, un tātad secinājums - mācieties aprēķināt savas spējas, vai varat atļauties greznību, ko sauc par ģimeni? Attiecas uz abiem dzimumiem!

Deisa  "Civillikuma 179.panta pirmajā daļā noteikts vecāku pienākums gādāt par bērnu "samērā ar viņu spējām un mantas stāvokli". Tomēr, lai nebūtu tā, ka kāds no vecākiem otram pasaka - naudas viņam nav un tāpēc arī uzturlīdzekļus nemaksās, šī paša likuma panta piektā daļa paredz, ka valstī noteiktais minimālais uzturlīdzekļu apmērs ir jānodrošina jebkurā gadījumā neatkarīgi no spējas uzturēt bērnu un mantas stāvokļa.

Neviens vecāks nevar tikt atbrīvots no pienākuma nodrošināt katram savam bērnam vismaz minimālo uzturlīdzekļu apmēru, un neviens likums neparedz to atvieglot, ja ir piemeklējušas veselības, finansiālas vai citas dzīves grūtības. Līdz ar to neatkarīgi no dažādiem apstākļiem un bērnu skaita katra vecāka absolūts pienākums ir darīt visu nepieciešamo, lai gūtu ienākumus tādā apmērā, kas nodrošinātu katram savam bērnam vismaz minimālo uzturlīdzekļu apmēru."
Šis ir noteikts ar likumu, tie ir vecāka pienākumi. Nevar nodrošināt, nav ko vairoties. Punkc.

Hiranja  Ja cilvēks saņem minimālo algu, tad no tās izdzivot ir visai problemātiski un, ja ap 100€ ir jāsamaksā alimentos, tad tas vienkārši nav paceļams. Latvijā ir diezgan daudz tādu darbavietu. Un ir ļaudis, kas kaut kādu iemeslu dēļ nespēj uz neko lielāku pretendēt. Tā ka tā ir vienkārša matemātika - ekonomika. Kaut ko paņemt var no tā, kam ir. Latvijā pēc statistikas lielākā daļa ir nabadzīgi un knapi izdzīvo un šķirtās ģimenes ir vairāk par pusi. Tātad rēķiniet paši :) Šādi ar likumu noteiktie alimenti pie šādas minimālās algas un nenormāli lielajiem algu nodokļiem ir valsts krāpšanās - izveido sistēmu, kas rada nabagus, bet izliekas, ka ar likumu palīdzību rūpējas par bērniem. Nebūtu tas garantiju fonds, tad vispār varētu uzskatīt, ka valsts nedara neko!

Deisa  Un par nemaksātājiem - tiem ar likumu vajadzētu noliegt ražot nākamos bērnus. Nevar bērnus atļauties, tātad neesi vecāks un dzimšanas apliecībā Tavu vārdu vienkārši nedrīkst ierakstīt. Būtu gan motivācija sievietēm domāt, zem kā gulties un vai būs bērniem oficiāli tēvs ar visiem pienākumiem, gan arī bezatbildīgie tētiņi nevarēs turpināt tādā pašā garā. Protams, daļa aizlaidīsies prom, bet diezin vai tos mums te baigi vajag.

Hiranja  to Deisa
?!? Par bērna dzemdināšanu parasti jau izlemj sieviete. Vīrietis tik pēc tam uzzina, ka redz´ esot aizmirsusi tabletīti iedzert! Tagad gribot saglabāt! Ja sievietei bioloģiskais pulkstenis tikšķ un instinkts prasa bērnu, tad nekāda saprātīga runāšana nepalīdzēs. Tā, ka ar vienīgais reāli efektīvais risinājums ir sterilizēt sievietes...

labapa  Daudz gudrenieku. ko sataisīji ja nevari uzturēr. Skatos visi tik labi dzīvojam ka esam piemirsuši ka 8 gadus atpakaļ mūs piemeklēja finansu krīze,no kuras vēl šodien valsts nav pilnībā atkopusies. Malači ka pirms tam jau bija izveidojuši uzturlīdzekļu fondu. Bet trūkums tajā visā sistēmā kā arī valstī kopumā mums nav noteikts aprēķināts minimālais cilvekam nepieciešamais līdzekļu daudzums. Uz doto brīdi, pirms purkšķ visi, lai piemēram cietumnieku nodrošinātu ar cilvēkam nepieciešamo pārtiku pēc kaloriju skaita un nepieciešamajiem minerāliem (tur aprēķins veikts - satversmes tiesa notika) aptuvenais apŗēkins parāda ka nepieciešam 110 EUR/mēn. Tad visi paši ir informēti cik izmaksā dzīvošana transports utt. un tad sarēķiniet vai ir iespējams samaksāt valsts noteikto uzturlīdzekļu daudzumu ja ir vairāk kā viens bērns un ienākumi minimālās algas apmērā. Piebilde tiem kam ir grūti izprast finansu plānošanu (un tādu izskatās ir 75 % no iedzivotājiem) izdevumi par dzīvošanu ir mazāki (dzīvojam kopā). Psiholoģiski noteikti vissmagāk ir tiem kam parāds ir uzkrājies no vecāka perioda, jo ir gan jāsedz esošs parāds un jāmaksā tekošs. Valsts (tiesu izpild.) ar rūpējas, lai bankas būtu paēdušas - nobloķē kontu un tad ēd nevis bērni bet banka, katru mēnesi ap 20 EUR. Vēl kādus argumentus?

Deisa  to Hiranja - nu lai tak tā sieviete dzemdē, bet dzimšanas apliecībā būs tikai viņa, māte, tēva nebūs, līdz ar to uzturēšana pašas sievietes ziņā. Nevar jau paprasīt no tā, kam tāpat nekā nav (ja jau par iepriekšējiem bērniem nemaksā, tātad nav). Un kāpēc uzturlīdzekļu fondam - tātad visai tautai būtu par tādu iegribu jāmaksā???

Snowagain  Deisa - tik labi nebūs, kā raksti - dzimšanas apliecībā tikai mātes vārds. Sava dzīvē diezgan esmu redzējis šo variantu - māte dodas uz tiesu ar pieprasījumu uz DNS analīzēm, lai tēva vārdu varētu dabūt dzimšanas apliecībā, lai gan sākumā ir bijuši citi spēles noteikumi. Protams, kretīni ir abās dzimumu pusēs.

Deisa  to Snowagain - tāpēc, ka tagad likumi tādi kā ir. Ja ieviestu izmaiņas, ka uzturlīdzekļu parādnieki vairs nevar būt tēvi jauniem bērniem, ne ar viņiem sievietes varētu manipulēt, ne ūtu ieinteresētas vieglprātīgos sakaros ielaisties, nedomājot par sekām.

KlusumsL5  Šajā sakarā simpatizēju Indijas likumiem - ja sievietei ir uzradies jauns bučotājs un tiem izveidojas kopdzīve, materiālā atbildība par bērniem pāriet pie viņas mīļākā. Tas ļauj abiem šķirteņiem veidot ģimenes dzīvi nevis pēc bioloģiskās, bet gan sociālās piederības, un vīrietim uzņemties atbildību par to, ar kuru kopā dzīvo, bet nevis kam ir bijis par sēklas donoru.

KlusumsL5  Bet, manuprāt, tas ir nožēlojami, ka nespējam pacelt degunu augstāk par viens otra dzimuma nomētāšanu ar pārmetumiem, lai pateiktu - maitas ir tie, kas valdībā, jo par sociālo nodrošinājumu ģimenēm Latvijā tiem dāsnajiem santīmu _isējiem lēmējvarā ir tik banālas teorijas, ka ģimenes juka un juks viena pēc otras tikai šo iemeslu pēc. Eiropas Sociālā harta tiem ir vien papīrs, ar ko dupsi pagastvecim noslaucīt, lai uzjautrinātos par sieviešu dzinuli radīt bērnus, lai tur vai kas, patriotiski izkliedzot latviešu nācijas saglabāšanās saukļus

kolakola  Tas ir kultūras trūkums, kas veidos sekas nākotnē. Vecāki bezatbildīgi attiecas pret bērniem, bet vecumā bērni nesniegs atbalstu vecākiem. Izvairīšanās maksāt uzturlīdzekļus ir ziediņi, auglīši būs pēc tam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu