Vai sievietes ir labas Mednieces?

Pastāv uzskats ka vīriešiem mednieka instinkts ir iedzimts. Pēdējā laikā medībās dodās arvien vairāk sieviešu. Vai sievietes arī ir labas mednieces? Es jautāju par īstajām medībām!:)

coldlands  Ja sadi turpinasies, tad pienaks tas bridis, kad onka prieksautina ar samenes butelariju rokas, klauves pie kaiminienes Antoninas durvim, ar lugumu nokaut vistu.
Tas es mol, verojot cilvekus te ta filozofeju.

helgucis1  Ja, mums nebūtu tik vāji, nespēcīgi un bezatbildīgi vīrieši, tad sievietes varētu nodarboties ar sievišķīgiem dabiem un lietām. Tā kā kārtīgu vīrieši ir retums, tad sievietei ir jāapvieno gan vīrieša, gan sievietes loma virnai.
Tās, kuras nav bijušas izvēles priekšā darīt tādu vai šādu darbu, kurš itkā nav domāts sievietei, bet mājās gaida bērni un prasa ēst, tad var te gudri sodīt vai tādas sievietes nosodīt. Tāpat kā par atalgojumu, kapēc sievietei būtu jāsaņem mazāk kā vīrietim par vienu un to pašu darbu? Ne, visām ir otra puse, bet ne maksājumi, ne bērnu vajadzības tāpēc ir kādi atvieglojumi. Tā kā pirms knāb kādam un sodi, pakustināt vajadzētu savas smadzenes.

coldlands  ja sieviete laicigi, un ari pecak butu pakustinajusi savas smadzenes, tad vinai nevajadzetu apvienot gan viriskigos, gan sieviskigos darbus.
Ja abi ir bugalteri, ta saucamie kantora zjurki, tad atalgojums varetu but lidzigs, bet ja abi ir gruscjiki, tad nu prostite , izvenite.

_Krasula_  Sievieteem esot iedzimts vaakshanas instinkts. Taadelj es vaacu seenes, ogas, teejaszaaliites. Tiesa, arii mediiju-fotoobjektus.
Starp sievieteem meedz buut labas makskjernieces. Par mednieceem nezinu.
Bet vispaar slakteeshana diezvai ir sievishiibu vairojosha darbiiba.

lasminaxxl  Pilsētniecēm grūti saprast laucinieces . Laukos dzīvojot pati dzīve piespiež strādāt, nešķirojot vīriešu vai sieviešu darbus. Tā tas ir bijis un būs. Zinu ko saku. Vai tapēc es esmu zaudējusi sievišķību ? Tas ka daudz ko māku, varu, tas man tikai +.

magone4  kontrol_skupsts - savu garīgo kroplību totālas divkosības veidā vari ieraudzīt, paskatoties spogulī. tikai neieskaties pārāk strauji, nobīsies vēl.
dažreiz aizejot vīram līdzi medībās, esmu tikai vienu sievieti redzējusi ar ieroci,nezinu,vai kko ir nošāvusi. nemaz tik daudz sieviešu mednieču nav, vairāk dzinējos paiet. tā kā neredzu, kāpēc par to vispār jāuztraucās. un arī vīrieši mednieki Latvijā tomēr medījumu izlieto pārtikai.
vairāk vajag uztraukties par tiem, kas brauc uz Āfriku medīt tikai ādas vai ragu pēc, tīri aiz tā, ka naudu nav kur likt un patīk. un atkal - tie tomēr ir vīrieši.
un,jā.par to vistu. ne visi vīrieši prot nokaut vistu vai piepumpēt mašīnām riepu. diemžēl.

jadore  Mušas pat pa labam dzenu no dzīvokļa ārā, lai nebūtu jānosit. Nevaru pat iedomāties sevi medījam, bērnībā ar bisi reiz šāvu gaisā, labi, ka mani pieturēja no mugurpuses, citādi būtu gar zemi.

ne_meklejumos  Man mednieces stāžs ir vairāk kā divdesmit gadi, es to uzskatu par sportu, tas dod iespējas izkustēties. Pašai šaut pa dzīvu mērķi nepatīk, bet ir nācies to darīt ja dzīvnieks sašauts un reiz glābjot suni no mežakuiļa. Man patīk viškā sēdēt un vērot dzīvniekus ,tad šauju ar kameru ne ieroci.

fargo  jā, vīrietis ir vairāk piemērots medībām. gan fiziski, gan emocionāli.

kas attiecas uz tām vistām... :)
ja savs parākums ir jādemonstrē balstoties uz spēju vai nespēju nokaut vistu, lietas "neapstāv" diži spīdoši.
tāpat kā spriest medībām cilvēkiem, kuri visu mūžu dzīvo atrauti no dabas. vai nicinat pilsētniekus, tāpēc... jā, kāpēc gan? nevietā. pat stulbi. medības ir nepieciešamība un nepieciešamība arī var būt hobijs.

man liekas, ka ir jāspēj darīt kaut kas, kas ir vajadzīgs, bet negribas.

Deisa  Nav nekad patrāpījies būt mednieku sabiedrībā, citādi labprāt pamēģinātu. Taču arī sākumā tikai dzinējos ņemtu, ne stroķi dotu. Man tieši šaut patīk, no bērnības jau patika. Un diezin vai gribētu lielā veču barā būt kā tāda baltā vārna, tā kā drīzāk piemērota varētu būt pīļu medīšana, tā tomēr individuāla padarīšana, bet savukārt to bez pieredzes - arī nekā. Tā kā jāpietiek ar makšķerēšanu.

falko_1967  ir gan.

Torpedo  Tā kā tie zvēri, ko iet uz mežu šaut ir no tās pašas zīdītāju klases, no kuras cilvēks, tad tā tā pati slepkavība vien ir

JurisK  Medības ir senu instinktu kopšana. Principā - bezjēdzīga, ja gaļa nav domāta tiešām pārtikai un ādas apģērbam. Mednieki ir sačakarējuši meža zvēru dabīgo līdzsvaru savu instinktu barošanai, ieveduši Latvijā jenotsuni un ērču encefalītu kopā ar to. Dabai no medniekiem ļaunuma vairāk kā pašu propogandētā labuma. Esmu piedalījies daudzās medībās, gan kā dzinējs, pats esmu nošāvis tik pāris pīles un šnepes. Sajūta, kad tev rokās ir bise un tu ieraugi medījumu - tā ir neaprakstāma - cilvēks no malas izskatās kā lauva, kas uzglūn antilopei. Tas pacilā sirdi un dvēseli, bet kopumā tas ir pretīgi. Kaut gan esmu pazinis daudzus izcilus un cēlus cilvēkus - medniekus. Ja kādai sievietei tas viss mežoņa nogalināšanas kaifs patīk - lai taču. Bet es tā arī neiestājos medniekos - nu kāpēc man to nabaga stirniņu nogalināt? Jūs esat ieskatījušies mugurkaulā sašauta, paralizēta briežu pusaudža platajās acīs, pirms duncis pāršķeļ artēriju? Tas ir sports un izprieca? Pie tam vēl mūsdienās, kad atļauti vītņstobru ieroči - drīzāk tas ir kauns!

Deisa  to Juris - tas ka tā gaļa nav domāta pārtikai, tas gan pārsteidz. Ja tiktu pie medīšanas, tad noteikti ne jau nogalināšanas pēc, bet gan tādēļ, ka ir gaļa, pie kam - dabiskas izcelsmes. Brieža gaļas desiņas, meža cūkas gulašs, bebru kotletītes... ņammm. No zaķa un brīvās dabas pīles gan tur no gaļas nekā lāga nav, tas tiesa. Taču zupai sanāktu.

falko_1967  shitas jautajums naff prieksh tiem ar tissturainam galvaam,kuraas dominee lielas acis,maza mute un peleeka, krunkainaa aada.seezh rindaas un skataas uz vienu pusi.
ieraugot 2 asinspiles no savas p... piemetas reiboni un caureja.
kaadus 12 000g ,mednieki ir sabiedribas izcilaakaa detala.

JurisK  Varbūt kaut kad tā bija, falko! Un varbūt vēl ir dažiem tas tiešām sacensība un sports, lai gan jebkurā gadījumā likmes ir negodīgas. Ja esi mednieks - aizliedz vītņstobru ieročus un medības uz gaidi pie barotavām un no torņiem laukmalēs. Bet tam jau tev nebūs dūšas!

Torpedo  falko_1967 , pēc tavas loģikas karavīri ir vēl izcilāka sabiedrības daļa jau no alu laikiem un nogalināt cilvēkus ir pulka krutāk, nekā neaizsargātu zaķīti vai stirniņu. Ak, jā cilvēks tak šaus pretim un vēl nevar zināt, kurš kuru. Vispār jau ar zemisko instinktu apmierināšanu jau nu galīgi nebūtu ko lielīties, bet jāielien stūrītī un jaunokaunās. Nu, līdzīgi kā mētelīši virinātāji. Viņi tak arī apmierina savus instinktus, tikai pulka nekaitīgākā veidā nevienu nenogalinot

gertrude  sen nebija bijusi tik liekulīga diskusija - ,,ak, ļaunie mednieki un nabaga stirniņas´´ teica vesels bars oho apmeklētāju, bāzdami mutē kārtējo desas šķēli.

falko_1967  J_K nesen,naktii, mezhaa,nokeeru sashautu mezacuuku,iespeeru pa pakalkaajaam,uzgaazos virsuu un noduuru ar nazi. shaaveejs,nebiju es.
tie peleekie. tikliidz ir probleemas,pasleepjas aiz mednieku muguraam un veelaak gudri spriedelee.
visos laikos,visizcilaakie sargi ir bijushi mednieki.vienalga snaiperi vai tanku,zemudenu komandieri.
TALVISOTA. uc...

ne_meklejumos  JurisK
Redz, tā virtuve jau ir ar diviem galiem, medību kolektīvam jāslēdz līgumi ar zemniekiem lai pie meža tiktu, tad arī prasība lai laukus meža zvēri neizbradātu un tupeņus nenoraktu. Tam ar torņi mežmalās tiek būvēti. Vītņstobra ierocis velk precīzāk, mazāk pūdeļu un aizšautu zvēru, uz gaidi ar bisi tas nav nopietni. Pilsētniekiem ak nabaga zvēriņi, sēž siltās gultās, stum māgās gaļu un desas, kas laikam mākslīgi radītas. Mednieki medī atļauto, piebaro ziemā zvērus un pie barotavām tos nešauj, ja kāds to dara, tas nav mednieka vārda cienīgs.
Jā, tas ir sports, kurš ātrāks mednieks vai zvērs, abiem ir iespēja kļūdīties vai uzvarēt un vēl dzinējmedībās noietie kvartāli lai uz stigas nostātos vai dzītu. Tā nav lopkautuve, kur slaktē visu pēc kārtas, arī pusdzīvus plaucējot. Besī šitie divkoši.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu