Kas ir 8.marts?

Kas jums ir 8.marts?!
Padomju internacionālie sarkano tulpīšu svētki, kaut kas līdzīgs vīriešu dienai 23.februārī?! Vai tomēr atzīmēšanas vērts pasākums, kur vīrieši drūmi sarauktām pierēm pērk ne tikai puķes, bet arī šampaniešus un saldumus dāmām?!

gertrude  nē, Arāb, Klāras Cetkinas!

JurisK  Man patiik 8.marts kaa Sievieshdiena. Ja kas - 23. februaaris un 8. marts ir saistiiti - vecais un jaunais stils, sveetki tie pashi, tik padomjlaikos 23. februaarim pielipinaaja armijas dienu:) Maacieties veesturi, beerni un jaunieshi!

euromens  skumji, ka kanādas klukste nezināja, ka 8.marts nāk no ASV un nākot pie varas uzspieda mūsu 100 jēra dvēselēm nobalsot pret brīvdienu un sarkanu datumu

neko  Vispār jau tā ir sieviešu solidaritātes diena, aiz kam viņam vajadzētu pašām vienai otru iepriecināt, bet nu nav jau žēl viņām šinī procesā palīdzēt:)

TATIJA  Katram vīrietim ir māte,māsa,sieva,vai vienkārši mīļotā.Tas,kurš tik krasi noliedz šos svētkus,nav sastapis savā dzīvē sievieti,labā nozīmē.Tāpēc arī šī ironija.Sieviešu dienai nav nekāda sakara ar padomju armiju un 23.februāri.Lai arī tā ir mūsu vēsture,un nav nekas nosodāms atcerēties armijas dienu tiem,kuri dienēja tajos laikos.

JurisK  Tatija - pareekjini peec kalendaara - 8. marts peec vecaa stila ir 23. februaaris. Un tieshi februaara peedeejajaa sveetdienaa Berliinee tika nolemts svineet Sievieshu dienu. Komunistu un pat krievu tur laikam nebija:) Sho datumu ieteica vaaciete Liize, neatceros uzvaardu.

Labrador  Lai cik neganta buutu sievasmaate,neaizmirstiet to apsveikt! )))

fargo  ne ar kādiem argumentiem nevaru iedomāties, kāpēc būtu jāsvin marksistiskās ideoloģijas inspirēti datumi.
ir mātes diena. lūdzu, uz priekšu.

raima  Man 8.marts ir trīskārši svētki- mammai vārda diena, bērnam dzimšanas diena, man- Sieviešdiena.

Sanntana  Ģīmenē mēs saucām par pavasara svētkiem. Visi atplaukst smaidā un uz ielas šad tad ir gadījies galīgi nepazīstams garām gājējs uzdāvina tulpīti. Viss pārvēršas smaidā. Darbā kolēģim dzimšanas diena, smējāmies - tulpīte tu savai māmiņai. Nav jau tik daudz svētku lai kaut vai kādu brītiņu pasēdētu kopā.

TATIJA  Juris K....es pat nemēğinu kko rēķinăt.Js ir grūtībss apsveikt savu sievieti,iemeslu tam var atradt vienmēr.

Araabs  Tatija,gudras un izglītotas sievietes par tādu 8.marta sveikšanu var arī apvainoties:))

Katema  Tā kā datumi vairs burtnīcā nav jāraksta, tad aizejot uz RIMI veikalu, biju izbrīnīta - daudz dažādu puķu un vēl vairāk dažādu dzimumu pircēju! Apskatot telefonā kalendāru, uzreiz sapratu, kāds visam tam iemesls. Sajūta bija fantastiska, jo priecēja redzētais un nodomāju, ka man rīt arī būs īpaša diena! :)

Bazhix  Tā kā vairāk vai mazāk visas tēmas komentē vieni un tie paši cilvēki, tad šobrīd izskatās, ka tie, kuriem viss ir slikti (valdība nerada darba vietas, uzņēmēji nemaksā par atnākšanu uz darbu, pensijas mazas, veselības sistēmas nav, ceļu -arī nav u.c. globālas politiskās problēmas) vismaz kaut kā cer atgriezties laikos, kad viss bija labi - izmantojot 23.februāri un 8.martu :)

NARINJA  ...tā ir Starptautiskā sieviešu diena, kad tiek cildināta sieviete par viņas stiprumu darīt "lielus darbus", tie ir svētki tām sievietēm, kura savieno mācības, darbu, mīlestību pret tuvākajiem, kad tiek pateikt paldies kolēģei, kura vīriešu loģismā un ikdienas steigā ienes mazliet miera, sapratnes un harmonijas...tie ir svētki meitenēm, kurām tētis uzdāvā pirmos sniega pulkstenīšus, tie ir svētki klasē,skolā, kur zēni katru gadu izcep torti...tā kā lūdzu, puņķotājiem, pinkšķiem ar drūmām sejām aiznaglot logus un durvis:DDD

dzintars45v  Lieliska iespēja ar puķi rokā nobučot praktiski jebkuru sievieti,pretī saņemot nevis pļauku,bet smaidu un paldies...D;D;D!!!

lilini  Divām radiniecēm dzimšanas dienas! :)

Liigucis  ...Vēl nekad nevienam neesmu pa ģīmi iepļaukājusi...varētu 8.martā to iemēģināt...

irgo  ...iemesls apciemot visas bijušās....:)))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu