Vai sievietes ir labas Mednieces?

Pastāv uzskats ka vīriešiem mednieka instinkts ir iedzimts. Pēdējā laikā medībās dodās arvien vairāk sieviešu. Vai sievietes arī ir labas mednieces? Es jautāju par īstajām medībām!:)

helgucis1  Uij, te tiek izteikti til neadekvāti viedokļi par medībām. Ne jau tikai tas ir hobijs, gaļa, bet gan arī slimo dzīvnieku izšaušana. Nezinu cik jūs būtu priecīgi, ja jūsu bērni saslimtu ar teakumsērgu un citām slimībām. Tā pati slimība kā cūku mēris, kurš tieši izplatās no meža cūkām. Vilki ,kuri būtu lielā daudzumā un bail būtu mežā iet pēc sēnēm um ogām. Es esmu vadījusi medības un sekojusi līdzi tā norisei un likumībai, tā kā zinu ko runāju.

JurisK  Kāds sports - vienam zaudējums - dzīvība, otram - patronas cena un sabristi zābaki! Un uz laukiem zvēri nāk lielākoties tieši mednieku dēļ - lai būtu, ko šaut, zvērus ziemās piebaro, tie tad ar savairojās tik daudz, ka mežā vairs vasarā nav ko ēst. Kā jau teicu - mednieki sačakarē dabu. Par vītņstobreni, bisi un pūdeļiem - tas viss muļķības! Toties ar bisi daudz grūtāk zvēru nošaut, jo jātiek tam vismaz 3x tuvāk klāt. Bet pūdeļi arī ar labāko optiku būs tik pat bieži kā ar bisi. Pūdeļi ir tikai nemākuļu izpausme. Cik tā atminu - kolektīvā ir parasti, augstākais, 3-4 labi šāvēji, pārējie tik līdzskrējēji. Medības es pazīstu no, tā teikt, iekšpuses pietiekami labi. Slimi dzīvnieki, epidemijas - tas tikai no to pārāk lielā skaita, kura rašanos veicina mednieki. Normālā mežā ar epidēmiju novēršanu un bīstamu plēsoņu likvidēšanu mierīgi tiktu galā pāris profesionāļu uz novadu. Un atkārtoju vēlreiz - medības mūsdienās ir primitīvu instinktu kopšana.

Jevpistinija  Regulējošas medības cilvēka sačakarētā dabā jau laikam ir nepieciešamība. Medības, lai iegūtu pārtiku - vismaz saprotami, ja arī ne gluži simpātiski. Bet medības prieka pēc - tā ir perversija. Ar to var nodatboties tikai psihiski kropls cilvēks, pilnīgi pofig par dzimumu.

Satan  Bābietis mednieks!? (ir izņēmumi)
Bet ja nopietni,tad jēgas maz.
-----------------
Buķelis ar cūķi gar zemi locās smieklos, ieraugot beibi ar karabīni.
Sak viens otram:
-Viņai optikā tik veči iezīmēti.Mūs nemaz neredz.- :P

Droshs_Plecs  Tā nav sieviešu stihija. Sievietēm jābūt maigām, mīļām būtnēm, kāmēr vīrieši karo. Sievietes, kas lien vīriešu hobijos to dara izmisuma dēļ, lai pievērstu sev veču uzmanību. Nožēlojami!

Satan  Te laikam daļa cilvju vispār nejēdz kas ir medības,kādi nolikumi un tt.
Un tas ir skumji.

ne_meklejumos  Labi ka kāds ar to perversiju nodarbojas, tā jau lapsas, mežacūkas un pa retam kāds dižāks zvērs pa pilsētu cierē. Par bebriem nemaz nerunājot. Psihiski kropls cilvēks nav spējīgs tikt pie ieroča atļaujas, līdz ar to tikt pie šāviena.

Satan  JurisK viedoklis 0 1. Kā jau teicu - mednieki sačakarē dabu.
=======
Tieši otrādi.Nezinu kurš tev ieborējis smadzenēs to domu,bet Tu/Jūs smagi kļūdies.
Un tagad padomā.Cūku gripa.Vai tu klaiņosi pa pļavām,mežiem atšaujot slimos cūķus?
Tak nē.

bratka  Jā, ir sievietes labas mednieces. Pieņemts variants,ka vīrieši dodas medībās, bet rezultātā viņus nomedī sievietes ar savām viltībām.

JurisK  Tieši otrādi, Satan. Latvijā praktiski nav dabīgu mežu, un mednieki pieaudzē ar piebarošanu vairāk to pašu cūku, nekā mežs var uzturēt, tāpēc ar vajadzīga iejaukšanās, lai regulētu to skaitu un cīnītos ar slimībām mākslīgi. Jā, varu piekrist, vai nu cūkkopis kūtī vai mednieks Latvijas mežos, starpība tikai tā, ka dažiem būt par mednieku ir gan cool, gan kruti un prestiži. Ja kas - arī cūkkopis nav tas sliktākais dzīves aicinājums. Noteikumus un nolikumus zinu, esmu gājis kursus, bet beigās atteicos no eksāmena, lai varētu pārņemt tēva medību ieročus. Un medībās esmu gājis no padsmit gadu vecuma. Tā ir aizraujoša nodarbe, piekrītu, tas izraisa atkarību. Un liek izdomāt jaunus likumus un nolikumus, lai atkarība sekmīgi turpinātos. Mednieki - aizliedziet vītņstobru ieročus, un man nebūs nekas pretī, ja ar parasto bisi spēsit tikt tuvak cūkai par 50m un tai trāpīt. Jo netrāpa un aizšauj tik tad, ja šāviens nav ar garantiju, ja nu vienīgi tas šāvējs nav mednieka vārda cienīgs. Bet es zinu, ka neaizliegsiet - nebūs taču ar ko dižoties, kā šis vai tas no 200m zaķim galvu norāvis!

ne_meklejumos  Latvijā nav dabīgu mežu? Cilvēk, mīļais, pats saproti ko raksti?Nezinu kur ir tā vieta Latvijā kur dzīvo, Kurzemē neskartie mežu masīvi pa pilnam, Zvārdes poligons, Ziemupe, no Medzes līdz Rīvai vieni vienīgi meži. Pilsētu tuvumā, kur urbanizācijas dēļ tiek izcirsti meži, atņemot dzīvniekiem ierasto vidi, dzīvnieki iet uz pilsētu pa konteineriem rakāties. Latvijā, vismaz pagaidām, tas pa lielam nedraud. Labs piemērs tam Vācija, cūkas klaiņo pa pilsētu parkiem, netiek ar to izķeršanu galā, tāpat ar zaķu izrakņātiem tuneļiem pie dzelzceļa sliedēm.

JurisK  Latvijā nav dabīgu mežu, izņemot dažus senākus rezervātus - Slīteri, Moricsalu. Pārējais viss ir kaut kad stādīts un cirsts, jau kopš pagājušā gadsimta sākuma tāda ir tā situācija. Parunājies ar zinošiem mežkopjiem, kaut vai ieskaties, pa mežu staigājot, koku rindās pieaugušos mežos. Un, ja kas - zaķi alas nerok!:) Mācies, medniecīt, pazīt dzīvniekus.

klava4  Būtu jāizdzīvo šautu un kautu..Blokādes laikā cilvēki..nogrieza miruša cilvēka pēcpusi un ēda..lai izdzīvotu..Un ši tā liekulība..man riebjas..Sievišķīgu sievieti veido vīrieša rūpes un mīlestība pret viņu..ne kleita,ne svārki.. Vīriešus audzina sievietes..un tamdēl nav ko brīnīties,ka viņi ir vājāki un maigaki..Jo sievietes pašas viņus par tādiem ir izaudzinājusi..Un otrādi.

JurisK  Vīrišķība nav izjust baudu, nogalinot neaizsargātu dzīvnieku. Medības - tā ir senas tradīcijas un samērā perversa izklaide. Cik dzirdu no zinošiem cilvēkiem - sāk uzvarēt zemiska izklaide. Kā var lielīties - zin, es no 500m sašķaidīju mazu mērkaķīti. Ja kas, nedaudz pazīstu to lielībnieku, vārda pēc gan tikai. Neuzskatu viņu par vīrieša vārda cienīgu radījumu. Esmu ieguldījis aprīkojumā vairākus tūkstošus - kā tā - iešu uz mežu un pat izšaut nedabūšu! Man pienākās nošaut, jo es tāds un šitāds malaģec! Kā jau teicu - aizliedziet vītņstobrenes un optiku - tad varēsit sportot uz nebēdu, vīrišķīgie jūs mūsu:D

Jevpistinija  ne_meklējumos - švaki ar lasītprasmi? Teicu, ka regulējošas medības ir saprotamas. Perversi ir nogalināt, lai sevi iepriecinātu. Ierīkot briežu dārzu, lai iežogotā teritorijā no neliela attāluma ar diezgan advancētu ieroci nošautu lopiņu, kam pat nav iespējas aizmukt. Es sev blakus gultā tādu vīrieti negribētu, viņam varētu būt piemērota vienigi tik pat apdauzīta mātīte, ja jau reiz bija jautājums par sievietēm medniecēm. Ja maniem bērniem nebūtu ko ēst, es varbūt arī domātu, kā kaut ko nomedīt. Bet ja medības ir tāpēc, ka patīk redzēt agonizējošu dzīvnieku, saost asiņu smaku, dīrāt ādu - slima galva. Veselam tas prieku sagadāt nevar. Uzsveru vēlreiz - prieku.

helgucis1  JurisK viedoklis- Labāk nesmīdini zinošus cilvēkus mežkopības jautājumos. Latvijai mežu ir vairāk kā vajaga dabīgajā ceļā augušu. Reāli pat smiekli nāk par Jūsu tupumu visos šajos komentāros. Man ir mežkopja diploms kā arī pietiekami tur tiku nostrādājusi. Tā kā nesmīdini mani par savu stulbumu.

coldlands  ar savu stulbumu, vai par savu stulbumu, vai diplometais parupjais tants man nepaskaidrotu, ka butu pareizak?

Iga  Interesanti, kāpēc mednieces ar lielo burtu?

ne_meklejumos  Juris K
Nu te, Vācijas dienvidos, viņus sauc par pļavu zaķiem, bet ja gribi precīzi, tad zaķu dzimtas dzīvnieks, Eiropas trusis. Rok un kā vēl rok,
https://thumbs.dreamstime.com/z/wild-european-rabbits-two-baby-sit-outside-their-burrow-rabbit-warre
n-uk-32839642.jpg

coldlands  Trusji rok maitas tadi, un ka vel rok.

Labrador  Pilniigi piekriitu Jura K viedoklim. Ipashi tas attiecas uz treknaa gala medniekiem,kuri nereti ignoree visus noteikumus.Gribi pashaut -shautuves ir pietiekoshi,vai iestaajies Zemessardzee.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu