Uzturlīdzekļu parādnieki Latvijā - ekonomiska vai psiholoģiska problēma?

Uzturlīdzekļu parādnieki Latvijā - ekonomiska vai psiholoģiska problēma?

Tinte  23.24
Fantastiski! Paša bērni - cietumsods.
Zeme, atveries. Tādiem ar likumu vajadzētu aizliegt vairoties. Ja nav smadzeņu, lai sterilizējas.

Muktiana  Kaut kur piekrītu, ja novelk tos ne īsti 50% vai 75%, tad vienkārši nepaliek motivācija strādāt - varbūt pat iespējas izdzīvot tam šķirtenim. Valsts politika arī ir pārāk drastiska. Vispār jau jāreklamē valsts līmenī, ka attiecības ir atbildība un valstij nav izdevīgas ne vientuļās mātes, ne viņu pēcnācēji. Ar visādām metodēm jāpiedabū, lai tas vīrietis maksā un gimenes tomēr turas kopā. Bet mūsu kultūra uz to nebalstās. Jo tā arī ir - 2 mājsaimniecības par 1 algu vai pat 2 algām un bērniem var nevarēt uzturēt. Bet tad valstij vajadzētu no tā veča neatvilkt tik nesamērīgi daudz par parādiem un trūkstošo pusi vienkārši valstij jāizmaksā šo bezatbildīgo vīriešu (un sieviešu) vietā. Vispār jau nekā nepareiza nebija, ka senos laikos laulības pārkāpējus izraidīja no cilts, atņēma bērnus, sita ar pletni, vai sievietes tērpa drēbēs no galvas līdz kājām, lai nepavedina vīrieti un sievieti nelaida ārā no mājas bez kāda gimenes locekļa pavadības. Valstij un tautai nav izdevīgas šķirtas ģimenes! Tā ir tautas nākotnes katastrofa. Runājot par nemaksāšanas iemesliem, lielākā daļa no tiem 30 tūkst. ir ALKOHOLIĶI. Un alkoholikis ir miris cilvēks gan sev, gan bērniem, gan sabiedrībai. Un miroņi nav spējīgi kādu aprūpēt un uzturēt.

Chris1986  Un ja arī nav alkoholiķis, vienalga tas vīrietis jūtas, ka sieviete viņu ir piečakarējusi. Un kurš gan ar smaidu uz lūpām atdos savam piečakarētajam visus savus ienākumus? Skaidrs, ka viņā ir apvainojums, jo precējās tak uz mūžu, bet ar kko izrādījās nepietiekoši labs un tika izraidīts no savas cilts. Un it kā ar to nepietiktu, viņam vēl atņem visus ienākumus un nākotnes perspektīvas. Smagi

Muktiana  Chris1986
Tikai nevajag. Sievietes ņem gan nabagus, gan parādniekus un pat īstus cietumniekus. Patiesībā sieviete vienkārši grib sajust labu attieksmi, no kuras var rasties arī mīlestība. Tu pat iedomāties nevari, cik daudzi Latvijā tādi "cietumnieki" (šķirteņi, knapi sevi var uzturēt) tiek pie situētām, jaukām, jaunām sievietēm. Tas no Likteņa atkarīgs. Bet piekrītu, ja sieviete ir tā, kas aiziet pie cita, un no vīrieša tiek noskaitīti "pieklājīgi - adekvāti" alimenti, tad var rasties gan netaisnības sajūta, gan cietuma sajūta. Jo nav jau tās algas tik lielas Latvijā - ne visi vīrieši ir inženieri, kas pelna pieklājīgi. Taču Tavā liktenī tā nav konkrētās sievietes vaina un tas neizslēdz Tev piedzīvot mīlestību nākotnē. Attieksme pret vērtībām, dzīvi un sievietēm gan jāpamaina.

AivarsN  Ja vēl tēvam izdodas uzturēt attiecības ar saviem bērniem,tad tas upuris ir tā vērts,bet cik nav tādas māmiņas,kuras noskaņo bērnus pret tēviem un neļauj satikties. Sanāk maksāt naudu pilnīgi svešiem cilvēkiem,kuri tevi tāpat nekad neatcerēsies. Katrs gadījums ir individuāls,bet vērtēti tiek visi vienādi.

neko  Lai nokļūtu uzturlīdzekļu parādnieku sarakstā, garš ceļš ejams. Vispirms tiesa, tad tiesu izpildītājs, un tikai finālā, ja pat neko piedzīt nevar, var iekļūt tajā sarakstā (un arī tikai pie nosacījuma, ja tā bērnu māte tam piekrīt).
Parādiet man kaut vienu tādu parādnieku, kurš vēl piedevām maksā alimentus aploksnĕ bijušajai.
Nevajag te demogoğiju dzīt.
----
Daudzi no tiem kas dzīvo ārzemēs, kam LV tiesu lēmumi neinteresē/nav saistoši un atgriezties netaisās uz šādu shēmu labprāt parakstās. Tieši tā šis skaitlis ar veidojas, no tiem kas dzīvo LV un tiesu izpildītāji tiek klāt, lielāko tiesu tomēr piedzen un kaut ar nelabprāt, bet maksā jo variantu jau nav. Nu nav LV tikai daudz to vīriešu no kā pat tiesu izpildītāji neko nevar paņemt.

Lince  Kāpēc te viens otru aizvainojiet?
Ja esi bērnu radījis tad centies lai bērns ir paēdis.
Un ja dāmas vēl nav sapratušas tad bērnu radīšanai vajag,
gan veča locekli, gan viņas kājstarpi. Tātad arī pašas nav bez vainas.
Un nav ko brēkt! Vaig domāt pirms kājas plet.
Un ja nu tā gadījies ir un saproti, ka tas čalis nav nekāds tēvs bet garām skrienošs zaķis,
tad vismaz nākamo no tāda neņem.
Un te jau kāds minēja iemeslus. Šodien ir tik daudz visādi maksājumi, ka visas versijas ir
šeit iejauktas. Bet varbūt var tos bērnus vienkārši iedot čalim lai tagad papūlas rūpēties viens. Bet te nav jādod gudri padomi, katru gadījumu jāvērtē atsevišķi.
Valstij ar vaig parūpēties lai ir darba vietu, nevis tikai jāslauc visus kā govis.
90desmitajos gados tak valdība ļāva visas rūpnīcas nograut, tad kāpēc neko nedara?
Vispirms vainigos būtu jāsoda, kas to pieļāva, bet šajā valstī jau nav pieņemts sodīt politikāņus. Un nevajag rieties, vaig apvienoties. Bet kā suņi uzvedās. Un tāpēc ar ir tā kā ir.

JurisK  Pie shkjirshanaas vienmeer ir divi vainiigie - gan sieva, gan viirs. Iznjeemumi - ja viens nonaacis atkariibu guustaa. Ja kas - atkariiba no vairaakuma domaam, akla sekoshana ´´muusdienu veertiibaam´´ arii ir atkariiba. Tas, ka par beerniem jaaruupeejaas abiem vecaakiem - tas nav apspriezhams jautaajums. Tas, ka ir tik daudz vientuljo maaminju - taa ir gan teetinju, gan maaminju vaina vienaadaa meeraa. Tad nu cietiet - vieni, maksaajot alimentus, otras - mocoties vienaam beernus audzinot! Kaa teicis sens oho viirs - Domaat vajaga!

Postremo  man nesaprast, kaa var viirietis neruupeeties par saviem beerniem? Ta , ibj, brauc kaut uz aarzemeem pelniit. Tie ir tavi beerrni, jaaruupeejas buus liidz muuzza galam.
Beerni paaugsies, un daudz ko sapratiis passi, un ja mamma buus bijussi taa sliktaa, tomeer, tad beerni vienkaarssi aizbrauks passi dziivot pie teeva, aarzemees.Paziistu taadus cilveekus. Un viss nostaajaas savaas vietas.

Geisha  Vīrs nodzērās, kļuva par miskastnieku. Tieši tā aizgāja rakāties pa miskastēm, jo vēl tak vajadzēja spēļu automātos pogas spaidīt. ko no viņa varēja paņemt? Apaļu 0. Valsts 90 gados nepalīdzēja. Nebija tāda likuma, ka Valsts rūpētos par bērnu uzturlīdzekļiem. Ai, meloju. Bija brīvpusdienas skolā. Un tas arī bija viss. Tagad ir iespēja vīrieti savažot. Otram vīram pirmajā laulībā bija dēls. Kad viņš sāka uzturlīdzekļus maksāt caur bankas kontu ui, ui, kā Dacīte brēca. Te viņai bankas karte iesprūst bankomātā, te kartei derīguma termiņš beidzas. Ļoti gribēja naudu saņemt aploksnē. Nesanāca. Neskatoties uz to, ka tēvs regulāri bērnam pārskaitīja 25% no savas algas tikties bērnu nedrīkstēja , jo viņš redz esot nelietis.

Jevpistinija  Brīvība ir dārga lieta, par to ir jāmaksā, tā nu tas ir. Bet tiem bērnu būvētājiem, kas nav dzirdējuši par kontracepciju un spēj savu kuslo miesiņu sakustināt tikai minimālās algas sagrabināšanai (smadzeņu jau nav, tas skaidrs), tiem vajadzētu klīnikas, kur par velti vazektomiju taisa. Tad krietni lētāk pie brīvības tiktu - viena diena, šņik šņik, un nekādi 15 gadi.

coldlands  Tagad mammas vairs nelugs delam atrak pie berniem tikt, lai si paspetu omes statusu pieredzet, tagad si teiks mol ni ni ni nekada gadijuma. Ok ta ta letinu tauta lenam izdzisis.

smaidiigaa1970  Kā vispār tā var būt, ka vīrietis publiski pinkšķ?? Es to vispār nesaprotu!! Ko nozīmē vārds "vīrietis"? Tikai cilvēku ar krāniņu???? Arī, ja valdība izlemtu, ka sievietei pēc šķiršanās ir tikai bērni jāaudzina un NAV jāstrādā un vīrietim vēl būtu jāmaksā alimenti ARĪ sievai, pat tad vīrietim būtu mute publiskā telpā jātur ciet! Kas tas par vīrieti, kas nespēj uzņemties atbildību par ģimeni, bērniem un vēl pinkšķ??? Ja nav pietiekami smadzeņu kroku, lai labi nopelnītu, tad ir rokas un kājas! Tādi memmīši te uzradušies, ka šausmas! Tev ir telefons? OK, pārdod, pusi naudas bērnam! Tev ir 3 bērni? OK, Sadali iegūto par telefonu 4 daļās! Tev ir Ābols? OK, sadali to ar saviem bērniem! Sieviete jau tā dara grūtāko UN NEPUKST!! Es nemūžam negribēšu vīrieti, kas nav maksājis alimentus saviem bērniem. Kam man tādu tirliņu? Es vispār nesaprotu, kā vīrieši te var ņaudēt un vēl uzskatīt sevi par baigajiem mačo.

smaidiigaa1970  Un, ja atbildu uz autores jautājumu - kā šī var būt ekonomiska problēma?? Tātad sievietes audzina bērnus, naktis neguļ, kavē darbu, vezdama bērnus pie ārstiem, uz slimnīcām, uz pulciņiem, pie omām UN STRĀDĀ, viņām nauda kokos aug, bet vīrietim, nabadziņam pat maizītes nav????? Da labi... Vispirms jāformulē, kas ir sieviete un kas ir vīrietis. Šīs definīcijas mūsdienās ir nenormāli degradējušās. Taču vīrieša sirds joprojām ir smagāka par sievietes, katrs vīrieša iekšējais orgāns ir lielāks par sievietes, tāpēc jau viņš ir stiprāks...

Chris1986  ir komiski, kad vecas tantes _ieslēdz princesi_, bet vismaz var dabūt kārtīgi izsmieties - paldies tev, smaidiigaa1970, par jautrības devu! :D

salve  Jāraud, nevis jāsmejas par šiem faktiem. Te nu tā psiholoģiskā problēma.

derevnja10  Kad sākās alimenti, cilvēkam ir kaut kas jāziedo no savas iepriekšējās dzīves. Ne katrs tam ir gatavs un ne katrs to var izdarīt....

mellene_x  totāla bezatbildība par savu bērnu un viss.

AivarsN  Vai mēs jau labu laiku nedzīvojam matriarhātā? Liberālā iekārta nevis sargā ģimenes,bet gan tās iznīcina. Ja sieviete vēlas pamest ģimeni,viņai nav ne morālu,ne materiālu šķēršļu to darīt. Sabiedrība tikai atbalstīs viņas rīcību,jo vīram jau vienmēr kādu vainu var piešūt. Ja kopdzīves laikā vīrs nespēj katram bērnam vairāk par 100€ nopelnīt,tad vienkārši pieknapinās,bet alimentus valsts noplēsīs pēc pilnas programmas,kaut vai no pensijas. Arī bērni vienmēr pienākas mātei,jo lai tos savā audzināšanā dabūtu tēvs,tad māte tiesā jānolīdzina ar zemi. Ja ģimeni nolēmis pamest vīrietis,tad viņam jārēķinās ar bērnu zaudējumu,materiālām problēmām un arī sabiedrības negatīvo attieksmi,jo lūk pametis nabaga sievieti ar bērniem. Arī citās dzīves jomās sievietēm tiek dotas vairāk priekšrocības, atlaides,nekā tas pienāktos pēc vienlīdzības principiem. Līdz ar to vīriešiem kļūst arvien grūtāk saglabāt savu ģimenes galvas un apgādnieka statusu un līdz ar to pietrūkst motivācijas ģimeni veidot. Abi dzimumi vairs nejūtas savā ādā un nespēj pilnvērtīgi pildīt savus dzīves uzdevumus. Tamdēļ jau arī tā ķildošanās.

majorite  Varbūt kādreiz ir gadījies dzirdēt, ka šodien daudz jaunas sievietes dzīvo daudz izlaidīgāku dzīvi kā vīrieši, ka viņas apprec naudas maciņu, lai nebūtu jāstrādā,ka šīs jaunās sievas mammīte meitiņai pat biksītes mazgā, bez tam meitiņa dzīvi it kā nav paspējusi pabaudīt, esot bišķin jāpabizinē riņķī? Nu un ko tad brīnīties, ka kopdzīve nesanāk...Nu un protams vainīgs būs tikai vīrietis, pameta tāāādu ģimeni! Un vai tas vīrietis to varēja paredzēt, ka tādas tās lietiņas, pirms apprecējās?Skaista, kopta meitene...Nu varu vēl šo to piebilst, ka sievietes pirms laulībām prot iepotēt tam muļķim, ka viņai nu gan alimentus neprasīšot, ja kas...viņa tikai grib bērnu ! Un tas naivulis notic arī! Nu tad tā arī sanāk...Un kontracepcija jau nav tikai vīrieša iespēja, ja mīļā sieviņa iestāsta, ka viņa par to ir padomājusi? Viss ir pareizi, par bērniem jārūpējas...bet abiem, bez tam jābūt saprātīgiem noteikumiem šo uzturlīdzekļu piedziņā.Un ir jau vēl tā, ka tam vīrietim tiek liegta iespēja tikties ar bērnu...vai tad viņš´ļoti labprāt atdos pēdējo, jo nezin jau vēl kuru baro, ja mamma nestrādā!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu