Saistīties, ielaist savā dzīvē depresīvu cilvēku?

Esmu neglīts un dīvains, cīnos ar lieko svaru, neko daudz dzīvē neesmu sasniedzis un sievietes parasti man ir atteikušas. Un nu manā dzīvē ir parādījusies otra puse, kurai es kaut cik esmu pieņemams, lai gan dažreiz arī par to es šaubos. Lai nu kā tas būtu, tomēr šoreiz esmu ticis tālāk, kā citos gadījumos.

Problēma ir tā, ka viņa pietiekoši glīta un normāla, bet citādi ir kādu klasi zemāk par mani. Darba vieta ir vairāk vienkāršā profesija, par izglītību baidos prasīt, lai necilātu liekus jautājumus. Viņas intereses saistās ap seksu, biksītēm, utml. Nezinu viņas mājas dzīvi. Es pats cenšos studēt (iet ne visai labi), kaut ko darbiņa darīt uz priekšu. Es eju uz izstādēm, koncertiem, operu, lasu grāmatas, varbūt ne vienmēr es to visu izjūtu ar sirdi, tomēr tas mani interesē un aizrauj. Viņa nekad nav izrādījusi interesi piebiedroties tajā visā, lai gan tas būtu tik labi, to visu baudīt kopā.

No sarunām noprotu, ka dažreiz viņu nomoka trauksme un ir problēmas ar miegu, lieto miegazāles un, cik saprotu, pamazām sāk lietot antidepresantus.

No vienas puses esmu priecīgs, ka pēc visas mūžības es jūtos pieņemts, kādam vajadzīgs un jūtos daudz maz drošs, ka mani nepametīs. Ka ar savu klātbūtni, uzmanību, arī dāvaniņām varu iepriecināt otru cilvēku, kuru citādi dzīvē gaidītu tikai vientulība, labākajā gadījumā gadījuma pazīšanās.

No otras puses - dažubrīdi es aizdomājos, kāda ir viņas mājas dzīve, ko viņa dara brīvajā laikā. Es to nezinu. Varbūt viņai patiešām ir depresija un viņa vienkārši veģetatīvi eksistē šo laiku. Varbūt tas viss ir nopietni un varbūt man ir jāpasaka skaidrs nē - ka es negribu ielaist otra slimību savā dzīvē.

Protams, tikšanās reizēs to visu tikpat kā nemana, nevarētu iedomāties, ka viņa mokas ar kaut kādu apātiju vai grūtsirdību. Un bezmiegs var būt daudziem cilvēkiem.

Ļauju dzīvei ritēt savu gaitu, bet dažreiz tomēr uzdrošinos paiet malā un paskatīties it kā cita acīm, uzdot jautājumu

Valensija01  Nu šitā vēstule nu gan neizklausījās patiesa :) :) :) Lasot nevarēju beigt smaidīt! :) Rakstījis gana izglītots cilvēks. Laikam, garlaicīgi, izmeta ēsmu un nu gaida reakcijas! :p

adalaide  hm? kaut kas šai stāstā "nelīmējas"...tjip,esi atradis "otru pusi",bet nezini kāda ir viņas mājas dzīve,ko dara brīvajā laikā.
un,tomēr,esi paspējis viņā saskatīt tik daudz "mīnusu"...
Ja šīs attiecības tiešām eksistē,netērē velti laiku,dzīve ir pārāk īsa.

Liigucis  Kļūsti viņai par stabilo pamatu un stipro aizmuguri, pabaro, samīļo un trauksme būs kā ar roku noņemta!:)

trussardi  ...Man jau liekas,ka Jus esat abi...zabaki! Tikai katrs savas kajas! Un apliecinajums tam ...Tavs domu raksts,ka Ewa rakstija...palags. ...

JurisK  Mazaak domaa, vairaak dari! Un kas var buut labaak, ja paziishanaas saakumaa sievietei interesee seks, pie tam ar tevi tachu laikam? No taa tachu veidojaas viss paareejais! Jeb tev sekss neinteresee, tikai koncerti un graamatas? Nu tad nevajaga bojaat otram cilveekam dziivi.

av2  kappec kopiigi antidetresantus lietot iesakaat autoram ?
Varbuut labaak kopiigi .....zaali uzpiipeet labaak ?

leopardine  Kādi tur koncerti un operas, ja pēc rakstītā var nojaust, ka sievietei ir problēmas ar pamatu dzīvē. Ja nav apmierināts maslova piramīdas pirmais pakāpiens, tad par pārējiem nav laika domāt. Domāju, ka tu pats arī neietu uz operu, ja naudas pietrūktu pat komunālajiem, kā arī mocītos ar bezmiegu baidoties no rītdienas. Nauda varbūt ir ļaunums, bet tās esamība kontā nomierina labāk nekā jebkurš antidepresants. Rezumē - viņas depresiju un seklās intereses var novērst ar mazumiņu naudas, bet autora liekais svars un mazvērtības kompleksi ir smagāka problēma, arī citu likšana pa plauktiņiem neliecina par inteliģenci.

inaralaima  Liekas,ka stāsts izdomāts.Neesi nekad bijis viņas mājās,kāpēc,pats negribēji vai viņai tur cits vecis.?Ar draudzeni neej sabiedrībā,neesi to lūdzis,vai viņai kauns ar tevi kur iet.Varbūt baidās tikt pieķertai,jo ir pat vīrs,tu esi tikai naudas banka un klusībā viņa sauc tevi par savu Kvazimodo.

Jason  Ja viņa ir "no zemāka plauktiņa", tad skaidrs, ka piedos Tev kaut kādas nepilnībiņas.
Problēma te būtu citā - padomā, kāpēc tāda (cik var noprast, tīri simpātiska būtne) ir viena? Nav aizdomīgi, ko? No Tevis rakstītā, man, piemēram, būtu interese noskaidrot, vai dāma nesastāv psihdispansera uzskaitē, pirms kaut ko pasākt. ;)

Jevpistinija  Kad pabeigts sekss un biksītes uzvilktas atpakaļ, var taču parunāt. Tāda opcija nav izskatīta?

miers2  Ar skatu no malas vienmēr var dot vienu otru ieteikumu :) Šajā situācijā pareizi autors raksta, ka vajag ļaut dzīvei iet savu gaitu tālāk, nav ko skriet ar lukturi vilcienam pa priekšu. Otra lieta ir tāda, ka tie "atšķirīgie plauktiņi" parasti vienmēr dod iespēju vienoties vairākās sadzīves lietās - ja reiz visas intereses nav kopīgas, tad forši, ja vismaz dažas ir :) Jo nekad tā nebūs, ka viss saskanēs! Sievietei šeit ir iespēja augt, bet vīrietim ir iespēja piemēroties un kas zina, varbūt tā ir viņam īstā dzīves iespēja (vismaz šajā posmā), jo uz labāku maz cerību

Rouzita  Kad nevar kā grib, tad jāgrib kā var- latviešu tautas sakāmvārds. Ar laiku sapratīsi, der vai neder. Citas alternatīvas taču nav. Varbūt sastresosies un nometīsi svaru- arī tas būs ieguvums :)

miers2  nesaprotu, par ko šeit tāds cepiens, ka stāsts varbūt izdomāts?? Nu un tad? -Nav taču runa par citplanētiešu meiču, mīlestību pret gumijas sievieti vai kāzām ar kaimiņu skasto suni :) te ir pilnīgi reāls situācijas piemērs - katrs ko līdzīgu būs pamanījis arī dzīvē. Patiesums šim stāstam ir pilnīgi nesvarīgs, lai par to parunātu :)

makinlijs72  pēc interesēm izskatās kā lomu maiņa.

mis_parkere  To visu izlasot izskatās,ka depresija ir Tev!

Deisa  Jebkurai depresijai ir savi iemesli. Pirmkārt jau - sieviete ir viena vai ar bērniem? Ja pati raujas, lai bērnus arī uzturētu, strādājot darbu nu tā - ne visai, tad antidepresanti vismaz ir līdzeklis, kas palīdz naktīs gulēt. Runā ar viņu! Ja jau zini, ka antidepresantus lieto, tātad pavisam tabu tā tēma nav. Vēlies zināt? Jautā!
Par intelektuālajām atšķirībām - tas viss ok. Biežāk problēmas iespējamas, ja ir otrādāk - sievietes intelektuālā kapacitāte pārsniedz vīrieša. Ar laiku sāk dāma domāt, par ko gan cienīt to vīrišķi. Manuprāt vīrietim ir jābūt gudrākam, racionālākam, izglītotākam. Tas sniedz sievietei drošības sajūtu - kā nav viņai, ir viņam, var atstutēties. Savukārt sieviete ir daiļais dzimums, viņa savukārt līdzsvaru piešķir ar savu pievilcīgo ārieni.

Ņem vērā vecīt, nekas nav ideāls. Saproti pats ko no attiecīām vēlies, kāds ir tālākais vēlamais attiecību modelis un noskaidro, kāds tas ir sievietei - vai jūsu mērķi sakrīt? Ja idejiski sakrīt, piemēram, abi vēlaties ģimeni tad jau skatīties sīkāk, iepazīt vienam otru.

Pillerina  Bet kotletes taču vismaz prot cept? Tad jau viss normāli :-)

Droshs_Plecs  Ja esat kopā ar depresīvu cilvēku, ir lielas iespējas, ka viņš vai viņa ar jums ir kopā nevis tāpēc, ka mīlētu, bet gan tāpēc, ka ir emocionāli nestabils, negatīvs un meklē atbalstu. Depresīviem cilvēkiem bieži attiecībām nav pareizā motivācija. Ir jāizārstē vispirms depresija un tad jāiesaistās attiecībās.

leopardine  Autors taču pats atzīst, ka jūtas labāk kopš iepazinies, esot kļuvis vieglāk strādāt un sliktās domas atkāpušās. Ārā tāda saulīte un tālu nav pavasaris :) Priecājies būtu! Te tik daudzi sapņo satikt kādu, kas viņiem patiks un patika būs abpusēja. Būtu baudījis to seksiņu par ko sievietei interese un nesatraucies par operām. Gan jau operas vēl paspēs atskatīties. Kā vispār pazīšanās sākumā var nebaudīt viens otru, bet skraidīt pa pasākumiem?. Es arī, atklāti runājot, izvēlētos seksiņu divatā nekā sabiedrisku pasākumu. Atzīšos, ka operā pēdējo reizi biju pirms 2 gadiem un nejūtos neko zaudējusi.

fargo  tu jau pats izklausies kā puņķis uz drāts. kur nu vēl citus stutēt? hmm, varbūt ja divi tādi kopā, tad kaut kas?

labi. pamēģināšu konstruktīvi. tev ilgi(vispār?) nav bijušas ilglaicīgas attiecības ar sievietēm. un tagad, katru trīs nedēļu pretimnācēju tu uztver kā savas dzīves izvēli. cik var spriest, to sievieti tu nepazīsti. jūs esat sveši. ko darīt? pagaidām, ļaut ritēt lietām savu gaitu un nemaročīties par depresijām. neštukot, neplānot. es nezinu vai tu esi plecs, jo ja kaut kas no taviem tekstiem nedveš, tad tā ir pārliecība. par jebko. par mācībām - šķidri. darbs - kaut ko darbiņā darīt uz priekšu.... kas tas vispār ir? ir darbs, nav darbs? neko nevar saprast. labs, slikts, nekāds, uz laiku? migla. koncerti, izstādes un cita beletristika notiek, bet "ne ar sirdi"? un kāpēc tā? varbūt pievērstiem kaut kam, kur "sirds" atradīs savu vietu? to es atkārtoju, lai parādītu, ka nav pie kā pieturēties, atsperties, satvert. kaut kas ir, bet viss ne cepts, ne vārīts. vismaz tāds ir iespaids.

meh. lai viss iet savu gaitu. nav ko iespringt un imagināras pīplu funktiera puzles likt kopā. ar to savu jauno tanti tiecies, bet plānus nekal un turpmāko dzīvi da bērnus neplāno. pagaidām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu