Ticība un tās loma mūsu dzīvē

Vai tā liecina par cilvēka vājumu vai spēku? Un arī ticēt varam daudzkam, kas nu kuram tuvāk sirdij- saviem spēkiem, prātam un tt. Un arī pārdabiskajam!

Arlekins  ticīgo šeit nav. tas pēc Jēzus definīcijas - neviens šeit nevar likt kokam piecelties un iet.
toties prastos un lētticīgos / baiļu māktos gan "ticība" ļauj atšķirot....:P

fargo  lomas pozīcja? centrālā. kā lampa istabas vidu griestos piekarinata. viss parējais ir tāš izgaismots. labs un slikts, sakārots un ne. kas gaida savu rindu uz labošanos un kas ir patikams.padomajot, nespēju izdomat dzīves jomu, kas nav subordinēts tai. tā tik spilgti izgaismo personiskās un dzīves kļūdas, vide kļūst par telpu, kurā ir iespējams orientēties. dzīve ir eksistences izpausme, nevis nejaušība. dzīvība ir griba.

Geisha  Kad meitu tēvs sāka dzert nu nekādīgi nevarēju saprast kāpēc cilvēks tā dara. Domāju mana mīlestība viņu glābs. Ai, kā es baznīcā un ikdienā lūdzos, lai Dievs dod cilvēkam prātu atteikties no tā zaļā pūķa. Nekā. Labas domas domāju. Cerēju. Mīlēju. Ticēju. Un nekā. Kāpēc Dievs man nedeva to pēc kā es tik ļoti ilgojos? Vai tad tas bija pārāk daudz - lūgt par savu mīlestību, lūgt saglabāt bērniem tēvu? Par daudz? Neiespējami? Nepareizi lūdzos? Es uzaugu kārtīgā katoļu ģimenē. Daudzus gadus adorēju Aglonā. Vai tad nebiju pelnījusi tādu mazumiņu kā normālu ģimeni kur bērniem laimīgiem augt? Abi znoti ir ateisti. Neiebilstu. Galvenais, lai bērniem būtu gan tēvs gan māte. Dēļ ticības neiešu ar znotiem kašķēties. Man viņi ir labi tādi kādi ir.

estepat  :)- Var just, ka fargo baznīcas vīnu tā pavairāk iedzēris... Paldies dievam- esmu bībeles bezdievis, jo tas dievs, kurš aprakstīts bībelē- tas, kurš atbalsta jūdu parazītismu- izslepkavot citu tautu celtās pilsētas un ievācoties tajās, slīcinātājs, un pavēlošais- slepkavot tēvam savu dēlu, un tēva paklausību slavējošais- dievs. Es kad viņu satikšu- teikšu, ka es, loģiski, arī viņam piedodu, tāpat, kā visiem citiem, kuriem esmu nodarījis pāri, bet tomēr- pajautāšu- KĀ TEV NAV KAUNA- TU ESI NOGALINĀJIS BEZGALĪGI DAUDZAS REIZES VAIRĀK CILVĒKU KĀ ES..;)

fargo  man tas nav īsti tā. jo tālāk, jo stiprāk, acīmredzamak kļūst sevis apzināšnās kā... flawed person. nepilnības kļūst tādas kā uzskatāmas. no otras puses, man ir iespeja nevis ar tām sadzīvot, bet iespēja kā sev, evaluēt. iet uz priekšu. neskatoties uz to. kā no pleciem noņemti dzirnakmeņi, smagi tie bija. nekur vairs kādā brīdi nevarēja tikt. tagad var. tas nebūt nav carte blance rīcībai, bet noteikti tā ir šajā eksistences virpulī brīvība. tieši šis vārds ir tuvākais, kas raksturotu stāvokli.
kas attiecas uz pievilsanu. es nevienam neko neesmu solījis, šajā ziņā vismaz. zini, es neesmu solījis lielas lietas, kuras varētu būt pat bail nepiepildīt. par jaungada solījumiem un tā, tur, saproti ir tā, ka es tik skarbi da skaudri pazīstu savas vājības, ka es esmu patraucis spēlēt ar tām ruleti un ar trikiem izrādīties pārāks tur, kur es to nemaz nevaru. es to uzticu Kungam. tas būs tā, kā tas būs. ir tas, ko izdarīt es varu un ir tas, ko nevaru. tā es nepieviļu apzinati, pat apzinoties pilnībā savu ne-pilnību.
citādi, apziņa katru dienu izkristalizējas arvien skaidrāk, varbūt ne krasāk, ja tāvar teikt. es mēģinu, mācos atrast iecietību sevī. man ne pārāk labi sanāk. bet tas ir viens no galvenajiem virzieniem. bet atkal. esmu tikai pirmajā klasē. ābečniekos. daudz no tā, kas it kā ir labs, manas acīs un izpratnē tāds nav. neiedziļināšos šajās lietās tavātēmā, bet tā ir... "maze", kurā mans gars ir.

MrJones  Ar visaam taam religijaam, tas, kam tu tici, nevar zinaat vai tiesham ir Tas..par ko tiek uzskatiits!
Shie massveida ticiibas elementi atbaida, jo iipashi zinot, ka aiz taa visa staav tumshi speeki...,guust pelnju...,ne tikai naudas izteiksmee! Pashiem tumshaakajiem ir neierobezhota vara....un aizkulisees viss notiek preteeji, Biibeles sludinaatajam!
Visaas religijaas kaut kas ir,...kaadas zinaashanas, kas ir universaalas,...bet jaanjem veeraa, ka vinjas ir ari neskaitaamas reizes redigjeetas, sagroziitas, lai ticiigie ljaudis tureetos kaadaa, vienaa, konkreetaa matrica...,buutu vieglaak manipuleejami...Kalpotu!! Tikai, Kam...? Dievam vai cilveekiem..? Vai Dievam vajag, lai vinjam kalpotu...? Munupraat patiesa Ticiiba ir tad, kad katram ir speeja apzinaaties savu unukalitaati...,ka Dievs ir nevis kaads onkuliitis ar sirmu baardu, seezhot uz maakona malinjas, dodot noraadiijumus un sodot nepaklausiigos, bet...,ka tas ir Visur...ari muusos un dabaa....veerot apkaart notiekosho un buut saskanjaa ar sevi un vidi!

av2  ticu labajam, ticu saveejiem,. Bet vissamm ssitaam passsludinaatajaam, releggijaam....nu, nu. Palasiet veesturi ar kaadeim asinsdarbiem vinni ir nodarbojussies, slikti paliks :(((

Laimnese  Ir grūti kādam ticēt, ja ir bijis aplauziens! Galvenais ir būt godīgam pret sevi un ticēt saviem spēkiem, ka Tu to vari.

Deisa  Jurk, Tu saki, ka jālūdzās un jācīnās par to, kas nepieciešams, bet Tu jau to nezini! Dievs Tev to nav pateicis, kas ir nepieciešams, kas nav, kāda dzīvei jēga, un tas tiek atstāts tāpat viņa lēmējvarā. Sanāk, ka jēgas un izvēles nekādas. Paliek vien ticība, ka tā vajag, bet pārliecības un zināšanu - nemā.

gertrude  droši vien ticot ir vieglāk dzīvot - problēmas pašam nav jārisina, bailes no soda attur no kādām nelietībām, bet estepat nosaukto iemeslu dēļ es arī nespēju noticēt.
un vēl - mana ome pārstāja iet baznīcā, kad Atmodas laikā pēkšņi visi saskansarkanie komunisti kļuva ļoti ticīgi, jo viņa vēl atcerējās, kā 49 gadā viens otrs no tiem bija vācis izsūtīto cilvēku mantas.

magnija  Geišai...:) un katram tiek uzlikta tāda nasta ko viņš var pavilk. Kā arī daudzās ģimenēs(problemātiskajās) līdzcilvēkiem ir viena milzīga problēma - līdzatkarība. Un tikai tad, kad būsi tikusi galā ar savu līdzatkarību, tu būsi spējīga palīdzēt līdzcilvēkiem. Un tur nav nekāda sakara ar to ko Tu lūdzi baznīcā...

gertrude  magnija, no šīs vietas sīkāk - tikt galā ar savu līdzatkarību un palīdzēt līdzcilvēkiem. kā man patīk šitie grāmatu gudrinieki! tikt galā ar līdzatkarību var tikt tikai vienā veidā - paņemot bērnu un aizmūkot pēc iespējas tālāk.

magnija  Gertrude - ja savādāk nespēj tad tā ir jādara. Arī man tēvs bija dzērājs... un to stāstu no mātes kāpēc tik ilgi mocījas pati un līdz ar to cietām mēs bērni... jo redzi.. nu ļoti gribējās lai bērniem ir tēvs.... bet vai par bērnu garīgo stāvokli padomāja???

Edgars37  Liecina par vajumu, par to, ka cilveks vnk pats ar sevi netiek gala. Ja turpina citet padomju pratulas sai sakara, var pievienot vel vienu-Religija, eto opium dla naroda😃 un ta ir absoluta taisniba. Tapat ka narkoatkarigie, kas del devas ir spejigi uz vislielako stulbumu, ari ticigie ir spejigi uz to pasu. Patiesiba, sadi cilveki butu jaarste no sis atkaribas, bet nu, pagaidam tas valstisku apsverumu del nav izdevigi, labak lai maisas pa religijas purvu, neka aktivi sak piedalities valsts dzive un veidot savu dzivi labaku😃. Bet par religiju, ka tadu-99,9999...9% uz zemes mitusos un mitoso dzivo organismu par tadu ir pilnigi nosnaukties(iznemot cilveku sugas dalu ipatnu😃), tas ari parada, ka religija, ka tada, pec butibas, nafig😃 sai saule ir vajadziga😉.

Ananda_A  Ja starp Dievu un cilvēku vairs nav starpnieku un cilvēks ir Dieva instruments, ticību aizstāj paļāvība un skaidra zināšana.

Mūsdienās lētticību sauc par ticību un manipulē ar to apjukušo cilvēciņu tiešām kā ar aitu baru.

bumpastiks  Ticība tiešām dod spēku.Ja neviens un nekam vairs neticētu,kā tad veidotos pasaule.Dievam es arī ticu,ne jau nu gluži fanātiski,bet gan kā autors minēja pārdabiskam spēkam kas var radīt brīnumus.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu