Attieksme pret cilvēkiem, kuriem nav bērnu

Kādēļ sabiedrībā valda uzskats- ja cilvēkam 30 + nav bērnu, tad ar viņu kaut kas nav kārtībā? It sevišķi šo attiecina uz sievietēm! Jo es personīgi nevaru šobrīd pateikt, ka 100% vēlos bērnu, nu, iespējams, vienu. Jo tā tomēr ir liela atbildība un tā, manuprāt, neaprobežojas ar jaunām tupelēm, kādu sneku u.tmldz. Tas tomēr ir nepārtraukts darbs ar bērnu, kaut vai iziet ārā un kopā futbolu uzspelet...

Ingucits  Ir divi varianti no tiem,kuriem nav. Pirmais - ka nevar. Un nevajag līst to cilvēku dzīvēs, kāpēc viņi nevar. Otrs, ka negrib, jo nonāk līdz tādai dvēseles apziņai, ka nevajag uz Zemes atstāt savu turpinājumu... tāpēc, ka Zeme ir nežēlīga. Arī to cilvēku dzīvēs nav ko līst. Viss!

pusnakts21  Paldies dievam, ka intelekts berniem no maates, vismaz maneejiem tas ir un vinjiem nebus japraato dzivee par taadam mulkjibam.

disidents  euv, "neko"-sakarā ar pedofīliem! Tu gribi , lai atjauno nāves sodu, lai viņiem to piespriež? Vai tad nesajēdzi, ka tādā korumpētā un švakā tieslietu sistēmā, arī nevainīgi cietīs???

Evijaa  Bērnu radīšana nav nedz pienākums, nedz privilēģija, tā ir katra cilvēka brīva apzināta izvēle! Cienīsim viens otru, kā jau Ingucits minēja- nelīdisim otra cilvēka dzīvē! Nenosodīsim otru cilvēku par to, ka viņš ir izvēlējies šādi veidot savu dzīvi. Un tie, kuri reālajā dzīvē bažas virsū apkārtējiem ar šīm gudrajām pamacībām, lūdzu, pārstājiem, tas ir pretīgi un kaitinoši.

neko  Evijaa: "Bērnu radīšana nav nedz pienākums"
Mūsdienu sabiedrībā ir gan. Redzi, ja cilvēki uzņemtos atbildību par savu izvēli un pēcāk nepretendētu uz pensijām pabalstiem un sociālajam garantijām, jo nav bērnu, kas kas par viņiem parūpējas varētu piekrist. Bet kamēr sabiedrībai par saviem nodokļiem visi tie "vientuļie pensionāri" ir jāuztur nevar apgalvot, ka tā ir tikai viņu personiskā darīšana.

Ingucits  Man pienākums radīt bērnu, lai viņš Tev maksātu 100eur pensiju? common. nē tak. Tu pat i nezini, cik aborti no Tava neizsargātā seksa veikti. Un ko tad?? 5000 aborti Latvijā katru gadu. Cik tā ir pensija? Atkal viss uz sievietes pleciem? Nabadzīte... iekrita vai kā? Toties būs pensija :D

Edgars37  16:00
...tikai neaizmirsti piebilst, ka bezbernu sabiedribas locekliem ari nav ar berniem saistito atvieglojumu, bet sadi ieguta nauda, ta vai sa, tomer tiek tiem, kam berni ir😉, tatad jebkurs sabiedribas berns, gribi to vai ne, ari tiek uzaudzinats ar bezbernieku atbalstu😉, no sejienes, uz pensiju un parejiem labumiem, ko rupes citu berni, tiem ir pilnas tiesibas😃!!!

Pillerina  Tas ir tāds pats seklā sabiedrībā iesakņojies apgalvojums kā "vecmeita, kam jau 25 un nav tikusi pie vīra, ar viņu kas nav kārtībā". Zakaje..., a kas tev d.... plēš, ka nav bērnu vai otras puses. Izaudzini vispirms savus bērnus pārticībā un laimīgus, un veselus, tad lien otram kaut kur....

Viliendi  Ja runā par atbildību, tad ja cilvēkam jau 30 ,tad laikam tomēr vajadzētu būt spējīgam beidzot uz kaut kādu atbildību- nav taču 18.Iespējams ,ka tas kas nevar 30 nevarēs nekad-tātad īsti normāls nav..Beigās būs sabiedrības apgādībā .Ja veselības dēļ -tā ir viena lieta, ja kaut kādas atrunas-tad pilnīgi cita.Attieksme pareiza.

Pillerina  Neko: ir daudz gadījumu, kad it kā vientuļajiem pensionāriem bērni ir agrāk aizgājuši no šīs dzīves, kā viņu vecāki. Nedod liktens ko tādu piedzīvot, ka tā notiek.

disidents  Tie, kuri uzskata, ka tie, kuriem nav bērnu nav riktīgi, paši ir ļoti infantīli roboti, kas neciena citu dzīves un izvēli.

Retarders  Briesmīgāka attieksme ir pret cilvēkiem, kuriem ir bērni...

DanaL  "...lūk, tādi cilvēki kā DanaL un viņai līdzīgie vienkārši tracina. Šeit , šajā diskusijā ok, mēs katrs izsakām savu viedokli, bet reālājā dzīvē, kad vēl paši uzbāžas un tad gudri vēl cenšas iznesties..."

Ak vai! Nu tad neuzdod jautājumu, ja nevēlies dzirdēt sev nepatīkamu viedokli. Un, lūdzu, neuzstādi man diagnozi. Mēs ar tevi reālajā dzīvē par laimi neesam pazīstami. Un man, godīgi sakot, do lampočki, kas tieši ar tevi nav kārtībā, bet ja tevi tik ļoti tracina citādi uzskati, tad rādās, ka tev IR problēmas.
Tev interesēja viedokļi, pardon, ka tas nebija tavējais.

Deisa  Sievietei dzemdēt pirmo reizi pēc 30 gadiem jau ir diezgan liels izaicinājums tieši veselības ziņā. Ne par velti pēc 35 gadu vecuma visām grūtniecēm taisa ģenētisko asins testu, ja ir aizdomas bez maksas veic arī sīkākas analīzes, jo krietni lielāka iespējamība, ka bērnam var būt kāda ģenētiska novirze. Un ja viņa pēc 30 piedzemdē un bērns ir slims? Kā tas tālāk veidosies? Bez problēmām neiztikt. Un tad arī ir bažīgi mēģināt vēlreiz - ja nu atkal būs slikti tieši vecuma dēļ? Savukārt, ja līdz 30 jau bērni ir, tad vismaz ir zināms, ka viņa var iznēsāt veselu bērnu.
Savukārt par vīriešiem gan neko nevaru teikt - ja līdz 30 bērnu nav un nav arī plānojies, tad tas liecina par vīrieša apdomīgumu - bērnus negrib, i sēklu pa kreisi pa labi bezatbildīgi nesēj. Un ja godīgi, manuprāt reti kurš vīrietis pirms 30 ir gana nobriedis, lai kļūtu par tēvu un būtu arī sakarīgs ģimenes galva. Vienīgi te sanāk pretrunas un tas nozīmē ka ģimeni vajadzētu dibināt pāriem ar vismaz 5 gadu vecuma starpību - lai sieviete gana veselīga, bet vīrietis - gana nobriedis.

DanaL  1. Kad esmu centusies jūs nomētāt ar akmeņiem?
2. Skat. viedokli 16:50.

ne_meklejumos  Bērns ir mīlestības auglis(tā tam vajadzētu būt), tā radīšana ir katra brīva izvēle. Tā ir dziļi privāta lieta, par kuru nevajadzētu uzdot jautājumus citiem, tā var ļoti sāpināt.
Visvairāk žēl to bērnu, kuru vecākiem trūkusi atbildība viņus radot, aug neaprūpēti un bieži pakļauti necilvēcīgai rīcībai.
Jā, es mīlu savus bērnus, viņi man galvenais šajā dzīvē, bet tas ir man. Nav man tiesību paģērēt to citiem.

Momo  kam to bērnu nav, lai nav. es esmu izvēlējusies to, ka man ir un nožēlojusi neesmu. bet visu diskusiju gūzmā radās nesaprašana, kāpēc ir žēl cilvēka, kam bērni ir un viņš tos uzskata par foršiem. nav tā kā otra galējība, ja reiz pats saki, ka nesaproti tos, kas nosoda tevi par to, ka tev nav?
tīri teorētiski man nedaudz šķiet, ka tie, kas apzināti izvēlas nebūt par vecākiem, savā ziņā nožēlo arī savu vecāku izvēli radīt viņu, bet tas tā ļoti dziļi noslēpies, pats to var neapjaust. cita lieta ar tiem, kam vnk nav izdevies sastapt īsto, ar ko būtu vērts kopā būt vecākiem un nav vēlmes to darīt ar jebkuru pretīmnācēju.

lindmane  Katram sava izvēle, bet par garīgi slimajiem tiešam... Pētera Kļavas komentāri ir man tuvi, nedrīkst šādi bezatbildīgi citus apgrūtināt, jābūt selekcijai. Bet ir dažādi dzīvesstāsti, kamēr kāda augsta ierēdņa dzīvi nesačakarēs ķertais nekas nemainīsies, jo patlaban vairojas ar uzviju.....

coldlands  Pazistu vienu tantuku, vinai 30mit, ne vinai ir berni, ne vina tos velas.
Patikot klusums, un pietiekot ar masas un bralja berniem, kuri esot mazie velneni.
Neko, vinai beninos ir lielaka kartiba par maminam pec 30-40-50mit.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu