Attieksme pret cilvēkiem, kuriem nav bērnu

Kādēļ sabiedrībā valda uzskats- ja cilvēkam 30 + nav bērnu, tad ar viņu kaut kas nav kārtībā? It sevišķi šo attiecina uz sievietēm! Jo es personīgi nevaru šobrīd pateikt, ka 100% vēlos bērnu, nu, iespējams, vienu. Jo tā tomēr ir liela atbildība un tā, manuprāt, neaprobežojas ar jaunām tupelēm, kādu sneku u.tmldz. Tas tomēr ir nepārtraukts darbs ar bērnu, kaut vai iziet ārā un kopā futbolu uzspelet...

Vinetta  "Savukārt, ja līdz 30 jau bērni ir, tad vismaz ir zināms, ka viņa var iznēsāt veselu bērnu". (c)
Deisa,nu tas gan nav teikts,diemžēl! Man bijušā vīra rados vienai pirmais bērns piedzima 20+ gados un vesels,savukārt,otrais,kas piedzima viņai 30+ gados,piedzima ar kaut kādu būtisku ģenētisku novirzi un ir invalīds uz mūžu. Un vēl zinu 1 līdzīgu gadījumu,bet tai otrais bērns piedzima pēc 40g. Pārējam Tevis teiktajam vairāk vai mazāk piekrītu:)

Deisa  to Vinetta - bet tieši tas jau ir svarīgi - lai sievietei būtu vismaz arī viens vesels bērns, ne tikai slims. Un paldies Dievam, ka viņai jau bija bērns, pirms piedzima slimnieciņš.

Vinetta  Pazistu vienu tantuku, vinai 30mit (c)
.....jā coldlandiņ,30 gados tas gan ir "tantuks" -gluži tāpat kā 20 gados :)))
Tad jau sanāk,ka savos 40+ Tu mums vecs opis :)))

AivarsN  Es uzskatu,ka bērni ir pats jaukākais un labākais,ko mēs savā dzīvē spējam radīt. Ko dod tā karjera un saraustā manta,ja nav kam to atstāt? Ko līdz uzkrāt dzīves gudrību,ja nav kam to nodot tālāk? Bērnu nesavtīgā mīlestība pret saviem vecākiem ir jaukākais ko varam piedzīvot.

Ingucits  Cilvēki un dubultā morale...
Ja bērns būtu mīlestības auglis, tad nebūtu abortu.

leopardine  Latvijā tieši sliktāka attieksme ir pret cilvēkiem ar bērniem nekā pret tiem, kam to nav! Tikai skaļāk raud tie, kam to nav un sūdzas kādi tie bērnu vecāki bezatbildīgi pabalstu lūdzēji, ko tad taisa, ja nevar pavilkt un tā. Tad tie sīkie troksni taisa kaimiņos un manu mierīgo vecpuiša/vecmeitas dzīvi traucē. Tad vēl paņem uz teātri un tur tie sīkie traucē man kultūru baudīt utt. Tad vēl kāds "visgudrais" bērnu dakterītis ilsti Hitleriski paziņo, ka jābūt selekcijai un visiem nevarot atļaut nesankcionēti vairoties. Citur pasaulē cilvēki priecājas par bērniem, bet latvieši ienīst tos, tāpēc arī likumsakarīgi izmirst.

riks086  Tāds uzskats dominēja pirms kādiem 30 gadiem, kad vairumam cilvēkiem bija krietni vien šabloniskāka, stereotipu un konformisma pilna domāšana. Protams, bioloģiski labvēlīgākais laiks bērnu radīšanai ir starp 20 un 30 gadiem (jo sevišķi sievietei), bet kaut kā neesmu sabiedrībā jutis kaut kādu nosodījumu pret tiem, kuri to nav paguvuši izdarīt.
Ir atsevišķi indivīdi, kuri bērnus vienkārši negrib. Nosodīt viņus par to? Kāpēc? Vai tad ar to viņi ir sabiedrībai bīstami, kaitīgi utt.? Nu jā, vecumdienās viņus vajadzēs uzturēt citu bērniem...
Tiem, kuri grib bērnus, bet viņiem tie nevar būt, jūtu līdzi. Neesmu zinošs par jaunākajiem zinātnes un medicīnas sasniegumiem šai jomā, bet domāju, ka tie varētu daudziem nebūt pieejami tīri finansiālu apstākļu dēļ.

ne_meklejumos  "Cilvēki un dubultā morale...
Ja bērns būtu mīlestības auglis, tad nebūtu abortu."

Tai vajadzētu būt ierastai kārtībai, mīlestība, ģimene , tad plānots un mīlestībā izaudzēts bērns. Neredzu tur dubultu morāli, no nevēlamas grūtniecības iespējams izsargāties. Nesaprotu tās sievietes, kas nonāk līdz abortam, ja nu vienīgi tiek izvarotas.

Tinte  Man patiesībā ir vienalga, vai kādam ir bērni, vai nav, tikai visgudrākie un ar pareizāko viedokli bērnu audzināšanā vienmēr ir tie, kuriem nav savu bērnu.

tranex83  Ar tevi viss ir kartiba autore.Man ari nav bernu.Man ir 33g.Nu un es esmu slikts cilveks,ne es ta neuzskatu.Mums vienkarsi vel nav paveicies.Vel tikai nesapratu vai esi ar kadu kopa😆Ja nu izdoma,tad padod zinu,sabidisim😆Veiksmi.

coldlands  Sanak vai nesanak, bet pusmuzs ir nodzivots, opis vel ne, bet onka gados gan.

ingryda  Absolutas mulkibas.

Extra_Virgin  Sabiedrībā valda uzskats.. kādēļ? Kaut kādu apsvērumu dēļ jau viņš tur valda. Vai sabiedrība ir tā pati, kas 100 gadus atpakaļ? Varbūt pietiks staipīt oldskūlīgus uzskatus? Vecā projekcija..

av2  nu labi, labi, ja veel .....37nnos nav beerni, nu tad gan...jaasaak domaat, ka ir daba ko aizmirsusi vini ieprogrammeet iisti , tas ir, galvinnaa probeema....nopietna. Vai arii vienkaarssi ir totaala selfish , kas domaa tikai par sevi.

neko  Pazistu vienu tantuku, vinai 30mit, ne vinai ir berni, ne vina tos velas.
Patikot klusums, un pietiekot ar masas un bralja berniem, kuri esot mazie velneni.
Neko, vinai beninos ir lielaka kartiba par maminam pec 30-40-50mit.
---
Godīgi? Neticu. Iepazīstini, apskatīšos uz tādu dzīve tad varbūt noticēšu. Bet citādi tu tik pat labi vari apgalvot ka esi dzīvē saticis reālu lieldienu zaķi:)

coldlands  Neko, pijoniera godavards!

adamsone  Mana attieksme ir neitrāla, ja vien viņi nesāk stāstīt, kāpēc viņiem to nav. Tad kļūst skaidrs, ka ir problēmas. Bet tās tā vai tā ir viņu problēmas, ne manas.
Instinkts, kas liek vairoties, ir nenormāli spēcīgs, tāpēc diezko neticu tiem, kas saka, ka vnk negrib.

Floriana  Nekad neesmu domājusi, kāpēc viņiem tā sanācis, jo tad jau man būtu jāskatās uz katru cilvēku nosodoši, ka viņš dzer, pīpē, slinks, dumjš, vārgulis utt. Katrs savu ikdienu veido pats, kurā jūgā vai prieciņā iejūgties, lai pašu ziņā. Bet viens gan, ir daži, kas uzskata, ka bērni ir šausmīgs murgs, jo pats nevar padzīvot. Tā ir slima domāšana, konkrētāk bērnības aizvainojums velkas līdz. Man ir 2 lieli jau, paši savās dzīvēs, neesmu viņus ne lutinājusi, ne auklējusies, vairāk kā kaķēnus palaidusi, lai dara ko vēlas. Un tagad mēs esam labi draugi. Man šķiet tas ir ļoti svarīgi attiecībā uz bērniem, zināt, ka viņi nav mūsu īpašums.

verso  Kamēr viņi nesāk pamācīt audzināt bērnus tos, kam ir bērni kā, tad nav viedokļa. Vieniem nevar būt, citi negrib un tā ir viņu izvēle.

tas2  Varbūt attieksme tāda - ka tie bez bērniem-brīvie,šķiet pirmie ir uz(izķeršanu)--sievietes,vīrieši.Mazums kurš vēlas upurēties dēļ svešiem,ja nu vienīgi lai radītu vēl kādu papildus.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu