Mūsu pašu cena

Bērnībā vecāki cilvēki par mums bērniem bieži jokoja: "Tu jau par saldumiem esi gatavs dzimteni pārdot". Tagad esam pieauguši lieli, esam gudri, pieredzējuši un melīgi. Par ko Jūs būtu gatavi dzimteni pārdot? Jo visam taču ir sava cena, vai ne tā?

pudzenovskis  Es tāpat! LV mana dzimntene un to nenodošu!

Edgars37  18:45
...biezi pat desu nevajag, pietiek ar ideju😃

pudzenovskis  Tāpat nenodošu! ja vajadzēs, karot iešu!

bratka  Dzimtenes vēstures pēdējais liecinieks ir barikāžu laiks, cik bija tur un cik mīzdami sēdēja aizkrāsnē trīcēdami par savu ādu un mantu.

jadore  18:51
Nezināju, ka esam pazīstami :). Es kādreiz arī domāju, ka visi cilvēki ir vienādi, domāju, ka visi var, bet vienkārši negrib. Jau kādu laiku atpakaļ sapratu, visi nevar, ja arī grib. Citam manta ir svarīgāka par visu, bet citam ideja, vēl citam sekss (tik populāri šei). Es skatos mazliet tālāk, nav pareizi apzagt savus bērnus un mazbērnus :(. Neesmu ideāla, bet domāju varbūt bik vairāk uz priekšu. Un vienkārši patīk komforts, arī garīgs :).

kuks10  zb,no kurienes tāds teksts..?!(((kāda dzimtene,kāda huiņas hutara pēc,kur pat vistas vairs nedzīvo.?!visos laikos latviešu cilvēks ir mēģinājis izdzīvot un punkts...krievu laikos daudzus čaļus iesauca un daudzi mēģināja vienkārši dzīvi un veselei atgriezties..nebija nekādas dižās dzimtenes un citu patosi,jā bija 90.g.,tad daudzi bija gatavi uz daudz ko..pašlaik esam ,kur esam..varbūt tad bija zaļāka zāle ,bet cilvēki bija vairāk laukos un tur bija sāls un kusāja dzīvība,saucamie kolhoznieki un strādnieki no rūpnīcām ,tie bija potenciālie dzimtenes sargi un cīnītāji..pašlaik katrs mēģina potenciāli izdzīvot,nomaksāt komunālos +bankas kredīti par dzīvokli,ja ir noveicies,bet tie kas īrē un vai kā savādāk..viņiem pie d,Jūsu dzimtene un citi patosi..ir dīvainīši kā es,mans mēģinātu dabūt kādu stroķi ,gan velnu parādītu okupantiem..vienkārši ir jādara,tas kas jādara un viss.

LaskovijMerzavec  Neviens nav piedāvājis.... nemācēšu atbildēt.

harpy  Visam nav cenas. Vismaz cerams, ka visam nav.

alvis25  Nožēlojami ir tie cilvēciņi kam nav savas dzimtenes . Man jūsu ir žēl .

JurisK  Jā, Dzimtene ir apgrūtinājums. Tā pat kā apgrūtinajumi ir sieva, bērni un visādas citas sakas kaklā, tipa citu cilveku tiesības. Grūta dzīve, tur neko nepadarīsi. Var jau nosprāgt sētmalē vai debesskrāpja augšā vienalga kādā metropolē, bet sētmalas suns vien būsi bez Dzimtenes un citiem apgrūtinajumiem. Labāk ij dzīvojis nebūtu - it kā bijis, bet nebija, nepalika nekas. Lai gan - vai tad kaut kam, izņemot maitu, ir jāpaliek pēc cilvēka dzīves? Kās piķi, dzīvo brīvi, uzspļauj visam un visiem - tik un tā jēga tik tam mirklim, kas ir pašlaik! Darba devēju un politiķu sapņu cilveks! Ja kas, lielie pardevēji - jums jau nekā nav, ko pārdot!:)

Balzax  Par eiropas sasoliitajiem "labumiem" esam paardevussies. Par nato "drossiibu". Bet ssobriid taads paardossanaas laikmets... Drusku esam krastus pazaudeejussi. Ir palikusi ggeograafiskaa vieta miilla. Tehnokraatija nomaac cilveeciibu ar vien vairaak. Tagad svariigaak ir nepazaudeet to...

miglainaa_plava  Cena var būt smieklīgi maza atsevišķos apstākļos. Dažkārt pietiek tikai pabaidīt, ar pirkstu pakratīt, kad jau bikses pilnas.

Gribējās rakstīt, ka viss ir atkarīgs no nabadzības pakāpes, bet laikam jau nav tiesa. Mūsējiem tur augšā, kas izsaimniekoja valsts bagātības nebija īstas nabadzības. Tāda sajūta, ka daži ir gatavi pārdoties par jebkuru cenu.

viridiana  Kas tā tāda par sovjetisku dzimteni. Latvietim ir Tēvzeme. Un to nevar pārdot, jo tā bija, ir un būs, kamēr vien kāds runās latviešu valodā un apzināsies sevi par latvieti, pat ja dzīvos citur. Tēvzeme ir nemateriāla vērtība.

Paula6  "tu jau par saldumiem esi gatavs dzimteni pārdot vai par gabalu maizes ar desu" - nekad vecāki ar mums tā nejokoja, jo zinājām gan saldumu, gan maizes, gan dzimtenes cenu, dzīvojot svešā zemē, kur pat savā valodā nedrīkstēja runāt. Esot daudzās citās zemēs, kur liekas, ka tā ir leiputrijas zeme, tad atbraucot mājās, savā dzimtenē, liekas, ka pat gaiss smaržo citādāk. Bet valdību un pašvaldības paši vien ievēlam, nevis kāds cits. Tie lielie runātāji, ja būtu tiešām kas ļoti tuvs jāpārdod, runātu citu valodu un ja var tā runāt, tad nekā svēta un dārga šiem cilvēkiem nav..pat savas mātes.

slieksnis  Dzimteni tik par dzīvību

MrJones  Dzimteni nevaru paardot....bet ar naudu ir taa, ka var paardot dveeseli..t.i., nokaut sevii peedeejaas sirdsapzinjas paliekas, neatgriezeniski paarveersties par kaut ko fig vinj zin ko....un kalpot naudai..!

av2  paardot nevar pat teoreetiski.Ir, un vienmeer buus. Un jaa, diemzzel bez NATO ssobriid, nu reaali, kaadas ir izredzes pret krieviem? Jo vinni miera neliksies. Paskatieties uz Ukrainu. Paziistu daudzus krievus, cilveeki ir ok, bet taa attieksme pret citiem......;(( Okupanti.Pieradussi pannemt to, ko grib. Atspert ar kaaju durvis utt.

marselis  Dzimtenes jedziens drizak ir kaut kas no geopolitikas.
Es dzimteni uztveru ,ka bernibas atminas-,tas nevar ne pardot,ne nopirkt.Ka bijuso dzivesvietu denacionalizeta maja ,kur nav bijis "manas majas-zemes" jedziena.
Ar ko tad dzimtenes jedziens asociejas arvalstis dzivojosiem tautiesiem-,ar jaunibas notikumiem un
nostalgiju par aizgajusiem tusiniem!
Viss tas tads ziepju burbilis vien ir!
Ja kads ko pardod-,ta tie ir "zelta tilti uzceltie pari daugavai","piecakareta" tauta,amerikanizeta kultura ,latvj.zeltenes tels kapitala izpratne (perc-pardod) utt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu